The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2010, 20:23
Cytat:
Nie. Jeśli dobrze zrozumiałem to miało brzmieć: sędziuje Małek więc NIE wygra Wisła.
Ja (i chyba większość Wiślaków) mamy alergię na tego rozjemcę a on chyba ma na Wisłę. Tak więc to obopólne uczulenie musi podnieść gorączkę przed i w trakcie meczową.
Wisła przeważnie nie wygrywa, gdy sędziuje Małek, to fakt. Problem w tym, że sędziuje on głównie mecze z Legią i Lechem, a z oboma tymi rywalami nam nie idzie w ostatnich latach. Czy Małek przekręcił nas, gdy dostaliśmy oklep od Amici 1-4? Albo w ostatnim 0-0? W tym sezonie sędziował nam też spotkanie ze słabiutką Arką? Czyżby i tu nasza porażka była winą tego arbitra? Rok temu sędziował nam dwa mecze z Legią i również nie przypominam sobie rażących błędów. Ba, drugi mecz nawet wygraliśmy, więc jednak można. Nie twierdzę, że Małek jest wybitnym arbitrem, ale nudne jest to ciągłe narzekanie na niego, bo można z tego wywnioskować, że jesteśmy wiecznie pokrzywdzeni i fakt, że jeszcze nie mamy mistrza jest winą sędziów, a nie fatalnej gry naszych kopaczy.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.05.2010, 20:28
No to jak się sprawdzi to nasze gwiazdki będą miały od razu alibi na kogo zwalić Teorie spiskowe fajna rzecz, ale może bez przesady - gramy kichę. Jakbyśmy grali jak mistrzowie to wygrywalibyśmy niezależnie od sędziów.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.05.2010, 20:52
fond napisał(a):Wyświetl post
No to jak się sprawdzi to nasze gwiazdki będą miały od razu alibi na kogo zwalić Teorie spiskowe fajna rzecz, ale może bez przesady - gramy kichę. Jakbyśmy grali jak mistrzowie to wygrywalibyśmy niezależnie od sędziów.

Dokładnie, wtedy nikt by się nie czepiał, że sędziuje Małek, wałek czy inny Rysiek z Klanu.
Dyskusja skupiłaby się na tym ile bramek strzelimy, ile strzałów oddamy, kto wyjdzie w składzie.

Ale, że gramy jak gramy przez większość sezonu to trzeba zmienić temat na sędziego, który na pewno pozbawi nas zwycięstwa.
Nic bardziej mylnego jak naszym zawodnikom będzie się chciało zapierdzielać po boisku za każdą piłką, walczyć, grać a nie stać to nawet sędzia nam nie przeszkodzi i wygramy.

A tak po za tym to 10 stron przed meczem oczom nie wierze
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 05.05.2010 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.05.2010, 21:02
spartan napisał(a):Wyświetl post
Nie. Jeśli dobrze zrozumiałem to miało brzmieć: sędziuje Małek więc NIE wygra Wisła.
Ja (i chyba większość Wiślaków) mamy alergię na tego rozjemcę a on chyba ma na Wisłę. (...)
A akurat Małka obserwuję od lat i dziwnie ten gość właśnie w taki drobny sposób kręci Wisłę.
Ech.. tak sobie przeglądałem statystyki Małka i...
Cytat:
Robert Małek

2003-11-09 Polonia Warszawa 2-5 Wisła Kraków
2004-05-02 Wisła Kraków 3-1 Widzew Łódź
2004-08-07 Wisła Kraków 4-0 Polonia Warszawa
2004-09-25 Zagłębie Lubin 1-7 Wisła Kraków
2005-10-02 Wisła Płock 1-2 Wisła Kraków
2006-08-20 Wisła Kraków 2-0 Korona Kielce
2006-10-01 Legia Warszawa 1-1 Wisła Kraków
2007-05-09 Wisła Kraków 0-0 Zagłębie Lubin
2007-05-22 GKS Bełchatów 1-2 Wisła Kraków
2007-08-25 GKS Bełchatów 0-0 Wisła Kraków
2007-10-28 Wisła Kraków 1-0 Legia Warszawa
2008-04-23 Wisła Kraków 0-0 Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
2008-09-14 Wisła Kraków 1-4 Lech Poznań
2008-10-26 Legia Warszawa 2-1 Wisła Kraków
2009-05-10 Wisła Kraków 1-0 Legia Warszawa
2010-03-05 Wisła Kraków 0-1 Arka Gdynia
2010-04-24 Wisła Kraków 0-0 Lech Poznań
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.05.2010, 21:05
sq napisał(a):Wyświetl post
Ech.. tak sobie przeglądałem statystyki Małka i...
od 2008 licz.. wczesniej chocby bylo 5 Malkow to nic by nie zmienili..
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.05.2010, 21:22
No właśnie. Więc może jednak nie na Małka patrz tylko na Wisłę (coraz słabiej grającą?), jej skład (coraz słabszy?), jej przeciwników (coraz lepiej zorganizowanych?)...?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.05.2010, 21:32
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
od 2008 licz.. wczesniej chocby bylo 5 Malkow to nic by nie zmienili..
I co mam niby liczyć?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.05.2010, 21:45
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I co mam niby liczyć?

Umiesz liczyć, licz na siebie

Dyskusja o sędziach bezsensu, jak nasi nie zaczną grać to żadni sędziowie im nie pomogą i na odwrót.
Tyle w temacie. Dziękuję
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.05.2010, 22:48
Nie chcę nic mówić ale licytowanie się kto jest mniej beznadziejny już wszystko mówi o poziomie zespołów. Co by nie mówić sportowo Wisła i Legia są słabe żeby nie powiedzieć tragiczne, zwłaszcza jeśli chodzi o poczynania w ofensywie.
Natomiast jedni i drudzy o coś grają i nie mogą pozwolić sobie na stratę punktów.
I albo ich to sparaliżuje i będą się tak panicznie bać przegrać że obejrzymy żenujące widowisko podsumowujące cały sezon bądź pokażą chodź trochę ambicji i zaangażowania i zobaczymy w miarę ciekawy mecz.
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.05.2010, 22:58
Bump...

Odpowiedź chyba jeszcze nie padła... a ja też coś słyszałem na meczu z gnaizda że za halą na parkingu telebim..
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.05.2010, 23:02
w sprawie telebimu
http://wislakrakow.com/forum/showpos...8&postcount=13
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.05.2010, 08:30
Ostatnie doniesienia z Łazienkowskiej
"- Dickson był na badaniach, mięsień nie jest naderwany, a jedynie włókna są poszarpane. Czy zagra w sobotę? Mamy trzy dni, wszystko jest możliwe. Doktor Stanisław Machowski powiedział mi, że jest na to szansa - wyjaśnił trener legionistów Stefan Białas.

Szkoleniowiec Legii ma tym większy problem ze środkiem obrony, bo na uraz narzeka także zawodnik, który mógłby zastąpić Choto, czyli Pancze Kumbev. - W jednym ze starć doznał stłuczenia, ale myślę, że do meczu z Wisłą wszystko będzie w porządku - dodał Białas."
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.05.2010, 09:36
moja propozycja na skład Wiślaków na mecz z Legią...

Juszczyk(niestety :( ) Alvarez-Głowacki-Marcelo-Brożek P./Diaz- Łobodziński-Sobolewski-Jirsak-Małecki-Brożek-Boguski

P.S Wolę Jirsaka w środku pola bardziej niż Diaza, bo ten ostatnimi czasy jest bez formy i do tego głupio traci piłki, jest bezproduktywny, a reszta to żelazny skład( nie licząc Juszczyka), do którego zdążyłem się już przyzwyczaić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.05.2010, 09:41
Ja bym zagrał 3 pomocnikami w środku, inaczej nas zdominują. Heniu zawsze chce ofensywną piłkę grać, ale na wyjeździe z Legią to się nigdy nie sprawdzało i dostawaliśmy w łeb ;/
Widziałbym tak:
Diaz, Sobolewski - Małecki, Ba, Łobo - Brożek. Z takim warunkiem, że Diaz tylko jeździ sankami i wyma..... kulasami gdy w odbiorze, żadnego rozgrywania czy przyjmowania piłki przez tego zawodnika. On ma latać jak hart, a po odbiorze oddać do najbliższego partnera i nie przeszkadzać
Niestety większość słaba lub bez formy, ale alternatywy żadnej. Ewentualnie gdyby Ba nie domagał to Mączyński. Gość ma chęć do gry, jest waleczny i ma uderzenie.
..
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.05.2010, 09:59
Z Brozkiem w ataku to nic nie zdziałamy,a ten mecz trzeba wygrać... Chciałbym, żeby Heniu przesunął Małego do ataku za którym grałby Ba, w środku def Sobol Diaz i skrzydła to Krim/Boguski i Łobo. Przynajmniej atak miałby szanse w końcu zaistnieć.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 06.05.2010, 10:09
Też mi się wydaję, że więcej pożytku mielibyśmy z Małego w ataku, on jest stworzony do kombinacyjnej gry.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.05.2010, 10:11
Małecki nie strzelił bramki chyba dłużej niż Brożek. I nigdy nie grał na szpicy więc by go zjedli. Gdzie on do gry kombinacyjnej, łeb w dół i jazda
..
Odpowiedz cytując
ero781
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 06.05.2010, 10:58
zacznijmy od tego kto strzelił bramki piastowi...
a po drugie co macie do Patryka jak moim zdaniem on z Boguskim są najlepszymi graczami w wiślackim ataku no jeszcze jest głowa z Sobolewskim ale oni bardziej z tyłu
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.05.2010, 11:46
Boguski najlepszym graczem w ataku...
Piłka odbija się od niego jak od murzyńskiego bębna, do tego zero warunków fizycznych by móc powalczyć z Choto czy Astizem.
Głowa z Sobolem bardziej z tyłu? Mam rozumieć podwieszeni za szpicą... ?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.05.2010, 12:04
Gil nam posędziuje meczyk w sobote. Wygląda na to że nie jest źle

http://www.sport.wp.pl/kat,1740,titl...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 06.05.2010, 12:10
Mamba napisał(a):Wyświetl post
Z Brozkiem w ataku to nic nie zdziałamy,a ten mecz trzeba wygrać...
Zwłaszcza, że przeciw sobie będzie miał jednego z niewielu prawdziwych profesjonalistów polskiej ligi.

Mucha niestety robi różnicę.

Przewiduję podobny scenariusz do meczu z Lechem.
Choć bardzo chciałabym się mylić.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 06.05.2010, 12:52
Iwan: Cupiał nie wybaczy braku tytułu

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tulu,id,t.html

Trochę z innej beczki, ale ciekawe. Iwan nie boi się mówić prawdy - nawet dla nas nieprzyjemnej. To nie jest ple, ple.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.05.2010, 12:56
ehhh

2 lata temu na bank by było : "Cupiał nigdy nie zatrudni juz Kasperczaka"

Oczywiscie rozumiem pana Iwana. On wie ze Cupiał nie wybaczy braku tytułu, w koncu TERAZ z nim siedzi 24/h i rozmawiaja o lidze.

Cytat:
A.Iwan: Wiem po sobie, że Cupiał nie wybacza. Kasperczakowi też nie wybaczy.
a jakos mu wybaczył, skoro jest teraz naszym trenerem, wiec ... ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.05.2010, 14:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ehhh

2 lata temu na bank by było : "Cupiał nigdy nie zatrudni juz Kasperczaka"

Oczywiscie rozumiem pana Iwana. On wie ze Cupiał nie wybaczy braku tytułu, w koncu TERAZ z nim siedzi 24/h i rozmawiaja o lidze.

a jakos mu wybaczył, skoro jest teraz naszym trenerem, wiec ... ?
Iwan raczej nie jest godny zaufania. Te słowa radzę puszczać mimochodem.

Jeśli chodzi o mecz Wisły z Legią, to już tylko 2 dni dzielą nas od przekonania się, czy nasza drużyna będzie zdolna do wydarcia trzech punktów na Ł3. Ciekawa jest jedna rzecz (z oficjalnej):

Cytat:
Wracając do poszukiwań składu na mecz z Legią: praktycznie w trakcie każdej gry treningowej drużyna była ustawiana inaczej. Zawodnicy zmieniali się zespołami, ale i pozycjami na boisku. Największa konkurencja o miejsce w składzie będzie chyba na środku pomocy. O miejsce obok raczej pewnego wyjściowej jedenastki Radosława Sobolewskiego walczą Tomas Jirsak, Junior Diaz, Issa Ba, Krzysztof Mączyński i Łukasz Garguła. Otwarta pozostaje też kwestia obsady skrzydeł. Andraż Kirm był na przykład próbowany dziś zarówno po prawej jak i lewej stronie boiska.
Garguła i Mączyński raczej nie wchodzą w grę z wiadomych względów. Zastanawiam się tylko, czy Heniu nie będzie za bardzo kombinował, bo schemat najlepszej jedenastki meczowej może okazać się jednym, wielkim eksperymentem.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 06.05.2010, 14:36
Skipper napisał(a):Wyświetl post
To cie ktoś w niezłego ..uja robi.

Sędzią meczu ma być według PS Paweł Gil.

Wydaje mi się, czy za podawanie takich informacji czy też słynnych inf. telelfonicznych/sms-owych rozdawane są bany czasowe
?

Zwracam honor.Tym razem cynk okazał się nietrafiony ws.Małka,jednakże kolego rozdawanie banów to jedno,a to kim jesteś... i jak sie zachowujesz... to drugie.
W miejsca wielokropków wpisz sobie nazwy zwierząt domowych.
Masakra.
U nas na takich mówi się podpierdalacz?konfident?...wybierz sobie.
Co do meczu.
Największe obawy mam co do występu Juszczyka.Co prawda nie spodziewam się jakichś huraganowych ataków legionistów,ale faktycznie interwencje Mario w porównaniu do Juha są jak jazda beemką do podróży trabantem.
Chciałbym żeby od początku zagrał Kirm,może w końcu by mu poszło tak jak tego oczekujemy.
Jestem optymistą mimo wszystko.0-2 do przodu!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.05.2010, 15:02
Mimo problemów, słabej gry, braku charakteru, wierzę, że Wisła może wygrać na Łazienkowskiej. Problem polega jednak na tym, czy Kasperczak zdoła przekonać ten zmanierowany zespół minimalistów bez przywódcy, by też w to uwierzył i zawalczył ze wszystkich sił. Bo tu już nie będzie chodziło tylko o zablokowanie przeciwnika jak w meczu z Lechem. To musi chodzić o zwycięstwo.

Nie sposób w tym momencie nie wracać do osoby Kosowskiego, tego co dawał drużynie, a czego już nie ma - czy przykładowo ktoś z Was wyobraża sobie, że podrażniony ambicjonalnie, przyparty do muru i w...ny na przeciwników Kosa pozwoliłby Brożkowi stać spokojnie z podpartymi bokami? Zaraz pogoniłby go podaniami, a gdyby ów zaczął mu machać rękami i stroić swe miny, dostałby porządny opier...ol i został natychmiast ustawiony do pionu. Tak samo Małecki za niechluje "zawiesinki", Kirm za grę na alibi, Boguski za przyjęcie piłki z odskoczeniem jej na 10 metrów... itd. itp.A najważniejsze - że wszyscy posłuchaliby, to działało, Kosa miał tą siłę charyzmy i autorytetu.

Tego właśnie strasznie w dzisiejszej Wiśle brakuje. Mentalnie i wolicjonalnie ta drużyna jest najsłabsza od lat. I nie ma gwiazd, które mogłyby umiejętnościami powyższy brak zniwelować.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.05.2010 o godz. 15:06.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.05.2010, 15:06
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Największe obawy mam co do występu Juszczyka.Co prawda nie spodziewam się jakichś huraganowych ataków legionistów,ale faktycznie interwencje Mario w porównaniu do Juha są jak jazda beemką do podróży trabantem.
no a skoro Pawełek to jest takim trabantem przy bmw Muchy, to co dopiero taki Juszczyk przy Muszce? moze jest kolpakiem?;-)
Odpowiedz cytując
luke_g
Banita

Od: 05.2010

Stary 06.05.2010, 15:15
Daję słowo, że....
jeśli wygramy mecz z Legią i zdobędziemy Mistrzostwo, to przyjdę boso na rynek je świętować albo na pierwszy mecz następnego sezonu przy Reymonta...
Odpowiedz cytując
luke_g
Banita

Od: 05.2010

Stary 06.05.2010, 16:41
I tak przegramy.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.05.2010, 16:48
Zarejestrowałeś się tylko po to, żeby to powiedzieć?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów