The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2010, 18:26
Dida i Almunia to byłby szał a jaka konkurencja w naszej bramce
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.04.2010, 18:35
wg transfermarkt Pawełek wart 1.4 mln Euro... sporo...
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.04.2010, 18:43
Myślę, że w większości wycen transfermarkt trzeba brać na poprawkę z minus 15%!!! Weźmy bramkarza Jagi i wszystko. Chce więcej zdolnych Polaków w zespole. JJJBG!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.04.2010, 19:00
z naszej ligi to tylko : Onyszko , Sandomierski i Gikiewicz

Hertha na 100% spadnie , może Drobny który ma 112 meczów w Bundeslidze ?
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Stary 28.04.2010, 19:45
Ku*** 2-1 dla Amiki :/ Sry za oFFtOp
A tak pozatym to może byłoby warto zainteresować się Lukjanowsem z Lechii oglądam teraz mecz i ten chłopak naprawdę mógłby być wzmocnieniem . Jest bardzo szybki , przegląd pola też ma dobry no i technikę .
Ostatnio edytowane przez Zieniu1906 : 28.04.2010 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 28.04.2010, 20:07
Zieniu1906 POTWIERDZAM!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 28.04.2010, 21:07
klasowego to Wisła potrzebuje bramkarza bo Pawełkowi i Juszczykowi jeszcze daleko do tego miana , inaczej bedziemy mieli powtórkę z Talina napastników to Wisła ma wystarczająco dobrych Ba, Małecki Brożek Boguski,Christov więc jedynie zostaje tylko najsłabszy punkt Wisły jakim jest bramka mam nadziej że Wisła skorzysta z listyi jaką zapodał TOMEK 11 bo jest kilku ciekawych klasowych zawodników wartych uwagi
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.04.2010, 21:49
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
Ku*** 2-1 dla Amiki :/ Sry za oFFtOp
A tak pozatym to może byłoby warto zainteresować się Lukjanowsem z Lechii oglądam teraz mecz i ten chłopak naprawdę mógłby być wzmocnieniem . Jest bardzo szybki , przegląd pola też ma dobry no i technikę .
Tylko jakby nie patrzeć to za dużo bramek to on tam nie strzela, dwa razy wturlał jak się nie mylę? Może i by się odblokował jak Micanski ale czy na pewno ?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.04.2010, 21:59
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Tylko jakby nie patrzeć to za dużo bramek to on tam nie strzela, dwa razy wturlał jak się nie mylę? Może i by się odblokował jak Micanski ale czy na pewno ?
Też jestem sceptyczny co do Łotysza.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.04.2010, 22:02
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-klubu,1471079 pan Csaplar mógłby sie przyjrzeć temu
On pracuje jeszcze dla Wisły?Z tego co słyszałem to obaj nasi pseudoskauci starcili pracę za....poprostu jej brak z ich strony(było to czasowo, koło zwolnienia Skorży).
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 28.04.2010, 22:21
ze Skorżą odszedł Terzioti a skauting raczej funkcjonują normalnie w końcu pan Cupiał sam ich (Csaplara i tego drugiego zatrudniał) a nie na życzenie Skorży
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.04.2010, 22:22
Taka praca to marzenie
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.04.2010, 23:50
raindog napisał(a):Wyświetl post
Uważam Pawełka za jednego z lepszych bramkarzy w lidze. Miał kilka baboli, ale ile potencjalnych zagrożeń wybronił, to o tym się nie mówi. Widzę, że niektórzy zamiast myśleć rozumem, nadal kierują się emocjami.
ile?
i ile meczy nam wygrał?
fakty
nie emocje bardzo proszę
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 29.04.2010, 00:02
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
proponuję wszystkich co do jednego zaprosić na testy

wszyscy za słabi.....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.04.2010, 00:46
Generalnie jeśli chodzi o bramkarza, to w pierwszej kolejności bym przedłużył kontrakt Pawełkowi. Jednak mimo wszystko równocześnie poszukałbym kogoś, kto przynajmniej na papierze jest wyraźnie lepszy. Wiem, wiem - tak sobie można pisać... Jednak, a nóż... Rozejrzeć się warto. Kolejne testy dwudziestu bramkarzy w okresie przygotowawczym nie mają sensu i mam wrażenie, że tylko zaburzają rytm przygotowań. Lepiej mieć gotową - przynajmniej w jak największym stopniu - kadrę w trakcie przygotowań. W najgorszym przypadku zostajemy... z nie tak wcale dramatycznym Pawełkiem. Kolejną istotną sprawą powinno być przedłużenie kontraktu z Ba. Chyba nikomu nie trzeba udowadniać, że jak ten gość solidnie przepracuje z drużyną przygotowania, to może być dla nas kimś więcej niż Stilić lub Krivets dla Lecha, a może nawet najlepszym graczem w lidze. Mimo pojawiających się sceptycznych głosów wobec Alvareza, jego też postarałbym się wykupić, jednocześnie negocjując z Regginą niższą kwotę transferu. Myślę, że 200-300 tys. euro, to rozsądna kwota. Wracając jeszcze do pozycji bramkarza, to przemyślałbym opcję (tu nie będę oryginalny) Onyszki. W zasadzie na chwilę obecną powinniśmy szukać bramkarza, napastnika i lewego skrzydłowego. Kirm i Łobodziński to prawi pomocnicy, na lewej od biedy może grać Małecki, w sumie nieźle radzi też sobie Brożek Piotrek, ale potrzebowałby konkurencji. Diaza natomiast zostawiłbym na reprezentacyjnej pozycji lewego obrońcy.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.04.2010, 08:30
raindog napisał(a):Wyświetl post
Porównaj sobie jego wyjścia do piłki, a innych bramkarzy. ...ci drudzy zazwyczaj nie wychodzą, są niepewni. Myślę, że w tym sezonie - dwa, trzy mecze wygrane to zasługa Pawełka. Nie przypominam sobie za to przegranej z jego winy (lekki błąd w meczu z Legią to wyjątek, ale też błąd obrony). Lewadia? Już było po meczu.

Powyżej są wszystkie odpowiedzi na pytania.
Głupoty pleciesz. Pawełek najlepszym bramkarzem w lidze? Pffff, ja rozumiem, jesteśmy kibicami Wisły, ale trochę obiektywizmu nie zaszkodzi. Przynajmniej dwa razy w każdym meczu popełnia głupie błędy, zazwyczaj bez konsekwencji, ale gdyby udało się zakontraktować jakiegoś- chociaż DOBREGO bramkarza, to wtedy na pewno tracilibyśmy dużo mniej bramek i wyglądałoby to pewniej. Ja sobie nie przypominam ani jednego WYGRANEGO meczu przez Pawełka, chyba że źle rozumiemy definicje wybronionego meczu. Jak dla mnie, to Pawełek jest co najwyżej solidnym bramkarzem, któremu rzadko zdarzają się jakieś świetne, niesamowite interwencje, a dość często proste błędy.
PS. A z tymi wyjściami do piłki- to daj spokój, chyba na siłę szukasz u niego plusów, to musi umieć każdy bramkarz w dzisiejszym futbolu.
Odpowiedz cytując
WislaPN
Junior Member

Od: 04.2010

Stary 29.04.2010, 14:44
Jeśli chodzi o zmiany w kadrze, to dla mnie priorytetem jest pozyskanie odpowiedniego bramkarza. Jak wielu przedmówców proponuję Onyszkę. Poza tym to do pozbycia(wypożyczenie/sprzedaż) są: Juszczyk, Pawełek, Jop, Gołoś i jeśli dalej nic nie pokaże to Hristov. Do pozyskania poza wcześniej wymienionym bramkarzem jakiś młody lewo skrzydłowy, środkowy obrońca i dobry napastnik.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.04.2010, 15:39
Pawełka można zostawić tylko trzeba mu dać jakąś konkurencję , bo kogo on ma się bać ? i tak wie że go nikt nie wygryzie

a co do ofensywy to można spróbować Tyrale na jakiś rok
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.04.2010, 20:43
wg Onetu Głowackim interesuje się...Trabzonspor. What ?
..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.04.2010, 20:48
tofik napisał(a):Wyświetl post
wg Onetu Głowackim interesuje się...Trabzonspor. What ?
niech spi****lają...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 29.04.2010, 21:27
TOMEK 11 ostatnio Juszczyk w formie więc Pawełek ma konkurencje chwilową ale może sie skonczyć tak że Juszczyk zostanie a Pawełek odejdzie do Śląska
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.04.2010, 21:52
Lepiej paciorki zmawiaj, żeby Juszczyk nie miał poważnego sprawdzianu tej formy. Jaką jest konkurencją, jeśli przy zdrowym Pawełku murawy nawet nie powącha?
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 29.04.2010, 22:20
Wojtas James,Dida,Hildebrand,Cerny,Cudicini,Sergio są za słabi?chyba raczej poza zasięgiem Wisły chociaż zobaczymy na pewno ktoś z tej listy trafi na Reymonta obstawiam kogoś z trójki Stoikovic Pesković(ta dwójka swego czasu była wiązana z Wisłą i Wisła też wyrażała zainteresowanie nimi),Jurgen Macho
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.04.2010, 22:24
A ja tam lubię Pawełka - i tak jest najlepszym bramkarzem jakiego mieliśmy od długiego czasu (nie licząc Dolhy, który miał sezon konia a potem jeszcze gorsze babole puszczał w Lechu).

Myślę, że Pawełek mimo wszystko pasuje do Wisły, głównie stylem, bo przy naszym stylu bramkarz jest często ostatnim obrońcą a jakby nie było Pawełek ma niezły 'prediction' do dalekich wyjść.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.04.2010, 22:41
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...w-wisle-krakow

niby pisze to bułgarska prasa ale jest to mocno watpliwe
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2010, 22:43
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Wojtas James,Dida,Hildebrand,Cerny,Cudicini,Sergio są za słabi?chyba raczej poza zasięgiem Wisły chociaż zobaczymy na pewno ktoś z tej listy trafi na Reymonta obstawiam kogoś z trójki Stoikovic Pesković(ta dwójka swego czasu była wiązana z Wisłą i Wisła też wyrażała zainteresowanie nimi),Jurgen Macho
ironia człowieku...ironia...

ja osobiście wszystkie pieniądze jakie będziemy mieć na transfery przeznaczyłbym na Sobiecha. Gość może zdecydowanie przeskoczyć Lewandowskiego.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 29.04.2010, 23:28
madenn napisał(a):Wyświetl post
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...w-wisle-krakow

niby pisze to bułgarska prasa ale jest to mocno watpliwe

czy ja tam dobrze widze czy tam jest suma 370 tys Euro ,jaka musimy za Hristova zaplacic....

chyba sie o jego wycene o to koncowe 0 pomylili
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 30.04.2010, 08:26
swoją drogą to bardzo dziwne posunięcie, bo jak wiadomo Bułgar u nas w ogóle nie gra, więc po co chęć jego wykupienia z Levskiego?
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 30.04.2010, 08:28
A ja sie nie zdziwie jesli go wykupia. Juz samo to ze sciagneli megapadake zle o nich swiadczy.
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Stary 30.04.2010, 08:42
A co można o nim powiedzieć po tych kilku meczach? Pamiętajcie że Bułgar przyszedł do nas bez formy, dlatego jest taki tani...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów