The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2010, 22:00
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz to jest początek eliminacji Ligii Mistrzów i tym meczem można zmazać to wszystko, co w tym sezonie zostało spieprzone.

Mówi się, że mistrza wygrywa się nie meczami z Legią czy Lechem tylko z Koroną czy Arką, ale tym razem to mecz z Legią będzie TYM meczem.

Jeśli przegramy czy zremisujemy to Lech poczuje naszą krew i już nie puści, jeśli wygramy to śmiem twierdzić, że Lechowi trochę para zejdzie i może coś a Cichej stracić.
Drogi Kominku, Lech poczuł naszą krew po meczu z Koroną...
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.05.2010, 15:05
najwyższy czas to zmienić.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.05.2010, 16:36
w tym sezonie pierwszy raz od bardzo dawna Legia wygrała na wyjeździe z Wisłą

czas się odwdzięczyć
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.05.2010, 17:07
Wszystko i tak zależy wciąż od nas i tego należy się trzymać. Henryk Kasperczak musi w ten tydzień zmobilizować naszych piłkarzy na ten mecz i wierzę,że mu się to uda. Jedziemy tam po zwycięstwo i ucinamy wszelkie wątpliwości, że straciliśmy mistrza. Poza tym trzeba wreszcie pokazać, że z czołówką znów potrafimy wygrywać.

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.05.2010, 19:15
Szlagiery rządzą się swoimi prawami, a ostatnimi czasy głównie zawodzą. Mecz Wisły z Lechem miał być widowiskiem rundy, a może i sezonu. W rzeczywistości były to piłkarskie szachy z dwoma błędami sędziego (brak czerwonej kartki dla zawodnika Lecha oraz karnego dla Lecha), które w dużej mierze zaważyły na spotkaniu. Nawet mecz o mistrzostwo pomiędzy Realem, a Barceloną w szybkiej i technicznej lidze hiszpańskiej był stosunkowo kiepski. Dla obu drużyn stawka jest wielka. Dla Legii to puchary oraz ewentualne wicemistrzostwo (iluzoryczne szansę na mistrzostwo), Z kolei dla Wisły kontrolowanie walki o mistrzostwo, pewne pozostanie na fotelu lidera, można by rzec, że bezpośredni mecz o mistrzostwo. Następstwa ewentualnej porażki wydają się mieć cięższy gatunek dla Legii. Otóż mogą nie zmieścić się na podium, co zamknie szansę na puchary. Brak mistrzostwa, wicemistrzostwa, podium, w końcu brak pucharów oraz konflikt z kibicami - może to być najgorszy sezon Legii od wielu lat i to tuż przed otwarciem nowego stadionu. A Wisła? Cupiał znany jest z porywczego charakteru i ewentualne konsekwencje wewnątrz klubu ciężko przewidzieć. Natomiast dla drużyny brak mistrzostwa będzie frajerstwem i pożegnaniem się ze sporymi premiami. Wydaje się, że obie ekipy mogą wyjść na ten mecz solidnie sparaliżowane i na początku popełniać głupie błędy. Osobiście obawiam się głupich fauli przed polem karnym (uwaga Iwański) oraz głupich kartek jak i błędów sędziego (ktoś może nie dotrzymać do końca meczu). Palpitacji serca dostaję też, gdy pomyślę, że w bramce stanie Juszczyk. Niemal pewny jestem kartki dla Diaza oraz (nieco mniej) dla Marcelo, co poskutkuje ich absencją w kolejnym, ważnym meczu derbowym. Co do Diaza, to mam nadzieję, że nie zostanie ustawiony w środku bo może popełnić błąd, który kosztować będzie bramkę, a do tego będzie pewnie bezproduktywny w kreowaniu ataków i tylko troszkę lepszy w destrukcji. Niemal pewną rzeczą będą zaczepki i przewracanie się piłkarzy Legii więc należy uczulić chłopaków na dyskusję z sędzią. Mam też nadzieję, że nieco ładniejsza gra za Kasperczaka nie jest efektem skupienia się na treningu taktyczno - technicznym kosztem przygotowania fizycznego, czego konsekwencją może być oddychanie rękawami już około 70min. Dużą uwagę poświęcić warto też wykonywaniu i bronieniu stałych fragmentów gry. Upilnować trzeba Radovicia, bo ten potrafi grać momentami ładnie, szybko i niekonwencjonalnie dlatego na lewej obronie postawiłbym chyba jednak na Brożka, ewentualnie wymiennie z Diazem. Naszym problemem jak wiadomo jest atak, a z kolei obrona Legii należy do najlepszych. Jakoś marnie widzę Boguskiego w walce z Choto, czy Astizem... W ataku, od początku warto postawić na Małeckiego z Brożkiem. Kluczowa będzie koncentracja, ambicja oraz szybka gra po ziemi. Szczytem marzeń jest szybkie zdobycie bramki.

Niech wygra lepszy, a lepszym niech będzie Wisła
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 03.05.2010 o godz. 19:20.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 03.05.2010, 19:30
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Mecz Wisły z Lechem miał być widowiskiem rundy, a może i sezonu.
Problem w tym że niektórzy sami do tego doprowadzają.
Mity o jakichś meczach rundy, gwiazdach (rozpierdala mnie to słowo) i **** wie o czym jeszcze.
Ten temat jest jest tego najlepszym przykładem - 136 postów z czego 99 o niczym.
- Musimy wygrać, jak wygramy to będą 3 pkt, nie możemy przegrać, jak wygramy wszystko do końca to mamy pewne mistrzostwo.
Nie wpadłbym na to. Byle coś wpisać, bo przecież to mecz stulecia i musi być 500 tyś odsłon i tysiąc postów.
Nakręcajcie się, a potem wyzywajcie Brożka bo machał rękoma i Małeckiego bo darł pyska.

I mój, czyli setka.
Ostatnio edytowane przez element : 03.05.2010 o godz. 19:38.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.05.2010, 21:55
ja to podsumuje tak - i nie jest to czarnowidztwo tylko moje przypuszczenia.

jak przegramy to po mistrzu
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 03.05.2010, 21:59
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
ja to podsumuje tak - i nie jest to czarnowidztwo tylko moje przypuszczenia.

jak przegramy to po mistrzu
Ja bym napisała inaczej. Jak nie wgramy (przegrana/remis) to po mistrzu.

A będzie remis w/g mnie.

Co do Choto to jutro ma być coś wiadomo ponoć.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.05.2010, 15:46
Paweł Brożek będzie miał miejsce w pierwszym składzie do końca sezonu
z prostej przyczyny, od przynajmniej daje szanse na to że się odblokuje lub znajdzie w odpowiednim miejscu
czego nie dają inni zawodnicy nawet gdy są w formie
jedyny możliwy inny wariant to Małecki Boguski w ataku, z Łobo i Kirmem na skrzydłach i tak źle i tak nie dobrze...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 04.05.2010, 16:17
Kontuzja Pawełka sprawia, że teraz do końca sezonu w serii arcyważnych spotkań będziemy musieli oglądać o wiele bardziej "niepewnego" i popełniającego jeszcze więcej błędów Juszczyka. To kolejny plus dla rywali, nie Wisły.

Ale jak przez prawie 3 lata urządza się cyrk z bramkarzami i nie potrafi zatrudnić na tą kluczową pozycję nikogo porządnego, nie można się dziwić. Jak mawia przysłowie, "w przyrodzie nic nie ginie", więc w końcu nadszedł moment, w którym klub będzie musiał ponieść gorzkie konsekwencje tej szkodliwej głupoty. Błędy, mankamenty, złe decyzje zawsze kiedyś, wcześniej czy później wracają, dają o sobie znać przynosząc swoje owoce. Szkoda, że akurat teraz musiały dopaść Wisłę.

Jeszcze a propo obsady lewej obrony w meczu z Legią - osobiście zdecydowałbym się raczej na Brożka niż Diaza. Bo prawdopodobnie będzie musiał grać na szybkiego Szałachowskiego - jeśli wystąpi Diaz, różnica w dynamice i przyspieszeniu będzie zbyt duża, dając ogromną przewagę i szansę Legii. Diaz nie wygra żadnego pojedynku biegowego z tym Warszawiakiem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów