The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2010, 21:05
jak myślicie, czego powodem jest to, że Kirm gra taką padaczkę? przecież udowadniał w pierwszych spotkaniach w barwach Wisły i przede wszystkim w reprezentacji Słowenii, a więc w reprezentacji, która zagra na mundialu, że w piłkę grać potrafi.. a teraz..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.05.2010, 21:06
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
..a moze nie mamy i działaczy i pieniędzy?
Niewątpliwie brakuje jednego i drugiego. Nie widać też jakiegokolwiek planu i woli, aby mogło się to zmienić.

Niestety, Bogusław Cupiał zawsze był i nadal jest bardzo konsekwentny w swoich błędach.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.05.2010, 21:11
rok temu była w "miare" prosta droga do ligi mistrzów (Lewadia,Debreczyn,Lewski) i transferów nie byłoo to teraz miałby byc ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.05.2010 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2010, 21:14
AYALA napisał(a):Wyświetl post
rok temu była w "miare" prosta droga do ligi mistrzów (Lewadia,Debreczyn,Litex) i transferów nie byłoo to teraz miałby byc ?
Kirm, Jop, Cleber i Alvarez to skąd się u nas wzięli?
A w następnym okienku Hristov, Juszczyki Baa.

OK - to są transfery średnie bądź beznadziejne, ale cześć z nich została wykupiona, część wypożyczona a tylko czterech przyszło za darmo. Więc nie siej propagandy.

Gdybyśmy przeszli Levadie - byłyby pewnie następne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 20.05.2010, 21:15
Z tego wynika, że gdyby nasi świetni zarządcy szybciej zaklepali Onyszkę to Wojciechowski nie zdążyłby się nawet włączyć do gry skoro jego oferta pojawiła się dopiero wczoraj.

Podpisuję się pod tym co piszecie wyżej: my po prostu nie mamy działaczy. Zanim oni zakończą z kimś negocjacje to już jest po ptokach.

edit

wolfy napisał(a):Wyświetl post
A w następnym okienku Hristov, Juszczyki Baa.

OK - to są transfery średnie bądź beznadziejne, ale cześć z nich została wykupiona, część wypożyczona a tylko czterech przyszło za darmo.
Dokładnie. Sam Kirm kosztował z 0,5 mln euro więc nie w pieniądzach czy braku transferów główny problem, ale w nieudolności ludzi, którzy je przeprowadzają. O prezesie, który ma Wisłę w d... już pisałem wcześniej.
Ostatnio edytowane przez Areo : 20.05.2010 o godz. 21:26.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2010, 21:16
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
jak myślicie, czego powodem jest to, że Kirm gra taką padaczkę? przecież udowadniał w pierwszych spotkaniach w barwach Wisły i przede wszystkim w reprezentacji Słowenii, a więc w reprezentacji, która zagra na mundialu, że w piłkę grać potrafi.. a teraz..
Bo na poczatku jak byly nowy to sie Malecki z Brozkami krepowali go jebac po kazdym zagraniu wiec chlopak mial troche pewnosci siebie. Potem jak juz sie im troche opatrzyl to sie przestali krepowac i zniszczyli typa psychicznie.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.05.2010, 21:17
Sprawa prosta - kasy brak............
Wypada nie być naiwnym i porzucić nadzieję, przecież i tak ona matką głupich. Będziemy ligowym średniakiem to będziemy, wszak bywało gorzej. T co dziś mamy to efekt kilkuletnich "działań" ludzi zarządzających klubem, więc nie oczekujmy teraz jakiś cudów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2010, 21:18
Areo napisał(a):Wyświetl post
Podpisuję się pod tym co piszecie wyżej: my po prostu nie mamy działaczy. Zanim oni zakończą z kimś negocjacje to już jest po ptokach.
To nie tak - my fizycznie nie mamy prezesa. Nie mamy skautów. Nie wiemy, kto będzie trenerem.
Z pionu sportowego to jest Kapka i Jarosz.

Ja nie wiem z kim Onyszko negocjował, o ile faktycznie rozmawiał z Wisłą.

As napisał(a):Wyświetl post
Bo na poczatku jak byly nowy to sie Malecki z Brozkami krepowali go jebac po kazdym zagraniu wiec chlopak mial troche pewnosci siebie. Potem jak juz sie im troche opatrzyl to sie przestali krepowac i zniszczyli typa psychicznie.
Czyli nie dość, że słaby piłkarz, to jeszcze ofiara losu. Genialny transfer.

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.05.2010, 21:19
areo napisał(a):Wyświetl post
z tego wynika, że gdyby nasi świetni zarządcy szybciej zaklepali onyszkę to wojciechowski nie zdążyłby się nawet włączyć do gry skoro jego oferta pojawiła się dopiero wczoraj.

Podpisuję się pod tym co piszecie wyżej: My po prostu nie mamy działaczy. Zanim oni zakończą z kimś negocjacje to już jest po ptokach.

o negocjacjach onyszki z polonia mówili już w zeszłą niedziele w cafe futbol
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 20.05.2010, 21:21
Areo napisał(a):Wyświetl post
my po prostu nie mamy działaczy. Zanim oni zakończą z kimś negocjacje to już jest po ptokach.
Jeśli nie mamy działaczy to kto kończy negocjacje? Powiedzieć trzeba sobie szczerze, że działaczy mamy chujowych, Cupiał o tym wie, dlatego nie daje im kasy na transfery...W klubie budują dom od dachu...a tu trzeba fundamentów w postaci człowieka który chwyci wszystkich za jaja i poustawia po kątach. Nie módlmy się o transfery tylko o przyjście gościa, który się na nich zna. Kupić Jirsaka za 700tys e nie problem...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.05.2010, 21:22
Przepraszam Cię bardzo ale który z nich okazał sie wzmocnieniem ? Pierwszy chyba myśli o tym żeby nie złapac kontuzji,drugi zawalił mistrzostwo,Clebi ma 36 lat a Alvarez to nie grał w meczach z Lewadią i chyba lepiej atakuje niż broni
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.05.2010, 21:24
Cytat:
Wojciechowski proponuje mu miesięcznie około 120 tys. zł. Dla porównania Legia oferuje Nowakowi 80 tys. zł.
I po raz kolejny utwierdzam sie w fakcie bron Panie Boże kupować Polskie pseudo gwiazdy, ludzie gdzie to zmierza koleś który jest co chwile kontuzjowany strzela kilka bramek w sezonie dostaje propozycje kontraktu 350 tyś to chyba ktoś tu powariował. Powinniśmy sprowadzać tylko zagranicznych piłkarzy, inna mentalność, inna kasa, inny poziom sportowy. Oczywiście szukanie chłopaków w niższych ligach polskich wchodzi w grę po zawsze można znaleźć takiego Błaszkowskiego. Jednak nie dajmy sie zwariować, bo jak słyszę te chore żądania za zawodników z polskiej, jak że mizernej ligi to sie załamuje. Najbardziej mi sie podobał wypowiedz trenera Bośni na temat Stilica którym wszyscy sie tak zachwycają, że nie zagra w reprezentacji bo polska liga jest słaba i wyróżnianie sie w niej to nie żadna sztuka.
Odpowiedz cytując
bystrykuk
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 20.05.2010, 21:26
Myslalem ze po nie zdobyciu mistrzostwa klub sie obudzi i zaczniemy budowac nowa wisle ale widze ze coraz bardziej sie pograzamy:( to jest przykre. Pozostalo nam czekac na transfer pokroju hristova, juszczyka.
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 20.05.2010, 21:29
Jeśli nie mamy działaczy to kto kończy negocjacje? Powiedzieć trzeba sobie szczerze, że działaczy mamy chujowych, Cupiał o tym wie, dlatego nie daje im kasy na transfery...W klubie budują dom od dachu...a tu trzeba fundamentów w postaci człowieka który chwyci wszystkich za jaja i poustawia po kątach. Nie módlmy się o transfery tylko o przyjście gościa, który się na nich zna. Kupić Jirsaka za 700tys e nie problem...
Nie mamy działaczy w sensie są do d.... To jasno wynika z kontekstu mojej wypowiedzi. Z resztą tego o czym piszesz w pełni się zgadzam. Nie pieniądze, a ludzie, którzy nimi dysponują są głównym problemem.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 20.05.2010, 21:31
blackluk napisał(a):Wyświetl post
I po raz kolejny utwierdzam sie w fakcie bron Panie Boże kupować Polskie pseudo gwiazdy, ludzie gdzie to zmierza koleś który jest co chwile kontuzjowany strzela kilka bramek w sezonie dostaje propozycje kontraktu 350 tyś to chyba ktoś tu powariował. Powinniśmy sprowadzać tylko zagranicznych piłkarzy, inna mentalność, inna kasa, inny poziom sportowy. Oczywiście szukanie chłopaków w niższych ligach polskich wchodzi w grę po zawsze można znaleźć takiego Błaszkowskiego. Jednak nie dajmy sie zwariować, bo jak słyszę te chore żądania za zawodników z polskiej, jak że mizernej ligi to sie załamuje. Najbardziej mi sie podobał wypowiedz trenera Bośni na temat Stilica którym wszyscy sie tak zachwycają, że nie zagra w reprezentacji bo polska liga jest słaba i wyróżnianie sie w niej to nie żadna sztuka.
Podpisuje się pod twoim postem..Myślę, że naszym piłkarzom gdyby się chciało to by mogli zagrać dobre spotkanie, ale lenistwo im w tym przeszkadza i jest jak jest. Mają za dobrze, są kilkakrotnie przepłacani więc po co im ambicja? Oni już zakotwiczyli w porcie raj, kontrakt jest na kilka lat i gra gitara. Przed zakończeniem kontraktu o dziwo odżywają i stają się gwiazdami ligi. Przykład Pawełka - zaczął normalnie bronić, wcześniej Baszcza i Zienia - aż szkoda było się rozstawać. O Kosowskim jak walczył o nowy kontrakt nie wspomne.

Cytat:
Nie mamy działaczy w sensie są do d.... To jasno wynika z kontekstu mojej wypowiedzi. Z resztą tego o czym piszesz w pełni się zgadzam. Nie pieniądze, a ludzie, którzy nimi dysponują są głównym problemem.
Ja wiem, że wynika, ale myślałem, ze ty także będziesz wiedział, że ja wiem, ze wynika...o to samo nam chodzi.
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 20.05.2010 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2010, 21:37

Czyli nie dość, że słaby piłkarz, to jeszcze ofiara losu. Genialny transfer.

Ktos go obserwowal i ktos go wybral.
Mimo wszystko 99% ludzi po przeprowadzce to innego kraju gdzie byliby jebani przez kolegow z druzyny pewnie by mialo problemy z pokazaniem pelni swoich umiejetnosci.
W Polsce sciaga sie typa z innego kraju i zostawia go samemu sobie tak jakby facet przyszedl z Bielska Bialej. Jak sobie ma poradzic obcokrajowiec w obcym miejscu kiedy wsparcia nie okazuja mu nawet koledzy z druzyny?

Nie chce sie jawic jako obronca ucisnionych czy 'ofiar losu' ja mowisz ale uwazam ze sprawa jest wieloplaszczyznowa i trzeba spojrzec obiektywnie na wszystkie aspekty.
Zurawwski - polak - przyszedl z Poznania a rok sie aklimatyzowal.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.05.2010, 21:38
Gdybyśmy przeszli Levadie - byłyby pewnie następne.
Gdybysmy. Wisla to jedyny klub gdzie transfery robi sie nie przed najwazniejszym momentem sezonu ale planuje na po.
To tak jakby przygotowywac sie do egzmianu z podejsciem: moze uda sie zdac na jakims fuksie, a potem sie tego naucze - bezsensu
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 20.05.2010, 21:41
bystrykuk napisał(a):Wyświetl post
Myslalem ze po nie zdobyciu mistrzostwa klub sie obudzi i zaczniemy budowac nowa wisle ale widze ze coraz bardziej sie pograzamy:(
Ja też myślałem, że utrata korony wpłynie jakoś na organizację klubu. Do pucharów jeszcze 2 miesiące, do rozpoczęcia treningów miesiąc. Mam nadzieję, jak co roku, że przestaną popełnianie być te same błędy i budowany będzie klub europejski, z pomysłem i przyszłością...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.05.2010, 21:43
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Gdybysmy. Wisla to jedyny klub gdzie transfery robi sie nie przed najwazniejszym momentem sezonu ale planuje na po.
To tak jakby przygotowywac sie do egzmianu z podejsciem: moze uda sie zdac na jakims fuksie, a potem sie tego naucze - bezsensu
To jest nasz podstawowy problem. A właściwie jest to problem Bogusława Cupiała, który kompletnie chyba tego nie rozumie. Nasza drużyna osiągnęła taki poziom, że bez konkretnych inwestycji nie mamy co liczyć na sukcesy na miarę oczekiwań. A te są jednak spore. Wisła wyrobiła sobie już jakąś markę w Polsce i kiedyś w Europie. Wypadałoby nie rozmieniać się jeszcze bardziej na drobne.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2010, 21:45
Nie przygotowywalismy sie na egzamin z fizyki kwantowej tylko na odpytywanie z tabliczki mnozenia (mowie o Levadii).
Wiec na powazny egzamin przygotowalibysmy sie po Levadii
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 20.05.2010, 21:47
Bezsensem było także info od działaczy, że po przejściu Levadii i chyba ogórków z następnej rundy Wisła kupi kilku dobrych graczy za grubą gotówkę. I teraz odzew naszych: Pawełek sobie pewnie pomyślał:" na chój mi konkurencja w bramce? Za każdy mecz mam premie a tak mówią, że kupią bramkarza, więc pewnie będę tylko rezerwowym..czy mi się to kalkuluje? Nie? Co zrobić? Trzeba przegrać.." co się stało - wiadomo. Podobnie rzecz ma się z Legią. Geniusze zakomunikowały na całą Polskę, że nie przedłużą kontraktów z 9 piłkarzami i myśleli, że ci będą dla nich w ostatnich meczach gryźć trawę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2010, 21:53
Geniusze zakomunikowały na całą Polskę, że nie przedłużą kontraktów z 9 piłkarzami i myśleli, że ci będą dla nich w ostatnich meczach gryźć trawę
Tak na chłopski rozum, to powinni chcieć się pokazać, żeby znaleźć nowych pracodawców.
Myślisz, że Marcelo kocha Wisłę? Nie, on przyjechał się wypromować, a to można zrobić tylko dobrą grą. Tak samo było z Uche.
Ale to są wyjątki, bo większość naszych piłkarzy jest bardzo zadowolona z tego, co ma.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.05.2010, 22:00
Tak wychwalacie transfery innych, ale jeśli mnie pamięć nie myli to Lech w zeszłym sezonie sprowadził Krivca i Kasprzika za pierwszego wydał 400 tyś

My za Kirma wydaliśmy 500 tyś

Ktos go obserwowal i ktos go wybral.
To że na razie sie nie przyjął nie znaczy ze jest to totalny nie wypał. Kto to mógł przewidzieć ?

Zurawwski - polak - przyszedl z Poznania a rok sie aklimatyzowal.
chyba nawet troszkę dłużej.

Nie panikujmy narazie nie mamy stadionu, prezesa, dyrektora sportowego, a wy myślicie o transferach. Ja uważam ze jeśli uda sie ściągnąć 2-3 graczy i nie będzie nam dopisywał taki pech z kontuzjami jak w poprzednich przygotowaniach wszyscy porządnie przepracują okres przygotowawczy ja będę spokojny.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 20.05.2010, 22:01
Tak na chłopski rozum, to powinni chcieć się pokazać, żeby znaleźć nowych pracodawców.
Myślisz, że Marcelo kocha Wisłę? Nie, on przyjechał się wypromować, a to można zrobić tylko dobrą grą. Tak samo było z Uche.
Ale to są wyjątki, bo większość naszych piłkarzy jest bardzo zadowolona z tego, co ma.
Wiadomo Marcelo, Uche inna półka mentalności, podejścia do zawodu....Ale wyobraź sobie, że siedzisz w pracy, szef do ciebie podchodzi i mówi, że od jutra nie pracujesz...po dziesięciu minutach podchodzi znowu i daje sterte dokumentów które trzeba przejrzeć i mówi, że bardzo na ciebie liczy i prosi żebyś się wyrobił bo to ważne papiery, które decydują o przyszłości firmy (vide puchary Legii). Co robisz? Bo ja bym miał na tą fuche po całości wyjebane..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.05.2010, 23:54
Szkoda mi tego Onyszki ,bo nawet jesli ktos mowi ze mial podobne umiejtenosci do Pawelka,to dawal by wiecej pewnosci siebie kolegom z obrony i mniej nerwowosci.

Ale ze u nas nawet nie mial by kto pilotowac sprawy tego trnaferu ,a dodatkowo pan Wojciechowski sypnał wiecej gorsza ,zostajemy z Juszczykiem i Pawelkiem,ostojami spokoju i ładu.

Wiekszosc z kibcow widze zyje dalej ogarnieci pamiecią o "tamtej erze" Wisly.
jak proponuje troche jednak zejsc na ziemie,bo mamy zupelnie inne realia....

Mamy naprawde mocna druzyne tylko jeden warunek musimy zatrudnic FACHOWCA poczynajc od lekarzy ,masaszystow,fizjologow ,trnera bramkarzy i co najwaznjsze trenera od przyg fizycznego.

tamta runda moglaby wygladac zupelnie inaczej gdyby oni wszytscy byli zdrowi ,albo mieli w 100% wyleczone urazy.,ale do tego potrzebi sa prawdziwi spece od w/w zawodów.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.05.2010 o godz. 00:08.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 21.05.2010, 00:20
"Józef Wojciechowski to konkretny człowiek. Zadzwonił do mnie we środę. Dogadaliśmy się w kilka godzin. Z Wisłą negocjowałem przez kilka tygodni, ale zawsze czegoś brakowało, by podpisać umowę.- Arkadiusz Onyszko o swoich rozmowach z Wisłą po przejściu do Polonii Warszawa"

i wszystko jasne...
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 21.05.2010 o godz. 00:22.

Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 21.05.2010, 00:24
Transferów nie będzie, a jeśli jakieś, to na ostatnie minuty przed zamknięciem okienka. Teraz będą mówić, że nie dadzą kasy, bo nie gramy o LM. Gdybyśmy zdobyli mistrzostwo, nie byłoby kasy, bo przecież skład dobry. Nie ma się co oszukiwać, bez konkretnego zastrzyku gotówki nie da się przebudować składu.

Pan Bogusław powinien się teraz określić. Albo pompuję kasę, albo wysysam i wypluwam co zostało. Może czas najwyższy sprzedać klub komuś z pasją i chęcią włożenia konkretnej kasy.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.05.2010, 00:28
Jak ktoś mówił o jakiejś tam kasie i jeszcze jakiejś za występy, o kontrakcie na pół roku z opcją przedłużenia, podczas gdy ktoś powiedział żeby zagrał dla Polonii Warszawa, bo budują ciekawą ekipę, a do tego rzucił niezłą kasę, to się gość zdecydował. Ma swoje lata i nie chciał się obudzić z ręką w nocniku, wiedząc jak wygląda cyrk transferowy w Wiśle. Płakać nie ma co, choć na pewno jest szkoda.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 21.05.2010, 06:05
Marcelo negocjuje z PSV
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1a33f
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.05.2010 o godz. 06:12.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.05.2010, 06:59
Oby naszym działaczom nie przyszło do głowy przygarnąć Przyrowskiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów