The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Townshend
Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2010, 21:28
Wiecie czego mi najbardziej szkoda? Już nawet nie kolejnego zmarnowanego okienka transferowego. Tylko Andraža Kirma! Zawodnik z takim potencjałem i o takich możliwościach musi się marnować w coraz słabszej Wisełce.

Pees. Krywiec z Rodionowem wydatek rzędu 800 tys - 1 mln Euro a Wisła znowu świeciłaby dawnym blaskiem, MY mamy Tomasa Jirsaka. :]
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 05.03.2010, 22:18
Diaz, Jirsak, Pawelek, Lobodzinski.
Chyba wszyscy sie ze mna zgodza ze ci pilkarze powinni zostac sprzedani przed nastepnym sezonem. Oni tylko zanizaja poziom, nie sa tzw. wartoscią dodaną.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.03.2010, 22:53
Zastanawiam się co ma takiego Kirm, że tyle osób na tym forum go podziwia? Dla mnie to piłkarz niczym nie wyróżniający sie od Jirsaka czy Łobodzinskiego. Mocno licze na to że na WC zabłyśnie i uda sie go opchnąć.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 05.03.2010, 23:13
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Chyba wszyscy sie ze mna zgodza ze ci pilkarze powinni zostac sprzedani przed nastepnym sezonem. Oni tylko zanizaja poziom, nie sa tzw. wartoscią dodaną.
pełna zgoda ale za darmo albo za pół-darmo sie ich następców nie znjadzie co by podnieśli poziom gry.
Odpowiedz cytując
ABG-TSW
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.03.2010, 23:41
Problem w tym, że nikt ich nie bedzie chciał, na ekstraklase są za słabi a kluby I ligowe nie stać na ich pensje.
W Wiśle jedynie co piłkarze mają lepsze od graczy pozostałych klubów to pensje, umiejętności porównywlne a ambicji i walki to zero!! Myśle ze trzeba stracić z 3 sezony i zbudowac drużyne z młodych zawodników w przeciwnym razie czeka nas DNO! Teraźniejsza wizja naszego klubu za kilka sezonów: Sobol Głowacki kończą karierę, wyrózniający sie pilkarze zostają sprzedani( przykład Błaszczykowski) w ich miejsce przychodzą przypadkowi zawodnicy( przykład transfery z ostatnmich sezonów) I pozostaje nam walka ale o utrzymanie!
Tak więc chciałbym się dowiedzieć JAKA JEST WIZJA ROZWOJU KLUBU? CO NASI DZIAŁACZE ROBIĄ ABY NASZ ZESPÓŁ BYŁ Z SEZONU NA SEZON LEPSZY
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
Townshend
Member

Stary 06.03.2010, 01:28
Ostatnich 10 okienek transferowych można skwitować jednym, tylko jednym... transferem

Transfery:

PRZYSZLI:
» Marcin Juszczyk (AS Néa Salamís Ammochóstos) - półroczny kontrakt

Hahahahaha

:]
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.03.2010, 07:58
Cóż teraz jest dobry moment do negocjacji z Regginą Zbić cenę połowę.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Stary 06.03.2010, 08:50
Tak powinniśmy się ich pozbyć ile jeszcze mamy czekać aż zachwycą w lidze to nie są zawodnicy na Mistrza Polski blokują tylko młode talenty.Taka Polonia Warszawa chętnie by ich wzięła i było by trochę kasy.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 06.03.2010, 10:42
Pawełkowi kończy się niedługo kontrakt. Albo zaakceptuje liche zarobki adekwatne do umiejętności, albo niech sobie szuka innego klubu(kontrakt kończy mu się chyba w grudniu).

Łobodziński ma chyba kontrakt motywacyjny. Ale gdyby była możliwość sprzedania za tyle co kupiliśmy to jak najbardziej sprzedać i kupić jakiegoś młodego chłopaka na ławkę.

Diaza bym zostawił. Chłopak jest uniwersalny. Wcale nie gra tragicznie chociaż napewno nie powinien mieć miejsca zagwarantowanego w składzie jak to ma teraz.

Jirsak- niestety ale Tomek mnie poprostu zaczyna denerwować. Moim zdaniem trzeba go sprzedać, albo najpierw wypożyczyć gdzieś żeby cena troszkę wzrosła a potem sprzedać.

No i oczywiście należy pożegnać Jopa po sezonie.

Tak więc moim zdaniem w następnym okienku należy wykupić Alvareza (po zbiciu ceny), kupić defensywnego pomocnika i skrzydłowego (po sprzedaniu Łobodzińskiego). Takie moje zdanie. Bramkarza- podpisać Jurka Dudka na rok
Resztę zostawić i postarać się zdziałać coś w lidze europejskiej.

Piłkarze których należy zostawić:
Singlar Alvarez Marcelo Głowacki Cleber Pi.Brożek Diaz Kirm Sobol Boguski Pa.Brożek Hristov Małecki Mączyński Burliga Garguła Ba(jeżeli potwierdzi umiejętności) - mimo wszystko jest tu paru dobrych chłopaków.

Moim zdaniem najmniej byśmy stracili wymieniając z kimś Jirsaka np. na jakiegoś środkowego obrońcę+ dopłata.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 06.03.2010 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.03.2010, 10:47
wzmocnienia tej zimy też były potężne; jeden już kontuzjowany (Ba) a drugi załatwiony za pięc dwunasta chyba sie nie zaaklimatyzował (Hristov), pozatym raczej cudów sie po nim nie spodziewam bo te bramki co strzelał to było 3 lata temu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.03.2010, 11:33
Baala napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się co ma takiego Kirm, że tyle osób na tym forum go podziwia? Dla mnie to piłkarz niczym nie wyróżniający sie od Jirsaka czy Łobodzinskiego. Mocno licze na to że na WC zabłyśnie i uda sie go opchnąć.
Popieram. Również niczym mnie nie zachwycił.
Ale mniejsza o niego. Przynajmniej biega i mu się chce.

Najśmieszniejszy jest ten transfer Christowa. Skoro ja w 10 minut mogłem się dowiedzieć od fana Levskiego, że koleś jest chujowy. A Wisła go przedstawia jako kozaka, to jakim cudem ma być w tym klubie dobrze ?
Oni wiedzą w ogóle co robią ?
..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 06.03.2010, 11:38
Inaczej: powaznych transferow nie robi sie za piec dwunasta.
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 06.03.2010, 12:10
Crusi napisał(a):Wyświetl post
Kurde ten Cibamba wczoraj bardzo pozytywnie sie zaprezentowal. Gosc walczyl o kazda pilke, co chwile nekal naszych obroncow. Potrafil sie znalezc i ladnie skleic pilke w polu karnym. Silny, wysoki i jeszcze wyglada jak Will Smith Dokladnie taki jakiego szuka nasz trenejro... To ja sie pytam gdzie byli nasi skauci i manager jak go Arka zatrudniala...
bo jedni myślą co robią (nawet słabsze kluby) a my jakbysmy byli z innego świata i mieli inne statystyki dot. piłkarzy może w Jadze, Lechu, Arce itd czytaja transfermarkt (bo przeciez statystyki goli i asyst nic nie znaczą...), a u nas uparcie szuka sie na własną ręke, albo menagerowie nam wpychają tych zawodnikow.

szkoda, ze nie szukamy ludzi np w 2 lidze holenderskiej którzy strzelaja w jednej rundzie po 10 bramek ? (Tshibamba strzelił 5, Wisła MOŻE sprowadzać lepszych zawodnikow z wiadomych względów, prestiż, kasa, perspektywy). Juz nie wspomne o innych ligach.

Pamietajcie że Arka ma jeszcze Mawaye, lepszego piłkarza od Tshibamby (teoretycznie), niech dojdzie mu tylko certyfikat.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.03.2010, 14:55
Masz rację z tym , że takich piłkarzy na zachodzie jest mnóstwo. Wystarczy sobie popatrzeć na zaplecza drużyn takich jak Barcelona, Lyon, Ajax, PSV ilu młodych piłkarzy odchodzi co roku z tych klubów za darmo. Tylko dlatego, że przebić się w takim zespole do pierwszego zespołu jest bardzo trudno. A że nie mają wyrobionej marki nikt się nimi nie interesuje. To jest właśnie pomysł na politykę transferową mniej zamożnych klubów, aby sprowadzać młodych piłkarzy wyszkolonych w dobrych klubach tj. w/w. W polskiej lidze jest mu się łatwiej wypromować i zyskać na cenie. Trzeba popatrzeć prawdzie w oczy. w tych czasach piłka nożna to biznes, transfery, reklamy itd.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.03.2010, 15:03
Jeśli idziemy już tym krokiem, że bierzemy piłkarzy z kartą na ręku to ja się pytam czemu nie wrócił Franek? Jak tak teraz oglądam mecz Śląsk-Jaga, to Franek pokazuje się wiele lepiej niż nasi obecni ''napastnicy'', niestety takiej skuteczności, instynktu, techniki Paweł Brożek nie będzie miał, bo tego już się nie da wytrenować.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.03.2010, 20:32
Ale przeciez to moze czlowieka wyprowadzic z rownowagi... Wisla nieudolnie szuka bramkarza juz tyle miesiecy, a w innych klubach jak go potrzebuja to po prostu takiego sciagaja.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 07.03.2010, 21:00
Bo tutaj nadal dziala stry system ze nowy pilkarz ktory przychodzi za darmo i do tego jest "no-namem" w porownaniu do innych nie moze dostac sumarycznie wiecej niz najlepiej oplacany w danej formacji.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.03.2010, 10:05
Wojciech Kowalczyk na weszlo.com
Cytat:
Odbył się. Jeśli ta drużyna zmienia swój styl, to na gorszy. Nikomu się nie chce grać, nikt się nie stara, nikt nie walczy. Wszystko pozorowane.
Ale po co się starać? Nikt nikogo nie wyrzuci. Nikt nawet na ławkę nie przesunie. Grają ci sami.
Rok w rok ci sami, rok w rok o rok starsi i rok w rok coraz mniej perspektywiczni.
Tak naprawdę CAŁA ta drużyna jest do wymiany. Tu trzeba piętnastu albo szesnastu nowych piłkarzy.
Nie dwóch, nie trzech, nie ośmiu. Piętnastu.
Wystarczy napisać, że kiedyś jak przyjeżdżała ostatnia drużyna w tabeli, to mecz był samą przyjemnością
i potem rywal przez dwa tygodnie nie mógł się odkręcić, a teraz Arek Onyszko w zasadzie nie musi brudzić rękawić
Komentarz tyczy się Legii ale w miejsce Onyszko wystarczy wpisać bramkarz
i sądze, że jest równie prawdziwy o sytuacji Wisły
Oczywiście nie trzeba się zgadzać
wklejam w kwestii przemyślenia ostatnich wyników i sytuacji sportowej naszego klubu
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.03.2010, 10:31
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Wojciech Kowalczyk na weszlo.com

Komentarz tyczy się Legii ale w miejsce Onyszko wystarczy wpisać bramkarz
i sądze, że jest równie prawdziwy o sytuacji Wisły
Oczywiście nie trzeba się zgadzać
wklejam w kwestii przemyślenia ostatnich wyników i sytuacji sportowej naszego klubu
W sporej mierze na pewno racja... Jak od Ciebie nie wymagają to trzeba mieć naprawdę dużą wewnętrzną mobilizację żeby wymagać od siebie. Brak presji ze strony piłkarzy rezerwowych to obecnie nasz największy problem...

Bo kto tam może być zagrożeniem dla kogokolwiek z pierwszego składu? Juszczyk dla Pawełka? A może ktoś z trójki Chrapek, Burliga, Rado.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.03.2010, 18:18
Żałuje ze Tomek Frankowski nie przyszedl do nas, tylko do Jagi.

Nie patrze tutaj na przeszłosc i zachowanie zawodnika, tylko na to co prezentuje w naszej lidze.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.03.2010, 18:39
Przecież przyszedł, trenował z nami gdy nie miał klubu, były luźne rozmowy ale nie był nam wtedy potrzebny i się nie dogadali.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2010, 19:09
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Przecież przyszedł, trenował z nami gdy nie miał klubu, były luźne rozmowy ale nie był nam wtedy potrzebny i się nie dogadali.
Potrzebny może i był ale pewni ludzie zablokowali jego przyjście. Temat ten był wielokrotnie poruszany więc nie ma co go odgrzebywać bo już wszystko zostało powiedziane.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.03.2010, 23:11
Dla mnie zupełnie nie zrozumiałym jest czemu taki zajebisty gość jak Onyszko trafił do Wodzisławia, a nie do Wisły.

Gdy byłem mały miałem go za niezłego bramkarza - na polską ligę. Teraz, gdy wrócił mam go za przekozaka i solidnego bramkarza. Do tego ma taki sam sweter, jak ja, więc propsy forevah

Jak dla mnie lepszy od Pawełka, o Juszczyku już nie wspominając.

A były głosy, żebyśmy go wzięli, były..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.03.2010, 23:34
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ale przeciez to moze czlowieka wyprowadzic z rownowagi... Wisla nieudolnie szuka bramkarza juz tyle miesiecy, a w innych klubach jak go potrzebuja to po prostu takiego sciagaja.

Zgodze sie.

naprawde nie wiem jak mozna sie tak osmieszac i ktos kto za to odpowiada to powinien rowy kopac a nie zarzadzac w tym klubie.

inni jakos szybko znalezli(Lubin ,Odra) a my mamy Pawelka i Juszczyka czyli gorzej juz byc nie moze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
DOMEL3
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.03.2010, 00:14
Mamy czołówke najgorszych bramkarzy w PL. brakuje tylko cabaja zebysmy mieli 3 medalen na podium.

Litości
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.03.2010 o godz. 09:19.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.03.2010, 11:20
Pamiętam jak Franek był u nas na testach przed podpisaniem kontrakty z jagą... ale z tego co pamiętam to Skorża uznał że: 1. wiekowy a po 2. nie przygotowany do rundy... tak mówił w wywiadzie po meczu kontrolnym w którym sprawdzał Franka... chyba z Zabrzem.
Z Onyszką pewnie by było tak jak ze wszystkimi niemal piłkarzami z polskiej ligi... w poprzednich klubach zarabiali 50tyś zł. a przychodząc do Wisły żądają 200tyś ojro. (przykład R. Lewandowski)
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.03.2010, 11:42
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam jak Franek był u nas na testach przed podpisaniem kontrakty z jagą... ale z tego co pamiętam to Skorża uznał że: 1. wiekowy a po 2. nie przygotowany do rundy... tak mówił w wywiadzie po meczu kontrolnym w którym sprawdzał Franka... chyba z Zabrzem.
To zle pamietasz, Skorza bardzo chcial Franka w Wisle... Bardzo go namawial zeby choc poszedl na jedna rozmowe z zarzadem, ale pozniej cos tam wywiady byly z Frankiem ze nikt czasu nie mogl znalesc..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.03.2010, 11:42
Taki Onyszko dla nas w tym momencie to byłoby wybawienie,spokój. To byłoby coś. Wygląda na takiego co by wzbudzał respekt u naszych obrońców. No ale dla nas ściągnąć bramkarza to himalaje. Dla wiejskiej Odry to pikuś.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.03.2010, 12:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Taki Onyszko dla nas w tym momencie to byłoby wybawienie,spokój. To byłoby coś. Wygląda na takiego co by wzbudzał respekt u naszych obrońców. No ale dla nas ściągnąć bramkarza to himalaje. Dla wiejskiej Odry to pikuś.
Pewnie dziś chleb się lepiej sprzedaje niż kable
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.03.2010, 16:54
Schafer i Wisła To jak Klinsman i Bayern jeden sezon i odstrzał i w przypadku Wisły kłopoty finansowe przecież Niemiec będzie chciał transferów znając życie dostanie wolną ręke ws transferów tylko problem pojawi sie gdy w gre wejdą transfery za gotówke bo raczej takich zawodników i takie transfery będzie wolał Niemiec druga sprawa kilku zawodników bedzie musiało odejść żeby znalazła sie kasa na transfery i Cupiał będze miał wtedy jeszcze większy problem teraz pytanie Kto pójdzie za Skorżą zawodnicy mówia że stoją murem za Skorżą to pytanie kto odejdzie razem z nim Brożek,Małecki,Sobolewski ,Głowacki a może Marcelo chociaż mogę sie mylić
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów