The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2010, 21:44
Jak myślicie czy gdyby Kaczyński został prezydentem byłaby szansa na uzdrowienie w PiSie?
http://prawica.net/opinie/21699
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.04.2010, 21:58
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Mnie dziwi co innego. Dotyczy manipulacji medialnej. Jeśli ktoś zakłada, że X robi coś złego to jakim cudem Y robiący to samo robi coś mniej złego albo w ogóle nic złego?
Jesli stawiasz znak rownosci miedzy tym filmem a chocby tym zmasowanym atakiem na Kurtyke opisanym przez Jedrka albo sprawa agenta Tomka ktora po medialnej burzy zakonczyla sie w sadzie wyrokiem mowiacym o prawidlowym postepowaniu cba i wieloma innymi to nic tylko pogratulowac trzezwego spojrzenia na rzeczywistosc.

Skipper chodzilo o wytworzenie wrazenia zastraszonego pilota a nie czytelnika
WISŁA PANY !!
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.04.2010, 22:23
Hmm ... powiem tak ...
Skoro została rozpoczęta dyskusja dotycząca mediów, to ja proponuje odpowiedzieć na pytanie czym różnią się a czym powinny media PRYWATNE i media PUBLICZNE. Odpowiedź na to pytanie pozwoli zrozumieć czego mamy od Tych mediów oczekiwać.

Niektórzy z Was powiem wprost gnoją niektóre prywatne media usiłując wmówić ich manipulację jednocześnie gloryfikując i usprawiedliwiając media publiczne. Może i macie do tego prawo bo żyjemy w wolnym kraju.
Chciałbym uświadomić niektórym z Was że media prywatne możecie oglądać ale nie musicie (każdy z nas może wyłączyć TV) niestety gro ludzi w Polsce nie ma takiej możliwości ich jedynym "oknem na świat" jest TV PUBLICZNA.
I to od Tej telewizji czy to się Wam podoba czy nie oczekuje się obiektywnego pokazywania rzeczywistości a nie jej kreowania. Niestety TV Publiczna od dłuższego czasu przez działania niektórych dziennikarzy i reporterów rzeczywistość kreuje co z punktu widzenia odbiorcy jest czymś niedopuszczalnym. Oczywiście Macie prawo się nie zgadzać ale ostatnie programy Pana Pospieszalskiego nie przedstawiały rzeczywistości i nie były obiektywne.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 28.04.2010, 22:52
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Hmm ... powiem tak ...
Skoro została rozpoczęta dyskusja dotycząca mediów, to ja proponuje odpowiedzieć na pytanie czym różnią się a czym powinny media PRYWATNE i media PUBLICZNE. Odpowiedź na to pytanie pozwoli zrozumieć czego mamy od Tych mediów oczekiwać.

Niektórzy z Was powiem wprost gnoją niektóre prywatne media usiłując wmówić ich manipulację jednocześnie gloryfikując i usprawiedliwiając media publiczne. Może i macie do tego prawo bo żyjemy w wolnym kraju.
Chciałbym uświadomić niektórym z Was że media prywatne możecie oglądać ale nie musicie (każdy z nas może wyłączyć TV) niestety gro ludzi w Polsce nie ma takiej możliwości ich jedynym "oknem na świat" jest TV PUBLICZNA.
I to od Tej telewizji czy to się Wam podoba czy nie oczekuje się obiektywnego pokazywania rzeczywistości a nie jej kreowania. Niestety TV Publiczna od dłuższego czasu przez działania niektórych dziennikarzy i reporterów rzeczywistość kreuje co z punktu widzenia odbiorcy jest czymś niedopuszczalnym. Oczywiście Macie prawo się nie zgadzać ale ostatnie programy Pana Pospieszalskiego nie przedstawiały rzeczywistości i nie były obiektywne.
Przedstawiały rzeczywistość jaka miała miejsce przed Pałacem Prezydenckim, czy to się komuś podoba czy nie. Sytuację tą nie kreowali dziennikarze TV Publicznej tylko przybywający tam ludzie. Pewnie, że lepiej byłoby dla poprawności politycznej przemilczeć to, a nagłośnić wątpliwości co do pochówku pary Prezydenckiej na Wawelu zgłaszane przez wybitnego reżysera, 1200 osób na ul. Franciszkańskiej w Krakowie i kilkadziesiąt tysięcy użytkowników facebooka. Wówczas także obecność aktorów Gazecie Wybiórczej i TVN-owi nie przeszkadza, ba jest wręcz symptomatyczna...

http://fronda.pl/news/czytaj/dorota_...kin_14kwietnia

I jeszcze jedno Masz rację, jest to telewizja publiczna, więc nie zapominaj o tym, że także tych ludzi, którzy pod Pałacem Prezydenckim się znaleźli, oczekiwali wiele godzin w kolejce żeby oddać cześć parze Prezydenckiej i pozostałym poległym w tej katastrofie, jest to także telewizja tych ludzi, których wreszcie ktoś zechciał wysłuchać.
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 22:59
Na tvp masz tez programy Zakowskiego, Lisa, lewicowy Punkt Widzenia przy czym cala tvp2 nalezaca do lewicy. Rownowaga zachowana. W radiach publicznych pis przegrywa. Moze troche jest go w jedynce ale w trojce a zwlaszcza w euro w ogole go nie ma. Zreszta radia prywatne docieraja wszedzie, zatem w eterze pis przegeywa z kretesem. Gazety i internet tez docieraja wszedzie. Rola tvp jest o wiele mniejsza niz sadzisz.
I najwazniejsze. O ile Pospieszalski czy tvp sa tendencyjni to nie mozna zarzucic ze klamia czy manipuluja a jedynie przedstawiaja swoj punkt widzenia. Tego nie da sie powiedziec o niektorych gazetach czy programach. Nie ma znaku rownosci miedzy dziennikarstwem a'la Pospieszalski a np. Michnikiem ze o takich wirtuozach klamstwa jak Urban czy Zakowski nie wspomne.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 28.04.2010 o godz. 23:51.
WISŁA PANY !!
robin hood
Senior Member

Stary 28.04.2010, 23:37
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno Masz rację, jest to telewizja publiczna, więc nie zapominaj o tym, że także tych ludzi, którzy pod Pałacem Prezydenckim się znaleźli, oczekiwali wiele godzin w kolejce żeby oddać cześć parze Prezydenckiej i pozostałym poległym w tej katastrofie, jest to także telewizja tych ludzi, których wreszcie ktoś zechciał wysłuchać.
No popatrz Ja też tam byłem jakoś nikt mnie nie zapytał, pojechałem specjalnie z Małego miasteczka w Małopolsce żeby oddać hołd osobom które zginęły , ze mną było kilkanaście osób. Rozmawiałem z ludźmi, którzy tam byli wymienialiśmy się poglądami, różnymi, naszymi obawami i myślami.

I JAKOŚ NIKT MNIE NIE ZAPYTAŁ co myślę nikt nie podszedł do nas stojących.

Proszę nie dajcie TVP monopolu na prawdę bo niestety jej nie mają
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 23:50
Tam bylo paredziesiat/pareset tysiecy ludzi. Pospieszalski rozmawial z mniej niz procentem. Na tej podstawie wyciagnales sobie wniosek ze byla jakas manipulacja? Zeby sie przekonac wystarczylo podejsc i spytac czy mozesz powiedziec pare slow.
WISŁA PANY !!
robin hood
Senior Member

Stary 28.04.2010, 23:50
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Na tvp masz tez programy Zakowskiego, Lisa, lewicowy Punkt Widzenia przy czym cala tvp2 nalezaca do lewicy. Rownowaga zachowana. W radiach publicznych pis przegrywa. Moze troche jest go w jedynce ale w trojce a zwlaszcza w euro w ogole go nie ma. Zreszta radia prywatne docieraja wszedzie i tu pis przegeywa z kretesem. Gazety i internet tez docieraja wszedzie. Rola tvp jest o wiele mniejsza niz sadzisz.
I najwazniejsze. O ile Pospieszalski czy tvp sa tendencyjni to nie mozna powiedziec ze klamia czy manipuluja a jedynie przedstawiaja swoj punkt widzenia. Tego nie mozna powiedziec o niektorych gazetach czy programach. Nie ma znaku rownosci miedzy dziennikarstwem a'la Pospieszalski a np. Michnikiem ze o takich wirtuozach klamstwa jak Urban czy Zakowski nie wspomne.
W Twoich słowach znalazło się bardzo wiele prawdziwych informacji. Jako obywatel naszego Kraju, który od wielu wielu lat płaci podatki, pracuje w kraju, chociaż miałem okazję stąd wyjechać, ale postrzegam współczesny patriotyzm jako dobrą pracę na rzecz ojczyzny. NIE ŻYCZĘ SOBIE żeby publiczna, powtarzam PUBLICZNA TV była albo PISu albo SLD albo PO. Żadna partia polityczna nie ma prawa mieszać łap w publicznych mediach (prywatne mogą robić co chcą w ramach ustanowionego prawa) a i jeszcze jedno, osobiście g.... mnie obchodzi co w publicznej TV myśli dziennikarz i jaki ma swój punkt widzenia, albo mówi jako pracownik Państwowej Instytucji, która ma spełniać misję, albo wyraża swoje opinie i przedstawia punkt widzenia jako osoba prywatna. Rzetelny dziennikarz ma przedstawiać fakty a nie je komentować. Niestety masz inne zdanie ale wg mnie TVP nie tylko jest stronnicza ale bardzo często manipuluje faktami, nie chce mówić dosadniej że kłamie (chociaż mam na ten temat swoje zdanie i to poparte dowodami a nie tylko odczuciami) Nawet jeśli nie kłamie i nie manipuluje tak jak powiedziałeś, a jest li tylko wyłącznie stronnicza, to już sam ten fakt DYSKREDYTUJE ją na rynku mediów. I proszę nie porównujcie i nie przedstawiajcie przykładów że inne media robią to samo, mają do tego prawo są mediami prywatnymi i jako takie trzeba je postrzegać, czy to się nam podoba czy nie, możemy dać wyraz swojego niezadowolenia po prostu wyłączając odbiornik. Niestety MEDIA PUBLICZNE z racji ustawowej i kulturowej misji mają być Obiektywne, bezstronne i w jakikolwiek sposób nie dające opinii publicznej możliwość wątpienia w to co przedstawiają.
Ostatnio edytowane przez robin hood : 29.04.2010 o godz. 00:26.
robin hood
Senior Member

Stary 28.04.2010, 23:53
Tam bylo paredziesiat/pareset tysiecy ludzi. Pospieszalski rozmawial z mniej niz procentem. Na tej podstawie wyciagnales sobie wniosek ze byla jakas manipulacja? Zeby sie przekonac wystarczylo podejsc i spytac czy mozesz powiedziec pare slow.
A nie dziwi Cię że właśnie z tym procentem rozmawiał, a nie dziwi Cię że aktorzy wypowiadający się nie chcieli odpowiedzieć czy otrzymali wynagrodzenie za udział w programie ? a nie dziwi Cię fakt że ktoś z tyłu osobom wypowiadającym się podpowiadał co mają mówić mnie dziwi a nie powinno. Tylko tyle wymagam, to nie tak dużo. wymagam tylko tyle żeby przekaz publicznej TV mnie obywatela NIE dziwił.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.04.2010, 00:34
Mówisz coś o manipulowaniu, a sam robisz z aktora aktorów...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
robin hood
Senior Member

Stary 29.04.2010, 00:45
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Mówisz coś o manipulowaniu, a sam robisz z aktora aktorów...
Czepiasz się słówek ale ok rozumiem liczba mnoga tez jest argumentem

aktor Mariusz Bulski
aktorka Katarzyna Łaniewska
aktorka Halina Rowicka

no to już jest liczba mnoga

uwierz ja rozumiem Tych ludzi maja prawo wypowiadać swoje poglądy, tylko nie dziw się że podnoszą się później głosy i oskarżenia o manipulację i ustawienie tego co tam było.

sam fakt wypowiedzi Pana Bulskiego, gdyby była ona puszczona w jednym ciągu. Niestety została pocięta a to już jest rodzaj manipulacji.
Ostatnio edytowane przez robin hood : 29.04.2010 o godz. 00:48.
JEDREK76
konserwa

Stary 29.04.2010, 00:50
No popatrz Ja też tam byłem jakoś nikt mnie nie zapytał, pojechałem specjalnie z Małego miasteczka w Małopolsce żeby oddać hołd osobom które zginęły , ze mną było kilkanaście osób. Rozmawiałem z ludźmi, którzy tam byli wymienialiśmy się poglądami, różnymi, naszymi obawami i myślami.

Czyli co twierdzisz, że nagranie miało miejsce w studio TVP, ze ściśle wyselekcjonowaną grupą dobrze opłaconych aktorów
Ja osobiście nie byłem w W-wie, ale rozmawiałem z osobami które były i potwierdzają atmosferę, którą przekazywał ten reportaż, a ponieważ znam tych ludzi i Im ufam, więc wybacz, ale to właśnie Im uwierzę. Tym bardziej, że byłem podczas mszy św. na Wawelu 10 kwietnia, 18 kwietnia na Rynku (nawet nie na Rynku, ale w jednej z bocznych uliczek) i też taka atmosfera wówczas panowała. Na Rynku ludzie gniewem zareagowali na wywiad przeprowadzany przez Miecugowa puszczony na jednym z telebimów, do tego stopnia, że realizatorzy musieli go wyłączyć.

robin hood napisał(a):
Proszę nie dajcie TVP monopolu na prawdę bo niestety jej nie mająA nie dziwi Cię że właśnie z tym procentem rozmawiał, a nie dziwi Cię że aktorzy wypowiadający się nie chcieli odpowiedzieć czy otrzymali wynagrodzenie za udział w programie ? a nie dziwi Cię fakt że ktoś z tyłu osobom wypowiadającym się podpowiadał co mają mówić mnie dziwi a nie powinno. Tylko tyle wymagam, to nie tak dużo. wymagam tylko tyle żeby przekaz publicznej TV mnie obywatela NIE dziwił.
Przede wszystkim aktor na to pytanie ponoć odpowiadał (jeśli w ogóle takie padło i jeśli wierzyć dziennikarzowi w przekaz jaki nam zaserwował, a do informacji GieWu naprawdę ostrożnie podchodzę), nie aktorzy, o ile dobrze przejrzałem ten artykuł w GieWu pytanie takie pod adresem p. Łaniewskiej i tej drugiej aktorki nie padło. Poza tym jeśli sugerujesz, że otrzymali za to honorarium to GieWu będzie miało z pewnością możliwość to udowodnić, bo narazie ta sugestia jest po prostu potwarzą. Ciekawe czy p. Stalińskiej GieWu zadało pytanie ile dostała za swój występ pod palacem kultury Ale Ona z pewnością była tam społecznie, w przeciwieństwie do tych z filmu Stankiewicz, Ci z pewnością grali, przecież ich na ludzkie odczucia nie stać (ciekaw jestem czy wiesz co p. Łaniewska robiła w latach 80-tych).
Oglądałem ten film i nie widziałem tam aby Stankiewicz bądź Pośpieszalski podpowiadali komukolwiek co ma mówić. Film jest na internecie może mi wskażesz w którym momencie coś takiego ma miejsce
dj_ibutti
Senior Member

Stary 29.04.2010, 00:55
Oj manipulujesz, manipulujesz...

Pan Mariusz jest szerzej nieznany, czy z faktu, że wykonuje zawód aktora wynika iż ma zakaz publicznego wypowiadania się, jako on? Nie jako kreowana postać, ale jako on? Pojawiły się co do niego podejrzenia, że dostał kasę, których "nie skomentował". Czy to oznacza, że dostał? Nie. To oznacza, że "nie skomentował".

Natomiast co do Pani Katarzyny, nie pojawiły się nawet drobne głosy o tym, że dostała kasę. Tak więc:
Cytat:
nie dziwi Cię że aktorzy wypowiadający się nie chcieli odpowiedzieć czy otrzymali wynagrodzenie za udział w programie
Manipulujesz, bo tylko pan Mariusz się nie chciał wypowiedzieć.

Łatwo możesz sprawdzić czy Pani Katarzyna mówiła prawdę czy nie. Mogła mieć takie zdanie, mogła. Mogła je wypowiedzieć? Mogła. Mogli ją zapytać? Mogli.
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.04.2010, 05:57
Orzeu: Jesli stawiasz znak rownosci miedzy tym filmem a chocby tym zmasowanym atakiem na Kurtyke opisanym przez Jedrka albo sprawa agenta Tomka ktora po medialnej burzy zakonczyla sie w sadzie wyrokiem mowiacym o prawidlowym postepowaniu cba i wieloma innymi to nic tylko pogratulowac trzezwego spojrzenia na rzeczywistosc.

Widzisz kolego ja patrzę na rzeczywistość dosyć trzeźwo, tym bardziej, że najwyraźniej w odróżnieniu od Ciebie mam możliwość przyglądania się manipulacjom medialnym od dosyć dawna. Możesz mi oczywiście gratulować tego czy owego jakkolwiek zupełnie mnie Twoje gratulacje nie interesują i nie maja dla mnie żadnego znaczenia. Jeśli to Twój "merytoryczny" argument w dyskusji to daruj sobie. Niestety pan Pospieszalski wpisuje się w niezbyt chlubną tradycję i porównania z nielubianymi przez Ciebie innymi (oczywiście również dokonującymi manipulacji) mediami nie ma tutaj nic do rzeczy. Jego program przypomina znacznie gorsze czasy.
JEDREK76
konserwa

Stary 29.04.2010, 07:53
Jak już wspomniałem Pośpieszalski to pikuś, Pan Pikuś.

http://www.rp.pl/artykul/468510_Woje...i_szokuja.html
Zbychu
Senior Member

Stary 29.04.2010, 08:06
robin hood - absolutnie się z tobą zgadzam w sprawie mediów publicznych.Mimo iż ideologcznie z partii parlamentarnych raczej chyliłbym się ku PiSowi,ale nie zmienia to faktu że patrząc obiektywnie to co oni zrobili z TVP jest delikatnie mówiąc przegięciem.
Chyba słowa profesora Uniwersytetu Śląskiego Kazimierza Zgryzka na jednym z wykładów nie były takie całkiem głupie jak mi się pierwotnie wydawało iż PiS stosuje metody państwa policyjnego.
robin hood
Senior Member

Stary 29.04.2010, 08:27
Czyli co twierdzisz, że nagranie miało miejsce w studio TVP, ze ściśle wyselekcjonowaną grupą dobrze opłaconych aktorów
Ja osobiście nie byłem w W-wie, ale rozmawiałem z osobami które były i potwierdzają atmosferę, którą przekazywał ten reportaż, a ponieważ znam tych ludzi i Im ufam, więc wybacz, ale to właśnie Im uwierzę. Tym bardziej, że byłem podczas mszy św. na Wawelu 10 kwietnia, 18 kwietnia na Rynku (nawet nie na Rynku, ale w jednej z bocznych uliczek) i też taka atmosfera wówczas panowała. Na Rynku ludzie gniewem zareagowali na wywiad przeprowadzany przez Miecugowa puszczony na jednym z telebimów, do tego stopnia, że realizatorzy musieli go wyłączyć.

Przede wszystkim aktor na to pytanie ponoć odpowiadał (jeśli w ogóle takie padło i jeśli wierzyć dziennikarzowi w przekaz jaki nam zaserwował, a do informacji GieWu naprawdę ostrożnie podchodzę), nie aktorzy, o ile dobrze przejrzałem ten artykuł w GieWu pytanie takie pod adresem p. Łaniewskiej i tej drugiej aktorki nie padło. Poza tym jeśli sugerujesz, że otrzymali za to honorarium to GieWu będzie miało z pewnością możliwość to udowodnić, bo narazie ta sugestia jest po prostu potwarzą. Ciekawe czy p. Stalińskiej GieWu zadało pytanie ile dostała za swój występ pod palacem kultury Ale Ona z pewnością była tam społecznie, w przeciwieństwie do tych z filmu Stankiewicz, Ci z pewnością grali, przecież ich na ludzkie odczucia nie stać (ciekaw jestem czy wiesz co p. Łaniewska robiła w latach 80-tych).
Oglądałem ten film i nie widziałem tam aby Stankiewicz bądź Pośpieszalski podpowiadali komukolwiek co ma mówić. Film jest na internecie może mi wskażesz w którym momencie coś takiego ma miejsce
Wybacz ale kończę na razie dyskusje na ten temat, po pierwsze widzę że szwankuje czytanie ze zrozumieniem a po drugie przecież i tak nie wierzysz w to co mówię bo masz Swoich zaufanych ludzi (tak jak by nikt inny ich nie miał)
A i jeszcze jedno ja nie odbieram nikomu prawa do wypowiedzi i nic nie sugeruję chce tylko zwrócić uwagę na to że w TV publicznej nie powinno być miejsca na niedomówienia i wątpliwości
Pozdrawiam i miłego dnia
robin hood
Senior Member

Stary 29.04.2010, 08:34
Oj manipulujesz, manipulujesz...

Pan Mariusz jest szerzej nieznany, czy z faktu, że wykonuje zawód aktora wynika iż ma zakaz publicznego wypowiadania się, jako on? Nie jako kreowana postać, ale jako on? Pojawiły się co do niego podejrzenia, że dostał kasę, których "nie skomentował". Czy to oznacza, że dostał? Nie. To oznacza, że "nie skomentował".

Natomiast co do Pani Katarzyny, nie pojawiły się nawet drobne głosy o tym, że dostała kasę. Tak więc:

Manipulujesz, bo tylko pan Mariusz się nie chciał wypowiedzieć.

Łatwo możesz sprawdzić czy Pani Katarzyna mówiła prawdę czy nie. Mogła mieć takie zdanie, mogła. Mogła je wypowiedzieć? Mogła. Mogli ją zapytać? Mogli.
Oczywiście masz rację mogli wypowiadać swoje poglądy i chwała im za to.
Co więcej mogli zarobić na tym programie przecież ja im nie bronię

Co nie zmienia faktu że ich obecność nie zmniejsza kontrowersji wokół programu ale je zwiększa.

cortezz masz racje zamknąć ten temat ta dyskusja nie ma sensu ....

Nic Miłego dnia
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 29.04.2010, 08:44

Mnie zapytano.

Ale odmówiłam. Nie chciałam się wypowiadać.

Ten argument więc odpada.
JEDREK76
konserwa

Stary 29.04.2010, 08:46
Wybacz ale kończę na razie dyskusje na ten temat, po pierwsze widzę że szwankuje czytanie ze zrozumieniem a po drugie przecież i tak nie wierzysz w to co mówię bo masz Swoich zaufanych ludzi (tak jak by nikt inny ich nie miał)
A i jeszcze jedno ja nie odbieram nikomu prawa do wypowiedzi i nic nie sugeruję chce tylko zwrócić uwagę na to że w TV publicznej nie powinno być miejsca na niedomówienia i wątpliwości
Pozdrawiam i miłego dnia
Widzę, że w Twoim przypadku staropolskie powiedzenie "Przyganiał kocioł garnkowi", jest jak najbardziej trafne. Więc, Panie "inteligentny", ja nie wykształcony "oszołom" zapytam jeszcze jedynie w jaki cudowny sposób aktor, który nie skomentował pytania o kasę w artykule GW rozmnożył się w aktorów, którzy tegoż nie chcieli skomentować

Dobry komentarz dzisiejszej decyzji p.o. prezydenta PO, marszałka Komorowskiego w/s nowelizacji ustawy o IPN

http://blog.rp.pl/szuldrzynski/2010/...prezydenta-po/
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 29.04.2010 o godz. 12:38.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 29.04.2010, 13:32
Nie ma znaku rownosci miedzy dziennikarstwem a'la Pospieszalski a np. Michnikiem ze o takich wirtuozach klamstwa jak Urban czy Zakowski nie wspomne.

Oczywiscie ze jest znak równości .Tacy dziennikarze jak wlasnie Pospieszalski,Sakiewicz ,Semka,Ziemkiewicz czy Wildstein to tacy "wirtuozi klamstwa" tylko proPisowskiego
robin hood
Senior Member

Stary 29.04.2010, 13:54
Widzę, że w Twoim przypadku staropolskie powiedzenie "Przyganiał kocioł garnkowi", jest jak najbardziej trafne. Więc, Panie "inteligentny", ja nie wykształcony "oszołom" zapytam jeszcze jedynie w jaki cudowny sposób aktor, który nie skomentował pytania o kasę w artykule GW rozmnożył się w aktorów, którzy tegoż nie chcieli skomentować

Dobry komentarz dzisiejszej decyzji p.o. prezydenta PO, marszałka Komorowskiego w/s nowelizacji ustawy o IPN

http://blog.rp.pl/szuldrzynski/2010/...prezydenta-po/
Widzę że bardzo zależy Ci na poprawności więc oficjalnie poprawiam AKTOR ZAPYTANY O ZAPŁATĘ ZA UDZIAŁ W PROGRAMIE NIE CHCIAŁ SKOMENTOWAĆ CZY JĄ OTRZYMAŁ CZY NIE. Przepraszam jednocześnie że zasugerowałem, iż dwie aktorki biorące udział w programie odmówiły informacji o zapłatę, ściślej nie zostały o nią zapytane.

czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje
odpowiedz mi jeszcze na jedno pytanie czemu miało służyć wtrącanie do rozmowy wyrazów inteligentny i oszołom Nigdy nie poruszałem w swoich wypowiedziach poziomu wykształcenia rozmówców.

a i jeszcze jedno

nie uważam że komentarz który cytowałeś jest dobrym komentarzem, jest komentarzem jednej ze stron nic więcej, nie jest obiektywny jak również merytoryczny.
Komorowski pełniący obowiązki prezydenta zrobił to co uważał za stosowne i tyle. Skoro Twierdzisz że jest dobry to znaczy że masz takie samo zdanie a jeśli tak to proszę podaj mi dowód na to że Platforma kazała Komorowskiemu coś podpisać, nie domysły, przypuszczenia, teorie, wizje, podaj konkretny dowód. Jeśli go nie masz to proszę nie mówcie mi że ja manipuluję bo właśnie takie rozumowanie i publikowanie (rozumiem że Rzeczpospolita to słuszne medium) chyba nie jest w porządku.
Ostatnio edytowane przez robin hood : 29.04.2010 o godz. 13:57.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.04.2010, 15:57
Jak już wspomniałem Pośpieszalski to pikuś, Pan Pikuś.

http://www.rp.pl/artykul/468510_Woje...i_szokuja.html
Jędrek , co Ty w ogóle porównujesz?
Ci kolesie mają satyryczny program w prywatnej rozgłośni i może Ci się to podobać, może nie , możesz ich do sądu pozwać o obrazę uczuć - natomiast nie porównuj błazenady w zetce do czystej propagandy(na serio) w jedynce.

A że film Janka przejdzie do historii, razem z filmami Leni - to dla mnie nie ulega wątpliwości, bo to nie jest film o bólu, utracie tylu osób , tylko de facto film mający pokazać jacy to śmiecie z tych wszystkich co ośmielili się krytykować Kaczyńskiego , jacy zdrajcy ,jak to teraz przyszedł czas by ratować kraj i wybrać wiadomo kogo i jak to przez spisek, podstępnie i zupełnie nieprzypadkowo ZABITO naszego prezydenta.

Dlaczego to manipulacja? - dlatego że nie mamy do czynienia z materiałem na żywo, tylko wycinkiem, swoistym 'geatest hits' i oglądając to(a ciężko było) ja nie miałem złudzeń że to było wszystko idealnie przemyślane - Wszystkie demony w głowie Pospieszalskiego znalazły ujście w tym dziele.Zamiast filmu o żałobie mamy plucie na wszystkich w około + próbę wkręcenia jak największej ilości ludzi że mamy do czynienia nie z wypadkiem ale z zamachem w który wszyscy są zamieszani.

I do tego piękny sposób na udawanie idioty - Ja tego nie mówiłem, to ludzie mówili.Wiesz to jest tak jak by sobie wziąć kamerę i nakręcić np 10 godzin wypowiedzi różnych kibiców, potem wybrać najlepsze kąski i chcąc udowodnić tezę że kibice to debile - puścić to w TV.
Jaka propaganda, jaka manipulacja, przecież sami mówili...
94 - Allah Akbar!!
Zbychu
Senior Member

Stary 29.04.2010, 18:13
Według prawników lepiej się z Rosjanami pogodzić niż procesować w sprawie katyńskiej.Ugoda więcej by dała niż nawet wygrany proces sądowy.
http://www.rp.pl/artykul/468317.html
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 29.04.2010, 18:20
Slyszał ktoś ten nmer hahahaha polecam!!!!! Piso***ołki nie beda zachwycone!

http://www.youtube.com/watch?v=FnECifsl43w
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 29.04.2010, 18:32
cortezz napisał(a):Wyświetl post

Żenada na maksa.

Dla mnie to jest 2 mega idiotów.

Nie lubię PiSu, ale tego typu produkcje to sobie ta dwójka może w dupe wsadzić.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.04.2010, 19:53
cortezz napisał(a):Wyświetl post

chyba każdy w miarę normalny nie będzie zachwycony chyba że nie rozumiesz co te dwie k... robia i w jakim czasie
dj_ibutti
Senior Member

Stary 29.04.2010, 20:00
Odnośnie poziomu tych panów odnoszę wrażenie, że... "Ich sufit jest moją podłogą".
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.04.2010, 20:17
Odnośnie poziomu tych panów odnoszę wrażenie, że... "Ich sufit jest moją podłogą".
Cóż, każde chamstwo znajdzie swoich zwolenników, a na tych ta dwójka narzekać raczej nie może.
Jak sobie przypomnę ten artykuł, który wkleił orzeu - niech mi ktoś powie, że autorzy tych ulotek nie mieli racji.

Rykoszetem oberwie Coca - Cola.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2010 o godz. 20:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
spartan
Senior Member

Stary 29.04.2010, 20:41
Na tvp masz tez programy Zakowskiego, Lisa, lewicowy Punkt Widzenia przy czym cala tvp2 nalezaca do lewicy. Rownowaga zachowana. W radiach publicznych pis przegrywa. Moze troche jest go w jedynce ale w trojce a zwlaszcza w euro w ogole go nie ma.

Orzeu jak wiem, że wyciąganie prostych wniosków,generalizowanie, podawanie niczym nie popartych faktów, opieranie się na usłyszanej a nie własnej opinii jest domeną polityków ale nie wiedziałem, że podążasz ich tropem. Proponuję wsłuchać się w słowa Kwaśniewskiego do Dorna:
"Ludwiku Dornie, Sabo nie idźcie tą drogą" - cytat z pamięci wiec może niedokładny.
Jeżeli uważasz, że trójka nie jet propisowska to albo - wykorzystując frazeologię Dorna- łżesz bo tak Ci wygodnie i to pasuje do Twojej tezy, albo nie wiesz o czym piszesz bo nie słuchasz 3.
ja słucham jej od lat. Trojki i tylko trójki pod każdym kierownictwem. Od grudnia 2009 i czasów Jacka Sobali radio jest silnie propisowskie. Natomiast od czasów katastrofy smoleńskiej doprawdy trzeba mieć wyjątkowo złą wolę albo być ignorantem aby tego nie zauważać.
Słucham trójki ze względów sentymentalnych, muzycznych i estetycznych. Słucham trójki bo mam centrowo konserwatywne poglądy więc propisowskość mnie nie przeraża a nawet czasem cieszy (nie lubię lewicy w każdym jej przejawie). Ale nazywajmy rzeczy uczciwie. Trójka chce być przeciwwagą dla lewicowych rozgłośni i lewicowych programów. Nie na darmo goszczą tam Ziemkiewicz, Janecki, Wróblewski, Sakiewicz. W porządku. Dobrze. Ale nie wmawiajmy ludziom, że media opanowała lewica i poza niewielkimi obszarami (Pospieszalski, Stankiewicz, RM) wszyscy spychani sa na margines a życie toczy się w Antysalonie.
ANTY-RABBIN-FRONT

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów