|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Przeglądając kamerki można zauważyć, że są już 4 maszty oświetleniowe i 5 w trakcie podnoszenia
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi o to żeby odchylić go o 20-30stopni od pionu tak żeby obraz był lepiej widoczny dla parteru, a poza tym jeden rząd wiecej siedzący za telebimem widziałby ten po drugiej stronie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli pochylenie miało by sprawić że ostatni rząd widziałby telebim, to było by to sensowne, ale nie o 20-30 stopni ale ok 10-15 powinni odchylić, żeby nie pogorszyć widoczności dla kibiców na 2 poziomie.
A na ile pewne jest to że ostatni rząd ma zasłoniętą widoczność na przeciwległy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przeglądając dzisiaj zdjęcia zauważyłem coś bardzo ciekawego a zarazem zaczęło mnie nurtować czy ów "rozwiązanie" zostanie tak jak widać na zdjęciu:
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg Tam gdzie jest łączenie dachu z narożnikiem widać wyraźną szczelinę.I pytanie czy to tak zostanie czy zostanie zamaskowane.... Mam jednak obawy ,że szczelina może zostać.Porównywałem zdjęcia z początku budowy i wychodzi na to ,że przerwa w dachu jest w miejscu gdzie są szczeliny dylatacyjne(?). Wie ktoś coś na ten temat ? Niby to taka drobnostka ale dach będzie przeciekał i niezbyt ładnie to wygląda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Było już o tym mówione na poprzedniej stronie. Z całą pewnością zostanie to połączone innymi elementami dachu, tylko zaczęli oni to "składać" od strony 3 maja
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Tam już jest pokrycie dachu na całej powierzchni dachu oprócz tej szczeliny? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ok dzięki za odpowiedź.
Szukałem na poprzednich stronach ale widocznie przeoczyłem. A pytałem bo na budowie nic mnie już nie zdziwi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o poróenanie to jednak stadion Lecha to prawdziwy gniot. Moim zdaniem mimo wszystkich zastrzezen stadion Wisły robi dużo lepsze wrazenie przynajmniej podczas transmisji TV.
Cytat:
Tyle, że to jest 5 letni zysk itp. Powiedzmy sobie szczerze, raczej nie zanosi się na to żeby Wisłę było stać(Telefonikę) na takie inwestycje. Choć z drugiej strony byłaby to ciekawa forma wsparcia klubu przez Cupiała A w odległym terminie przecież można na tym zarobić.Chyba czekają nas ostre negocjacje na linii Wisła(Cupiał)- Miasto (dobrze, że jest wsparcie Olszówkii). Pewnie jeżeli miasto zgodzi się pokryć jeszcze trochę kosztów to Wisła zostanie operatorem. Wierzę, że cała sprawa skończy się jeszcze z korzyścią dla Wisły. Może Majchrowski liczy, że ktoś go lekko pogłaszcze(wiecie o co chodzi)... Okazuje się, że miasto dopłaciło 30 mil brakujących do budowy z tych pieniędzy, które miały iść na IT i resztę. Piękna sprawa. A teraz udają greka, że nie planowali w budżecie pieniędzy na te sprawy. A za wszystko ma zapłacić Wisełka Jeszcze się burzą, że po tych zmianach Wisła też zmieniła zdanie i nie chce być operatorem.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 07.03.2010 o godz. 09:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam prosbe. Zanim cos napiszecie przegladnijcie temat bo niektore sprawy powracaja co dwie strony i sa w kolko omawiane. Potem w tym tloku gina istotne informacje.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Na wschodniej dzisiaj pracują, jestem pod wrażeniem.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Widzę, że po raz pierwszy w Niedzielę także pracują. Dzisiaj od 7 rano zamontowali już piąte ramię oświetleniowe. Jestem zdziwiony pozytywnie.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.03.2010 o godz. 12:04.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam skoro dziś w niedzielę pracowali przy 5 maszcie oświetleniowym a wychodzi na to że to jest ostatni maszt na C , ten największy dźwig przejedzie jutro do składania zachodniej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie jest to ostatnie ramię. Na jednej trybunie ma być 7 masztów oświetleniowych.
Edyta: Ciekaw jestem, czy te maszty na razie są tylko montowane, czy również od razu podpinane do sieci elektrycznej? Kiedy moglibyśmy się spodziewać "próby" oświetlenia? Edyta vol. 2 Czy na dachu jest już to pleksowe poszycie? Bo na stopniach nie widać ani śladu śniegu, mimo iż na boisku jest go pełno.
Ostatnio edytowane przez rafalek : 07.03.2010 o godz. 12:19.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A mi się jednak wydaje że będzie 5 masztów oświetleniowych , bo w przypadku 7 masztów 1i 7 oświetlały by dach D i E no chyba że były by innej konstrukcji .
http://www.stadionwisly.info/ na samej górze jest wizualizacja stadionu i jak się dobrze przyjrzeć jest 5 masztów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gorzej, że wokół tego stadionu nie ma dobrej atmosfery, bo i trudno żeby była przy takich jajach. A dopiero czeka nas afera związana z brakiem 50-70 mln na IT, trybunę północną i uporządkowanie terenów na miejsca postojowe. Dym w Radzie Miasta będzie potężny. A w związku z tym mało prawdopodobne, by któraś z firm miała ochotę firmować swoją nazwą coś skompromitowanego w opinii publicznej i jeszcze za to płacić. edit
Ostatnio edytowane przez rav : 07.03.2010 o godz. 12:46.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...ca89a12a26c093 ciekawe dlaczego ten masz ma mniej lamp? Będą one dokręcane później? Nie żebym się czepiał
![]() ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I tak jak napisałem wcześniej w przypadku 7 masztów 1 i 7 oświetlały by dachy D i E . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
to chyba nie problem przestawić lampy zeby swiecily w inne miejsce?
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W każdym razie te 5 które już są na górze rozstawione są zaraz od końca dachu D do początku dachu E.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Masztów będzie 7 . Już teraz widać dlaczego - jest pięć i nie są symetrycznie rozstawione na całej długości trybuny.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ja słyszałem od osoby z klubu, że ma być 5 masztów i dodatkowe doświetlenie z "pod dachu"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Majchrowski obiecał, że będzie dzień w który będzie można sobie pochodzić po budowie stadionu.
Kojarzy ktoś jaki to miał być miesiąc? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Kamil : 07.03.2010 o godz. 14:15.
![]()
TYLKO WISŁA
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
wg jego odpowiedzi na jedno z zapytan radnego Olszówki ma to byc marzec.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znając prezydenta to zrobi dzień otwarty w jakiś poniedziałek między 10 a 14
![]() |
|