The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2010, 10:16
Gdyby Brożek dostawał porządne podania prostopadłe to by walił gole ... Ale kto mu ma takie piłki zagrywać ? Brakuje rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia i tu liczę na szybki i chwalebny ,, powrót,, Garguły .
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.03.2010, 10:29
Mango napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Brożek dostawał porządne podania prostopadłe to by walił gole ... Ale kto mu ma takie piłki zagrywać ? Brakuje rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia i tu liczę na szybki i chwalebny ,, powrót,, Garguły .
A jak nie tak dawno walił gola za golem to w klubie byli sami świetni rozgrywający...

To jest kwestia formy, że się znajduje w odpowiednim miejscu i czasie... Pewne czucie piłki, pewność siebie, odwaga w pojedynkach 1 na 1, a przede wszystkim kapitalna motoryka i szybkość. Szczególnie na tych dwóch ostatnich bazował Paweł, a obecnie niestety tego brakuje.

Przyczyna jest prosta i są to oczywiście kontuzje, choc jak widać wszystkim naszym grajkom znów okres przygotowawczy dał się we znaki, co widać w ostatnim wywiadzie Piotrka Brożka. Nie może być tak, że chłopakom w pierwszych 4 meczach rundy brakuje szybkości i świeżości
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.03.2010, 10:42
Ja myślę, że Paweł mógłby zacząć 2-3 mecze na ławce i wchodzić tak jak Boguski, który również jako tako formą nie zachwyca, ale bramki strzela. Ciekawe co będzie z Hristovem, bo jak na razie pożytku z niego nie ma.

Co do samego meczu to fajnie pokazł się m.in Łobodziński i Burliga. Bardzo dobrze, że Kasperczak temu drugiemu dał szansę, bo u Skorży raczej to nie było możliwe. Będziemy mieli jeszcze z niego uciechę
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.03.2010, 10:50
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem to nie wina Pawła że gra tak jak gra, to wina spaniałego rozgrywania piłki od tyłu które kończy się po trzech, czterech podaniach.
Ale winą Pawła na pewno jest to, że stoi na boisku, nie walczy wogóle o piłkę w odróżnieniu od Małeckiego, któremu zaangażowania odmówić nie można. Instynkt snajperski też stracił co było widać w meczach przeciwko Lechii, gdy miał pare okazji, ale albo podawał, albo zwyczajnie je marnował.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.03.2010, 10:50
Cieszy szczególnie radość piłkarzy ze zwycięstwa i strzelanych goli. Ogólne brawa za chęci poprawy gry Wisły, tak dla piłkarzy, jak i trenera za pozytywną reakcję, oby już tak do końca rundy

Ps. - Mango - aby Paweł dostawał prostopadłe piłki, to musi sam je wymuszać swoim wyjściem na strzelecką pozycję i nie pomoże tu stu rozgrywających, jeśli Paweł nie odblokuje swojej niemocy i niechęci do gry i to z najwyższym zaangażowaniem, zwłaszcza, że Wisła jak najszybciej musi grać w 11 a nie w 10 piłkarzy na boisku, no i mimo wszystko jeszcze bardziej wszyscy muszą grać bez piłki i do przodu, najlepiej na jeden kontakt.
Ostatnio edytowane przez kot : 28.03.2010 o godz. 10:52.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 28.03.2010, 11:12
Charlie_ napisał(a):Wyświetl post
Ale winą Pawła na pewno jest to, że stoi na boisku, nie walczy wogóle o piłkę
Ta, zamiast machać rękami i mieć pretensję do wszystkich to mógłby sam okazać więcej zaangażowania i walki. Może zrozumie jak będzie częściej siadał na ławce
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Billy : 28.03.2010 o godz. 11:13.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.03.2010, 11:15
Jak mają być prostopadłe piłki jak skrzydłowi i napastnicy nie wychodzą do gry tylko są rozciągnięci po boisku i nie gubią krycia.
Najpierw trzeba trochę pograć piłką ,żeby wyprowadzić jakieś prostopadłe zagranie.
Świetnie ,że Ba wraca się i wyprowadza piłki od obrońców bo tak to byłyby piłki na aferę z pominięciem 2 linii.
Ale nie ma drugiego Ba który by w ofensywie tak piłkę rozprowadzał.
Brożek czeka cały czas na piłkę przed polem karnym w zbyt dużej odległości od 2 linii.
Tutaj jest błąd całej drużyny i trochę sobie poczekamy aż Kasperczak ich poustawia.
Według mnie Ba powinien siedzieć z przodu a piłkę Sobol wyprowadzać wraz z obrońcami i wspomagającym skrzydłowym.
Nie wiem czy to Kasper go tak ustawia czy on sam nie może na to patrzeć i się wraca po piłkę.
Odpowiedz cytując
fanKA92
Member

Od: 06.2007

Stary 28.03.2010, 11:17
http://galeria.wislakrakow.com/20100327/tomek/02.jpg
Coś apropo Bytomia i Polonii. Co to za dyskryminacja ? o.O Jednak oni to są sto lat... No właśnie, tylko za kim? Chyba za Koreą Północną x) Po przeczytaniu kilku wypowiedzi po tym wyjeździe widzę, że i bez dziewczyn im nie poszło ...
To tak poza piłkarsko.
PS. Tak wkurza mnie to, więc musiałam napisać.

dj_ibutti- no słonecznikowa sprawa rozwala x). Poza ichnim młynem wcinali coś (kamery C+).
Ostatnio edytowane przez fanKA92 : 28.03.2010 o godz. 12:15.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 28.03.2010, 11:25
Galerie z meczu: http://www.waszapilka.pl/galleries,262,0 i http://www.waszapilka.pl/galleries,263,0
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.03.2010, 11:37
fanKA92 napisał(a):Wyświetl post
http://galeria.wislakrakow.com/20100327/tomek/02.jpg
Coś apropo Bytomia i Polonii. Co to za dyskryminacja ? o.O Jednak oni to są sto lat... No właśnie, tylko za kim? Chyba za Koreą Północną x) Po przeczytaniu kilku wypowiedzi po tym wyjeździe widzę, że i bez dziewczyn im nie poszło ...
To tak poza piłkarsko.
PS. Tak wkurza mnie to, więc musiałam napisać.
"Nie dłubiemy słonecznika"
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 28.03.2010, 11:47
gdyby Brożek odstawał idealne podania na nogę tak by otwierały drogę do sam na sam z bramkarzem to przy kilku takich podaniach któreś by Brożek wykorzystał.

No ale chyba jeszcze ciągle więcej od niego wymagamy, nie?

Źle się ustawiał, mało widział. I ten jego charakterystyczny brak ochoty by się łaskawie ruszyć ( nie mówię tu o obronie strzału Marcelo a o ataku)
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 28.03.2010, 11:48
Cud żeśmy ten mecz w 11 chłopa dotrwali. Diaz to 2 czerwone powinien dostać, Issa też na drugą żółta zasłużył.
Ogólnie plus.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.03.2010, 12:01
Na plus w tym meczu Łobodziński, Piotr Brożek, Issa Ba.
Pierwszy z nich rozegrał dobre spotkanie w szczególności pierwsza połowa, aktywny parę dośrodkowań po których stworzyliśmy sobie zagrożenie pod bramką Polonii jak dla mnie faulowany pod koniec pierwszej połowy. druga połowa w wykonaniu Wojtka nie była już tak dobra widać brakło siły.

Piotr Brożek też dobry mecz rozegrał, strzelił bramkę asysta przy drugim golu, parę wrzutek dużo walczył.

Issa Ba dobrze rozgrywał, więc po ziemi po jego strzale padła bramka na 1-1 i chyba on rozprowadzał akcję przy bramce na 3-1. Jedynie co z negatywów to ten faul trochę nie na miejscu.

Znowu trafiona zmiana Kasperczaka, Boguski który po wejściu na boisko zdobywa bramkę.

Minus jak dla mnie kompletnie nie widoczny Paweł Brożek nie ma formy nie pokazuje się do gry, ospały w moim odczuciu prezentował się najsłabiej ze wszystkich Wiślaków.
Małecki może i coś walczył, ale od pewnego czasu denerwują mnie te jego wymuszenia rzutu wolnego, rozkładanie rąk i te dyskusje z sędzią, kiedyś się to może źle dla niego skończyć.

Co do meczu to wydaje się że mieliśmy optyczną przewagę w pierwszych fragmentach meczu częściej gościliśmy pod bramką Skaby a tu Polonia strzeliła bramkę, cieszy szybka reakcja na straconego gola.
Widać rękę trenera Kasperczaka, staramy się dłużej utrzymywać przy piłce, gramy po ziemi nie ma bezsensownych balonów do przodu, przed wszystkim wróciliśmy do gry skrzydłami.
Z meczu na mecz powinno być lepiej tylko żeby jeszcze Brożek odzyskał skuteczność i szybkość i będzie dobrze, przydałoby się aby parę razy wszedł z ławki, tak jak Kirm.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.03.2010, 12:13
Paweł Brożek musi cały okres przygotowawczy przerobić, wątpie że ktoś go latem kupi, rok, dwa lata temu mial szanse wyjechac do dobrego klubu, to wybrzydzal, teraz watpie ze sie pojawi oferta zycia dla niego.
Teraz jest cieniem samego siebie.
No chyba ze Rosjanie czy Turcy sie na niego napala, watpie ze ma szanse teraz odejsc do dobrej ligi.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.03.2010, 12:29
Mango napisał(a):Wyświetl post
A jak zostawał królem strzelców, to jakich to wspaniałych rozgrywających mieliśmy w klubie?

Paweł jest totalnie bez formy, a to z kolei powoduje u niego frustrację i niechęć do jakiejkolwiek aktywnej gry. Przypomnij sobie, jak Paweł, będąc w formie, biegał, pokazywał się na pozycje, wracał się do środka po piłkę, ba...nawet był aktywny w odbiorze.

Teraz Paweł po boisku człapie. I nawet choćbyś miał najlepszego na świecie rozgrywającego, to nic to nie pomoże, bo to napastnik ma obowiązek wymusić podanie, sprowokować zagranie do niego poprzez pokazanie się na pozycji. Paweł zapomniał nawet o tak podstawowej sprawie, jak odskoczenie od obrońcy. Obrońca się cofa, a Paweł wraz z nim (!!!).

Ja po nim absolutnie nie jadę, żeby mi ktoś przypadkiem tego nie zarzucił. Żal mi chłopa po prostu i tyle. Mam nadzieję, że pod Kasperczakiem szybko się odbuduje, choć 8 kolejek to wcale nie tak dużo czasu.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.03.2010, 13:11
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Raczysz żartować? Nasza liga właśnie osiągnęła dno i nie powinieneś mieć wątpliwości, że jest teraz dużo słabsza niż z czasów Franka i Żurawia. Żeby znaleźć słabszą lige w Europie to trzeba na prawdę dokładnie poszukać. Jak możesz porównywać w ogóle Kose z Kirmem? Kirm w formie? Skąd możesz wiedzieć jak gra Kirm w formie skoro on od kąd jest w Wiśle to jeszcze w niej nie był?
Kirm był w formie jak przychodził do Wisły pamiętam jego pierwsze mecze i wyglądał naprawdę dobrze. Poza tym nie wmowisz mi, że to słaby piłkarz.

Liga obecnie jest bardziej wyrownana co nie znaczy, że jest słabsza. Jak takie drewno jak Svitlica zostawało królem strzelców z 24 golami to chyba coś nie halo z tą liga było(Sezon 02/03)
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.03.2010, 13:22
Paweł Brożek jest dziś niestety modelowym przykładem na to, jak nie powinien zachowywać się na boisku napastnik.

I nie chodzi mi tu już o dość skandaliczne pozorowanie gry i aktywności, ale przede wszystkim wszystkie reakcje taktyczne: zero wychodzenia na pozycje, timingu, kontroli akcji, ataku ciałem na obrońce, każdorazowe cofanie się razem z nim (!), na zasadzie, a nuż w końcu się urwie i przepuści piłkę pod nogą, zero wymuszania podań od kolegów, brak szukania gry kombinacyjnej, zmiany pozycji (do skrzydeł, do drugiej linii), brak wyciągania obrońców, "umieranie" tj, całkowite wyłączanie się z gry po każdej stracie i nieudanej akcji, zamiast natychmiastowego powrotu i ataku na wyprowadzającego piłkę rywala itd. itp. - to naprawdę jest jakiś koszmar, bo tak reagują na boisku piłkarze C klasy, a nie mający reprezentacyjne ambicje.

Zresztą, Małecki i Boguski w wielu powyższych sprawach reagują podobnie, jakby przynajmniej od miesięcy nie mieli jakichkolwiek treningów taktycznych w ofensywie. Wisła i oni indywidualnie bardzo wiele tracą tylko dlatego, że wszyscy zwyczajnie nie myślą na boisku, nie zachowują się jak piłkarze, tylko stado Iwańskich z meczu Legia-Śląsk (szczególnie Brożek).

A dla zakończenia jakimś pozytywnym akcentem - cieszy, że Kasperczak wreszcie wyraźnie zdołał dotrzeć do Łobodzińskiego, który pod jego ręką wraca powoli do swojej najlepszej formy z czasów Zagłębia Lubin. Mam nadzieję, że Kasper zdoła również dotrzeć do Kirma.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.03.2010, 13:29
Dla mnie Issa Ba w tej chwili rządzi w środku pola.. Widać, że gra takiego wolnego elektrona, który cofa sie do obrony po pilke, holuje ją do boków/środka, podłącza sie do akcji. Ten instyktowny strzał bajeczka.
Jesli dobrze pamietam to zanotowal tylko jedna strate po podaniu na pamięć. Z resztą w statystykach pomeczowych widniał obok Pieti jako zawodnik ktory najczesciej znajduje sie przy pilce
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.03.2010, 14:38
Mecz ok. Będzie coraz lepiej mam nadzieje.
Paweł Brożek kompletnie bez formy :(
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.03.2010, 14:44
przemek1902 napisał(a):Wyświetl post
Z resztą w statystykach pomeczowych widniał obok Pieti jako zawodnik ktory najczesciej znajduje sie przy pilce

w z wiązku z tym mam pytanie:
gdzie mozna zapoznać się ze statystykami pomeczowymi?
Myślałem, że canal+sport to gdzies publikuje, ale nie znalazłem.
Kto mnie oświeci?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.03.2010, 14:59
Wie ktoś kto został wybrany graczem meczu przez Canal+?
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.03.2010, 15:01
Malecki ponoc.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.03.2010, 15:36
Issa Ba robi różnice. W końcu Skorża dostał playmakera ktory nie boi sie wziasc gry na swoje barki i go zwolnili. Szkoda no ale umarł król niech żyje król.

Burliga niezle, niech sie ogrywa, moze bedzie Baszczynskim. Junior grając na tej lewej stronie, stwarza mniej nerwów niż grając w środku. W końcu nie strzela z daleka
Łojtek zagrał nieźle, szkoda ze jak schodził widac bylo ze był zaje**ny. Ale jest progres.
No i teraz spiskowa teoria z Brożkiem.Ja myśle ze on od tego starcia z Kozikiem dalej ma kontuzje. Po prostu to ukrywaja, nie chca go ciąc tylko sprzedac. Przeciez on nie biega, nie atakuje nie walczy. Nie strzela a podaje. Co do kur**!!!! To ma być nasze żądło? Bez jaj, gosc albo sie obraził albo tekst "Paweł jest za dobry na naszą lige" za bardzo wpadł mu w pamięć.
Rafał Boguski na boisku po kontuzji, przypomina taka mała dziewczynkę. Siłowo to moze chyba z Alvarezem tylko walczyć. Nasi zawodnicy jak wracaja po kontuzji, wygladaja jakby zapomnieli na czym polega gra w piłke. A Christow Stoczikow to chyba nie ma kredytu zaufania u trenera.

fajnie ze zareagowali. wow, teraz takie modne słowo, odpowiednio zaragowac. Jak taki Bytom nam strzela bramke, to my powinnismy wpakowac z 5. Tak to winno wygladac
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 28.03.2010, 15:36
Kolejny przeciwnik też powinien być dość łatwy także zagrać powinien Christow... na razie nie pokazał nic ale miał trochę czasu powinien dostać szansę, zwłaszcza, że Paweł Brożek nie zasługuje na wyjściową jedenastkę na jakiś czas.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 28.03.2010, 15:46
Brożek unika gry, walki z przeciwnikiem. On chyba psychicznie nie doszedł do siebie po kontuzji. Chociaż z drugiej strony, nie widziałem w żadnym meczu jego na pełnej szybkości...
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.03.2010, 16:21
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś kto został wybrany graczem meczu przez Canal+?
Mały został mianowany ale to raczej naciągane wyróżnienie .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.03.2010, 16:52
szprotson napisał(a):Wyświetl post

fajnie ze zareagowali. wow, teraz takie modne słowo, odpowiednio zaragowac. Jak taki Bytom nam strzela bramke, to my powinnismy wpakowac z 5. Tak to winno wygladac
a nie 10?
nie zyjcie ciagle przeszloscia.. swiat nie stoi w miejscu.. juz pare klubow ma wyzsze budzety od Wisly a mimo to ........ sami widzimy, trzeba sie cieszyc ze jest jak jest i liczyc ze bedzie jeszcze lepiej

z trojki to Amika ma najlatwiejszy terminarz, do tego atut wlasnego boiska.. ale moze sie uda, musi.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.03.2010, 17:57
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
a nie 10?
nie zyjcie ciagle przeszloscia.. swiat nie stoi w miejscu.. juz pare klubow ma wyzsze budzety od Wisly a mimo to ........ sami widzimy, trzeba sie cieszyc ze jest jak jest i liczyc ze bedzie jeszcze lepiej

z trojki to Amika ma najlatwiejszy terminarz, do tego atut wlasnego boiska.. ale moze sie uda, musi.
Od teraz mamy 4 punkty przewagi.
Piosenka dla Amici : LIlly Allen - Fu** you
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
DOMEL3
Senior Member

Stary 28.03.2010, 18:03
no i Amika sie przejechała-dobry mecz Mauro!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.03.2010, 20:06
Markus napisał(a):Wyświetl post
A dla zakończenia jakimś pozytywnym akcentem - cieszy, że Kasperczak wreszcie wyraźnie zdołał dotrzeć do Łobodzińskiego, który pod jego ręką wraca powoli do swojej najlepszej formy z czasów Zagłębia Lubin. Mam nadzieję, że Kasper zdoła również dotrzeć do Kirma.
Ważne, że trener nie udaje że nie widzi problemu i nie boi się posadzić nikogo na ławkę, jeśli trzeba. Po Łobodzińskim cudów się nie spodziewam, ale może przy Kasperczaku "zareaguje pozytywnie"

Fajnie, że szanse dostał Burliga i można powiedzieć, że ją wykorzystał.

EDIT: Oglądam sobie właśnie uderzenie Diaza - trzeba przyznać, że trochę techniki to on jednak ma. Uderzył idealnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.03.2010 o godz. 20:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów