The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2010, 20:16. [23. kolejka] POLONIA Warszawa - WISŁA Kraków, sobota 03.04.2010 16:15
Pierwszy z dwóch warszawskich meczów Wisły w tej rundzie, ten łatwiejszy - rywalem jest przedostatnia w tabeli Polonia. Warszawiacy przegrali u siebie aż 5 z 11 meczów tracąc aż 14 bramek. W pierwszej rundzie Wisła w Sosnowcu zwyciężyła 2:1.

W poprzednich latach zawsze wygrywała Biała Gwiazda (5 zwycięstw w 5 meczach!):
sierpień 2008 2:0
wrzesień 2005 1:0
marzec 2005 3:1 (po 15 minutach 0:1)
listopad 2003 5:2
listopad 2002 4:0

Drużyna Kasperczaka do tej pory zaliczyła dwa zwycięstwa w dwóch meczach. Średnia strzelonych bramek podskoczyła (w porównaniu z 20 meczami Skorży) z 1,6 do 3.
Dobra wiadomość jest taka, że niezależnie od wyniku w Warszawie Wisła na pewno zachowa pozycję lidera (nad drugim Lechem ma 4 punkty przewagi).

Aktualna tabela i forma:
Kod:
1. Wisła  47  00133
2. Lech   43  33131
3. Legia  42  30013
4. Ruch   42  30133
Jednak tym razem ktoś musi zgubić punkty: Lech gra z Legią u siebie. Ruch gości wrocławian.
Powód: tabela
Ostatnio edytowane przez prober : 28.03.2010 o godz. 18:05.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.03.2010, 20:27
prober napisał(a):Wyświetl post
Drużyna Kasperczaka do tej pory zaliczyła dwa zwycięstwa w dwóch meczach. Średnia strzelonych bramek podskoczyła (w porównaniu z 20 meczami Skorży) z 1,6 do 3.
.
Druzyna Kasperczaka, zaliczyla 2 zwyciestwa w czterech meczach. I srednia bramek wynosi 1.75
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 27.03.2010, 20:29
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Druzyna Kasperczaka, zaliczyla 2 zwyciestwa w czterech meczach. I srednia bramek wynosi 1.75
Przedmiotem analizy są tylko rozgrywki ligowe, więc rozegraliśmy 2 mecze a średnia wynosi 3 bramki na mecz.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.03.2010, 20:32
2 mecze to za mała próbka, żeby silić się na jakieś porównania. Rozegrajmy całą rundę.
A co do meczu, to wypadałoby wygrać i zwolnić Bakiero No, ale zn aszą formą łatwe to nie będzie. Jesli zwycięstwo to wymęczone.
..
Odpowiedz cytując
kondzio500
Member

Od: 01.2009

Stary 27.03.2010, 20:45
hej, nie wiecie czy jest wyjazd do Warszawy naszych kibicow? Ja mieszkam w Warszawie i chetnie bym sie wybral, na sektor gosci oczywiscie...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.03.2010, 21:16
Na pewno będzie.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.03.2010, 21:19
Interesuje mnie zwycięstwo i nic więcej,Polonia jest w dołku po mimo dzisiejszego zwycięstwa.Przed meczem z Polonią Bytom mówiłem, że 0-1 wystarczy mi tym razem myślę,że będzie 0-3 będzie tydzień odpoczynku od meczów powinno być dobrze.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.03.2010, 21:24
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Interesuje mnie zwycięstwo i nic więcej,Polonia jest w dołku po mimo dzisiejszego zwycięstwa.Przed meczem z Polonią Bytom mówiłem, że 0-1 wystarczy mi tym razem myślę,że będzie 0-3 będzie tydzień odpoczynku od meczów powinno być dobrze.
ale nie bedzie

przestrzegam przed takim myśleniem

wszyscy piszą ze pojedziemy 3, 4-0 a później kończy się wymęczonym remisem :/

Polonia ma nóż na gardle i właściwie to może wszystko
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.03.2010, 21:34
a ja mysle ze jesli wygralismy z Polonia Bytom to stac na na ogranie Poloni W. Jestem w miare spokojny przed tym meczem. Kasperczak ma tydzien na przygotowanie druzyny, jest to jego pierwszy pelny tydzien na przygotowania od kiedy powrocil do Wisly. Mysle ze pilkarze odpoczna a przez te 7 dni przecwicza wiele schematow gry i wyjda na mecz ze swiezymi glowami i wypoczeci na 100%. A wiec nic nie stoi na przeszkodzie aby wygrac!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.03.2010, 21:46
Tydzień na przygotowanie, poprawienie niedokładności. Idzie ku lepszemu,czas przy Kasperczaku działa na na sza korzyść. Polonia taktycznie,fizycznie,wszytko beznadziejne. Może do meczu z nami Wojciechowski rozwali drużynę,może dokupi kogoś. Tak czy siak faworytami jesteśmy,
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 27.03.2010, 21:57
Była szansa na walkower, ale Polonia wygrała z Arką, więc nici z darmowych 3 punktów

Cytat:
- Jeśli przegramy z Arką, to wszystkie mecze do końca sezonu mogę oddać walkowerem. Po co się męczyć, to już nie będzie miało sensu. To mecz o wszystko. Jeśli w sobotę polegniemy, to stracimy szansę na utrzymanie w Ekstraklasie. Porażka zresztą oznaczałaby, że jesteśmy słabi i nie zasługujemy na grę w Ekstraklasie - zapowiedział na łamach Przeglądu Sportowego Józef Wojciechowski.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...lbo-walkowery/

Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.03.2010, 19:14
Mimo tego,że nie gramy porywająco jestem dobrej myśli. Zawodnicy poczuli się pewniej,znowu wiedzą,że są najlepsi w Polsce. Myślę,że wygramy w przekonywującym stylu co przybliży nas do trzeciego z rzędu mistrzostwa i awansu do Ligi Mistrzów
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
barwa4
Junior Member

Stary 29.03.2010, 19:48
Ma ktos jakies info odnosnie biletow na mecz? Po ile i od kiedy w sprzedazy?
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 29.03.2010, 22:21
Coś czuję że Mr. Wojciechowski po meczu z nami się załamie i jednak odda resztę meczy walkowerem. hahaha
Odpowiedz cytując
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 29.03.2010, 22:45
Łatwo nie będzie, ale te 2-1 myślę, że wygramy.
Wiadomo może czy Alvarez wyleczy się na mecz z Polonią?
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.03.2010, 23:38
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak ma tydzien na przygotowanie druzyny, jest to jego pierwszy pelny tydzien na przygotowania od kiedy powrocil do Wisly. Mysle ze pilkarze odpoczna a przez te 7 dni przecwicza wiele schematow gry i wyjda na mecz ze swiezymi glowami i wypoczeci na 100%. A wiec nic nie stoi na przeszkodzie aby wygrac!
Bardzo trafna uwaga.

Co poniektórzy piszą, że jak ograliśmy na wyjeździe tą lepszą Polonię, to i wygramy z tą słabszą. Taaa... Tylko pamiętajcie, że mecz, meczowi nierówny. Jednak wydaje się, iż Bakero nauczył Polonistów tylko przyjęcia piłki i w miarę prostego podania - taktyki tam jednak za grosz. Ogólnie Polonia, u siebie potrafiła jedynie wymęczyć (z pomocą sędziego) 2:1 ze słabą Arką. Wydaje się, że na rozpędzającą się Wisłę, to za mało. I oby tak było. Inna sprawa, że mają nóż na gardle... Jednak pewnych rzeczy, takich jak np. przygotowanie fizyczne, czy umiejętności nie da się przeskoczyć, a te są po stronie Wisły. Warto też nadmienić ten tydzień na spokojne przygotowanie.

Jak dla mnie zwycięstwo, w nieznanych okolicznościach (nieco wymęczone lub łatwe).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.03.2010, 01:40
Polonia Wojciechowska nie gra nic, problem w tym, że i my niewiele. Tak więc nie spodziewałbym się pogromu, a już na pewno łatwego zwycięstwa.
Fizycznie też pewnie nie będzie optymalnie, bo tydzień to chyba jeszcze za mało żeby coś w tej kwestii poprawić. Tak więc zagramy na maksa pewnie 20 - 30 minut. Oby to wystarczyło...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.03.2010, 01:50
Ja się tylko boje by po tych 2 wysokich zwycięstwach nie pojawiła się lekka olewka - w stylu , gramy z cieniasami to na huki ich weźmiemy.
Polonia nic nie gra ale ma gruby nóż na gardle(w przeciwieństwie do Lechii i P.Bytom) więc nei ma się co spodziewać spacerku.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.03.2010, 02:01
Najważniejsza w tym spotkaniu będzie pierwsza bramka. Jeśli my ją trafimy będzie znacznie łatwiej i powinniśmy bez problemu wygrać a być może nawet utrzymać średnią 3 bramek. Natomiast jeśli nie to trzeba będzie liczyć na podobną reakcję jak meczu z drugą Polonią.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 30.03.2010, 09:07
Nikogo nigdzie nie weźmiemy z rozpędu. Trzeba będzie wyszarpać to zwycięstwo jak kazde dotychczasowe. Może będzie jakiś plus w takstyce i płynności,ale innych rewelacji bym się nie spodziewał. Poza tym spodziewam się Brożka Pawła na ławie,bo nic sobą obecnie nie prezentuje aby zaczynać mecz w pierwszej 11. Za Skorzy była to święta krowa, Kasperczak raczej nie ma takich obiekcji i powinien faceta possadzić na ławie. Nie po to aby go ukarac,ale zwyczajnie z nim mamy mniejszą siłę ognia,jest słaby,ot co. Musi wrócić do pełnej sprawności. Dlatego niech najpierw opłaci sobie leczenie w jakiejś dobrek klinice,niech mu wyleczą pachwiny,kolano itd. Wtedy uważam wróci do dawnej dyspozycji. Przykład Dawidowwskiego i Niedzielana pokazuje,że jest to dla Pawła jedyne wyjście,aby doprowadzić się do pełnej dyspozycji zdrowotnej. Podobnie Garguła,Gołoś,Singlar.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.03.2010, 09:16
Polonia ma bardzo nierówną i zniszczoną murawe.Na takiej płycie znacznie łatwiej sie jest bronic niż składnie atakowac.W ciemno przyjąbym skromne jednobramkowe zwycięstwo.
Wierze w przebudzenie Brozia i jego złoty gol.Myśle że jak Paweł wróci do dawnej dyspozycji to zaczną sie efektowne wygrane po ładnej grze
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.03.2010 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.03.2010, 09:16
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Najważniejsza w tym spotkaniu będzie pierwsza bramka. Jeśli my ją trafimy będzie znacznie łatwiej i powinniśmy bez problemu wygrać a być może nawet utrzymać średnią 3 bramek. Natomiast jeśli nie to trzeba będzie liczyć na podobną reakcję jak meczu z drugą Polonią.
Praktycznie większość meczów w naszej lidze jest wyrównanych do pierwszego gola...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.03.2010, 12:19
widze, ze hurraoptymizm jest i doliczanie pewnych 3 punktow czyli pewnie nie wygramy (tfu!)
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Stary 30.03.2010, 12:24
Nie wiem czy to dobry temat . Ale zapytam czy będzie organizowany wyjazd do warszawy na mecz?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.03.2010, 12:28
tam wchodzi z 300 fanów wiec bilety raczej nie pojda do sprzedazy

co do meczu to bym tak nie skakal i zapisywal juz 3 pkt.. niestety ale z calej trojki mamy najgorszy terminarz

Polonia Wwa
Piast Gliwice
Korona Kielce
Cracovia
Odra Wodzislaw

az sie przestraszylem i nie robie sobie zartow.. wszyscy oni walcza o utrzymanie i bedzie cholernie ciezko

do tego Slask, Legia i Amika
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.03.2010, 12:33
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Polonia Wwa
Piast Gliwice
Korona Kielce
Cracovia
Odra Wodzislaw
Ja bym nie bagatelizował tych zespołów, ale bym też nie przesadzał z ich siłą. Bo nawet jeśli walczą o utrzymanie, to nie znaczy że zagrają lepiej niż mający o wiele większy potencjał Bełchatów, czy dobrze spisujący się w tym sezonie Ruch.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 30.03.2010, 13:02
Legia , Lech , derby z Cracovią , a na koniec mecz z Odrą - nie będzie lekko. Szczególnie ten ostatni mecz w z Odrą będzie ciekawy, bo dla nas to może być mecz decydujący o MP, a dla nich o utrzymaniu/spadku. Lepiej by było zapewnić sobie mistrza przed meczem z Odrą, czyli wygrać wszystkie mecze. Mamy teraz 4 pkt przewagi , więc jest w zanadrzu jedną porażkę. Lepiej jednak żeby jej nie byo - trzeba się spiąc i JJJBG !
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.03.2010, 13:29
Zapomnialbym o gownianej murawie ktora bedzie atutem Polonii..
nie ma w takich meczach gadki ze murawa jest taka sama dla obu zespolow.. bo my mamy duzo lepsza technike, indywidualnosci itd.. i czy to deszcz, czy wykopki na murawie to pomagaja tym slabszym, gorzej wyszkolonym technicznie..

Cytat:
Na treningu zabrakło natomiast Radosława Sobolewskiego. Jak się okazuje, jeszcze przed meczem z Polonią Bytom skręcił on sobie kostkę. „Po meczu żartowałem, że jeśli ma grać tak dobrze, to może grać z takimi kontuzjami” – powiedział po zajęciach trener Kasperczak, który dodał, że zawodnik potrzebował jeszcze dnia odpoczynku, żeby dojść do siebie po tym urazie.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...bronie_rosnie/
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 30.03.2010 o godz. 13:36.
Odpowiedz cytując
DOMEL3
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.03.2010, 13:37
to bedzie bardzo ciężki mecz.Na poloni wisi ogromna presja właściciela, a nasza gra jest słaba nawet jesli ostatnio strzelilismy 6 bramek.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 30.03.2010, 14:21
To będzie chyba ciężki mecz, przynajmniej na papierze być tak powinno ale to co się dzieje w Polonii to woła o pomstę do nieba i wcale się nie zdziwię jak Wisła znów zaaplikuje przeciwnikowi trzy bramki. Atmosfera fatalna w klubie Wojciechowskiego i grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Osobiście wierzę w bramkę Pawła Brożka, może akurat w Warszawie wystrzeli ( z formą ).
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów