|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Osobiście bardziej mi szkoda Głowackiego niż rok temu Baszcza. Głowa był ostoją naszej defensywy, ZAWSZE grał RÓWNO, nie przypominam sobie aby ewidentnie zawalał jakieś bramy, czasem swojaka wbił, dużo pauzował za kartki, ale mimo wszystko był ikoną w obecnym składzie.
Bzdurne pisanie, że czas "odmłodzić" kadrę jest nie na miejscu, bo taki zawodnik jak Głowa mógłby grać spokojnie jeszcze przez 3 sezony i byłby wiodąca postacią w defensywie. Ileż mamy zawodników po 30 w 1 jedenastce? Głowa i Sobol to powód aby pisać o odmładzaniu? (takie komentarze wyczytałem pod newsem z TWSD) Szkoda, ale taka kolej rzeczy, mam nadzieję, że ktoś kogo znajdziemy godnie zastąpi Głowackiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ta drużyna w której gra Alemao jest na ostatnim miejscu w lidze Australijskiej ale tam i tak znacznie wyższy poziom jak w Polsce wiec pewnie okaże sie wzmocnienem.
W tymsezonie zdobył jedną bramke, 20 razy faulował (więc gra dośc czysto) nie dostał ani jednej żółtej kartki ani czerwonej
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2010 o godz. 08:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Sprzedając Głowackiego rozwalamy jedyną formacje, która trzymała u nas wysoki poziom. Żeby nam ten ~1mln€ nie wyszedł bokiem w pucharach... Mam nadzieje, że w jego miejsce przyjdzie ktoś naprawde solidny.
Dzięki za wszystko i powodzenia w Turcji. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten Alemao to jakieś nieporozumienie... niedługo go pewnie do domu odeślą...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Oglądałeś kiedyś mecz tej ligi? ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
ja wiem, ze tylko krowa nie zmienia zdania, ale u Was to jest mega sinusoida. Jeszcze jakiś czas temu oddalibyście Głowę za grosze, żeby się pozbyć wiecznie korzystającego kolesia ze składek ZUSu. Głowacki grał u nas 10 lat, zrobił swoje, zgodził się na GODZIWY transfer i ciach bajera. Wszystko git.
Ceny za naszych ligowych grajków, którzy po jednym udanym sezonie rosną do miliona Euro, to zbójectwo. Wystarczy później takiego Matusiaka czy Rasiaka wysłać na zachód, żeby rynek ocenił ich prawdziwą wartość. A co z Danielem Cyzio? Może by go wziąć na zgrupowanie i dać szansę? To na pewno mniejsza ruletka niż szukanie obrońców w FIFie 2010 i na youtubie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na mundial sie dostali a my nie więc i lige maja chyba silniejszą.Michael Thwaite i Jacob Burns raczje sie nie sprawdzili ale może Brazylijczykowi sie poszczęści.Trzeba próbowac
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2010 o godz. 08:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No i najwyżej tak się właśnie stanie. I co z tego? Rozumiem, że lepiej nie próbować?
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Żelazna logika.
2 lata temu Polska grała na Euro, na którym zabrakło Anglików. A co do samego piłkarza, to jak na ULTRAOFENSYWNEGO (bo tak go chyba nazwali w artykule na twsd), to ilością bramek raczej nie oszałamia. Inna sprawa, że w jego przypadku ważniejsze są asysty, a na ten temat pismaki milczą. Cóż, testować można- może akurat coś z niego będzie. Pytanie tylko, czy jest potrzebny kolejny prawy obrońca (Singlar i Burliga już przecież są). ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W australijskiej kadrze na mundial chyba dwóch piłkarzy gra w swoim kraju.
Zaskakujące jest to, jak wiele można stwierdzić, opierając się tylko na domysłach i przypuszczeniach. Warto wiedzieć, co się pisze. Australijska liga jest po prostu kiepska. Grają w miarę szybko, ale jakby z zawiązanymi oczami. P.S Głowacki podpisze trzyletni kontrakt i się nim Turki emocjonują, że "początek wielkich wzmocnień". Ciekawe czy będą go chcieli spalić po pierwszym samobóju/rykoszecie ;-) http://s24.pl/glowacki_na_trzy_lata_...ji-s75244.html
Ostatnio edytowane przez Pablooo : 15.06.2010 o godz. 09:06.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tylko Marcelo przychodził do nas w wieku 21 lat.To trochę zmienia postać rzeczy,ponieważ młody zawodnik bardziej się rozwinie od bodajże 28-letniego grajka.Tak myślę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To proszę bardzo Sadlok jest.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cleber zapowiedział,że po zakończeniu kariery w Wiśle czyli w połowie następnego sezonu będzie scautem Białej Gwiazdy i w Brazylii będzie wyszukiwał nam talenty na miarę Marcelo.
A z innej beczki,można Sadloka kupić,ale to jest zawodnik raczej na przyszłość a my potrzebujemy zawodnika na teraz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
kocham te porownania a to tylko 3 przyklady.. daje glowe uciac ze liga Estonska jest silniejsza od Australijskiej
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.06.2010 o godz. 09:21.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jarosz mówił, że jest bardzo ofensywnym zawodnikiem albo po prostu znowu po plątał swój jęzor.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wymogi miał Skorża bo trzeba mu było wielkiego chłopa, żeby na niego wszystkie długie piły grać. Mam nadzieję, że Henio ma bardziej wyrafinowaną wizję i wreszcie zaczniemy grać piłką, bo od dłuższego czasu się na ten "system" patrzeć nie dało
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najbardziej brakowało w poprzednim sezonie kreatywności na skrzydłach i skuteczności w ataku. Jak Brożek nie ma formy to potrafi zmarnotrawić kazdą sytuację i mamy duuuże problemy ze strzelaniem bramek. O Boguskim nie wspominam, bo on to potrafi nawet w formie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ciekawe jakie miny mają prezesi Trabzonu... nic się na Szymkowiaku nie nauczyli? Kupują za solidną kasę kontuzjogennego, 31 letniego zawodnika, który w ważnych meczach (np reprezentacji) często robił klopsy. Z pkt widzenia Wisły - super transakcja (jeśli pieniądze zostaną wydane na kogoś, kto go zastąpi)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Czy mi się zdaje, czy ten testowany Brazylijczyk na tym zdjęciu ma piwny (?) brzuchal, który nie przystoi nawet naszym ligowym kopaczom? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
zordon, mialem to samo napisac
![]() moze to takie ujecie, ale wyglada, ze ma niezly "bamboch". |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
watpie zeby w Australi zbytnio sie przemeczal, tam do nie dawna chyba byla amatorska liga, chociaz nie jestem pewien
znajac zycie to moga go szybko odeslac, napewno przejdzie z zawodnikami badania i sie okaze na jakim poziomie jest. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Nie ma Ba, nie ma Głowy, nie ma Alvareza.Mówi się o 5 transferach do klubu. Ale ta 5 to absolutne minimum aby zapchać jakoś dziury. Kadra będzie dalej kiepsko wyglądać. Przyszłość nie wygląda za fajnie nie ma się co podniecać ,że budujemy jakąś silną ekipę. Przyjrzyjmy się kto ma być siłą tego zespołu. -Garguła: który wraca po ciężkiej kontuzji i bardzooo długiej przerwie. Każdy tutaj pokłada w nim ogromne nadzieje ale czy mamy jakieś optymistyczne przesłanki ku temu aby twierdzić ,że chłop się od razu sprawdzi? -Małecki - który przeplata bardzo dobre spotkania , wręcz fatalnymi. Popełnia dziecinne błędy. Chłopak jest utalentowany ale ja twierdzę ,że jeszcze dużo czasu minie aż się wyrobi. - Łobodziński i Kirm , to są co najwyżej zapchajdziury, spoko na szeroką kadrę w lidze. Dla mnie to nie są skrzydła które pociągną ten zespół.Kirm jeszcze może się odnajdzie ale po Łobodzińskim nie spodziewam się niczego więcej.To nie jest zawodnik na miarę Wisły. Jaką my mamy ławkę w obronie? Odchodzi kluczowy zawodnik. Trzeba ściągnąć kogoś równie dobrego jak Głowa a co dalej z obroną ? Spójrzcie jaki roz**** w kadrze.Naprawdę obawiam się co to będzie. Pozostaje tylko nadzieja ,ze kluczowi zawodnicy nie będą w przyszłym sezonie grac takiej ch.jni
Ostatnio edytowane przez MaG* : 15.06.2010 o godz. 11:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...dzil_Wislakow/
o co chodzi z tym Baszczyńskim na treningu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
ja jestem na TAK
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie ma co wyciągać pochopnych wniosków. Baszczu pewne ma jeszcze w Atromitosie urlop, więc postanowił odwiedzić stare śmieci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
||
Cytat:
|
||
|