|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 25.04.2010 o godz. 15:23.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Żeby była janość, zauważam jakąś zmianę na plus u tego zawodnika. Nie na tyle aby go chwalić pod niebiosa ale nie będę aklinał rzeczywistości, że nic nie zagrał i powtarza mecze np z poprzedniej rundy. Tak samo wrzeszczą piłkarze na wszystkich stadionach tej ekstralkasy, czemu nie mówisz że Gancarczyk też płakał po każdym starciu, że Peszko umiera jak go lekko dotkną, Lewandowski to samo? Sebuś Mila primadonna. Mielcarskiego ten mecz bolał Słychać było to w tv, nad wyraz dobrze. Tutaj Wisła powinna grać, gramy dalej, faulu nie było męska gra, a amicowiec leży to tak faul był, tu go zachaczył, pociągnął Peszke za koszulke. ![]() Tą ko(s)miczną Amicę powstrzymałą ta cały czas zawodząca Wisła, cóż za szkoda ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Bardzo podobała mi się u Wisły nieustępliwość, zajadłość, z jaką nasi piłkarze dopadali Amikorzy, tak, że ci nie skonstruowali w zasadzie żadnej ładnej akcji poza ta z Krivcem. Ta nieustępliwość, pressing, widoczne były zwłaszcza w 1 połowie, bo w drugiej siadły już Wiślakom siły i od którejś minuty zaczęło się w defensywie niezbyt składne wykopywanie piłek. W każdym razie ta postawa Wiślaków (nieustępliwość) była dla mnie dowodem, że ten mecz potraktowali bardzo poważnie. I chwała im za to. Szkoda, że nie byliśmy tacy dobrzy w ataku jak w defensywie, ale z drugiej strony trzeba pamiętać, że z ofensywą mamy poważny problem - Brożek i Boguski są cieniami samych siebie. To Amika miała grać ofensywnie, mają gwiazdorów w wielkiej ponoć formie, również w drugiej linii, a bardziej atakującym zespołem byliśmy o dziwo my. Dlatego mecz generalnie na plus, choć szkoda, że nie udało się tego wygrać. Wiadomo patrząc na tabelę, że ten remis był taką małą porażką Amiki a naszym małym zwycięstwem.
Szkoda że nie graliśmy w przewadze, bo ten idiota z Amiki powinien był zobaczyć czerwony kartonik.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 25.04.2010 o godz. 17:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z całego meczu - Sobol na plus, reszta do przemilczenia. Słaby mecz, można spokojnie o nim zapomnieć. Cieszy jeszcze utrzymanie dystansu nad Amiką.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jop? Pawełek ? Ci zawodnicy na prawdę miło zaskoczyli. Łobodziński też nie zagrał złego spotkania. Marcelo na swoim wysokim poziomie. Szkoda, że Małecki troszkę zawiódł, bo po meczu ze Śląskiem spodziewaliśmy się "nieco" więcej.
![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To znaczy chciałeś zakomunikować, że nie masz kompletnie nic ciekawego do powiedzenia w kwestii jednego z najważniejszych meczów Wisły w tym sezonie...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Nawet gdyby był Messi na ławce a był w fatalnej formie to dobry trener nie zaryzykowałby ogrywanie go w takim meczu kosztem drużyny! Jeśli tego nie rozumiesz to świadczy to tylko o zwykłej upartości i chęci postawienia na swoim pomimo braku argumentów. (Ważny Kirm nie Wisła - jest to logiczna konsekwencja tego co pisałeś, chyba że nie wiesz co piszesz?) Dla mnie koniec dyskusji z Tobą w tej sprawie. Żeby niepotrzebnie nie konfrontować - bo szkoda czasu, teraz są 2 mecze w których Heniek będzie mógł dać szansę Andrażowi. Zamiast Małeckiego na lewej pomocy (który powinien grac w ataku zamiast Boguskiego lub Brożka) powinien zagrać na lewej pomocy. Jak nie Piast to Korona. Niektórzy piłkarze mogą być zmęczeni i teraz właśnie kilku zmienników (w tym Kirm) może zabłysnąć. Teraz tak a nie w meczy z Lechem. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Może ustawić go jako ofensywnego pomocnika. Lubi być pod grą, dobre uderzenie z dystansu no i dobrze się czuje w grze kombinacyjnej. A jak nie to na lewej pomocy.
Na prawej stronie brakuje mu argumentów, nie potrafi zrobić przewagi. Na lewej chociaż schodzi do środka jak Messi ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Racja Pawelek mi ta interwencja bardzo zaimponowal Byle tak dalej Mariusz A paluszek w kieszeni |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niektórzy mówią, że nie zawsze wygrywają lepsi.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mimo wszystko - mecz był wyrównany i stał na niskim poziomie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
I trzeci na plus Pawełek, zwłaszcza z wybronienie tej sytuacji z Kriwcem, albo nie tyle wybronienie acz spowodowanie że Kriwiec strzelił bardziej na aut niż w kierunku bramki. A patrząc na graczy Lecha, Stilic kompletnie niewidoczny (Sobol go zjadł na śniadanie), Peszko walczył w 1 połowie ale później się zniechęcił jak zobaczył że nie ma wsparcia z strony kolegów, Lewy słabo, dobry mecz na pewno Arboledy. No i trener Zieliński na pewno na minus, bo wyraźnie "przegrał" rywalizację z Kasperczakiem. ![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się. I bardzo dobrze.
Na jesieni z Lechem był wspaniały mecz, niepodytkowany karny dla Wisły i pechowe 0:1 w tyłek. Cieszę się, że zmieniliśmy scenariusz. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądałem jeszcze raz tą sytuacje Krivca i powiem Wam, że tak obiektywnie to karniak im się należał...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
te dj lepiej sie nie ośmieszaj tak obiektywnie to jesteś wstrętnym prowokatorem
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, nie ma wątpliwości, że rzut karny powinien być dla Lecha. Sędzia jednak mylił się nietylko na naszą korzyść. Gancarczyk powinien czerwoną dostać jak nic. Gdyby "Łobo" nie cofnął nogi to by mu ją złamał..
![]()
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
przecież Kriwiec nie wychodził na czystą pozycję tylko strzelał/podawał
jeden z drugim na siebie wpadli w walce, a że Pawełek inaczej oberwał... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proszę Cię... to zawodnika nie wychodzącego na czystą pozycję, można wyciąć równo z trawą nie dotykając nawet piłki?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pawełek wjechał w nogi Krivca jak już był bez piłki, więc ewidentny karny.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Karny był ale sędzia poszedł z duchem gry
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Można jeszcze powiedzieć - Krivets i Pawełek wpadli na siebie. Może faul Krivtsa?
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kriwiec oddał piłkę parę chwil wcześniej więc nie może być mowy o żadnym karnym
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Proponuję sobie samemu przeanalizować tą sytuację na spokojnie. Dla mnie ewidentny karny, ale czy jest sens sie nad tym dluzej rozwodzic? Najlepiej skonczyc juz ten temat
Ostatnio edytowane przez Billy : 25.04.2010 o godz. 23:00.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ale piłka została w grze - naucz się najpierw przepisów
![]() Karny się należał ale na niego nie zasłużyli(był to faul po strzale a wjazd Mariusza nie przeszkadzał w jego oddaniu) wiec dobrze że tego nie gwizdnął ![]() Tak samo bym zresztą uważał gdyby to była odwrotna sytuacja czyli taki sam faul ich bramkarza na naszym. Zresztą ze Śląskiem najpewniej był faul na Marcelo i też nie było karnego. Nie ma o czym gadać ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez obejrzalem sobie na spokojnie ,juz bez emocjii powtorke i to sie zupelnie inaczej oglada. Bardziej obiektywnie hehe Pawelek niczym Chuck Norris wjechaj w Kriwetsa ale jak ktos napsial sedzia nie gwizdnal to nic nie bylo ![]() nasz presing w calej perwszej polowie to material szkoleniowy dla kazdego trenera w Polsce i zauwazno to tez w Lidze +.Mowil o tym mi,n Wieszczycki. Duzo sie mowi o agresji ,nieustepilwosci ,bieganiu ale tak jak biega i nęka przeciwnika Sobol,to chyba nikt tak nie gra ![]() zwroccie uwage na jego pochylona sylwetke gotowy na czworakach nawet odebrac tą pike ,ale gotowy. Wielki szacunek za gre dla Sobola. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() przypominam ze jutro zaczyna sie kolejna kolejka ![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|