|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co do Ba, spokojnie - rzeczywiście dzisiaj zrobił wrażenie bardzo pozytywne. Natomiast trzeba sobie przypomnieć, że w pierwszym meczu z Levadią Kirm też zrobił świetne wrażenie a potem zgasł.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
w 100% się z tobą zgadzam... Nie trawie już Diaza.. zamiast grać to ten małpuje na boisku, fauluje, rzuca się jak nie wiem co.. 0 techniki i inteligencji na boisku... jak to mówią szybki a głupi jak Dawidowski;/ O Pawełku i jego dreszczowcach wspominać już nie trzeba bo to staje się monotonne... ![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Coś czuje, że ta runda na naszym szacownym forum będzie pod znakiem jechania po Diazie
Tak jak poprzednia to jechanie po Łobodzińskim, a wcześniej po Zieńczuku, a jeszcze dawniej po Brożkach ![]() Ale może dzięki temu Łobo odetchnie? Zresztą wróże mu kilka niezłych meczów, bo jak napisałem powyżej, będzie pewnie zmiennikiem Boguskiego lub Małeckiego na prawej flance i wchodząc na zamęczonego przeciwnika będzie robić dużo fajnego wiatru. P.S. oczywiście Diaz zagrał przeciętnie, nie da się ukryć.. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Długo jeszcze będziesz bronił Maciusia? Będziesz mówił, że jest ok, kiedy jest kurewsko daleko do ok? Usprawiedliwiać pechem można jeden mecz, ale nie ****a sytuację, kiedy drużyna nie ma żadnego charakteru. Chciałem wbić na forum z komórki ze stadionu, żeby pozdrowić serdecznie Skorżofili, ale jednak dałem sobie spokój, bo uznałem, że nie ma sensu. Jednak Twój post skłonił mnie teraz do napisania swojego zdania, bo nie mogę uwierzyć, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią powiedzieć ciepłe słowo na temat naszego trenera. Podajesz statystyki, ale najważniejsza z nich, taka, która się liczy, jest na naszą niekorzyść i tylko to się liczy. To nie jest sport wg Jerzego Engela, że mieliśmy więcej rogów, to wygrywamy. ****a, 2 obozy po 2 tygodnie każdy, sparingi z mocnymi klubami i ja się pytam- po ****, jak się nie potrafi wygrać z zasranym Bełchatowem nie pokazując słownie NIC, może z jedna akcja się udała i to też raczej dzięki umiejętnościom indywidualnym, niż pomysłom danym przez trenera. Rzygać się chce i tyle. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co tu dużo mówić . Słaby mecz Wiślaków . W ataku mielismy zaledwie poł zawodnika . W pomocy 2 , a obrona , teoeretycznie nasza najmocniejsza formacja całkowicie się w tym meczu gubiła . Traciła przypadkowo piłki , podawała do przeciwnika , dawała się wyprzedzić . Drżałem gdy Nowak pędził z piłką pod naszą bramke . Co z tego że z przebiegu meczu nalezała nam się bramka ( dwie poprzeczki ) , jeśli nie ma komu wykończyć akcji .
Subiektywne (surowe ) oceny graczy (1-10): Pawełek - 2 - Stabilna forma . Ktoś przypomina sobie jakas jego wybroniona piłke ? bo ja nie . Gdyby zadownicy Bełchatowa mieli lepszy celownik stracilibyśmy min 3 bramki w tym meczu . Po za tym klopsy w jego wykonaniu przeszły na porzadek dzienny . Alvarez - 3 - To on odpuscił krycie przy wrzutce na głowe Nowaka . Poza tym liczne błedy w obronie . Gdyby chociaz w ofensywie sie czyms wyróznił .. Głowacki - 3 - Bardzo słaby mecz kapitana . Tyle strat nie zanotował przez całą tamta runde ( gdy był zdrowy ) Marcelo - 5 - + za strzał w poprzeczke i to ze nie dał się sprowokjowac graczom GKSu . najmocniejszy nasz punkt w formacji defensywnej . Niestety też nie uchronił sie od błedów ( m.i. przy bramce ) Piotr Brożek - 3 -za bardzo napalił sie na wykonywanie stałych fragmentów . Poza tym w jego strone wchodzili jak w masło Kirm - 6 - na tle kolegów dobry mecz Kirma . Dużo biegał , walczł . Gdyby jeszcze lepiej wrzucał . Po jego strzale stworzyliśmy najlepszą szanse na wyrównanie . Sobolewski - 6 - obok Kirma najlepszy gracz 2 lini . Dla rywali ( prawie ) nie do przejścia . Diaz - 3 - ten mecz to jego jakies nieporozumienie , Nie wiem czemu Skorża nie sciągnał go w przerwie . Chcociaz druga połowe miał troche lepszą , to i tak Skorza mu za bardzo ufa . Boguski - 2 - niestety stracił sporoi swoich walorów po kontuzji . Zupełnie niewidoczny Hristov - 3 - Widać że nie mógł znaleźć miejsca na boisku . Chyba rola wysunietego napastnika , czekajacego na podania mu nie odpowiada , Gdy cofał się w głąb pola wygladało to lepiej . Ma potencjał , ale mecz mu nie wyszedł (z wiadomych powodów ) . Jirsak - 3 - kopia Diaza , z tym ze nie tak widowiskowa . Ba - 6 - w nastepnym mecz koniecznie musi zacząć od początku . Widać duże doświadczenie i niekonwencjonalność w jego grze .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.02.2010 o godz. 10:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miejmy nadzieje,że z Issą nie będzie tak jak z Kirmem na początku, bo teraz trzeba przyznać,że dobrze grał.Zależy mu bardzo by pojechać na Mistrzostwa Świata i będzie starał się jak najlepiej grać dla Wisły i o to chodzi.Z Arką Issa Ba powinien zagrać od pierwszej minuty a grac nie powinien albo Diaz,albo Jrsak-słabo grali z GKS-em.Jednak mam nadzieję,że Makinwa podpisze kontrakt i zagra z Arką.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ten mecz po raz kolejny pokazal ze kompletnie nie potrafimy grac ofensywnie - zreszta jak sie wystawia jednego gracza ofensywnego to ciezko myslec o czymkolwiek, jednego czyli Andraza ktory gral na swojej pozycji i byl przygotowany do sezonu, reszta czyli Bogus (nie swoja pozycja plus caly mecz z koniecznosci), Hristow (wiadomo), Diaz i Sobol (czyli typowi przeszkadzacze) - zostal jeszcze Tomas, o ktorym mozna powiedziec wszystko tylko nie to ze jest pomocnikiem (defensywnym, bo nie ma walecznosci i determinacji Sobola czy nawet Diaza, srodkowym bo wogole nie czuje tempa gry i nie potrafi jej kontrolowac, ofensywnym bo nie potrafi angazowac sie w akcje ofensywne, nie daje duzej ilosci pilek prostopadlych, wogole nie strzela z dystansu). No to jak my mielismy ten mecz wygrac ? A Ba zagral w tym meczu wiecej fajnych pilek niz Tomas przez caly sezon.
Co do samej porazki to nie przywiazywalbym do niej jakiejs znaczacej wagi Belchatow choc przeciwnik trudny to jednak nie prestizowy, przewage nadal mamy wiec jeszcze nic wielkiego sie nie stalo. Tylko zacznijmy w koncu grac ofensywnie bo wymiana stu podan w odleglosci 40 m od bramki przeciwnika gra ofensywna nie jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jesteście tak naiwni, czy tylko udajecie ? Myślicie, ze Skorża wpuści Ba od 1 min., a nie np. od 80 kiedy bedzie mu się palić pod.... ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
myśle że Ba jak będzie zdrowy to wygryzie Jirsaka,straciłem już nadzieje że z Czecha będzie jakiś pożytek.Był kompletnie niewidoczny,nie angażował sie w odbiór piłki,nie rozgrywał a o strzałach z dystansu już nawet nie warto wspominac
Co do Marcelo to ja bym go przesunął do pomocy a Sobola lub Diaza na środek obrony.Gdy Brazylijczyk znadował sie pod bramką Bełchatowa zawsze pachniało golem a Sobol jest tak doświadczony że dałby sobie rade na stoperze. Hristov to jak na debiutanta zagrał poprawnie.Raz ładnie sam sobie stworzył okazje a trzeba pamietac że dopiero od 3 dni jest w Wiśle
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.02.2010 o godz. 10:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Pytanie jedno ciśnie się na usta- a komu ten biedny Jirsak miał dawać te prostopadłe piłki, skoro sam stwierdziłeś, że nikogo nie było w ataku. W ogóle usuńmy napastników. Wtedy Skorża pewnie będzie zadowolony. Grajmy bardziej zachowawczo w naszej, słabszej od gabońskiej, lidze, a potem dziwmy się, że nie potrafimy strzelić bramki Leviadii. ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
1. Issa Ba ,na miejscu włodarzy Wisły nie czekałbym 3 miesiecy tylko przedłuzył z nim kontrakt juz dziś ,bo Senegalczyk jak zobaczy ,że pod wzgledem przyjecia pilki, odbioru, techniki i kreatywnosci na boisku przerasta wszystkich ,stwierdzi ze wstapienie do polskiej ligi to bylo niezle gów*o.
2.Jirsak i Pawełek - ci piłkarze nie nadają sie do Wisły 3.Przygotowanie fizyczne i dynamiczne slabsze od Belchatowa i jak ogladalem piatkowy mecz ,to sadze ze Cracovia byla lepiej pzygotowana niz Wisła pod reka Bahra i Terrizotiego - moze tutaj a nie w taktyce tkwi głowny problem (juz nie mowiac o 7 kontujach) |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
po **** te obozy przygotowania i transfeyr, jak i tak kończy się na kopaniu górą do Marcelo.
Skorża jest dalej niereformowalny, nic sie nie zmienia, i pewnie znów nam sie fartnie, rpzez frajerstwo innych. Masakra ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
O czym ty piszesz - paranoja jakaś? Brożek wyleciał 1h przed meczem, Małecki wykartkowany, Boguski cienki po kontuzji a Skorża miał się cieszyć ze napastników nie ma! Nie bredź już! Wstawił tego Hristowa i grał o zwycięstwo z 2 napastnikami... (Boguski, Hristow) a że obaj zagrali słabo to inna sprawa. Powiedz kogo Ty byś wstawił? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakim dwoma napastnikami skoro Boguski gral przez pierwsza polowe na boku pomocy ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A był jakiś inny choćby na ławce?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co ma lawka do tego ? Sztuka jest wykorzystywanie atutow ktore sie posiada a nie plakanie ze sie nie ma lawki. Sek w tym ze majac dwoch zdrowych napastnikow trzeba bylo wykorzystac ich atuty wstawiajac ich do ataku a nie do ataku wstawic kompletnie niezgranego z druzyna goscia jako jedynego napastnika (ktory nie wiedzial kiedy wyjsc na pozycje, komu odegrac, jak sie ustawic) a drugiego ktory rozumie gre druzyny rzucic na bok pomocy niwelujac ta reszte atutow ofensywnych ktore w tym momencie Wisla posiadala
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 28.02.2010 o godz. 10:52.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Issa Ba rewelacja,myślęl ,że bdzie to taki nasz "Szymek".Widac było,ze nasi nie nadążali myslowo za niektórymi zagraniami.Na tym przykładzie można już domniemac jak jest różnica między naszą ligą ,a np. francuską.Wiem,że to pierwszy mecz i to nie pełny,ale prognostyk dobry,oby tylko nie było tak jak z naszym Jasiem Paulistą ,który miał wejscie smoka,a potem zrównał sie z szarzyzną ligową..
Hristov nie mozna się wypowiadac ja miał jeden trening z dróżyną,ale wydawał mi sie przestraszony,taki zblokowany,jakby trochę kiepsko przepracował okres przygotowawczy.. Ogolnie przegraliśmy przez wieczny problem-brak skuteczności. Pawełek,komentator powiedział,ze popełnia jeden błąd na mecz,a tu zonk i było dwa-trzy poważne i kilka mniej,może czas ryzykowc z Juszczykiem ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Odpowiedzcie sobie na pytanie: kto zagrał gorszy mecz? Ten kto był kilka razy przy piłce, nie wychodził do podań, chował sie za plecami obrońców, czy ten który szukał gry, miał cztery strzały w tym dwa celne i kilka złych zagrań? Jeśli tak płaczecie na gre Diaza to następnym razem dostosuje się on do poziomu reszty naszych grajków i nie będzie podejmował żadnych prób by zaistnieć w meczu, nie będzie robił nic więc nie będzie miał błędów GENIALNE...a co za tym idzie nie będzie narażał sie na krytykę kibiców. I BEDZIECIE ZADOWOLENI. Gwoli ścisłości. Diaz nie zagrał dobrego meczu, ale lepszy od niego był tylko Kirm, rokujący Ba i Marcelo. Reszta nie robiła nic, przeszła obok spotkania. Byli niewidoczni, więc nie popełnili błedów. Ale czy mają być rozgrzeszeni a Diaz ma być kozłem ofiarnym, bo przejawiał jakąś chęć doi gry? A, że często nie wychodziło to inna sprawa. Ważne, że chciał i coś robił. Módlmy się, żeby nie poszedł waszym tokiem myślenia i nie powiedział: ".......e, inni niech walczą i biorą odpowiedzialność za grę na swoje barki. Ja nie będę się narażał. Zagram jak Sobol, Głowa, Hristov, Jirsak, Boguś, Brożek, pare razy coś tam kopne, nie będe sie wychylał, Kirm podejmuje dużo prób, więc pewnie kilka zagrań mu nie wyjdzie i on zbierze całą krytykę.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Może po prostu dostają po europejsku w dupę na tych obozach i mają (jak to mawiał Gmoch) każda nóżka po 50 kilo ?
Tacy jakby przymuleni. Depnięcia brak. Przypomina mi się drużyna za Petrescu. Również biegali o tempo za wolno. A np taki Engel to chyba się z nimi opierdalał i drużyna wyglądała super, śmigali lekko po boisku, dobry początek sezonu z formą na puchary, ale później spuchli niesamowicie i grali padlinę już do końca rundy. Zobaczymy jak to się rozwinie. Teraz i tak żadnych ruchów związanych z wymianą sztabu, czy trenra nie będzie. Więc można sobie płakać do woli, a i tak Skorża nas doprowadzi do końca sezonu. I dobrze, rozwaga i spokój wskazane, a nawet grając padlinę będziemy cały czas w walce o mistrza jestem tego pewien. Kordel_Walker;861366" napisał(a):
Zasługuje na cytat. Muszę się zgodzić. Diaz ma pozytywną energię. Po prostu nie jest to zawodnik kreatywny do ofensywy. Ale trzeba mu przyznać, że się stara coś grać, chociaż nie idzie. Natomiast nie przyczepiałbym się do Hristova bo napastnik to nie jest taka pozycja, że kiedy zechce będzie pod grą. Gra musi przyjść do niego, a w ataku praktycznie nie istnieliśmy z podanych przez ciebie względów, że nikt się nie wychylał i nie podejmował ryzyka.
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.02.2010 o godz. 11:06.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obrona tak jak byla, pomoc asymetrycznie czyli diaz lewa pomoc + srodek glownie zabezpieczenie tej strony w srodku Sobol i Maczynski na prawej ofensywnie ustawiony Andraz w ataku Boguski i Hristov, dalo by to tyle ze obroncy nie skupialiby sie na wylaczeniu Hristowa tylko bardziej na Boguskim, wiec Hristow mialby szanse pokazac atuty pilkarskie nie bazujace na zgraniu czy grze bez pilki. A Maczynskiego dlatego ze w Jirsaka juz kompletnie nie wierze, nie byl to mecz o duzym cisnieniu poza boiskowym, a przede wszystkim ze chlopak widzi co sie dzieje na boisku, potrafi zagrac pilke i nie boi sie probowac strzelac z dystansu, po 45-60 min wlazlby Ba za Maczynskiego
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja oglądając ten mecz miałem wrażenie jakby nasi piłkarze pierwszy raz ze sobą grali, zupełny brak porozumienia i zgrania, jeden wielki chaos i kopanina, 0 techniki (przyjęcie podania w naszym zespole jest wręcz tragiczne,każda piłka im odskakuje na kilka metrów..za to powinien się wziąć Skorża..bo wygląda to mizernie).. ogółem niesmak po tym meczu. Miejmy nadzieje że do wypadek przy pracy
![]() ![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie chodzi o to ze po meczu - Tomas nie zagral u nas zadnego dobrego meczu (dobrego w znaczeniu odpowiadajacego jego podobno nieprzecietnemu talentowi ) odkad przyszedl, forowanie go na sile do gry gdy ma sie inne mozliwosci (np. wspomniany Maczynski) uwazam za nie fair.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dokładnie..Nieraz odnoszę wrażenie że u nas w zespole nie liczą się umiejętności a nazwisko. Tomas był drogi to ma miejsce w podstawowym składzie, Łobo za nazwisko gra, Diaz gra tylko dlatego że jest reprezentantem Kostaryki...
![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
co do Jirsaka moim zdaniem Wisły styl nie pasuje do jego gry , ponieważ Wisla gra bardzo wolno wymieniając parę podań i grając piłkę do przodu na napastników pomijając linię pomocy , Jirsak wg mnie to taki Lampard. natomiast wracając do meczu jednego nie mogę pojąć można przegrać mecz będąc słabszym albo nie mieć szczęścia ale AMBICJA WOLA WALKI I ZAANGAŻOWANIE POWINNO BYĆ !
może jakaś motywacja Piłkarzy ?!którzy jakbym nie było zarabiają tyle co kilkunastu użytkowników forum ? ![]()
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 28.02.2010 o godz. 11:28.
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Należałoby Jrsaka ,albo wypożyczyć w letnim okienku albo sprzedać mamy przecież jeszcze Mączyńskiego,a Jrsak odkąd przyszedł to nie zachwyca.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ejjj no nie przeginajcie, ambicja i wola walki to byly... latali jak głupki, tylko nie bardzo wiedzieli gdzie mają latać...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|