|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Analizujac vicemistrzostwo trzeba podziekowac przede wszystkim dzialaczom i to za wszystko
za to ze jako jedyna druzyna ktora ukonczyla sezon na "pudle" musiala grac caly sezon na wyjezdzie. Dla mnie jest to nie do wyobrazenia zeby kierownictwo klubu tak mialo w dupie wlasna druzyne. Poznan i Legia tez buduja stadiony, ale oni grali przynajmniej 1 runde u siebie. Nie wiem gdzie gdzie Lech ktory buduje wszystkie 4 trybuny naraz urzadzil szatnie i inne organizacyjne pomieszczenia ale do cholery jasnej czy tego samego nie dalo sie zrobic na Wisle aby pomoc druzynie? Dlaczego w samej gory (mam na mysli klub) nie bylo takiej ikry aby pomoc druzynie. Dosc ze nie pomogli druzynie poprzez brak transferow to jeszcze utrudnili jej zdobycie mistrzostwa poprzez brak atutu swojego stadionu. Po czym okazuje sie ze druzyna i klub za to ze osmielily sie nie zdobyc mistrzostwa w tak ekstremalnych warunkach bedzie dalej karana i nie bedzie wzmocnien + moze byc wyprzedaz wartosciowych zawodnikow. Malo tego, trenerowi ktory za to ze do ostatniej kolejki walczyl o mistrzostwo z druzyna bez dobrego bramkarza, playmakera, napastnika, dobrych skrzydlowych grozi zwolnienie tylko dlatego ze nie wygral ligi. Niepojete jak dla mnie. Wisla potrzebuje czasu na przepracowanie okresu przygotowawczego, 3 wzmocnien w ofensywie + bramkarz, i utrzymanie defensywy. I oczywiscie zatrzymania Kasperczaka. To wszystko + nowy stadion i swoi kibice powinno dac pozytywny efekt w sezonie 2010 - 2011. Jezeli chodzi o fundusze na wzmocnienie mam nadzieje ze zarzad Wisly (o ile taki istnieje) wezmie pod uwage fakt ze gramy na nowym znacznie wiekszym stadionie. Jezeli srednia cena biletu bedzie oscylowala w okolicy 45-50 zl. to w ciagu roku (oczywiscie przy zalozeniu ze stadion bedzie zapelniony a to klub powinien sie postarac poprzez dzialania marketingowe) do kasy klubu powinno wplynac 51 mln. zlotych. Od tego oczywiscie trzeba odjac koszty utrzymania stadionu (szeroko rozumiane) ale to i tak jest suma olbrzymia jak na nasze polskie warunki. Cupial tez w koncu jako wlasciciel musi sie okreslic co chce: mocny klub czy wegetacja. pozdrawiam. Zastanawie mnie jedno, jak to mozliwe ze trener (Maciej Skorza) posiadajacy licencje UEFA Pro na trenowanie i prowadzenie druzyn w calej Europie tak przygotowal druzyne Wisly ze na nie miala sily biegac. Moge oczywscie zrozumiec to ze mial do pomocy wynalazek z Italii ale do cholery nie widzial co sie dzieje na treningach, meczach sparingowych etc.? Nie widzial ze oni sa zajechani? Niepojete. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|