|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
- a przepraszam bardzo - z Baszcza niby to był technik i zawodnik grający świetnie w ofensywie?Chyba że chodzi Ci o nazwisko - z tym się zgadzam, Alvarez Baszczyńskim nie będzie.A co do Alvareza - wydaje mi się że to będzie spora strata, zresztą podobnie gdyby zabrakło Piotrka Brożka z drugiej strony.Nie jest dobrze gdy psuje się to co dobrze działa a akurat cała obrona to była jedyna formacja o której złego słowa nie powiem(pomijając Jopa )Ale jak nas nie stać to nie stać. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=f8zpoocgVXA - technik moze i nie wyborowy ale Pablo sie tak nigdy nie wlaczyl.
Ostatnio edytowane przez As : 21.05.2010 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
ja rozumiem że jak od nas odchodził (walczył o dobry kontrakt) to akurat grał świetnie ale przecież nie cały czas tak było. Alvarez od początku jest solidny nie wiadomo co by pokazał jak zespół grałby dobrze zresztą Singlar tez jest OK |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
?Ile goli? - nie przekonasz mnie że Baszczu był choć o deko lepszy w ofensywie niż Alvarez bo nie był - gdzie ja Baszcza zawsze szanowałem za jego grę i ofiarność i uważam go za zdecydowanie jednego z najlepszych zawodników jakiego Wisła przez ostatnie kilkanaście lat miała.Tyle że Baszczu w przodzie to był jeszcze słabszy niż Argentyńczyk i nie przekonasz mnie że jest odwrotnie Jak tego nie pamiętasz to przynajmniej posil się statystykami.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Hehehe Lemoniadowy, nawet mi sie nie chce odpowiadac.
1q2 Pytasz ile goli? Ile asyst? Odpowiem, ze nie znam dokladnej liczby ale wiem jedno - wiecej niz Alvarez. Uwazam, ze Alvarez jest najlepsza opcja ktora teraz mamy w zasiegu ale z calym szacunkiem dla Urugwaiczyka Baszczu byl w jego wieku lepszy. Wogole dziwnie sie z wami dyskutuje, jeden wysmiewa Baszczynskiego a drugi mysli, ze Singlar jest OK. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak na marginesie to kto wyśmiewa Baszcza? Nie wyśmiewałem się(z ręką na sercu) - po prostu tyle czasu Baszcza oglądałem i teraz Alvareza by mieć taką opinię jaką mam.I na tym zakończmy bo odbiegliśmy od tematu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.05.2010 o godz. 00:05.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie powiedzialem, ze nie chce z wami dyskutowac tylko, ze dziwnie sie dyskutuje.
Z baszcza wysmiewasz sie Ty w poscie numer 23334. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe że nie odniosłeś się do meritum , tylko przyjebałeś się do szczegółu nie będącego przedmiotem sporu - Dla Twojej wiadomości - Nie ****a z Argentyny tylko z Urugwaju - zadowolony?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kolejna bajka:
http://www.goool.pl/ekstraklasa/2302...-zestawie.html Krakowscy działacze złożyli... - od tych słów przestałem w to wierzyć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wisła chce w zestawie... a może frytki do tego? 7,5 miliona złotych, nie chce mi się w to wierzyć. Nie miałbym jednak nic przeciwko miłemu zaskoczeniu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
||
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Tosik nie grał gorzej od Alvareza w naszej lidze więc w czym problem? Proponuje więcej meczy oglądać(skoro Tosika nie widziałeś) a nie ulegać iluzji którą wielu 'europejczyków" lansuje na forum. Zagraniczny znaczy z urzędu lepszy. Nie zawsze tak jest. A analizując grę Alvareza przez pryzmat koszty/umiejętności to tylko Łobo jest bardziej przepłacany u Nas.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.05.2010 o godz. 10:54.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Jedni piszą, że będziemy kupować, kupować i kupować. Inni oznajmiają, iż będziemy brać za darmo a najlepiej za dopłatą. Koszmar, bo doświadczenie uczy nas, że pewnie i tak nie będzie transferów, ewentualnie jakieś zapchajdziury z końcem okienka. No a z drugiej strony, każdy bardzo chciałby, żebyśmy coś działali. Pozostaje nam tylko oficjalna i jej kamienne milczenie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sadlok i Sobiech w zestawie A zatem czekamy...może będzie miłe zaskoczenie...choć sam nie wierzę w to co piszę...niestety!!! ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
A ja coś słyszałem, że Wojciechowski już go kupił... ble ble ble Bezsensu jest wklejanie jakiś linków z zawodnikami bo i tak wiadomo, że nikt z klubu tu nie zagląda więc szkoda waszego czasu na wyszukiwanie zawodników a jak macie takie zdolności to zatrudnić się jako skauci w Wiśle i szukać. Zdzisek Kapka już uruchomił swoje kontakty na Bałkanach więc nic tylko czekać na jakieś transfer stulecia. Nie wiemy kto będzie trenerem(! o zgrozo!) więc po co teraz zatrudniać zawodników którzy być może nie spasują do koncepcji nowego trenera i co wtedy pieniądze wydane w błoto, a my nie możemy sobie pozwolić na szastanie pieniędzmi tu i tam bo ich nie mamy, więc znów najprawdopodobniej będziemy oglądać ''Casting na bramkarza - I ty możesz bronić w Wiśle Kraków", oraz kolejne testy wysokich napastników. Szara rzeczywistość podpowiada że i tym razem obudzimy się z ręką w nocniku i zbierzemy gwiazdorów chwilę przed zamknięciem okienka. Oby tak nie było i oby w klubie znalazła się w końcu kompetentna osoba do zawierania kontraktów i szukania piłkarzy. Odnośnie Sobiecha i Sadloka wolałbym żeby do Krakowa trafił Sadlok, o ile oczywiście Wisła się niem interesuje a nie jest to kolejna bajka. Z obrońcami z Chorzowa mamy przynajmniej dobre wspomnienia - Baszczyński a napastnicy to wiadomo Ćwielong, który niczym nie błysnął, więc może i Sobiech jest graczem jednego zespołu... Póki co obaj grają w Chorzowie, a nie uwierzę póki nie zobaczę w koszulce Wisły. Czas pokaże. edit: Faktycznie zapomniałem o Gorawskim.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 22.05.2010 o godz. 11:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla mnie Ćwielong był młodym Żurawskim :] Sobiecha raczej moim zdaniem się nie opłaca ale za Sadloka by się dalo troszkę kasy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
W jakim elemencie gry Ćwielong przypominał Żurawskiego? Bo pośmiałeś się a nic nie napisałeś.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ty chyba nie widziałes stylu gry i w ogole Żurawskiego na oczy, skoro Ćwielong ci go przypominał
Ja bardzo bym chciał, zeby chociaz w jednym takim newsie ktos napisał i odszyfrował to okreslenie " Krakowscy działacze " |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
w obecnej sytuacji powinno sie chyba uzywac okreslenia niedzialacze bo mam ostatnio wrazenie ze ty nic nie dziala
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Tak czy siak, po raz kolejny Lech poznań a nawet Polonia Warszawa podbiera nam zawodników. Co jak co ale Onyszko nie jest przecież kiepskim bramkarzem - jest na polska ligę świetny i szkoda że nie będzie grał w Wiśle. Wydaje mi się że tacy zawodnicy jak Sadlok, Sobiech, Kiełb być może sprawdzą się w Lechu Poznań .. ale nie w Wiśle ... tak było prawie zawsze, ponieważ jest ostatnimi czasy tak że zawodnicy wolą grać w Lechu Poznań niż w Krakowie- ładniejszy stadion, więcej kibiców ---> z tego słynie Poznań, tymczasem u nas zawsze to samo --> czy prezes Cupiał rzuci groszem czy nie
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wlasnie ogladam OrangeSportInfo i widzę, że trener Ulatowski za porozumieniem stron rozwiązał kontrakt z Bełchatowem. Jak dla mnie to jest znak, że to wlasnie Ulatowski bedzie nowym trenerem Wisły i wraz z Nim do Wisły przyjdzie Dawid Nowak... a może i Cetnarski<marzyciel> Ahhh, co pomarzyć nie można?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Choć ja bym się nie podniecał. Zobaczymy co z tego wyjdzie, jeśli rzeczywiście coś jest na rzeczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Pismaki sobie zartuja...7,5 mln zlotych
Priorytetem jest utrzymanie obecnej kadry, bo na transfery do klubu nie ma co liczyc(jak w poprzednich 2 sezonach), przynajmniej ja jestem bardzo sceptyczny w tej kwestii. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jestem podobnego zdania, iż tego typu info to zwyczajne plotki czy kaczki dziennikarskie. Jak zwykle, pożyjemy, zobaczymy. Tradycyjnie będę ślepo wierzył, iż jakoś znów sobie poradzimy. Co prawda, coraz ciężej jest mi iść takim tokiem rozumowania, ale cóż... Wiara czyni cuda, podobno.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A ponadto uważam, że Wisła powinna ściągnąć Kosowskiego i Żurawskiego...
Na bramkarza nawet nie liczę, ale mieć tych dwóch "emerytów" (jak to tutaj są często określani) to same profity, zarówno w kwestii sportowej jak i marketingowej. Szkoda tylko, że nikt się tym nie zajmie. Oj szkoda... ![]()
the end
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|