The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2010, 16:27
Obsada bramki - to jedyna kwestia, która może nas pozbawić zwycięstwa z dramatycznie słabą Legią. Boje się meczu, w którym będziemy grać świetnie, ale Mucha wyjmie parę setek, a Juszczyk z kolei wpuści jakiegoś farfocla. Mam nadzieję, że przez ten tydzień potrenował grę przedpolu i wyjścia do dośrodkowań, bo jego przyspawanie do linii bramkowej jest wręcz zatrważające.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2010, 16:39
No tak, tylko przyspawanie do linii bramkowej z niczego się nie bierze... To jest świadomość własnych braków w tym elemencie gry, brak pewności siebie. To bierze się i z braku ogrania i z braku umiejętności. Niestety, u Juszczyka czynnikiem dominującym jest to drugie - a moim zdaniem Juszczyk to nie jest nawet poziom ekstraklasowy. Po prostu po stracie Pawełka będzie nam ciężko, a obrona musi grać dwa razy bardziej uważniej niż zwykle. Zaryzykuje nawet stwierdzenie, że Cebanu by nam się przydał...
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.05.2010, 16:44
AS82 napisał(a):Wyświetl post
3 kluczowe mecze z Juszczykiem w bramce ,wychodzi żałosna polityka transferowa na pozycji bramkarza,wszyscy myśleli że jakoś to będzie ,teraz wychodzi ile nas to może kosztować
hmmm nie przypominam sobie, żeby Juszczyk zawalił ewidentnie jakieś bramki... za to pamiętam beznadziejną grę napastników i skrzydłowych przykładowo... i wg mnie to tu wychodzi żałosna polityka transferowa, skoro Brożek cały czas jest podstawowym napastnikiem itp itd
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.05.2010, 16:50
raindog napisał(a):Wyświetl post
Diaz z Lechem gdzie grał? Nie pamiętam... Przypominam sobie natomiast, że też się martwiliśmy, czy poradzi sobie z Peszko. No i chyba zagrał na tej lewej obronie?
Chyba nie
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 04.05.2010, 16:50
http://www.weszlo.com/news/4913
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 04.05.2010, 16:58
Bez przesady kto jak kto ale Michniewicz niech zamknie mordę i albo sobie siedzi w tej marnej telewizji i udaje wielkiego speca albo niech szuka pracy w 3 ligowych klubach bo tyle on jest wart.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.05.2010, 17:04
Cytat:
Michniewicz napisał o Wiśle, że nie walczyła o zwycięstwo, po meczu, w którym Lech Poznań mający 4 punkty straty, w ostatnim kwadransie nie próbował zrobić nic by wygrać. To Lech gonił i to jemu powinno zależeć na zniwelowaniu straty, a nie liczyć, że Wisła straci jeszcze punkty. Jak czytam opinię o Głowackim w stylu: "To ma być kapitan drużyny?" to mam wrażenie, że ktoś ligę ogląda od wczoraj. Nie słyszałem tej wypowiedzi, nie wiem na ile jest ona rzetelnie przekazana i na ile faktycznie odpowiada emocjom Głowackiego, ale ten koleś od paru ładnych lat walczy o każdą piłkę. Daj Bóg wszystkim drużynom Ekstraklasy takiego kapitana. Piszecie, że nie ma kto powalczyć, że nie ma nikogo pewnego siebie. Gówno prawda, o czym przekonacie się za trzy kolejki na rynku w Krakowie. Wisła jest bez formy, jest kur***** bez formy, ale walczy i dowiezie tytuł do końca ligi.
0123456789
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 04.05.2010, 17:07
OPTIMUS napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady kto jak kto ale Michniewicz niech zamknie mordę i albo sobie siedzi w tej marnej telewizji i udaje wielkiego speca albo niech szuka pracy w 3 ligowych klubach bo tyle on jest wart.

Tu nie chodzi o Michniewicza, czy innych "wielkich" polskich trenerów, tylko o mentalność naszej drużyny. Jak dla mnie świetny artykuł weszlo.com . Nie ma niestety u nas osoby, która by krzyknęła w odpowiednim momencie i spróbowała naszych chłopaków zmobilizować. Mam nadzieję, że może to jest ten moment, gdzie cała drużyna poczuje tak na prawdę o co walczą i pokażą w tych 3 meczach kto jest najlepszą drużyną w Polsce. JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 04.05.2010, 17:19
Tu przyznam rację . Nie ma się co oszukiwać przegraliśmy najważniejsze mecze w tym sezonie jeśli zdobędziemy mistrza to po wielkim szczęściu bo tyle przegranych meczy nie mieliśmy dawno. Nie ma trenera który ma charyzmę i wstrząśnie tą drużyną ,ale o tym wiadomo do dawna piłkarze też są jacy są , siła ofensywna jak na MP jest śmieszna bramkarz wybierany jest od lat na zasadzie zapchaj dziurę . Nie ma skautingu , wyników , młodzieży to skąd mamy mieć wyniki ? . Niestety coś za coś chwała Panu Cupiałowi że ma Siłę patrzeć na takie mecze jak te z levadią czy z parchami i tu wielki szacunek się należy , że nie kopnął tego wszystkiego w dupę tak jak kilku innych biznesmenów w naszej lidze.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.05.2010, 17:19
Po meczu z Koroną byłem maksymalnie w****iony, ale teraz sobie tak myślę, że może dobrze, że ta porażka nadeszła w takim momencie. Ostatnie 3 mecze tego sezonu będą prawdziwym testem dla naszej drużyny, który potwierdzi, czy w obecnym składzie personalnym jest sens taką ekipę pokazywać Europie. Jeżeli nie wygramy ze słabą Legią, tragiczną Cracovią, to nie ma sensu walczyć w europejskich pucharach, bo i tak nic tam nie ugramy, a lepiej zacząć gruntowną przebudowę drużyny. Wisła musi wygrać za wszelką cenę. Jeżeli się to nie uda należy wstrząsnąć maksymalnie drużyną - łącznie z pozbyciem się Głowackiego, Pawełka, Brożków czy Małeckiego.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 04.05.2010 o godz. 17:23.
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 04.05.2010, 17:24
Billy napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o Michniewicza, czy innych "wielkich" polskich trenerów, tylko o mentalność naszej drużyny. Jak dla mnie świetny artykuł weszlo.com . Nie ma niestety u nas osoby, która by krzyknęła w odpowiednim momencie i spróbowała naszych chłopaków zmobilizować.
Dobry artykuł. Widać, że im brakuje odpowiedniego nastawienia, a może są wypaleni i już zaczynają myśleć na zasadzie "może się uda, a jak nie to kij z tym". To wszystko przy słabej formie na kilku kluczowych pozycjach. Większa jest szansa na to, że Lech gdzieś zgubi punkty niż, że my wygramy z Legią. Chciałbym się w tej sprawie mylić, ale niestety niewiele na to wskazuje.
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Stary 04.05.2010, 17:26
jakbym ja tam weszla do nich do szatni przed meczem z ległą, to bym im taką przemowe walnęła, że legie to by rozpier****** legie wolą walki i ambicją . Byłyby gwiezdne wojny i siwy dym na boisku. nie wiem cy nasi potrafią się tak sami zmotywowac w szatni..jestem pelna obaw przed tym meczem.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.05.2010, 17:32
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
. Jeżeli się to nie uda należy wstrząsnąć maksymalnie drużyną - łącznie z pozbyciem się Głowackiego, Pawełka, Brożków czy Małeckiego.

Ty jestes chlopie normalny..........?

za duzo sie naczytales weszlo
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.05.2010, 17:34
Selekcja dokona się w naturalny sposób. Jedni będą starzy inni słabi, a jeszcze inni odejdą do innych klubów Nie widzę sensu na siłę kogoś wyrzucać z drużyny.
..
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.05.2010, 17:35
tez juz tak ochodze do wniosku ze jesli chcemy walczyc o ta LM nawet z Mistrzami Wegier, Bułgarii itp a pozniej jeszcze wyplynac chcemy na glebsze wody czyli klasowe zespoly w fazie grupowej czy nawet w 4 rundzie eliminacji LE i grupie LE to do chuja pana co sie boimy o mecz z Legia ktora nie ma praktycznie kibicow, ba kibice moga sobie z Legionistow jaja robic czyli nawet moga dzialac na nasza korzysc, z Legia ktora jest w jeszcze wiekszej rozsypce i dole niz my, z Cracovia ktora powinna grac w 1 lidze i ktora tez gra jak ostatnie cielaki czy z Odra bo to przeciez postrach ligi, Oderka nigdy nie spadnie to sobie odpuscmy. Dla mnie sprawa jest prosta, jesli Ci pilkarze maja jaja i ambicje to wyjda na te mecze na pelnej ****ie i nie ma bata zeby ich nie wygrali. Wszystkich trzech, obojetnie czy na Legii czy derbow. Poziom ligi tak drastycznie spadł ze **** ze statystykami ktore mowia ze z Legia na Ł3 nam nie idzie, Legia gra tak cienko jak pewnie kilka lat temu gral doł naszej tabeli i my sie boimy takich zespolow a chcemy myslec o LM? ...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.05.2010, 18:06
volasTSW napisał(a):Wyświetl post
jakbym ja tam weszla do nich do szatni przed meczem z ległą, to bym im taką przemowe walnęła, że legie to by rozpier****** legie wolą walki i ambicją . Byłyby gwiezdne wojny i siwy dym na boisku. nie wiem cy nasi potrafią się tak sami zmotywowac w szatni..jestem pelna obaw przed tym meczem.
wiesz co wybacz,ale moim zdaniem nasi kopacze juz sporo razy dali dowód,ze gadanie maja gleboko w..d.myśle,ze predzej pomogłby striptiz.a co do meczu z legią-bedzie co ma być...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.05.2010, 18:16
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
. Jeżeli nie wygramy ze słabą Legią, tragiczną Cracovią, to nie ma sensu walczyć w europejskich pucharach, bo i tak nic tam nie ugramy
Jest jeszcze jeden aspekt wartości MP z naszego punktu widzenia. Zdobywając MP, sprawiamy że nie zdobędzie go Lech. Do czego piję? a no do tego że Lech pewnie "inaczej" by sie przygotował do eliminacji, a jakby wszedł do grupy to by nas odjechał na lata finansowo i sportowo. także dla mnie to mistrzostwo ma jednak znaczenie, mimo że pewnie w pucharach bysmy nie powalczyli za długo
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.05.2010, 18:27
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Koleś jak piszesz takie wypociny to normalnie mi ciśnienie się podnosi, że prawie nerwice złapie ...
Większość gdyba,że połowa składu do wymiany, kondycyjnie, technicznie jesteśmy słabi... technicznie to jesteśmy lepsi od większości zespołów poza Lechem tylko (nie wliczam techniki Boguskiego bo to co on pokazuje to woła o pomstę do nieba, jak koleś w takim zespole może mieć taką technikę ?) Kondycyjnie jesteśmy na tym samym poziomie co wszyscy, bo tutaj nie chodzi o kondycje tylko o dynamikę!! Tutaj chodzi o dynamike i pewność siebie, bo tej pewności nam brakuje przede wszystkim, głównie Brożkowi, bo chłopak się dołuje przez to że mu nie wychodzi wszystko tak jakby chciał.
Ale dlaczego wypociny? Przeciez chłopak pisał prawdę, w ofensywie mamy same półprodukty piłkarskie ktorych trzeba sie pozbyć i budowac nowy sklad, w przeciwnym wypadku bedziemy dalej popadac w coraz większy marazm, levadie i inne przegrane derby i kataklizmy. Czy wy naprawdę nie widzicie że ten skład pewnego pułapu nie przeskoczy?

Moze urzadzimy konkurs - ja wymienię cechy pilkarza Wisły, wy sobie sami odpowiecie jego nazwisko, gwarantuję ze każdy bedzie miał 80% skuteczności.

1. Skrzydłowy bez szybkości, strzalu i z jednym zwodem
2. Napastnik bez uderzenia z dystansu, przyjęcia piłki i dryblingu, dodatkowo nieustannie macha rekami na kolegów
3. Drugi napastnik bez przyjęcia piłki i uderzenia z dystansu ,drybling czasem wyjdzie jak sie mu uda opanowac pilkę
4. Skrzydłowy/ napastnik z drybligiem, ale totalnie bez dośrodkowania i strzału z dystansu, tez lubi rzucic pod nosem epitet o grze kolegi
5. Środkowy pomocnik bez dryblingu, ale czasem uda mu się rzucić dobrą prostopadłą piłkę, jednakowoż pierwsza cecha uniemozliwia mu zgubienie krycia aby wykonac to podanie bądz oddac strzał ktory ten pilkarz ma akurat całkiem całkiem

Tak moi drodzy, to Łobodziński, Paweł Brożek, Boguski, Małecki i Jirsak - gratuluję, aczkolwiek pytania były zbyt proste na nagrody większe niz wasza satysfakcja.

Dodajac to ze cala drużyna Wisły nie ma w nawyku ciągłego biegu i wychodzenia na pozycję jak kolega ma piłkę, tylko z reguly robi to jeden zawodnik, czesto konczy się podaniem "na alibi" do kolegi ktory z ta pilką nie ma żywcem co zrobić, najwyżej zyskac aut dla swojej druzyny.

Reasumując, post kolegi o pozbyciu się połowy piłkarzy po sezonie był może zbyt drastyczny, ale wielu juz pokazało że z tej mąki chleba nie bedzie, przynajmniej nie takiego jaki my chcemy zjeść. A ponieważ kokosow nie mamy, musimy się pozbyć jakiegoś zawodnika i jego kontraktu aby przyszedł jakiś zawodnik i jego kontrakt. Może i będziemy grali rok czy dwa o utrzymanie, ale potem nowi piłkarze osiągną poziom wyższy niż obecni. Bo o to niestety nietrudno.

skracając do maksimum:
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Większość gdyba,że połowa składu do wymiany, kondycyjnie, technicznie jesteśmy słabi.
większość z reguły ma jednak rację

Co do meczu, to mimo iz kibicowskie serce sie kraja, nie widze przesłanek aby druzyna ktora przegrała w tym sezonie wszystkie ważne mecze z silniejszym rywalem tym razem miała cudownie zdobyć choćby punkt. Ślepa kibicowska wiara nie wystarcza. Chyba że w Warszawie Legia zagra jak Lazio, w końcu my do Ligi Mistrzów nie wejdziemy z tym składem i grą, Lech ma realną szansę. Więc dla Legii lepszy mistrz z Krakowa - ale to scientce-fiction. Z tego względu pewnie zaiwestuje u 'złodzieja' trochę grosza na Legie, jęśli złapię kurs powyżej 2,6

A na koniec coby wlać w wasze serca choć trochę optymizmu, to zgodnie z prawami Murphy'ego Wisła zagra najlepszy mecz rundy, Brożek strzeli bramkę spoza pola karnego soczystym strzałem, Łobodziński będzie zachwycał nieskazitelną techniką i dryblingiem, a Małecki wrzuci idealną centrę do Boguskiego, który kapitalnym przyjęciem pilki zmyli obrońców i strzeli drugą bramkę, udowadniając że nie znam się na piłce. Czego sobie i wam życzę.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 04.05.2010, 18:31
Billy napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/4913
co tu dużo gadać, 100% prawdy i racji

Brożek snuje sie jak zombie po boisku, piłkarze są swiadomi beznadziejnosci

Małecki o 5 lat starszy pewnie wziąłby to całe towarzystwo za gęby i byłoby inaczej, ale jest jak jest

licze na Sobola, ze przemowi im do rozsadku

Wisła na dzień dzisiejszy (siła ataku) jest jak wąż bez jadu, jak wilk bez zębów...

w najbliższym meczu piłkarze mają najlepszą (jedyną) okazję aby zmazać część plamy z Levadii, Legii i sraxy !!!

kiedy oni chcą się zrehabilitować za to? to ostatnia szansa!

czarno widze to wszystko
Ostatnio edytowane przez lucekj : 04.05.2010 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Stary 04.05.2010, 18:35
witeq napisał(a):Wyświetl post

Moze urzadzimy konkurs - ja wymienię cechy pilkarza Wisły, wy sobie sami odpowiecie jego nazwisko, gwarantuję ze każdy bedzie miał 80% skuteczności.

2. Napastnik bez uderzenia z dystansu, przyjęcia piłki i dryblingu, dodatkowo nieustannie macha rekami na kolegów
3. Drugi napastnik bez przyjęcia piłki i uderzenia z dystansu ,drybling czasem wyjdzie jak sie mu uda opanowac pilkę
4. Skrzydłowy/ napastnik z drybligiem, ale totalnie bez dośrodkowania i strzału z dystansu, tez lubi rzucic pod nosem epitet o grze kolegi
5. Środkowy pomocnik bez dryblingu, ale czasem uda mu się rzucić dobrą prostopadłą piłkę, jednakowoż pierwsza cecha uniemozliwia mu zgubienie krycia aby wykonac to podanie bądz oddac strzał ktory ten pilkarz ma akurat całkiem całkiem
1.Łobodziński
2.Brożek
3.Boguski
4.Małecki
5.Sobol(Diaz,Jirsak)

PS. Pawełek do końca sezonu nie gra(jest napisane na wp),będzie cięzko.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.05.2010, 18:53
Ravers napisał(a):Wyświetl post

PS. Pawełek do końca sezonu nie gra(jest napisane na wp),będzie cięzko.
Faktycznie - lider drużyny dostał kontuzji
Sory, wiem co jest grane ale fakt że brak Pawełka oznacza 'będzie ciężko' - pokazuje degrengoladę w tym klubie

Weszło napisało krótko aż treściwie.Raz dosłownie ta drużyna podniosła się po stracie bramki(Ruch) - pozostałe mecze, czy to potentaci z Tallina czy uznane piłkarsko marki z kraju - typu Piast,Korona,sąsiadka, czy ci co czasem prosto kopną piłkę czyli Bełchatów, Amika , Legia - stracony pierwszy gol = wtopa.

Ta drużyna faktycznie oprócz że jest piłkarsko przeciętna - nie ma jaj.Dostaną gola od byle kogo i w zasadzie można rzucić ręcznik na murawę.

3 mecze...3 mecze z i subiektywnie i obiektywnie jeszcze słabszymi drużynami, nie 10 nie 5 - 3 - do tego nic tylko wygrać..Wyjść , wydrzeć to - pośpiewać na rynku, zachlać pałę i zapomnieć o bardzo słabym sezonie.

A tu w drużynie rozpacz, wśród kibiców nerwowe patrzenie się na pozostałych...Byle by tylko ten dosłał kartkę , byle by Ruch przejebał w pucharze

Liga na pewno jest ciekawsza
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.05.2010, 18:56
Wpierw Skorża nie miał jaj.
Teraz drużyna.

Coraz to bardziej jesteście bezsilni w swoich osądach.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.05.2010, 19:22
prosze Was nie przytaczajcie weszlo.com , portal pokroju prasowego Faktu
na mistrza jakoś nie licze , na legii nie zdobędziemy punktów , z Cracovia nie sa pewne punkty , Lech na pewno nie Wygra wszystkiego do konca ale ma przewage w postaci bezposrednich meczow
Odpowiedz cytując
Xalax
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 04.05.2010, 19:25
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie - lider drużyny dostał kontuzji
Sory, wiem co jest grane ale fakt że brak Pawełka oznacza 'będzie ciężko' - pokazuje degrengoladę w tym klubie

Weszło napisało krótko aż treściwie.Raz dosłownie ta drużyna podniosła się po stracie bramki(Ruch) - pozostałe mecze, czy to potentaci z Tallina czy uznane piłkarsko marki z kraju - typu Piast,Korona,sąsiadka, czy ci co czasem prosto kopną piłkę czyli Bełchatów, Amika , Legia - stracony pierwszy gol = wtopa.

Ta drużyna faktycznie oprócz że jest piłkarsko przeciętna - nie ma jaj.Dostaną gola od byle kogo i w zasadzie można rzucić ręcznik na murawę.

3 mecze...3 mecze z i subiektywnie i obiektywnie jeszcze słabszymi drużynami, nie 10 nie 5 - 3 - do tego nic tylko wygrać..Wyjść , wydrzeć to - pośpiewać na rynku, zachlać pałę i zapomnieć o bardzo słabym sezonie.

A tu w drużynie rozpacz, wśród kibiców nerwowe patrzenie się na pozostałych...Byle by tylko ten dosłał kartkę , byle by Ruch przejebał w pucharze

Liga na pewno jest ciekawsza
Ja nie wiem co wy do chuja macie do Pawelka? To,ze wyszedl raz z siebie na meczu z Lechia i mial racje te pikniki powinny miec zakaz wstepu na mecz tylko ****a komentuja niech sam wyjdzie na boisko i pokaze. Bledy sie zdarzaja jak kazdemu bramkarzowi a Mario jest najlepszym bramkarzem w Ekstraklasie dla mnie,a jego brak bedzie duzym oslabieniem dla nas. Pzdr
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Stary 04.05.2010, 19:50
witeq napisał(a):Wyświetl post

Nie żebym bronił naszego Wojtusia , ale na tez zwód nabiera się jeszcze połowa ekstraklasy. To też jakoś pokazuje poziom naszej ligi..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.05.2010, 21:14
To temat o meczu z Legią?

Same kwiki i płacze jak to jest źle i kogo to nie pożegnać, żal czytać. Panowie weźcie się w garść

Mój skład na mecz z Legią.
Juszczyk
Alvarez Marcelo Głowacki P.Brożek
Łobodziński Sobolewski Diaz Kirm
Brożek Małecki

Od 60 minuty wpuścić Ba (z taką grą z tyłu to strach go dawać od początku meczu z Legią, gorzej w destrukcji gra od Iwańskiego co wydawało się niemożliwe!), Boguski za Kirma (Małecki na lewą pomoc)

Gramy defensywnie i na remis (tak na remis) W otwartej grze możemy polec a grając na remis możemy liczyć na kontry i ewentualnie stałe fragmenty gry.
(Oczywiście Lech wcale nie musi zgubić punktów w Chorzowie, ale jest na to szansa).
Nie ma sensu grać z Legią otwartej piłki bo skończy się jak w meczu Lech Wisła w zeszłym roku w Wronkach.... kontra Legii i po meczu. Remis eliminuje Legie z gry o puchary a to też jest ważne wobec informacji ze Ruch odpadł z PP.

Podsumowując, tak jak z Lechem w Krakowie ostry pressing, i ewentualnie pod koniec meczu zaryzykować przez wpuszczenie Ba i Boguskiego. A jak będzie to zobaczymy w sobotę
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.05.2010, 21:23
Panowie zamiast tu gadac i płakac,to jak macie odpowiednie osoby,to może przekazac za ich pośrednictwem naszym zawodnikom ,jakie są oczekiwania odnosnie ostanich trzech(a najbardziej pierwszych dwóch z tego zestawienia) meczów.To co zagrali z Korona juz nie powinno ujśc płazem(broń Boże nie mówie o jakiś ekstremalnych rozwiązaniach,wystarczy list otwarty,spotkanie),ale jak tak się na to przymyka oko,to nie dziwmy się ,ze mamy takie wyniki,a Oni tak naprawdę widac mają w du... to co śpiewają,czyli "Lidera mamy...",po własnie juz ch.. położyli na tym przy ostatnim meczu.
Podział prosty,to nie np.pan Ogryzek powinien wymyślac skład(z całym szacunkiem) ,tylko Kasperczak,to zawodnicy powinni grac na full pod każdym względem,a my kibicowac w ten sam sposób i ewentualnie pomóc zadbac tym i innymi działaniami o odpowiednią motywację,jeżeli już trenerska nie działa....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.05.2010 o godz. 21:28.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
kojot11
Junior Member

Stary 04.05.2010, 21:24
"Patrząc na tych piłkarzy - przyjeżdża położyć głowę pod topór. Na zasadzie - niech już będzie, co ma być, niech ten sezon się wreszcie skończy. A przecież hasło przewodnie powinno być inne: "Dość tych upokorzeń, to jest Wisła!". Coś w stylu kultowego: "This is Sparta!"."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2010, 21:27
element napisał(a):Wyświetl post
Wpierw Skorża nie miał jaj.
Teraz drużyna.

Coraz to bardziej jesteście bezsilni w swoich osądach.
od tego materiału jaki ma teraz Kasper cudów nie można wymagac że co roku będą lige wygrywac.To sa zawodnicy znacznie słabsi piłkarsko niż 7-10 lat temu co grali z Białą Gwiazdą na piersi.Nawet Ci co wtedy często z ławki wchodzili (Niciński,Dubicki) to byli lepsi piłkarsko od większości obecnych grajków. Żałuje że sprzedano Cwielonga bo i tak był z niego sto razy większy pożytek niż z Hristova.Drugi zimowy transfer Ba zazwyczaj leczy kontuzje.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.05.2010 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.05.2010, 21:28
A od Skorży można było?

Czcze gadanie chuja warte. Niektórzy jeszcze trochę czasu będą się wozić z tekstem "Skorża przemęczył drużynę i Kasper dostał odpadki".
Za miesiąc sądzę że tylko desperaci będą o tym wspominać. Potem zobaczymy kto wyjdzie z twarzą. Czekam tylko na podpisik "KASPER WON!" niejakiego "tomasz_19".

/ Gwoli jasności nic nie mam do Kasperczaka i nie chce jego dymisji. Nawet po zakończeniu sezonu.
Aż kipi od hipokryzji na tym forum, w kwestii Wisły wiadomo na czym rzecz polega.
Drugi kwiatek, też mój ulubiony to teksty po jednym meczu Lechii, która według wielu przerasta naszą ligę bo wyszedł im mecz z balonem - po czym dostaje od Jagi. Cisza.
Najlepsza drużyna sezonu - także dla ekspertów z weszlo.com, która nieoczekiwanie dostaje lanie od 1-ligowca, która przystąpiła do meczu bez kilku napastników. Cisza.
I moje perełki "Czy potrafi któryś z piłkarzy Wisły tak kopnąć piłkę?" bo ktoś tam Frankowskiemu wyłożył piłkę, któremu pozostało dołożyć nogę. Oczywiście że nie, Pawełek strzelił 43 bramki. Licząc tylko ligę.
Ostatnio edytowane przez element : 04.05.2010 o godz. 21:55.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów