|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Meczu nie oglądałem i mam takie pytanie
Czy Sobol, Głowacki albo Marcelo dostali jakąs kartkę by się wyczyścić na Lecha? |
|
|
|
Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Juz kiedys Przyrowski nam sprawil prezent w postaci bramki http://www.youtube.com/watch?v=neeuRHUP_JU
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Sobol dostał
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
takie mecze nalezy wygrac, nie wazne jak. 3 pkty jada do Krakowa i nikt nie bedzie o tym pamietal tak i jak wielu innych slabszych meczach. Granie na kartoflisku tez nie sprzyja widowisku... zdecydowanie latwiej sie bronic na takiej murawie. Wciaz liderujemy, jest seria 3 zwyciestw w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Może kartoflisko ale ogólnie to czy kartoflisko czy nie to Wisła ma tylko przebłyski gry na poziomie. Dotyczy to nie mal wszystkich drużyn w Polsce z tym że my lejemy z reguły słabych i tych słabo średnich w naszej lidze dlatego idziemy na mistrza. Ogólnie jednak jak tak dalej pójdzie to żal patrzyć na przyszłość naszej ligi . Bukmacherów wyrzucił Tusk i jego rząd !!! , Jeśli nie będzie poziomu to i telewizja obniży wpływy a wtedy poziom sięgnie już sam nie wiem czego. Ogólnie jak patrzę na Polską ligę to myślę że naprawdę my od dziś musimy się cieszyć nad każdym zwycięstwem z drużyną z Kazachstanu , Gruzji , Estonii , Litwy, Białorusi ... zbliżamy się bowiem do ich poziomu.
![]()
Borinho
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pokuszę się o krótkie podsumowanie i moje własne oceny
Juszczyk 6 - Bardzo poprawny występ, przy jednym strzale na początku meczu zaskoczył mnie dość dziwną interwencją ale upiekło mu się i nie było z tego konsekwencji. Bronił pewnie - jak wychodził do piłki to wiadomo było kiedy, nie był nerwowy Alvarez 6 - Cóż powiedzieć, bardzo mało błędów, aktywny w ofensywie, bardzo szybki Diaz 7 - Dziś wyjątkowo walecznie i pożytecznie, bez głupich strat. Dużo piłek odebrał Głowacki 6 - na swoim poziomie, bez zarzutu Marcelo 6 - jw. Łobodziński 2 - za jakąś aktywność ruchową mały plusik, jednak po stokroć minusy za wiele straconych piłek i bezsensowne zwody a raczej próby zwodów i holowanie piłki (aż do straty) Piotr Brożek 3 - nie pokazał niczego szczególnego, miał jedną sytuację ale nie wykorzystał. Schodził do środka ale nic tam nie robił Issa Ba 3 - dziś wyjątkowo słabo, mało aktywny w ataku, raczej wspomagał obrońców. Jedyny plus to taki że pokazywał się do gry gdy nie robili tego ci co powinni Sobolewski 6 - po poprzednim dobrym meczu dziś nieco słabiej, ale wciąż bardzo dobrze. Walecznie i twardo. Miał szansę na gola Małecki 5 - niedokładna gra lecz trzeba mu oddać, że się starał i nie przestał meczu, parę razy szarpnął lewym skrzydłem choć grał (stał) tam Piotr Brożek Paweł Brożek: bez oceny - ciężko ocenić kogoś kto nie gra ani nawet nie próbuje grać Boguski 4 - lepiej niż Brożek, trochę się pokazywał, miał jedną sytuację |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W Cafe Futbol tydzień temu padło stwierdzenie żeby nie wymieniać murawy na Wisłe, bo będzie sie nam ciężej grało... Kto mieczem wojuje...
Dzisiaj mieliśmy więcej szczęścia niż rozumu, nasza gra była beznadziejna i nawet pomimo grania na błocie i ziemi powinniśmy byli spisać się lepiej. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Boguski grał kichę dzisiaj, nie nadaje się na osamotnionego napastnika. Wogóle nie rozumiem czeu graliśmy z jednym napastnikiem, bo Małecki wyglądał bardziej na lewego skrzydłowego. Trzeba ściągnąc kogoś z tej lewej strony i dać 2. napastnika
A co do Poloni to najpierw mieli nadzieje że murawa im pomoże a później liczyli na "pawełka" no i się doigrali
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 03.04.2010 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Polonia za 35tys/miesięcznie wynajmuje płytę od WOSiR na 90 minut tygodniowo. Wojciechowski dawno chciał sfinansować nowa płytę, bo dyrektor WOSiR (członek-założyciel Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa) Janusz Kopaniak zasłaniał się ciągle jakimiś przetargami, które podobno muszą trwać, ale tym razem Kopaniak zasłaniał się czym innym i murawy nie ma. Tak czy siak, Polonia gra zawsze jak na wyjeździe, bo nie ma nic, nawet boisk treningowych a prezydent miasta (PO) przekazała 500.000.000 "dotacji" ITI na nowy stadion dla Legii. Tak to mniej więcej wygląda...od zawsze czyli przez PRL do dziś czyli PRL BIS.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 03.04.2010 o godz. 19:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W postawie naszych zawodników bardzo brakuje szybkiego przenoszenia ciężaru gry ze strony na stronę, ciągle pchają się"kupą", co zwłaszcza na tak fatalnej murawie musi owocować stratami. Brakuje też przynajmniej prób przyjmowania piłki z jednoczesnym zwodem i ucieczką spod krycia. Ciągle ofensywa nie wygląda dobrze, a jakość gry w porównaniu do obecnie prezentowanej przez głównego konkurenta do tytułu Lecha, jest zdecydowanie gorsza. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Po ogladnieciu meczów Wisły i Lecha stwierdzam ze gramy co najmniej o 1 poziom rozgrywkowy niżej, ciężko będzie o tego majstra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Na razie nie widać zmiany jakościowej pomiędzy Wisłą Skorży a Wisła Kasperczaka. Mam nadzieje, że mimo wszyskto tego mistrza dowieziemy, skoro tak nam los sprzyja jak w dzisiejszym, słabym meczu, a potem sie wzmocnimy.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No cóż jest Wielkanoc więc mamy jaja
. Przyznam się że nie rozumiem zmian Kasperczaka Ba zupełnie nieproduktywny na tym boisku człapie do końca meczu. Nieźle grający Piotrek schodzi Mały idzie na pomoc to kto wtedy grała w ataku.Jak dla mnie to dobrze grali o dziwo Łobo, Diaz Głowa , Mały, Boguski raz tak raz tak bez superlatyw ale nie najgorzej Marcelo i Sobol, Juszczyk, Alvarez, Piotrek po początkowych wpadka potem nie najgorzej Paweł – ech – ponoć na indywidualne treningi może coś pomoże, Ba słabo. Ogólnie grali świątecznie bez zęba. Na szczęście jak ktoś napisał Bóg dziś był Wiślakiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Kara boska za to na jakim kartoflisku każe Polonia grac drużynom przyjezdnym.
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
4 miechy bana mialem
za to, ze napisalem cos w dziale Polityka Transferowa, a nie w Gdybym był bogaty - paranoja. Jak ja widze co tu ludzie wypisuja i nie dostaja bany, a ja dostaje za taka glupote...Co do Lecha Poznan to graja lepiej, ale czy zdobędą MP? Jeśli po Skorzowatemu przegramy mecz u siebie z Lechem to tak. Wystarczy nam remis i wygrane z tymi teoretycznie slabszymi. Moze w koncu pykniemy kogos z czolowki oprócz Ruchu Chorzów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To ja też ocenie występ naszych w meczu z Polonią:
Juszczyk 6 -Bardzo dobry występ, mało błędów jeden z najlepszych naszych zawodników w meczu Alvarez 5 - Występ dobry, pewny punkt zespołu, z przodu umie dobrze zagrać z tyłu trochę błędów. Diaz 7 - wg mnie najlepszy zawodnik meczu, starał się cały mecz, jeden z nielicznych którym się chce grać Głowacki 6 - jak zawsze wysoki poziom Marcelo 6 - podobnie jak Głowacki lecz wg mnie trochę za dużo zabawy z jego strony Łobodziński 3+ -widać postępy w grze Wojtka. Trochę więcej dokładności i waleczności i powinno być dobrze. (nie myślałem że kiedyś o nim powiem dobre słowo) Piotr Brożek 2+ - Bardzo słaby mecz, nic nie wnosi do gry, głupie straty, z przodu tez nic nie pokazał Issa Ba 3 - Też słabo, w ataku nic nie pokazał w obronie trochę lepiej ale bez szału. Sobolewski 5 - Dobry mecz w wykonaniu Radka, pewny punkt zespołu, choć można od niego więcej oczekiwać Małecki 5 - Waleczny jak zawsze, musi popracować nad rożnymi i wrzutkami bo w tej rundzie źle to wygląda. Występ ogólnie dobry Paweł Brożek: 1 - kolejny mecz powinien zacząć na ławce. Nic nie gra, nie pokazuje się na boisku i nie szuka piłki Boguski 4 - Występ dobry ale może być o wiele lepiej. Zdecydowanie on powinien zagrać od początku ze Sląskiem. Kirm i Jrsak za krótko grali Ogólnie zespół gra bardzo słabo i potrzeba mu terapii szokowej. Może wprowadzić trochę młodzieży. W porównaniu do Amiki jesteśmy jakby w innej klasie rozgrywkowej. Powód: :P
Ostatnio edytowane przez <wislak88> : 03.04.2010 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Oglądałem dzisiejszy mecz Lecha i Wisły i nie można porównywać za bardzo tych meczy! Po pierwsze boisko w Poznaniu a Warszawie to przepaść i przypominając grający Lech właśnie tam mecz wyglądał identycznie piłka w przód w wykonaniu obu drużyn a też podobnie grał tam Ruch i inne zespoły ! Teraz czekamy na słaby Śląsk któremu dzisiaj wyłapał mecz Keleman dobry bramkarz warty zainteresowania ! A później mecz z Pyrami bardzo ważny ale szanse są duże bo gramy u siebie z naszymi kibicami a dzisiaj kibice lecha naprawdę dali łady popis! Mistrz nasz TS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mój komentarz do meczu - widać kto w Polonii gra u buka
Wesołych Świąt. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Kolejny "piękny" mecz mega gwiazdy Brozio. Czy nadal ktoś będzie śmiał go bronić? ten gość chodzi po boisku, nie chce mu się nawet walczyć. Zgania wszystko na to że nie ma formy- ale jak się nie ma formy to przynajmniej się walczy. A Paweł B. jedynie chodzi i wydziera się na innych. Zero ambicji, talentu! Gwiazda wykreowana na wyrost przez media. Większość osób które go bronią to są te osoby którym wystarczy to że Brozio powie ładnie o kibicach Wisełki i od razu jest nietykalny.Z białą gwiazdą na piersi trzeba Zapierd...ać a nie statystować i podlizywać się kibicom!!
Co do Łobo to każdy wie jak marnym piłkarzem jest i tu nie ma co tego od nowa wałkować. Najbardziej wkurzające jest to że wielki pożal się Boże trener Kasperczak nie lubi Kirma i dlatego go nie wystawia. Dla takiego trenera jak Heniek nie ważne jest to że kirm to Jeden z najlepszych obecnie Wiślaków, ważne dla niego jest to że mu ręki nie podał. Woli się nawet błaźnić wystawiając w składzie Łobo byle by nie dać szansy Kirmowi. Najlepsi Wiślacy na boisku to moim zdaniem: Diaz, Alvarez i co jak co ale Juszczyk też nieźle zagrał choć trochę niepewnie. Najgorsi: Bracia Brożkowie (bez komentarza), Łobo (jak ktoś twierdzi że robi postępy bo stara się waczyć tzn:wchodzić na tarana w innych zawodników to gratuluje poczucia humoru. Ten gość ma dwadzieścia parę lat i miał czas na naukę gry, elementarza podstawowej techniki a poraz enty pokazuje piłkarskie dno, niżej upaść się już nieda. Moim zdaniem powinien zostać odsunięty do Młodej ekstraklasy żeby na nowo uczył się grać.) Wesołych Świąt wszystkim życzę ![]()
Ostatnio edytowane przez wojtala88 : 03.04.2010 o godz. 22:16.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Nie byłbym taki "hop do przodu" na Twoim miejscu, z tym, co dzisiaj zagrała Wisła i Lech, to faktycznie różnica jednej ligi... Nadzieja w tym, że Lech gra trochę chimerycznie, dziś pokazał kawał dobrej piłki, ale z Odrą zagrali dziadostwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jak czyta sie niektóre osoby które po tym meczu mieszają z błotem Diaza lub Łobo to ja sie pytam kto grał od nich lepiej w tym meczu. Świetny występ Diaza widać ze na lewej obronie jest zdecydowanie lepszy. Senegalczyk Ba widac ze nie wytrzymuje fizycznie i jak dopada go zmęczenie popełnia katastrofalne błedy.
Słaby występ Alvareza, przebłyski Małego i słaba postawa Brożków daje jakiś obraz meczu. Denerwuje mnie tylko jak paru pożal sie Boże pseudo kibiców czepia sie najlepszego gracza meczu, notabene wybranego do 11 kolejki w C+ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po tym meczu pozostaje tylko wszystkim kibicom odetchnąć z ulgą... ufff
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
BLACKLUCK - Diaz był najlepszy na boisku, ale jeśli chodzi o Wojtka to chyba ty inny mecz oglądałeś albo na siłę prubujesz go usprawiedliwiać. Czemu twierdzisz że grał lepiej od pozostałych
Choć przynajmniej go było widać (choć nie przynosiło to żadnego efektu) w przeciwieństwie do odwiecznie utalentowanych Braci B. pozdrawiam bez napinki to tylko moje zdanie![]()
Ostatnio edytowane przez wojtala88 : 03.04.2010 o godz. 22:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mówię ze grał świetnie, ale grał lepiej niż np. Brożek na drugiej stronie. Dużo grał bez piłki i pokazywał się do gry czego nie było u jego kolegów. Nigdy nie zachwalałem Łobo , bo wszyscy wiedza ze pewnego poziomu nie przeskoczy jednak od 3 spotkań uważam ze gra poprawnie. Napisałem o tym bo nie nawiedzę jak ktoś krytykuje żeby tylko krytykować. Zawsze patrze obiektywnie na to co sie dzieje i uważam ze Łobodziński akurat teraz nie zasługuje na taka krytykę, bo na tle Brożków, Alvareza, Kirma, Jrsaka, i w drugiej połowie Ba wypada lepiej. Bądźmy sprawiedliwi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Łobo grał jak Diaz parę kolejek temu. Szału nie było ale przynajmniej był często przy piłce i próbował ją jakoś zgrać a że nie miał z kim z prawej strony no to cóż... bywa. Ba grał słabo a jak jest trzech lewych pomocniko-obronców to wiadomo że sobie będą radzili lepiej
Poza tym to jest jego chyba drugi mecz w wyjściowej 11. Niech wyjdzie jeszcze 2-3 razy, a na pewno nabierze pewności w kiwkach i lepiej zgra się z Alvarezem |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Co do Brożków to się zgodzę, do Kirma i Jirsaka to ci się dziwie że w ogóle go porównujesz do nich ponieważ grali zaledwie parę minut. A Jeśli chodzi o Alvareza to dla mnie razem z Diazem był najlepszy na boisku. Ja mecz ogladam bardzo uważnie i jestem bardzo obiektywny. Dawniej szlag mnie trafiał jak widziałem grę Diaza ale teraz gra bardzo dobrze i podkreślam to. Ale Wojtek od kąd przyszedł na R22 to z każdym meczem przechodzi samego siebie. Wiadomo że z krytyki jest hu.
ale jak mogę bronić gościa za to dno? Nawet nie wiem gdzie szukać dla niego jakiej kolwiek obrony. Może buty ma złe, trawa pod jego stopami była gorsza niż pod stopami reszty piłkarzy, może wiatr wiał mu prosto w oczy? to jedyne choć śmieszne obrony Wojtka niestety;/ Chodź życzę mu jak najlepiej i fajnie by było żeby odnalazł tą formę z Zagłębie Lubin. Za taką kasę jaką on zarabia i za grę w drużynie Mistrza Polski wystarczy robić dobre wrażenie na boisku? jeśli tak to ja moge zastąpić wielu piłkarzy i obiecuje ze będę robił zajebiste wrażenie. Będzie mnie widać w TV bo ciągle będę leżał na murawie albo udawał kalekę na boisku. Za taką kasę to aż zajebiście jest Pajacować
Ostatnio edytowane przez wojtala88 : 03.04.2010 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie jeśli tak wnikliwie obserwowałeś ten mecz to chyba zauważyłeś ile akcji było po błędach Alvareza. Na początku dwa razy zawinęli nim jak chorągiewka, Potem kilku krotne złe ustawienie się, i to co myśląc ze ma 20 cm więcej nie doskoczył do wrzutki która leciała sporo czasu. Bodaj jedno lub dwa niecelne dośrodkowanie i ty to porównujesz do gry Diaza |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zgadzam sie z tobą ale powiedz mi jak długo można oglądać taką żenadę i brak ambicji u co poniektórych? są przecież jakieś granice przyzwoitości. Każdy popełnia błędy, bo człowiek jest tylko człowiekiem, ale jeśli ktos je popełnia to stara sie z tego wyciągać wnioski czego u Wojtka nie widzę. Mecz w mecz te same błedy, ta sama "kiwka" ten sam brak pomyślunku. Ja jak sie myle w pracy to dostaje naganę albo idzie mi po wypłacie a zarabiam zaledwie grosze, w przeciwieństwie do niektórych piłkarzy na boisku którzy zarabiają furę maniany za to tylko że mają znane nazwisko. Mówisz że jesteśmy jedną Wiślacką rodziną i nie powinniśmy wieszać psów na naszych piłkarzach. Ale niektórzy poprostu okradają NASZ klub! taką grą bez ambicji, woli walki, zaangażowania pobierają bez żadnych skrupułów potężne pieniądze "podśmiechując" się pod nosem z nas kibiców i właścieciela bo wiedzą że oni z Klubem będą zawsze na dobre i na złe. Dla mnie jest to okradanie mojej kochanej Wisełki i zdania nie zmienię.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|