The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wisła & Unia
Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2010, 19:19
Towarzystwo Sportowe napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=MXSbtTmfkHQ
Mecz oglądamy na Litwie z perspektywy trybun, a nie w Polsacie z perspektywy fotela.
WISŁA KRAKÓW & UNIA TARNÓW
Christofor
Member

Od: 02.2009

Stary 13.07.2010, 19:20
Z całym szacunkiem, ale Levadia przynajmniej w lidze wszystkich ogrywała. A to Szawle jest na bodajże 7 miejscu w lidze litewskiej! Nie możemy dac się zwariować - 3:0 to powinno być minimum (oczywiście dla nas).
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.07.2010, 11:03
Osiemnastka meczowa Białej Gwiazdy:
bramkarze: Milan Jovanić,Pawełek, Kurto
obrońcy: Piotr Brożek, Junior Diaz, Peter Singlar, Erik Cikos, Mateusz Kowalski, Cleber, Bunoza 2 nowych stoperów
pomocnicy: Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Wojciech Łobodziński, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Patryk Małecki, Krzysztof Mączyński, Milinkovic
napastnicy: Rafał Boguski, Paweł Brożek, Maciej Żurawski, Tiboni

wg mnie obecny skład wzmocniony 4 zawodnikami, środkowym obrońcom x2, pomocnikiem i napastnikiem będzie mógł spokojnie walczyć na 2 frontach, ale wiadomo wszystko zweryfikuje czas...
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.07.2010, 11:58
Robbie92 napisał(a):Wyświetl post
Jovanić

Cikos - Kowalski - Cleber - Pi. Brożek

Łobodziński - Sobolewski - Garguła - Małecki

Żurawski - Pa. Brożek

Pewnie taki skład wyjdzie jutro na Litwinów. Na zmianę Boguski, Mączyński i Diaz.
Ja czuje Małego na ławce za wiadome zdarzenie, Diaza na lewej obronie, Pietie na pomocy (tam go widzi Kasperczak) i Boguskiego zamiast Żurawia w ataku. Maciek pewnie wejdzie w drugiej połowie, bo wątpie by był gotowy na więcej niż pół godziny. Z Kirmem to chyba sobie żartujecie, skoro on dopiero wczoraj zaczął trenować z drużyną.
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.07.2010, 14:37
bedzie transmisja w TV?
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.07.2010, 14:39
SV_ napisał(a):Wyświetl post
bedzie transmisja w TV?
Polsat 20.00 .... wałkowane od tygodnia ....
AYALA
Senior Member

Stary 14.07.2010, 11:57
Ja bym na stoperze wystawił Clebera z Diazem bo jest On pewniejszy od Kowalskiego.Reszta podobnie do Was jak napisaliście.Wielkiego pola manewru Heniu nie ma.Cikos to licze że będzie grał pewnie jak Baszczu sprzed 10 lat jak przychodził do Wisły.
brylant17
Senior Member

Stary 14.07.2010, 12:06
tu macie temat do podawania składów http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=7462&page=4 a nie zaśmiecacie temat
Piggy oddaj hajs
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.07.2010, 12:08
Kasperczak raczej nie wystawia Piotrka B. w obronie, tam zagra Diaz.
Garguła i Boguski cały czas nie trenują na 100%. Małecki wiadomo.
Także:
Jovanic - Cikos, Cleber, Kowalski, Diaz - Łobodziński, Sobolewski, Jirsak, Piotr Brożek - Żurawski, Paweł Brożek.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.07.2010, 12:23
Do typowania składów macie inny temat...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.07.2010, 12:34
Zobaczymy co jutro pokażą piłkarze Wisły, po ostatniej wpadce jestem ostrożny ale z drugiej strony ile można rozpamiętywać zeszłoroczny blamaż.

Zaczynamy nowy sezon w pucharach i to się tylko liczy, 100% mobilizacji, zaangażowania i walki przez 90 minut a nie tylko przez ostatni kwadrans. Sprawę awansu wyjaśnijmy już w pierwszym meczu, aby nie było nie potrzebnych nerwów za tydzień na SS.

Litwini w środku sezonu, ale patrząc na tabelę nie są w wyśmienitej formie, dla nas to pierwszy mecz o stawkę w tym sezonie, liczę, że Żuraw podobnie jak wczoraj Wichniarek będzie miał wejście smoka. być może i Mały udowodni jutro, że warto na niego stawiać- pokaże dobrą grę i będzie walczył jak lew.

Profesjonalne podejście do sprawy, nie zlekceważenie słabszego rywala i o wynik będę spokojniejszy. Myślę, że wystarczy już tych spektakularnych wtop z ''silnymi'' ekipami Europy.

Aktualny skład jaki jest każdy widzi, wydaje się że powinien on starczyć na Litwinów, ale nie wyobrażam sobie, że do kolejnych rund w razie ewentualnego awansu nie zostanie on wzmocniony w szczególności stoperami.
Jestem ciekaw jak się zaprezentuje nasz linia obrony w szczególności para środkowych obrońców, tworzona najprawdopodobniej przez doświadczonego Clebera i młodego Kowalskiego.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 14.07.2010, 13:22
Czemu w większości nie widzę Małeckiego?Czyżby miał jutro nie zagrać?
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.07.2010, 13:24
Ravers napisał(a):Wyświetl post
Czemu w większości nie widzę Małeckiego?Czyżby miał jutro nie zagrać?
Może się obraził?
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.07.2010, 14:22
Jovanić i Cikos zgłoszeni a co z Etamene wiadomo coś czy jest w ogóle zgłoszony? bo papiery chyba zdążył załatwić a do Krakowa z drużyną bez powodu by nie wracał
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.07.2010, 14:24
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Jovanić i Cikos zgłoszeni a co z Etamene wiadomo coś czy jest w ogóle zgłoszony? bo papiery chyba zdążył załatwić a do Krakowa z drużyną bez powodu by nie wracał
Najpierw musi podpisać kontrakt...
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.07.2010, 14:39
Trąbią o tym od dawna że tak...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.07.2010, 14:44
Wybaczcie wszechwiedzący znawcy, nie miałem dostępu do neta i informacji od dawna. Napinajcie się dalej.

Dzięki za info
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.07.2010, 14:52
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Wybaczcie wszechwiedzący znawcy, nie miałem dostępu do neta i informacji od dawna. Napinajcie się dalej.

Dzięki za info
Nikt tu sie nie napina, wytarczyło zobaczyc pierwszy post w temacie i juz bys wszystko wiedział
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.07.2010, 16:13
http://pl.uefa.com/uefa/mediaservice...d=1504209.html
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.07.2010, 16:46
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7464 ...

Temat o Meczu : FC Šiauliai - Wisła Kraków !

Transmisja z Meczu :
Czwartek (15.07.2010) Godzina 20:00 !

http://www.youtube.com/watch?v=MXSbtTmfkHQ
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.07.2010, 20:08
Czy moge gdzies zobaczyc liste klubow, na ktore mozemy trafic w piatkowym losowaniu w 3 rundzie eliminacji? (oczywiscie zakladajac ze ogrywamy Litwinow).

Chdozi mi o taki rozpis rozstawieni/nierozstawieni.

W 3 rundzie jestesmy jeszcze rozstawieni, tylko w ewentualnej 4tej decydujacej NIE?

------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT: dobra mam

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

jest pare trudnych ekip w 3 rundzie z tych nierozstawionych...
Ostatnio edytowane przez sportnh : 13.07.2010 o godz. 20:15.
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 13.07.2010, 22:51
Nie ma co się obawiać, Litwinów przejdziemy bez problemów, stawiam na 3:0 dla naszych chłopaków. Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.07.2010, 22:54
lysy9055 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się obawiać, Litwinów przejdziemy bez problemów, stawiam na 3:0 dla naszych chłopaków. Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy
Bo Legia jest cudzoziemska to się nie wlicza do polskich klubów

sportnh napisał(a):Wyświetl post
Czy moge gdzies zobaczyc liste klubow, na ktore mozemy trafic w piatkowym losowaniu w 3 rundzie eliminacji? (oczywiscie zakladajac ze ogrywamy Litwinow).

Chdozi mi o taki rozpis rozstawieni/nierozstawieni.

W 3 rundzie jestesmy jeszcze rozstawieni, tylko w ewentualnej 4tej decydujacej NIE?
Takie rzeczy to w temacie o rankingach.

A tu jedna z ciekawszych stron
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eedel2010.html
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2010, 22:54
lysy9055 napisał(a):Wyświetl post
Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy
Legia przegrała z Vetrą.
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 13.07.2010, 23:11
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Legia przegrała z Vetrą.
A faktycznie, ale to Legia
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.07.2010, 23:23
Levadia Tallin - VSC Debrecen 1-1
Debrecen wyrównał w 90 minucie.

Dowód na to, że półamatorska Levadia w środku sezonu kontra europejski średniak/ogór w trakcie przygotowań, to jednak wcale nie tak łatwy do rozstrzygnięcia dwumecz. Z jednej strony możemy się pocieszać, że może jednak nie jesteśmy aż tak ciency jak nam się wydawało. Z drugiej strony powinniśmy się martwić, bo czwartkowy rywal też jest w trakcie sezonu. Tu też można patrzeć z dwóch perspektyw- Szawle w lidze cieni, zmieniło trenera, ale z drugiej strony gra w lepszej lidze( niech dowodem będzie postępujący napływ wartościowych Litwinów i Łotyszy do naszej ligi).
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 13.07.2010, 23:46
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Levadia Tallin - VSC Debrecen 1-1
Debrecen wyrównał w 90 minucie.

Dowód na to, że półamatorska Levadia w środku sezonu kontra europejski średniak/ogór w trakcie przygotowań, to jednak wcale nie tak łatwy do rozstrzygnięcia dwumecz. Z jednej strony możemy się pocieszać, że może jednak nie jesteśmy aż tak ciency jak nam się wydawało. Z drugiej strony powinniśmy się martwić, bo czwartkowy rywal też jest w trakcie sezonu. Tu też można patrzeć z dwóch perspektyw- Szawle w lidze cieni, zmieniło trenera, ale z drugiej strony gra w lepszej lidze( niech dowodem będzie postępujący napływ wartościowych Litwinów i Łotyszy do naszej ligi).
Nie przesadzajmy, Litwini chętnie grają w Polsce właśnie dlatego bo ich liga jest słabsza. Świadczy o tym pozycja ich ligi w rankingu UEFA. Szawle to ogórki i jeśli boimy się, że nas wyeliminują to może w ogóle nie startujmy w europejskich pucharach bo kogo mamy pokonać jeśli nie średniaka ligi litewskiej? Nie liczę na wielki mecz, ale musi być rehabilitacja za Levadię i nie wyobrażam sobie by wyeliminował nas tak słaby rywal po raz drugi z rzędu.

Tęcza w Polsce
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.07.2010, 00:24
Areo napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy, Litwini chętnie grają w Polsce właśnie dlatego bo ich liga jest słabsza. Świadczy o tym pozycja ich ligi w rankingu UEFA. Szawle to ogórki i jeśli boimy się, że nas wyeliminują to może w ogóle nie startujmy w europejskich pucharach bo kogo mamy pokonać jeśli nie średniaka ligi litewskiej? Nie liczę na wielki mecz, ale musi być rehabilitacja za Levadię i nie wyobrażam sobie by wyeliminował nas tak słaby rywal po raz drugi z rzędu.
Uranowi chodziło chyba o to, że litewska liga jest lepsza niż estońska.
Ja nie mam pojęcia i się nie wypowiadam. Obie do niedawna kompletnie lekceważyłem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.07.2010, 07:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Uranowi chodziło chyba o to, że litewska liga jest lepsza niż estońska.
Ja nie mam pojęcia i się nie wypowiadam. Obie do niedawna kompletnie lekceważyłem.
Sugerując się wynikami Ligi Bałtyckiej to Liga Litewska jest najlepsza w 1/4 finału w 2009 roku mieli 3 zespoły przy dwóch z Łotwy i dwóch z Estonii, w półfinale była to już przewaga 2:1:1 a w finale FK Sudowa przegrał po rzutach karnych z łotewskim Ventspils-em
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.07.2010, 06:41
Obyśmy się tylko nie skompromitowali w 3 pierwszych rundach. Jak widzicie w IV mamy szanse tylko przy wspaniały losowaniu co przy naszym szczęściu nie ma szans bytu. Poza tym z tym składem to nawet z średniakiem Europejskim dostaniemy.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów