|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dobra, pora na humor - Dorn występuje ze swojej kanapowej partyjki i stawia warunki ew. poparcia Kaczyńskiemu (Jurek, jak wiadomo, się nie liczy). Jak to dobrze, że sami się z Markiem Jurkiem wyautowali - prawicy wystarczy już Rejtanów oraz genialnych wodzów bez armii. Mareq - pytałeś gdzie te manipulacje mediów. Czytałeś już wywiad ze swoim wodzem? Zwróć uwagę na pytania, odpowiedzi są denne jak zwykle. Komorowski jednak zdymisjonował tych, co to "nie byli na pogrzebie Anny Walentynowicz pijani." Nie byli, ale mogli być - stąd ta dymisja ![]() Serio. Chciałbym wiedzieć, czy wyborcy PO to wytłumaczenie "kupują" i (ponieważ wiadomo, że "kupują") czy mogliby mi, prostemu człowiekowi, je wyjaśnić. Sprawa w końcu nie jest poważna, nie pierwszy to przykład braku taktu i kultury osobistej działaczy PO, nie ma go nawet pewnie w pierwszej dwudziestce. Muszę jednak zadać to pytanie: jakże to tak, niewinnych ludzi karać?! Toż to zamordyzm!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2010 o godz. 15:44.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
oraz tendencyjne, skierowane w jedyną słuszną prawdę
Ps. bynajmniej nie twierdzę że inne media są lepsze ;P
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 10.05.2010 o godz. 16:57.
![]()
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tyle że ja mam wrażenie, iż do tych ludzi dorabia się politykę, tu jest problem
z jednej strony "armia" to ludzie z drugiej "czerwona" wskazuje na Związek Radziecki i wszystko co za nim stoi to może lepiej zapalić znicze na pomnikach ofiar komunizmu, bo w jakimś sensie żołnierze Armii Czerwonej(nawet ci urobieni propagandą) też nimi byli bez względu na pochodzenie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tusk to polityk, lider populistycznej partii socjalistycznej. Choć prowadzenia merytorycznej debaty nikt nie mógłby mu mieć za złe, jego celem jest zdobywanie poparcia. Nie można mieć pretensji o to, że nie wchodzi na tematy w których nie ma szansy wygrać (obiektywna prawda o dotychczasowych dokonaniach rządu PO-PSL jest wyjątkowo dla niego niekorzystna). Straszenie PiS-em jest strategią, która dotąd się sprawdzała i trafia do jego elektoratu. Naprawdę, trudno mieć do niego pretensje że bredzi nie na temat, skoro są wyborcy którzy to wciąż kupują (a dziennikarze - nie kontrolują!).
Nie podoba mi się to, ale trudno - taki dyskurs u nas od jakiegoś czasu panuje. Co innego "dziennikarz" przeprowadzający wywiad: tu mamy do czynienia z prawdziwą kompromitacją. Czysty PRL. I dlatego ten przykład wrzuciłem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2010 o godz. 18:05.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
||||||
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo , że w każdej takiej wielkiej armii znajdzie się spory odsetek s-synów , psychopatów i zwyrodnialców(nie mówiąc już o tym jakie oddziaływanie ma taka wojna na demoralizację i zezwierzęcenie) . Możemy więc domniemywać w jedną lub w drugą stronę. Że albo to był zwyrodnialec , który w 39 strzelał jeńcom w głowę , albo zwykły prowadzący do momentu wojny normalny żywot , człowiek , rzucony przez stalina(a że ten w tym rzucaniu się lubował , to wiemy) na front jako właśnie takie mięso armatnie. Z opowieści (jak psychopaci z dalekiej odległości strzelali w kapelusz znajdujący się na głowie mojej prababci , bo się do nich nie odwróciła kiedy ją wołali) czy doświadczeń rodzinnych (jak zamordowali mojego pradziadka w Katyniu) miałbym wszelkie podstawy , żeby domniemywać na rzecz tej pierwszej zwyrodniałej wersji. Jednak jak już zaznaczyłem w pierwszym zdaniu generalnie dla mnie tacy żołnierze(przecież nie piszemy o NKWDzistach , tylko przeważnie o zwykłych szeregowych) to było mięso armatnie rzucane przez stalina na front bez względu na wszelkie koszta. Dlatego tak jak napisałem , 2 listopada raczej bym taki znicz zapalił. Cytat:
Gdyby słowa te padły na jakimś szerszym plenum , podczas jakiejś dyskusji wewnątrz partyjnej/klubowej , to może bym to kupił . W takim przypadku ja jednak nie mam na tyle zaufania do Janeckiego , szczególnie że artykuł ewidentnie idzie na ukazanie rozbitej i poddenerwowanej przed wyborami platformy , żeby to kupić ![]() Harimata myślisz , że jak wykasujesz cześć swojego posta to ja dostanę napadu zaniku pamięci ? Bierz pełną odpowiedzialność za swoje słowa , nie bądź tchórzem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak już miałbym Fidesz porównywać do jakiegoś Polskiego tworu politycznego , to do POPiSu/ewentualnie AWSu (chociaż to też jest uproszczenie ) . Szczególnie w kwestiach właśnie integracji europejskiej Fidesz różni się od PiSu.- Wystarczy chociażby porównać poglądy Orbana i Kaczyńskiego w kwestii Euro(wiem , że liderzy to nie całe partie ale jednak o czymś to świadczy) , wyniki głosowania w sprawie Traktatu z Lizbony , czy przynależności partyjną obu partii na poziomie unijnym.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.05.2010 o godz. 18:19.
|
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Sorry, że się Wam wtrącam między wódkę, a zakąskę ale jest AFERA!!!!!
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Powstania.html ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niezależne dziennikarstwo... EDIT: Hicior na temat pianina by Monika Olejnik!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2010 o godz. 19:25.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
MCDave napisał(a):
bo jest to banał i oczywista oczywistość. Chodzi o to, że składając kwiaty tudzież paląc znicze uczestnicy akcji GieWu nie czynili tego dlatego, iż Wania, Sasza, Borys, któremu hołd skladali był dobrym człowiekiem (i znali go od tej strony), a dlatego iż był żołnierzem Armii Czerwonej. I to już jest "nie fair, a nawet bywa niebezpieczne i nie odpowiedzialne" a mnie osobiście przypomina czasy peerelu. |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Tylko o to mi chodzi. Wydaje mi się że pisanie o kilkunastu milionach ludzi, walczących w Wehrmachcie jedynie przez pryzmat 1 września, Oświęcimia i Hitlera to ogromna przesada i jest to zwyczajnie nie fair, a nawet bywa niebezpieczne i nie odpowiedzialne. |
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gwiazdzisty nie mam zamiaru tego komentować. ![]()
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Z drugiej strony być może, że wypuszczenie takiego przecieku to robota samych torysów, teraz będą mogli w rozmowach z Lib Dem mówić, że już się mleko rozlało i nie mogą się z tego wycofać. Zaś samych Lib Dem interesuje ponoć głównie zmiana ordynacji, a przynajmniej referendum w tej sprawie. Co do Fideszu, to oczywiście że są różnice, ale np. Orban jest radykalnym antykomunistą i domaga się zakazu udziału we władzach państwowych osób z przeszłością komunistyczną, przynajmniej o tym czytałem. Natomiast w zakresie polityki wobec UE to pewnie Fidesz jest bliższy PO. Tyle że i Węgrzy w UE mogą mniej niż Polska. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W takim razie Kaczyński to lider partii komunistycznej z polityką socjalną, interwncjonizmem oraz swoimi pomysłami wprowadzenia do konstytucji zakazu prywatyzacji szpitali
PS To tak tylko gwoli ścisłości.Nie bronie Tuska mimo iż kiedyś na niego głosowałem.Aktualnie ani na wasala słońca peru(Komorowski) ani na kaczora nia mam zamiaru oddać głosu. ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na pewno rządy PO to czas zmarnowany.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2010 o godz. 19:38.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gwiazdzisty sie pewnie zalamie ze nie bedzie komentarza szydery z gory zalozonej na brak komentarza od kogos kto "nie chce generalizowac i brac pod uwage calej armii czerwonej a jedynie poszczegolne przypadki osobowe" jednoczesnie kladac kwiaty na groby nie konkretnie personalnie dla danego zolnierza lecz wlasnie zbiorowo dla calej armii.
Nie zamierza komentowac a sam jako powod podaje "Może im wystarczyć nawet to, że żołnierze radzieccy walczyli przeciw nazistom" wykladajac na talerzu kolejna riposte i wystawiajac sie na strzał i smiesznosc z kolejnej strony. Przyznam ze kompletnie nie rozumiem jak wyznawcy armii czerwonej nie widza sprzecznosci we wlasnej mozgownicy pomiedzy "dzieki armii czerwonej nie jestes dzis Hansem" i jednoczesnym wyznawaniu kosmopolityzmu, braku narodowosci i tym podobnych haseł. Skoro narodowosc nieistotna to za co dziekowac Ruskom? I dalej, skoro istotny jeden czlowiek a w mysl "czegos tak abstrakcyjnego jak narod" mordowano ludzi; zatem kazde istnienie zgladzone w mysl tej abstrakcji nalezy oplakiwac po strokroć bo zostalo stracone za bzdurna sprawe. Lewicowy swiatopoglad pelen jest takich sprzecznosci. Smiesznych ze az strasznych.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 10.05.2010 o godz. 19:39.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem że przegiąłem z komunizmem PiS podobnie jak Ty wolfy z socjalistyczną PO - no może ja bardziej,niech będzie
.Wogóle w dzisiejszych czasach postpolityki ciężko robić podziały na partie socjalistyczne i niesocjalistyczne.Gdyby trzymać się kryteriów to poza garstką zapaleńców z UPR reszta to socjalizm(przynajmniej z tych parlamentarnych,obojętnie czy to PO,PiS,SLD czy PSL)![]()
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|||||
MCDave napisał(a):
MCDave napisał(a):
MCDave napisał(a):
MCDave napisał(a):
MCDave napisał(a):
Proponuję na tym zakończyć naszą wymianę poglądów i tak każdy z nas przy swoim pozostanie.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 10.05.2010 o godz. 20:37.
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
To co, może jest liberalna? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
||||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ramach ciekawostki, ostatni sondaż z Teraz My (za forum frondy)
BK 25% JK 24% Jeszcze nie wiem 34% http://forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=3465753 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Radzę zerknąć co "fakciarze" znaleźli na miejscu katastrofy:
http://www.fakt.pl/Znalezlismy-czesc...y,71556,1.html To śledztwo to jakaś jedna wielka kpina. P.S. Tak na zachętę dla tych, którzy oleją z powodu źródła informacji: Na wieść o znalezisku minister sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski podziękował dziennikarzom Faktu. – Za to, że odnaleźli tę część i oddali ją rosyjskiej prokuraturze w takim stanie, w jakim ją znaleźli. To bardzo ważne dla śledztwa. ![]()
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To sie ****a w glowie nie miesci....
Wypada tylko podziekowac za zaangazowanie w sledztwo, wnikliwe dociekanie oraz pelen profesjonalizm zarowno stronie polskiej jak i "przyjaciolom" z Rosji. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak to mawiał Stalin że jak ginie jeden człowiek to jest tragedia a jak milion to już tylko statystyka.
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
![]() Bronisław Komorowski 43% Janusz Korwin-Mikke 21% Jarosław Kaczyński 14% Grzegorz Napieralski 7% Andrzej Olechowski 6% żaden 3% Z tego co pamiętam, przy okazji ostatnich wyborów prezydenckich na forum TWSD JK-M również był drugi w ankiecie. Dobry kandydat wirtualny. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle że Teraz My zrobiło zwykły sondaż, a nie internetowy.
![]()
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
|
Dlatego piszę, że w ramach ciekawostki. Nikt przy zdrowych zmysłach nie da szansy JK-M na 2. miejsce. Swoją drogą, TVN to już chyba sam się pogubił w tych sondażach. Inny dla Teraz My, inny dziś rano w TVN24. Czekam jeszcze na trzeci dla Faktów i czwarty dla Szkła Kontaktowego metodą SMS-mail...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W obecnych czasach to pojęcia rozmyte.Myśle że jak na ówczesne realia można nazwać PO partią raczej liberalną.W końcu 7 miliardów zysków z prywatyzacji za ubiegły rok to całkiem niezły wynik jak na "socjalistów"
![]() http://prywatyzacja.msp.gov.pl/porta...roku_2009.html dj_ibutti,nie czytałeś moich wcześniejszych postów a propo Korwina i spółki? Nawet wyborca Korwina profesor Adam Wielomski z rozbrajającą szczerością przyznaje że powrót do monarchii(a to chciałby Korwin) to obecnie czysta utopia.Więc po co popierać utopistów? http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...IADY/302184900 I jeszcze tekst na temat romantyków-patriotów http://prawica.net/opinie/21898 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podobają mi sie NIEKTÓRE z jego poglądów. Nie zmienia to jednak faktu, że prezentuje swoisty folklor, który poza te kilkaset tysięcy głosów wyjść mu nie pozwoli ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a czym jest podparte to że akurat wybiorą JKM
"Realnej"... to brzmi jak ironia ![]()
|
|