The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2010, 01:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie znam gościa kompletnie i wcale tego nie ukrywam. Problem, w tym, ze Łaciaka kojarzę tylko jako znienawidzonego przez kibiców podrzutka Skorży
Czytasz czasem sam siebie?

Cytat:
który nie był łaskaw zabrać go ze sobą do wymarzonego klubu.
Łaciak był tutaj przed Skorżą, a sam Skorża nadal jest uwielbiany przez SKWK. Chyba kręcisz się wokół własnej osi.

Cytat:
Zakładam, że rav zna się świetnie na szkoleniu bramkarzy i nas oświeci.
A po co? Skoro Ty wolisz gościa zbesztać, zniszczyć i wyrzucić do śmieci mimo że sam nic o nim nie wiesz. Pytasz czy warto kruszyć kopie "o gościa, któremu brak kwalifikacji i ma na pieńku z kibicami". A przepraszam skąd wiesz że brak mu kwalifikacji? Zastąpił go trener bramkarzy z 3 ligi. Ma na pieńku z kibicami? Jeśli Ci kibice wywieszają transparent "Łaciak Won" na meczu wyjazdowym KOSZYKAREK to świadczy chyba bardziej o tych kibicach niż o Łaciaku.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 18.06.2010 o godz. 01:59.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.06.2010, 02:01
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Czytasz czasem sam siebie?
Zdarza mi się. Do czegoś zmierzasz?

Łaciak był tutaj przed Skorżą, a sam Skorża nadal jest uwielbiany przez SKWK. Chyba kręcisz się wokół własnej osi.
To chyba Ty nie czytałeś moich postów, ew. postanowiłeś się za coś odegrać ale nie wyszło. Teza, ze Łaciak to ofiara SKWK wyszła od rav-a, dla mnie jest "średnio" wiarygodna.
Skorża zrobił go trenerem pierwszej drużyny - to chyba jednak nie to samo co grupy juniorskie, prawda?

A po co? Skoro Ty wolisz gościa zbesztać, zniszczyć i wyrzucić do śmieci mimo że sam nic o nim nie wiesz.
Ogarnij się, człowieku! To, że Skorża go wciągnął na tą pozycję nie znaczy, że będzie tutaj siedział wiecznie. Zwolnienie pracownika to zwykły ruch biznesowy - uznano że jest za słaby i nie ma sensu dorabiać do tego ideologii. Bo ewidentnie - nie ma żadnych argumentów przemawiających ZA Łaciakiem.

Pytasz czy warto kruszyć kopie "o gościa, któremu brak kwalifikacji i ma na pieńku z kibicami". A przepraszam skąd wiesz że brak mu kwalifikacji? Ma na pieńku z kibicami? Jeśli Ci kibice wywieszają transparent "Łaciak Won" na meczu wyjazdowym KOSZYKAREK to świadczy chyba bardziej o tych kibicach niż o Łaciaku.
Skąd wiem, że brak mu kwalifikacji? Może stąd, że brak mu doświadczenia, osiągnięć, o ile się orientuję (za SKWK) to również wykształcenia. Mówimy tu o trenowaniu bramkarzy wartych po kilkaset tysięcy euro w klubie wicemistrza Polski! Gość był słabym piłkarzem, trenował juniorów - tyle ma w CV.
Poza tym rav twierdzi, że miał fajniejsze treningi niż Kazimierski - co akurat sztuką nie jest...

Gość jest w piłce kompletnym no namem i gdyby rav nie zrobił afery to pies z kulawą nogą by się nim nie zainteresował. Chciałbym więc się dowiedzieć co jest tak wyjątkowego w Łaciaku, co każe robić z jego powodu awanturę (umówmy się - słabo uargumentowaną) z SKWK. Padły konkretne oskarżenia, więc fajnie by było się dowiedzieć, co za nimi stoi.
Widzisz, ja jestem skłonny uwierzyć, że Łaciak poleciał przez Kasperczaka, Basałaja bądź Jarosza, a to że miał na pieńku z kibicami mogło co najwyżej być dodatkowym argumentem. Ale proszę bardzo - przekonajcie mnie, co jest tak wyjątkowego w Łaciaku, że powinien nadal być trenerem naszych bramkarzy...

Kiedy Skorża kompletował swój sztab i kopa dostał Kazimierz Moskal, który jest dla odmiany prawdziwym Wiślakiem, to jakoś nie pamiętam żeby rav robił aferę. A mnie było przykro, bo jakoś Petrescu i Okuka mogli z nim współpracować, a Skorża musiał ściągać swoich kolesi na każde stanowisko. I Pana Kazimierza zastąpili Andrzej B. i Janas Jr - obaj fachowcy pełną gębą.

Dlatego cała ta afera wydaje mi się mocno niesmaczna, a intencję niektórych osób nie do końca jasne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2010 o godz. 02:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.06.2010, 09:49
Jedyni , którzy w ostatnim czasie dzielą kibiców jest - SKWK. To oni piszą kontrowersyjne teksty na temat Kasperczaka i bardzo mocno bronią Macieja Skorży. Ja mam pytanie czy głównym celem Skwk jest podzielenie kibiców ? Nie ma ważniejszych spraw ? Udowodniliście , że macie w dupie Kasperczaka okej. Jak o to Wam chodziło wielkie brawa. Nie rozumiem też Waszego pojęcia kibic. Na nowym stadionie jest miejsce dla każdego dla krawaciarzy, fanatyków, dzieci i kobiet. Każdemu należy się szacunek czy chodzi dla klubu czy chodzi bo po prostu lubi danego zawodnika czy ma inny powód swoich wizyt na Reymonta. I tak w ostatnim czasie podzieliście kibiców, proszę się nie dziwić jak wyniki jakiekolwiek zbiórki będą mizerne.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 18.06.2010 o godz. 09:52.
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 18.06.2010, 10:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To chyba Ty nie czytałeś moich postów, ew. postanowiłeś się za coś odegrać ale nie wyszło. Teza, ze Łaciak to ofiara SKWK wyszła od rav-a, dla mnie jest "średnio" wiarygodna.
Bynajmniej. Takiego obrotu sprawy z Łaciakiem spodziewało się wielu. Tak jak napisał rav - dziennikarze, obserwatorzy i różne osoby związane z piłkarskim światkiem w Krakowie to nie są idioci i nie żyją zamknięci pod kloszem. Oni doskonale widzą co się dzieje i wiedzą też dlaczego. Mogę Cię zapewnić, że są znacznie lepiej poinformowani od Ciebie.

Cytat:
Skorża zrobił go trenerem pierwszej drużyny - to chyba jednak nie to samo co grupy juniorskie, prawda?
No nie to samo. Masz racje. Tylko czy ja twierdziłem coś innego? Zgodnie z Twoim tokiem rozumowanie dojdziemy do tego, że dr. Chemicz jest nikim przy Skorży. Albo wręcz, że w Wiśle go nie ma jak raczyłeś zauważyć w przypadku Łaciaka.

Cytat:
Ogarnij się, człowieku! To, że Skorża go wciągnął na tą pozycję nie znaczy, że będzie tutaj siedział wiecznie. Zwolnienie pracownika to zwykły ruch biznesowy - uznano że jest za słaby i nie ma sensu dorabiać do tego ideologii. Bo ewidentnie - nie ma żadnych argumentów przemawiających ZA Łaciakiem.
No widzisz - nie wiesz, czegoś się domyślasz i wypisujesz dyrdymały. Tylko jakoś zawsze najgłośniej i najbardziej zajadle.

Cytat:
Skąd wiem, że brak mu kwalifikacji? Może stąd, że brak mu doświadczenia, osiągnięć, o ile się orientuję (za SKWK) to również wykształcenia. Mówimy tu o trenowaniu bramkarzy wartych po kilkaset tysięcy euro w klubie wicemistrza Polski! Gość był słabym piłkarzem, trenował juniorów - tyle ma w CV.
Poza tym rav twierdzi, że miał fajniejsze treningi niż Kazimierski - co akurat sztuką nie jest...
Jak ktoś już słusznie zauważył - do pewnego momentu nikogo nie obchodził trener bramkarzy w Wiśle. Był Holocher, była Stangaciu i nie wiem czy choć raz ktoś o nich wspominał na forum. O Łaciaku mówiło się pozytywnie po jego nominacji - o świeżej krwi i dobrym kierunku po latach zmarnowanych przez Kazimierskiego. Później ktoś przypuścił na niego atak, często bezmyślnie popierany przez osoby, które dotąd nie wiedzą dlaczego krzyczały, że nie chcą Łaciaka.

Cytat:
Gość jest w piłce kompletnym no namem i gdyby rav nie zrobił afery to pies z kulawą nogą by się nim nie zainteresował.
Zdecydowanie. To rav namalował transparenty z nazwiskiem Łaciaka i wywieszał je na meczach najbardziej zainteresowanych koszykarek... No jak z Tobą rozmawiać?

Cytat:
Chciałbym więc się dowiedzieć co jest tak wyjątkowego w Łaciaku, co każe robić z jego powodu awanturę
Jest po prostu człowiekiem, który moim zdaniem niczym sobie nie zasłużył na to, co go spotkało. Tak jak napisałem wcześniej - najprościej kogoś opluć i zniszczyć, a potem jeszcze stwierdzić, że przecież nie był to nikt wyjątkowy. Teraz pewnie będziesz znów odwracał kota ogonem, pisał o jakimś odgrywaniu, albo oceniał wartość argumentów. Możesz sobie darować bo ja już nie mam zamiaru dalej o tym dyskutować. A oskarżenia pod adresem niektórych osób są poniżej pasa i jest to zwyczajnie przykre. Tyle.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2010, 12:43
Generalnie dyskusja sprowadza się do tego że jedni chcą pokazać jak to nie są "bardziej wiślaccy" od drugich a ci drudzy, nie wiedzieć czemu, wdają się w tą demagogiczną retorykę. Typowo k...a polską notabene.
Weźcie się wszyscy porządnie palnijcie w łeb raz a dobrze i zastanówcie się NAD PRIORYTETAMI . Władze budują klub od nowa, jest szansa na powrót Wielkiej Wisły i fajnie by było gdyby wszyscy zainteresowani w obecnej sytuacji odłożyli na bok animozje i wzięli się ostro do roboty! Trzeba pomóc klubowi zapełnić ten stadion!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów