|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeszcze taka mała uwaga - ostatnio mocno się obrywało Jirsakowi a wygląda na to że przynajmniej w części niesłusznie - pomijam tego gola bo on niewiele na razie zmienia ale zauważcie że Ba - który gołym okiem widać że grać potrafi, był równie bezradny co Czech, jedyna różnica to ze 2 wygrane dryblingi i to że dał do zrozumienia że w****ia go to że wszyscy się gdzieś chowają.
Przy takiej postawie partnerów to po prostu żywcem nie ma jak dobrze podać ,nie licząc oczywiście podań do najbliższego partnera. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Dowody proszę. Ja żadnego nie potrafię wymyślic... ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Gdyby został Skorża, z meczu na mecz byłoby coraz gorzej. Na początku również nie byłem zadowolony po zwolnieniu Maćka,ale widzę,że piłkarzom wyszło to na dobre. Dzisiejszy mecz był udany,ten w środę w Gdańsku również. Myślę,że z meczu na mecz będzie coraz lepiej. Innej opcji nie ma, Lech jest blisko,czuć jego oddech...
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wisła nie zagrała najlepiej ale wazne 3 pkt. Wspaniała atmosfera na trybunach Wisła z Lechia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Dziś Tarasiewicz powiedział o zawodnikach Legii coś co myślę że możnaby śmiało powiedzieć też o naszych piłkarzach.
http://www.sport.pl/sport/10,67450,7...ili_swego.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
No nie wiem wg mnie widać tę chęć walki ale oduczyli się zupełnie gry w piłkę Wiślacy. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dajcie spokój z tym Skorżą już...
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wolfy miał rację żeby nie sprzedawać za 3 mln Euro Marcelo. On i Ba dadzą Wiśle zarobić razem tak coś myślę ok 10 milionow. Szkoda ze Ba jest taki stary bo moze gdyby tak mial o 5 lat mniej to sam by byl wart tak z 8 mil euro. Do dziś myslalem ze Onyszko jest dla nas super propozycjom ale widziałem te bramkę Korony i juz tak nie mysle, moze jednak lepiej ze stawiamy na Pawełka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
A ja myślałem, że taki Fabiański byłby marzeniem dla nas, ale jak zobaczyłem jego kiks w meczu z FC Porto to jednak wydaje mi się, że Pawełek jest OK. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
2. Oceniasz piłkarza po 1 występie? brawo 3. 8 mln euro to jeszcze przez dłuuuuugo nikt tyle nie zapłaci za piłkarza z polskiej ligi 4. znaki interpunkcyjne i "propozycjOM" wskazują, że masz problemy z ortografią... ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wg kibiców Levskiego Christow jest słabym graczem. Dziwili się, że ktoś go chce po tym co prezentował u nich.
Natomiast jest spoko czlowiekiem, nie lansuje się po klubach jak większość bułgarskich piłkarzy no i dobrze gra na gitarze. "Szkoda", że się z Terziottim minęli. Może założyliby jakiś duet muzyczny ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest słaby = nie podpiszemy z nim kontraktu. Nie ma powodu do płaczu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mnie przeraża jeden fakt, jak atakujemy.
W atak zaangażowanych jest zazwyczaj około 3 piłkarzy, skrzydłowi w ogóle się nie podłączają, Sobol to już skupia się tylko i wyłącznie na defensywie, rzadko kiedy połowę przekraczał... |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Oj ma rację wolfy ! Kirm wybitny jest i basta. I nie dam złego slowa powiedzieć o wolfym. Sorry za blad oczywiscie powinno byc "propozycją". Ale Ba nie jest z naszej ligii gdyby byl mlody to spoko 10 milionow moglo by nam wpasc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez koyoot : 20.03.2010 o godz. 21:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Jeśli chodzi o mecz. Nie zauważyłem poprawy gry. Jedynie wynik korzystny, choć nie oddający przebiegu spotkania i poziomu gry naszych kopaczy. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem sędzia uznał prawidłowo bramkę. Fakt piłka dotknęła linii bramkowej ale było to może 2cm. Więc sędzia nie miał prawa tego zobaczyć. Pozdro dla Lechii.
![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
...Tak oglądam te powtórki na ekstraklasa tv i jak dla mnie ona odbiła się już za linią, ale jakość tego materiału nie powala na kolana.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie miał prawa zobaczyć, co nie zmienia faktu, że bramki NIE POWINNA być uznana. To jest proste, przepisy to przepisy, a to co może zobaczyć sędzia to co innego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Piłka po strzale Jirsaka w bramce (?)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
zamiast odwoływać się do przepisów weźcie to na tzw. "chłopski rozum"
a wtedy bramka powinna być uznana moim zdaniem powinna się liczyć po przekroczeniu linii zewnętrznej no chyba że się mylę i linia namalowana jest na zewnątrz od słupków ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
A ja napiszę (może przekornie dla jednych), że wcale dla mnie wynik nie jest lepszy niż gra, ale ją odzwierciedla. Może nie idealnie ale w dużym stopniu. Jest dopiero kilka dni, ale pewne założenia w grze trener Kasperczak zmienił o czym zresztą opowiadał (ustawienie, wykorzystanie potencjału pewnych zawodników na innych pozycjach, założenia co do gry) i to już było widać, zalążki tego w pierwszej połowie. I miałem wrażenie, że gol jest tylko kwestią czasu, a akcje i schematy, które zaczęły się pojawiać a których w grze Wisły dawno nie widziałem, na to dla mnie wskazywały. Przygotowane, mierzone, długie "frupassy", prostopadłe piłki na szybkich napastników nawet od obrońców (a'la dawny Tomek Kłos czy Baszczyński), "na dobieg" tworzyły nam grę, przesuwały akcje na połowę Lechii, świetnie w tej grze czuli się Małecki i Brożek. Lepiej funkcjonowały skrzydła i wymienianie podań na małej przestrzeni (akcja zakończona mierzonym strzałem Małego obok prawego słupka), staralismy się utrzymywać przy piłce i kontrolować to co chcemy grać a nie wybijac na oślep, tylko na uwolnienie. Jednym słowem ja już widziałem w tym pewną myśl i widziałem, że to zmierza w dobrym kierunku. Widziałem pewne akcje, spokój, technikę w pewnych zagraniach jak za dawnej Wisły Kaspra a przynajmniej tego zalążki. Mam odczucie, że Wisła sobie na taki wynik zasłużyła swoją grą. Mam wrażenie, że z założeniami które wpaja im Henry z każdym meczem może być już bardziej błyskotliwie, efektownie i efektywnie. Pamiętam dawną Wisłę Kasperczaka w lidze i malutkimi momentami widziałem przebłyski dawnych schematów, akcji, myśli, pomysłu na grę i przeczuwałem, że jest tylko kwestią czasu kiedy padną bramki. I jeszcze jedno co przypomniało mi się z Kasperczaka. Ilez to było meczów za Kaspra kiedy dwie bramki dla Wisły padały w odstępach 2 czy 3 minutowych?
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łobodziński chyba jako jedyny w tym meczu nie bał się dostawiać nogi
Kirm to już chyba w Afryce myślamipo bramce jak ktoś powiedział WIsła coś zaczeła grać, ale jeszcze na forme trzeba poczekać za bardzo rwane to wszystko co do bramki nr2 to jak na screenie przy bocznej lini zawsze aut sie gwizdze wiec gola tymbardziej, pozatym co by to dało gdyby nie uznali? kolejna bramka wisiałą w powietrzu ![]() zresztą było nie było, jest 3-0 i po meczu
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 20.03.2010 o godz. 23:28.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wizualizacja przedstawiona w lidze + co najmniej żałosna. W taki sposób można wszystko udowonić. Chciałbym wiedzieć jakiego to programu użyli do wyliczenia trajektori lotu piłki i miejsca w którym piłka dotkneła murawy, czy ma to jakieś oparcie w doświadczeniach, teorii. Mnie osobiście się wydawało że ta cała animacja to jest za przeproszeniem z dupy wzięta gdzie jakiś domorosły grafik amator coś dla pokrzepienia serc wypocił.
Oczywiscie mogę się mylić i C+ akurat tak się składa ma takie zaawansowany program, używali tego kiedyś wcześniej? I jecze jedno czy tylko mnie się wydawało czy redaktorzyna w studiu C+ miał problemy z wysławianiem się oraz często tracił wątek. Przechodąc do meczu, niezachwycił ale i nie rozczarował. Pierwsze 30 minuty aż zęby bolały od oglądania. Trzeba przyznać że widać powolny progres. Co najważniejsze taki wynik to olbrzymie wzmocnienie morale zespołu czego przecenić nie sposób. Teraz spokojna praca na treningach i oby wyniki w następnych meczach pozwoliły naszym graczom nabrać jeszcze większej pewności siebie. Wierzę że będzie dobrze ale walka o MP może sie jeszcze różnie potoczyć. Co do trenera widać że zmiana systemu na 4-4-2 z dwoma napastnikami dała większe możliwości w przodzie mimo słabej formy formacji odpowiadających za atak, plus dobre zmiany w odpowiednim czasie i możem się cieszyć. Nie krytykował bym żadnego z naszych zawodników bo widać że wszyscy są w lekko mówiąc słabej formie, a co do Kirma myślę że zawodnik bazujący na szybkości oraz przyspieszeniu został poddany złym obciążeniom treningowym co spowodowało że nie może grać tak jak przez całą swoją karierę robił i z tąd trochę chaotyczna postawa a jeżeli ktoś uważa że to słaby piłkarz to polecam jego mecze tuż po przejściu oraz w reprezentacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
a mnie sie wydaje ze za duzo cofamy gre a radek sobolewski widac ze jest troche zagubiony chcialby cos zrobic ale niewie co mysle ze teraz bedzie lepiej spadnie troche cisnienie i zaczna wkoncu grac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
a co do pawła brozka to posadził bym go na ławce zeby troche poczuł głód gry czasami moglo by mu pomóc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby wysłanie go do Młodej Ekstraklasy - strzeliłby coś, odblokował się. Problem w tym, że wątpię, żeby - w braku innych napadziorów - stać nas było na luksus odsuwania Brożka (który, bądź co bądź, cośtam gra, asystuje itd.) od udziału w meczach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety Paweł Brożek, stoi statycznie koło pola karnego zero walki,zero od pół roku..
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|