The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2010, 20:57
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Dalej ślepi?
Apropo Lecha to z tego sezonu mamy remis ,a na jesień porażkę.
No super, jaka taka gra zaczęła się dopiero po 2 bramkach ze spalonego, gdy Piastowi przestało się chcieć biegać i zrobiło się sporo miejsca. Pierwsza połowa to była chyba największa padaka w tej rundzie.

Oczywiście niezaprzeczalnym faktem jest to, że Kasperczak wygrywa mecze a Skorża je przegrywał. Nie wiem, może Henio zaprzedał duszę diabłu, albo jest wyjątkowym farciarzem. Ale niech nikt mi nie wmawia, że gra się jakoś znacząco poprawiła.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.04.2010, 20:58
Ba ma niesamowite podanie
Niestety smuci postawa Kirma. Jest całkowicie zagubiony w Wiśle i wątpię w jego przełamanie ;/
What's new?

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.04.2010, 20:59
gigant napisał(a):Wyświetl post
Mały quiz.

Z kim nie zagra Marcelo? Z Legią czy parchami?

Stawiam że z Legią.
Zagra w obydwu meczach. Wytrzymał już 11 kolejnych meczów bez kartki, wytrzyma 2 kolejne

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 27.04.2010, 21:05
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Pierwsza połowa to była chyba największa padaka w tej rundzie.
Na tym forum co tydzień ktoś obwieszcza, że właśnie Wisła gra najlepszą/najgorszą połowę w sezonie.

Ale w sumie dobrze że to napisałeś, mam przynajmniej pewność, że to nie ja jestem ślepy Sam zresztą poruszyłeś ten problem:
Jak ty widzisz jakąś różnice to musisz mieć poważne problemy ze wzrokiem.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.04.2010, 21:06
W grze Wisły od przyjścia pana Henia niewątpliwie widac postęp. Nie tylko w wynikach, ale z każdym meczem sama postawa piłkarzy jest lepsza.
Dziś nie było takiego pressingu z naszej strony jak z Lechem, ale umówmy się- Piast co mógł zrobić to zrobił w pierwszej połowie, w drugiej praktycznie nam nie zagroził [coś tam miał niby, ale umówmy się... ].
Juszczyk- strzał Muszalika chyba nie do obrony, po za tym nic nie puścił więc w porządku, ale z dwojga złego, pewniej mi się mecz ogląda jak między słupkami stoi sobie Mario.
Paweł Brożek- niby chwalony, ale mi się nie podoba. On ma być naszym snajperem, a zachowuje się jak rasowy... ofensywny pomocnik. Jest wysoka wygrana i nie chcę szukać dziury w całym, ale na mecze takie jak z Lechem czy następne z Legią i Cracovią (wiadomo, że derby to derby) Paweł musi byc snajperem takim, jakim był ostatnimi czasy.
Co do goli- pierwszy niestety na pewno ze spalonego, ale co do drugiego... Z tej jednej powtórki na C+ z linią ja wyłapałam to, że nie było spalonego, ew. taki dosłownie 2u centymetrowy. Sytuacja tak stykowa, że spokojnie można było to puścić. Na szczęście najwięcej pretensji mają komentatorzy C+ w tym "wielki piłkarz" Rosłoń. . .

Na następne mecze mam nadzieję tylko taką, że poziom będzie jeszcze rósł [a czemuż by nie]; na najważniejsze potyczki, że motywacja będzie większa ; noi kilka zmian bym widziała: np. Issa za Jirsaka! I niestety Tomasa pasowałoby się pozbyć, bo Krzysiu Mączyński przy większej ilości szans na grę może być dla nas bardzo pożytecznym graczem. Wszedł na ileś tam minut i pokazał się lepiej niż Czech. Gdyby więcej grał, miał lepsze czucie tej piłki i kolegów, może by jeszcze jakaś tam bramka padła.

A na wakacyjne mercato- sprzedać byle gdzie byle jak najszybciej tego Hristova. Tak mignął gdzies tam na koniec i aż mi coś po zębach przejechało- on ma kontrakt z miejsca do grudnia, a o niebo lepszy Ba [choć inna pozycja] tylko do czerwca (mam nadzieję, że będzie przedłużenie).

Tym optymistycznym akcentem na dzisiejszy wieczór, przechodzę jeszcze do... nauki mam nadzieję, że z podobnym skutkiem jak dziś Wisła. {sorry za małą dygresję}
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.04.2010, 21:08
Cytat:
Ale niech nikt mi nie wmawia, że gra się jakoś znacząco poprawiła.
No to jednak będę Ci wmawiał że gra się znacząco poprawiła. 2 połowa w wykonaniu Wisły była wreszcie na wysokim poziomie, szybka, kombinacyjna gra, przyjemna dla oka, skuteczna. Za czasów Skorży przy wyniku 1:2 (nawet po 2 bramkach ze spalonego) Wisła schowałaby się za podwójną gardą i czekała do 90 minuty, a my z drżeniem serca oglądalibyśmy ten mecz. Dowieźlibyśmy wynik albo i nie, różnie z tym bywało. Natomiast tutaj Wisła pokazała że jest pazerna na bramki, nie mówiąc o tych dwóch kolejnych strzelonych ale o ilości sytuacji które mieliśmy. I nieważne czy Piast grał na poziomie ligi podwórkowej czy nie, bo powtarzam, za Skorży Wisła cofnęłaby się do defensywy i zaczęłoby się wybijanie piłek i gra na czas od 60 minuty.

Obejrzyj sobie rozegranie piłki przez Wisłę chwilę przed 4 bramką Sobola. Takich wymian i klep przy Skorży to ze świecą szukać.

Idzie zdecydowanie ku lepszemu. Umarł król, niech żyje król!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.04.2010, 21:08
Jeszcze co do spalonych - o ile przy golu Boguskiego był on ewidentny, o tyle przy golu Brożka sędzia miał prawo go nie zauważyć - między dwoma Wiślakami (Brożkiem i Boguskim?) był obrońca Piasta, w jednej linii. Sędzia liniowy nie będąc równo z akcją, tego 10cm spalonego nie gwizdnął, bo nie widział. Ja też go tam nie widziałem, mimo znacznie lepszej perspektywy ku temu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.04.2010, 21:13
Nie ma się co specjalnie kajać za te spalone. Co dzisiaj niechcący dali nie omieszkają zabrać w kolejnych spotkaniach więc miejmy się na baczności
..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.04.2010, 21:21
Issa Ba, każde dotknięcie piłki przez tego piłkarza było magiczne, oczywiście jak na polską ligę.
Uważam że Krzysiek Mączyński powinien dostawać jeszcze więcej szans niż dostaje naprawdę z każdym wejściem z rezerwy gra solidnie. Zostały tylko 4 mecze więc trzeba postawić na doświadczenie ale od nowego sezonu powinien grać więcej albo zostać wypożyczony do klubu ekstraklasy.

Nareszcie jakiś postęp w grze Pawła Brożka, tracił mnóstwo piłek ale kilka zagrań było w stylu tego dawnego Pawła. Cholernie potrzebny nam strzelający i asystujący Brożek na te ostatnie 4 mecze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.04.2010 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 27.04.2010, 21:21
Gra zaczęła się od strzelonej drugiej bramki.
W pierwszej połowie nasi byli strasznie ospali, a Piast po stracie drugiego gola nie grał już pressingiem.
Oczywiście nie neguje naszej dobrej gry w drugiej połowie.

Jeszcze słówko o Alvarezie. Moi zdaniem zawodnik za 400 tys. euro nie może przepuszczać 60 metrowego podania, a od tego zaczęła się akcja po której straciliśmy bramkę.

A Paweł zagrał naprawdę dobry mecz, zauważcie, że nie omijają go kontuzje, a ma w tym sezonie 7 bramek i 11 asyst.
I jeszcze zagraniami Boguskiego rządzi chyba przypadek, raz przyjmie piłkę, raz mu odskoczy.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.04.2010, 21:23
wyrafinowany ewidentnie! xD
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.04.2010, 21:24
Po meczu Cracovia - Odra Wodzisław
Orest Lenczyk
Jestem zdziwiony, że w meczu o wszystko jest grupa kibiców, która pozwala sobie rzucać epitety pod adresem piłkarzy. Sądzę, że takich ludzi nie powinno się wpuszczać na nowy stadion Cracovii, który powstaje przy ulicy Kałuży. Wysłałbym ich na drugą stronę Błoń.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.04.2010, 21:24
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Issa Ba, każde dotknięcie piłki przez tego piłkarza było magiczne, oczywiście jak na polską ligę.
Uważam że Krzysiek Mączyński powinien dostawać jeszcze więcej szans niż dostaje naprawdę z każdym wejściem z rezerwy gra solidnie. Zostały tylko 4 mecze więc trzeba postawić na doświadczenie ale od nowego sezonu powinien grać więcej albo zostać wypożyczony do klubu ekstraklasy.

Nareszcie jakiś postęp w grze Pawła Brożka, tracił mnóstwo piłek ale kilka zagrań było w stylu tego dawnego Pawła. Cholernie potrzebny nam strzelający i asystujący Brożek na te ostatnie 4 mecze.
Faktycznie, naprawdę łanda klepka zaczęła się jak na boisku był Issa Ba i Mączyński. Naprawdę kilka fajnych klepek poszło i bramka Sobola.

Brożek i Boguski wracają do dawnej formy. Powoli, ale do przodu.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.04.2010, 21:25
W koncowce meczu to Wisla doslownie wchodzila w obrone Piasta jak samurajski miecz w roztopione maslo glownie dlatego ze Piastowi spadlo morale.

Co tu duzo gadac nie mozna na podstawie tego meczu oceniac sile Wisly, bo sedziowie pomogli, Piast nie stanowil wyzwania dla Wisly i pare innych rzeczy. Cieszy to ze nasz najlepszy napastnik wraca do formy superstrzeleckiej.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.04.2010, 21:31
Ale niech nikt mi nie wmawia, że gra się jakoś znacząco poprawiła.
znacząco nie
ale się poprawiła
teraz przynajmniej są sytuacje, dośrodkowania
o reszcie może dziś nie mówmy
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 27.04.2010, 21:33
Wisełki.4 bramki robią wrażenie.Piast ogólnie słaby.Jak ktoś mi powie że mecz z Koroną będzie spacerkiem,to życze powodzenia.To co zagra
li z Legią...Aż żal że przegrali,bo cały czas trzymali gre i dyktowali warunki.Za dzisiaj brawka!Brawo Boguś,brawo Paweł i Sobol...ogólnie brawo za wystep dla all!!!

LIDERA MAMY ZA CHUJA GO NIE ODDAMY!!!
Powód: Jestem moderatorom najlepszego portalu w Polsce i jeśli ktoś chce wylewać żale to nie tu z ubeckim pozdrowieniem
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.04.2010 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 27.04.2010, 21:44
dzis trafna uwage wedlug mnie wyglosil Srutwa, ze Marcelo zamiast podac do bramkarza, to wybija pilke przez plecy, juz raz tak bramka padla w meczu z Arka(wiele strat tak notuje)
a dwa zachowanie Patryka Maleckiego chyba trzeci mecz z rzędu jak Patryk lekko dotkniety...zamiast grac dalej czeka na decyzje sedziego...i zazwyczaj sedzia nie dyktuje nam faula itp nie potrzebne takie zachowanie...strata pilki
Pablo fajnie zagral, ale szkoda ze on nie ma dobrej wrzutk.
sa 3 pkt, oby tak dalej.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.04.2010, 21:59
Połowa chyba nie rozróżnia pozycji spalonej od spalonego

Co z tego że ktoś był wysunięty za ostatniego obrońcę skoro nie brał udziału w akcji - jakby dostał podanie to sędzia powinien gwizdnąć a skoro nie dostał to jaki k...a spalony ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.04.2010, 21:59
harthausen napisał(a):Wyświetl post
ale chwalą Pawła po meczu, ja jego tak świetnej gry jakoś nie dostrzegałem. Mylić się - ludzka rzecz
Może jego gra nie był świetna ale w porównaniu z poprzednimi spotkaniami lepsza, strzelił bramkę, zaliczył asystę więc chyba nie było aż tak źle.
Oczywiście daleki jest od swojej idelanej formy co widać było w pierwszej połowie, mało ruchu, wstrzymywał akcje.

Wynik lepszy niż gry, w końcu bramka za pola karnego, mówiłem że trzeba próbować bo ma kto uderzyć.
Widać piłkarze chcieli wygrać ten mecz jak najmniejszym nakładem sił.
Kirm totalnie bez formy a strzał z końcówki meczu mówi sam za siebie. Dobry mecz Diaza, Boguskiego Sobolewskiego, Juszczyk co prawda nie miał zbyt wiele pracy dziś występ poprawny.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 27.04.2010, 22:10
"Sobolewski, on potrafi uderzyć, aaaaaaaaaa jakie uderzenie marzenie!!!!!!!!!!!!!"
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.04.2010, 22:11
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Połowa chyba nie rozróżnia pozycji spalonej od spalonego

Co z tego że ktoś był wysunięty za ostatniego obrońcę skoro nie brał udziału w akcji - jakby dostał podanie to sędzia powinien gwizdnąć a skoro nie dostał to jaki k...a spalony ?
Jest jeszcze coś takiego jak absorbowanie uwagi bramkarza.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 27.04.2010, 22:26
Przyjemnie bylo popatrzec, cztery bramki strzelilismy ostatnio chyba 2 lata temu. Nagle okazuje sie, ze ci zawodnicy potrafia grac, utrzymywac sie przy pilce, pykac z klepy w trojkatach, nie panikuja, nie wybijaja na oslep etc. Nie ma co popadac w huraoptymizm, bo byly dzisiaj tez momenty mniej kolorowe, ale generalnie mecz byl pod kontrola.

Dla tych, ktorzy twierdza, ze nie ma zmian w grze... Cudow nie ma, bo Kasper nie naprawi w miesiac tego, co spierniczyl w 2 lata Skorza, uczac sredniowiecznego wybijania na pale, ale zaczynamy powoli byc grozni w ofensywie. Potencjal okazuje sie jest duzy, a pamietam placzkow, ktorzy ryczeli, ze w Wisle nie ma kto grac. Wiec tym bardziej brawo Kasper.

Najwazniejsze jednak, ze zdobywamy punkty, a cos co miesiac temu wydawalo sie fikcja jest w naszym zasiegu. W piatek kolejna bitwa!!!!
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
Micek14
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.04.2010, 22:29
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
"Sobolewski, on potrafi uderzyć, aaaaaaaaaa jakie uderzenie marzenie!!!!!!!!!!!!!"
http://www.youtube.com/watch?v=D8BTbiBGQOY

też mi to dzisiaj przed oczami stanęło
"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 27.04.2010, 22:30
A w meczu z Zagłębiem niby ile goli strzeliliśmy?
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.04.2010, 22:32
Co do spotkania to pierwsza bramka ze spalonego i tutaj dyskusji nie ma, w drugiej sytuacji jeśli spalony był to milimetrowy (a jak to lubią powtarzać komentatorzy promujmy grę ofensywną). Wiadomo że takie błędy sędziowskie zawsze są zauważalne i bardziej komentowane niż to że sędzia odgwizdał np. trzy spalone których nie było.
Co do meczu to szału nie było, pod koniec na luzie trochę zagrali milej dla oka aczkolwiek cudów nie oczekuję już do końca sezonu.
Co do Ba to grał już w momencie kiedy rywal był podłamany ale napewno widać u niego luz w tym co robi, dobrze wyszkolony technicznie i to na tle pozostałych zawodników daje różnicę.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 27.04.2010, 22:40
..no dobra...widzę że za cenzurę tu jednak płacą...dosyć żali,skoro i tak nic nie przechodzi...hehehehe...moje ponad dwumiesięczne podsumowanie...
Wisła gra grubo lepiej niż za Skorży,z całym szacunkiem...
Po pierwsze wygrywa mecze a co za tym idzie zdobywa punkty.Nie śmiem twierdzić że to tylko i wyłącznie praca i zasługa Kasperczaka...ale ...
No właśnie.Odkąd przyszedł,potrafił tak poukładać klocki że drużyna haniebnie nie przegrywa(vide mecz z Arką).
Zostały 4 ligowe kolejki w których mam wiarę że nie damy się dogonic Amice.Pewnie...gra jeszcze nie jest idealna ale z takim potencjałem głeboko wierzę że obronimy MP!najtrudniejszy mecz?może kogos to zdziwi ale wcale nie legia ani derby z pasożytami.To spotkanie z Koroną.Tu będziemy musieli zagrać kozaka!...już pomijam fakt że cała Polska jest przeciwko nam.Wszyscy chcą na mistrza Lecha...No cóż jak tylko nic się nie po.......i,to wszystko w naszych rek....nogach.
Gdyby jednak miał ktoś ochotę zajrzeć na stronkę o tym co naprawdę dzieje się i drąży polską piłkę to zapraszam.Mój wywiad.Może szokuje...może nie...http://www.futbolnews.pl/informacje/...-dzialaja.html

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 27.04.2010, 22:47
3rider napisał(a):Wyświetl post
Przyjemnie bylo popatrzec, cztery bramki strzelilismy ostatnio chyba 2 lata temu.
Bez przesady, 9 razy w ostatnich 2 latach:

8 miesięcy temu Zagłębie L. - Wisła 1:4
11 miesięcy temu Lechia - Wisła 2:4
11 miesięcy temu ŁKS - Wisła 0:4
13 miesięcy temu Wisła - Cracovia 4:1
17 miesięcy temu Wisła - Piast 4:1 (PE)
19 miesięcy temu Wisła - Arka 4:0
20 miesięcy temu Wisła - Beitar 5:0
23 miesiące temu Wisła - Zagłębie S. 4:0
23 miesiące temu Wisła - ŁKS 5:2

Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 27.04.2010, 22:48
teraz trzeba powtórzyć ten wynik z Koroną. Czy Jirsak nie ma już kompletu żółtych kartek?
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 27.04.2010, 22:55
Wisła - Piast: dwie kontrowersje i panowanie po przerwie

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...rwie,id,t.html
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.04.2010, 23:06
Widac ze forma poszczegolnych pilkarzy poszla mocno do gory.

Wiadomo bylo ze to nastapi ,i jesli teraz mamy wcisnać 6-ty bieg to to jest najlepszy moment

Sobol,Maly,Rafal ,czy Pawel Brozek - 1,5 miesiaca temu snuli sie po boisku ,dzis rozgrywaja pilke az milo.
Rok temu tez potrafilsmy wlasnie na koniec sezonu udowodnic ze na Mistrza zaslugujemy a teraz a tym ciezkim wyjazdowym sezonie taki Mistrz smakowal by podwojnie

teraz regeneracja i juz w pt Korona
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów