The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2010, 15:04
A ja mysle ze wcale zle o nim nie swiadczy bo facet ma juz 36 lat i ambicje o grze na wysokim poziomie pewnie juz dawno zostawil za soba a teraz chce poprostu dorobic w ostatnich chwilach kariery. A jesli Polonia dalej bedzie robila takie ruchy na rynku transferowym to w nastepnym sezonie moze byc powaznym zagrozeniem dla Wisly bo w Polsce to wiele nie potrzeba, chocby przyklad Ruchu

A apropo Lecha to mysle ze swietna sytuacja im sie stworzyla przed LM, maja az 5mln € za Lewandowskiego i w perspektywie darmowego a rownie dobrego Zurawskiego, ktory raz ze chetnie do nich pojdzie a dwa na pewno wiecej moze tam dostac.
Ostatnio edytowane przez fanTS1906 : 20.05.2010 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.05.2010, 15:04
Czy ja wiem czy zle to o nim swidczy gosciu ma już 36 lat napewno chciałby sobie na starosć dorobic
Co nie zmienia faktu że My jestesmy mega frajerami !! Mamy b. dobrego bramkarza do wziecia za darmo i pewnie chcemy zaoszczedzic, jak widać nie opłacało sie Polonia nas przebiła i tyle.
A najgorsze jest to że teraz bedzie koleje testowanie jakis bramkarzy byle by wziąsc za darmo ;/
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.05.2010, 15:06
Ten transfer pokazuje wszystkim w Polsce - nie opłaca się przychodzic do Wisły bo gdzie indziej czytaj W-wa, Wronki, dadza na pewno wiecej i szybciej podejma decyzje.
Z tego przekazu tez jasno wynika ze marzenia o wzmocnieniach piłkarzami klasy D. Nowaka i wyżej mozemy sobie darowac

Pewnie z analiz posezonowych wyszlo: jakby wszyscy byli zdrowi to bez problemu bysmy zdobyli mistrza - wniosek: po co brac kogos nowego skoro mamy mistrzowski sklad?

Mam tylko nadzieje ze nasza indolencja transferowa dziala w dwie strony i Wisła Głowy w jasyr nie odda
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.05.2010, 15:08
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
To że Onyszko wybrał Polonię, to źle o nim świadczy, bo za kilkadziesiąt tysięcy euro więcej będzie grał w drużynie o klasę słabszej. Może ta sytuacja zmobilizuje naszych działaczy do skuteczniejszej walki na rynku transferowym.
Ale jakich dzialaczy? My mamy w ogóle zatrudnionych jakichś działaczy? A przepraszam, jest jeden były esbek, który podobno teraz odświeża swoje dawne kontakty... I jeden człowiek od wszystkiego, zwolniony wcześniej z Zagłębia..

A to wszystko tuż przed startem kolejnego sezonu i okna transferowego. A także w przededniu powrotu na przebudowany stadion...

Czasem mam wrażenie, że patrząc na funkcjonowanie i zarządzanie tego klubu oglądam kolejny odcinek komediowego serialu Monthy Pytona...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.05.2010, 15:14
Właśnie sobie uświadomiłem że my nie mamy polityki transferowej. Bierzemy tylko tych którzy sami się zgłaszają :/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.05.2010, 15:15
Weszlo napisał(a):
Dobra wiadomość dla antyfanów Sebastiana Przyrowskiego - do których sami się zaliczamy. Koniec ze staniem jak kołek w bramce Polonii (czyli puszczaniem "przyrosiów"), bo kontrakt z tym klubem podpisał właśnie Arkadiusz Onyszko. Józef Wojciechowski zdecydowanie przebił ofertę, jaką 36-letni bramkarz otrzymał z Wisły Kraków.

Hmm ci to zawsze wyskoczą z jakimś info.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.05.2010, 15:17
tofik napisał(a):Wyświetl post

Myślę że sie nie mylą
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.05.2010, 15:22
Cóż robić, jeśli Wojciechowski przebił zdecydowanie naszą ofertę to wiadomo że nie mieliśmy szans. Przecież my liczymy każdą złotówkę.

Przykre ale tak jest. Stąd następująca kolejność "dziobania finansowego"

1. Amica (mają najwięcej kasy)
2. Legia
3 Polonia
4 Inni średniacy (w tym Wisła)

Takie realia ale nie ma co płakać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 20.05.2010, 15:32
Kiedyś dominowaliśmy bo Cupiał - tak jak teraz Wojciechowski - płacił najwięcej. Nie stworzył jednak nic co pomogłoby klubowi, nie przygotował go na taką naglą zmianę strategii. Teraz pieniędzy nie ma, a Cupiał, właściwie TF więcej finansować Wisły nie będzie.
Brak pieniędzy, ok zdarza się. Ale brak struktur klubowych, kompetentnych kadr zarządzających i planu działania tego już wybaczyć nie można. Stawia to Wisłę w bardzo złej sytuacji i może skończyć się bardzo źle. Z obecnym właścicielem daję nam max kolejne 3 lata walki o podium. Później można się szykować psychicznie na miejsca 5-10.
Odpowiedz cytując
Xalax
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 20.05.2010, 15:39
Bardzo dobrze ze nie wzielismy Onyszki jak dla mnie Pawelek ma takie same umiejetnosci. Natomiast Onyszko jest za stary juz w bramce powinno zostac tak jak jest Juszczyk i Pawelek.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Szkoda trochę z tym Onyszko ale z drugiej strony czy był sens bicia się z Wojciechowskim i przebijania jego ofert? Był sens dawania bramkarzowi jednego z najwyższych kontraktów? Wg mnie takie kontrakty trzeba oferować napastnikom czy skrzydłowym a nie bramkarzowi. Wojciechowski jeśli uprze się to przebije każdą naszą ofertę ale dawanie dużych kontraktów takim zawodnikom jak Gancarczyk, Brzyski, Cortes z czasem mu bokiem wyjdzie. I nie wiemy jakie kwoty oferowała Wisła a jakie Wojciechowski. Ostatnio czytałem że on przebił oferty Legii ,Lecha ,Wisły dotyczące Sobiecha - zaproponował mln euro(nie wiem czy to prawda) więc nie zdziwiłbym się gdyby Onyszce dał ,np. 250 tyś euro rocznie co jest dużym kontraktem dla bramkarza w Polsce i głupie byłoby przebijanie tej oferty czy nawet dawanie tyle samo. Trzeba być cierpliwym.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 20.05.2010 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Haha i potym newsie jak jest jeszcze ktoś kto wierzy w transfery w tym sezonie i kase od Bogusia to niech lepiej się stuknie w czoło.... nie ma kasy nie ma transferów, nie ma struktur, nie ma polityki transferowej, klubowej, nie ma niczego . Została prowizorka i równia pochyła. Cięzkie czasy nadchodzą...a co do reszty zostaje wiara i wierność...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.05.2010, 15:46. Równia pochyła...
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
To że Onyszko wybrał Polonię, to źle o nim świadczy, bo za kilkadziesiąt tysięcy euro więcej będzie grał w drużynie o klasę słabszej. Może ta sytuacja zmobilizuje naszych działaczy do skuteczniejszej walki na rynku transferowym.
Uważasz, że Polonia Warszawa jest drużyną o klasę słabszą niż Wisełka...?
Wnioskuję, że stwierdzasz to jedynie patrząc na tabelę z minionego sezonu bo nieoszukujmy się ale Wisła od dobrych paru lat zjeżdża po równi pochyłej i 2 miejsce z tego sezonu może być dla nas wkrótce traktowane w kategorii sukcesu.
Wystarczy przeanalizować naszą obecną kadrę, zarówno piłkarską jak i zarządzającą żeby dojść do wniosku, że będzie tylko coraz gorzej... Polonia, Legia, Lech wzmacniają się i będą to robiły w dalszym ciągu, a my możemy jedynie liczyć na cudy przypominające te w stylu Marcelo czy Kuby Błaszczykowskiego, chociaż i to jest mało realne bo ilu jest jeszcze w Polsce dobrych wujków, którzy przyprowadzą bratanka na testy do Wisły...
Pozostaje nam wierzyć w "potencjał" Łobodzińskiego, Jirsaka, Ba, Boguskiego, Kirma, Garguły i kilku innych niespełniających pokładanych w nich nadzieji zawodników naszego ukochanego klubu... bądź w nagłą odmianę podejścia Bogusława Cupiała...

Wracajać do rozważań transferowych chciałbym wyrazić wielkie niepocieszenie ze względu na "stratę" takiego bramkarza jak Onyszko, który w najbliższych kilku sezonach mógł być zarówno wielkim liderem drużyny jak i ostoją całej defensywy...
Co do Kosy i Żurawia to analizując stan naszej kadry jak i całej ligi uważam, że nawet będąc już piłkarskimi emerytami(młodszymi od Franka) z miejsca ponownie staną się gwiazdami Wisły jak i całej ligi... oczywiście nie ma co liczyć na szał w Lidze Europejskiej ale w tej chwili naszym zmartwieniem powinno stać się ligowe podwórko gdyż i ono zaczyna nam odjeżdżać co najprawdopodobniej zauważymy w nadchodzącym sezonie...

Tyle z mojej z mojej strony...
Do "usłyszenia" wkrótce...

Pozdrawiam
Reiro
Ostatnio edytowane przez Reiro : 20.05.2010 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.05.2010, 15:51
Xalax napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze ze nie wzielismy Onyszki jak dla mnie Pawelek ma takie same umiejetnosci. Natomiast Onyszko jest za stary juz w bramce powinno zostac tak jak jest Juszczyk i Pawelek.
Gdyby nawet jednocześnie ich obu postawić w bramce to bramka Onyszki i tak jest bezpieczniejsza...

Nasze Neverending Story przerodziło się z komedii w dramat, albo odwrotnie. Zależy od punktu widzenia.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 20.05.2010, 15:57
tofik napisał(a):Wyświetl post

A co tu dziwnego?
Wojciechowski jest w stanie aktualnie przebić Wisłę, Legię i Lecha, jeśli będzie tylko chciał.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.05.2010, 15:59
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
A co tu dziwnego?
Wojciechowski jest w stanie aktualnie przebić Wisłę, Legię i Lecha, jeśli będzie tylko chciał.
Nie, tylko przebić Wisłę.

Z Lechem i Legią nic nie wygrał (na razie) i nie wiem czy byłby w stanie. Pomijam siłowanie się na zasadzie kaprysu, tu Wojciechowski może o czasu do czasu zabłyszczeć.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 20.05.2010, 16:00
nie wiem czy mi się wydaje, ale czy tylko ja zauważyłem te nie pewne interwencje Onyszki w meczu z Nami
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.05.2010, 16:08
patrzal-lca napisał(a):Wyświetl post
Juszczyk
Burliga - Kowalski - Cleber - Piort Brożek
Łobodziński - Sobolewski - Mączyński - Diaz
Brożek - Małecki
czyli Łobo nie zdoła się wybić na tle innych...
:/

PS. a może w końcu! się przełamie

Cytat:
Mam wrażenie, że Ligę Europejską zakończymy dwumeczem w lipcu.. A z walki o mistrzostwo odpadniemy po 7 kolejkach. Wszyscy się wzmacniają - Lech, Polonia, Zagłębie, Legia. Tylko Wisła czeka ..za bardzo nie wiem na co - może na zmianę właściciela.
z takim narzekaniem to chyba forum pomyliłeś
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 20.05.2010 o godz. 16:12.
Odpowiedz cytując
pawel20
Member

Stary 20.05.2010, 16:09
nie panikujcie z tym Onyszka, jak dla mnie dobrze sie stało że do nas nie trafił...
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 20.05.2010, 16:14
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
A co tu dziwnego?
W stanie to jest Cupiał przebić ofertę Wojciechowskiego, Legii i Amiki a Cupiała jest w stanie przebić Solorz, ale im się nie kalkuluje przepłacać za beztalencia...co nie znaczy, że nie mają kasy. Gdyby Real zaproponował Wiśle CR za 30mln e to pewnie Cupiał wyłożył by takie pieniądze w kilka godzin. Pieniądze u Cupiała były i są. W tym biznesie chodzi o to, żeby sponsor (Cupiał) miał pewność, że ktoś kto mu proponuje zakup piłkarza (załóżmy trener) miał pojęcie za kogo można ile zapłacić. Wtedy Cupiał sakwe by otworzył. Ale jeśli ktoś namawia Cupiała, zeby wyłożył 700tys e za Jirsaka to wybacz. Przejechać sie na takim czymś można dwa, trzy razy. Jeśli trwa to dłużej to jest się frajerem. Cupiał frycowe już zapłacił. Teraz każdą złotówkę ogląda dwa razy. Wojciechowski i Kucheni poszaleją, przejadą się kilka razy jak Wisła i będzie spokój...Ceny za polski ochłap spadną dwa, trzy razy co i tak będzie dwa razy za dużo. Żeby Cupiał zaczął szastać pieniędzmi musi mieć dobrego doradcę, któremu zaufa. Takim człowiekiem prawie był Skorża do którego Cupiał nabierał coraz większego zaufania, ale przyszły nieszczęsne puchary..Pozostało nam doczekać się naszego Beniteza, inaczej pozostaje myśl taktyczna Kasperczaka, którego trzymać trzeba daleko od transferów o czym pewnie doskonale sprawe sobie zdaje Cupiał.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.05.2010, 16:16
pawel20 napisał(a):Wyświetl post
nie panikujcie z tym Onyszka, jak dla mnie dobrze sie stało że do nas nie trafił...
Tu niechodzi o panikowanie z Onyszką, a o panikowanie z ogółem transferów, których u nas najzwyczajniej brak...
Ja się pytam gdzie jest kasa z transferu Ćwielonga...? W czarnej du*ie....dziurze znaczy się...
Uogólniając nasi zawodnicy starczeją się obniżając swoje umiejętności bądź klub ich sprzedaje, a nikt nie robi nic w celu uzupełnienia dziur...nie mówię już nawet o wzmacnianiu zespołu bo tego to ja już od dobrych kilku lat nie pamiętam...
Co okno transferowe to my jesteśmy słabsi zamiast na odwrót :/

Powtórze słowa jednego z moich poprzedników...

"Kończ waść, wstydu oswzczędź..."
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.05.2010, 16:17
Znaczy kolejny sezon będziemy walczyć max o środek tabeli? Zabawni jesteście, co rok to samo czytam, że uciekają nam wszyscy, że w tym sezonie to o pucharach można zapomnieć a poza jednym sezonem to co roku walczymy o mistrza.
Najlepsze jest zdanie że wszyscy się wzmacniają a my nie. To ja zapytam takiego delikwenta, kto się niby wzmocnił poza Polonią Warszawa? (Onyszko i Tosik) Nie przypominam sobie ŻADNEGO transferu.

A co do Onyszki to prawda jest taka że Wojciechowski na zasadzie kompleksu i dobrego humoru mógł zadzwonić do Onyszki i powiedzieć że daje dwa razy tyle co Wisła i tyle nasi działacze mogli zrobić. Ja wiem że wy dalibyście Onyszce nawet 400 tys euro rocznie a potem narzekali jakby grał słabo ale w klubie na szczęście pracują bardziej odpowiedzialni ludzie.

PS. Przypomina mi się sytuacja jak Dong przyszedł do Legii w zimie. Ile tutaj płaczów było że taki świetny gracz a nasi go przegapili. Że amatorka straszna, że powinniśmy szybko dzwonić do skośnego i przebijać ofertę Warszawiaków. Ciekawe ile takich osób dzisiaj potrafi uderzyć się w pierś i powiedzieć że za szybko go oceniło.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.05.2010, 16:27
Ale płaczecie . To że Onyszko otrzymał lepszą propozycję i wybrał Polonię to jedno ale żeby zaraz z tego powodu jechać po klubie i właścicielu to już przesada i totalna głupota - kibice sukcesu (oczywiście nie wszyscy). A co mieli robić? Przebijać każdą ofertę Polonii i bić się z Wojciechowskim tak że kontrakt Onyszki urósłby do bardzo dużych rozmiarów ? Już jednemu daliśmy bardzo wysoki kontrakt żeby przyszedł do nas i jakoś z tego wielkich korzyści nie mamy a solidnie obciąża budżet - mam tu na myśli Łobo, to że Wojciechowski teraz szasta kasą na lewo i prawo to jest jego sprawa i zobaczymy czy daleko tak zajedzie... My musimy być cierpliwi i czekać na rozwój wydarzeń.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.05.2010, 16:33
patrzal-lca napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że Ligę Europejską zakończymy dwumeczem w lipcu.. A z walki o mistrzostwo odpadniemy po 7 kolejkach. Wszyscy się wzmacniają - Lech, Polonia, Zagłębie, Legia. Tylko Wisła czeka ..za bardzo nie wiem na co - może na zmianę właściciela.
Przepraszam jak Lech się wzmacnia? Jak na razie tylko setki plotek, a jeedyne potwierdzone wieści z Wronek to odejście ich 2 najważniejszych zawodników. Wiem że oni są wspaniali i mają fantastyczny scouting ale jak na razie z transferami ruszyli tak samo jak my.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.05.2010, 16:38
fanfan napisał(a):Wyświetl post
My musimy być cierpliwi i czekać na rozwój wydarzeń.
Tylko żeby ta nasza cierpliwość nie polegała na tym że pod koniec okienka za ''pięć dwunasta'' zakontraktujemy wspaniałych zawodników typu Beto, Dawidowski, Kryszałowicz itp. Najwyższy czas aby przestać zbierać ''odpadki'' i budować drużynę a nie łatać dziury. Uzupełniać skład to można wychowankami a wzmacniać to trzeba klasowymi zawodnikami, tylko za co i tu tkwi cały nasz pieprzony problem od lat, daleko tak nie zajedziemy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2010, 16:53
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Tu niechodzi o panikowanie z Onyszką, a o panikowanie z ogółem transferów, których u nas najzwyczajniej brak...
Ja się pytam gdzie jest kasa z transferu Ćwielonga...? W czarnej du*ie....dziurze znaczy się...
Uogólniając nasi zawodnicy starczeją się obniżając swoje umiejętności bądź klub ich sprzedaje, a nikt nie robi nic w celu uzupełnienia dziur...nie mówię już nawet o wzmacnianiu zespołu bo tego to ja już od dobrych kilku lat nie pamiętam...
Co okno transferowe to my jesteśmy słabsi zamiast na odwrót :/

Powtórze słowa jednego z moich poprzedników...

"Kończ waść, wstydu oswzczędź..."
Po pierwsze - to nie jest forum "Bravo Girl", ani emo-gotyk. Będzie ktoś robił nam złą opinię, to się pożegnamy.

Po drugie - zastanów się, ile mogło kosztować wypożyczenie Hristova i kontrakt dla niego. A okienko wcześniej - wypożyczenie Alvareza i zakup Kirma. Jak już to zrobisz, to nie powtarzaj więcej bzdur.

"Kończ waść, wstydu oszczędź..." - dobra rada. Może warto się do niej zastosować?

Jeżeli ktoś ma zamiar przeżywać tu trudy okresu dojrzewania, to niech lepiej przemyśli to jeszcze raz. To, że robi obciach sobie mało mnie obchodzi, tyle, że to jest forum kibiców Wisły Kraków. I radzę o tym pamiętać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.05.2010, 16:56
Abstrahując od tego, czy Onyszko jest lepszy od Pawełka czy nie, dla mnie dzisiejsza sytuacja ma zgoła inny wydźwięk.
Otóż pokazuje dobitnie, jak bardzo zmieniły się czasy od wejścia Cupiała. Wtedy to mu sprzątaliśmy sprzed nosa zawodników innym klubom (Kałużny), dzisiaj inni nam. Skończyły się czasy, kiedy grać w Wiśle chciał każdy polski piłkarz. Skończyły się czasy naszej dominacji finansowej czy organizacyjnej. Transfer Onyszki jest tego najlepszym przykładem, że powoli inne kluby nas doganiają/przeganiają.

Taki znak czasów...
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.05.2010, 16:56
W ogóle z tym Onyszką to jakaś dziwna sprawa. Bo media huczały bez przerwy, że jest on już zawodnikiem Wisły, ale ze strony naszego zarządu w ogóle tego nie komentowano. A teraz taka niemiła niespodzianka...
Odpowiedz cytując
Zaza
Member

Od: 11.2006

Stary 20.05.2010, 17:03
http://www.weszlo.com/news/4990
Odpowiedz cytując
mikesz
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 20.05.2010, 17:04
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam jak Lech się wzmacnia? Jak na razie tylko setki plotek, a jeedyne potwierdzone wieści z Wronek to odejście ich 2 najważniejszych zawodników. Wiem że oni są wspaniali i mają fantastyczny scouting ale jak na razie z transferami ruszyli tak samo jak my.
Pierwszy to Lewandowski. A drugi? Peszko? Ktoś potwierdził? Onet? Interia?
wafle? nie, dziękuję
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów