The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2010, 19:12
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jasne, za czasów Wdowczyka

Po pierwsze - za Wdowca na transfery wydano lekko licząc z 2,5 mln €. Grzelaki, Eltony i inne wynalazki - jedne udane, inne nie. Last minute przed ligą mistrzów sprowadzano gościa za kilkaset tysięcy €, bo Wdowczyk chciał ofensywnego pomocnika. To nie byli tani zawodnicy, nie oszczędzano na transferach.

Ale później? Później był Wawrzyniak - bodaj 400 tys. €, Giza - podobnie. Za Urbana był zaciąg hiszpański - również bardzo kosztowny. W tym zawodnicy z papierami na granie - jak Descarga. Oraz Iwański za 650 tys. € - kupa kasy.

Do tego Legia stara się ciągle wyciągać wybijających się ligowców - np. Komorowski.

No i świetna praca z młodzieżą, na którą są jednak pieniądze (również na skautów, którzy takich chłopaków wypatrują w niższych ligach). Borysiuk, Rybus, teraz Kosecki.

Moim zdaniem nie ma co narzekać na zaangażowanie finansowe Waltera. Najwyżej na Trzeciaka i jego pomysły transferowe. A już porównywanie Waltera z Solorzem jest nieeleganckie. Z jednej strony - Solorz nie ruszył nawet małym palcem w sprawie wzmocnień, z drugiej (na szczęście) - nie jest skonfliktowany z kibicami.
To potwierdza, że jak mają być wyniki to muszą być pieniądze, za Wdowca zdecydowanie najwięcej wydali i tak się złożyło, że był mistrz. Ale trzeba było trafić takich graczy jak Roger czy Edson. A o wynikach pisałem w kontekście europucharów, porażka z Zurychem była historyczną w pierwszej fazie eliminacji. Potem było podobnie.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.02.2010, 19:36
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
To potwierdza, że jak mają być wyniki to muszą być pieniądze, za Wdowca zdecydowanie najwięcej wydali i tak się złożyło, że był mistrz. Ale trzeba było trafić takich graczy jak Roger czy Edson. A o wynikach pisałem w kontekście europucharów, porażka z Zurychem była historyczną w pierwszej fazie eliminacji. Potem było podobnie.

W takim razie u nas Cupiał też sabotuje nasz klub. Wszystkie argumenty warszawiaka, to zdarzenia, które u nas też były przerabiane i jakoś nikt nie płacze o sabotażu Cupiała itp.

Cytat:
Wystarczy że w 1 klubie właściciel zainwestuje odrobinę więcej niż teraz ( może Jaga, może Polonia) i już będzie wegetacja bez pucharów
Doszło do tego, czy lubisz sobie pogdybać po prostu?

Co do wymienianych młodych, to macie też zakupionego Kucharczyka (tak się nazywa?) ze Świtu. Podobno ogromny talent.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2010, 19:46
Jak tak czytam GemHZR - to tak jakbym czytał o naszym klubie - Z dwiema różnicami - in plus że u nas narazie nie ma w planach wyhodowania sobie nowych kibiców , in minus że jednak o wiele większa szansa jest na to że iti zdecyduje się na inwestycje po wybudowaniu stadionu, niż Cupiał u nas.

Co do tego że wystarczy 1 konkretny inwestor z konkretną kasą i dany klub wyprzedza ligę o kilka długości, to już dawno temu pisałem - Dziwię się że nikt się taki jeszcze nie znalazł bo w Polsce to jest zajebista nisza.
Konkretna kasa=zgarniasz całą pulę, jesteś na ustach wszystkich i wdrapując się do LM, raczej już tam siedzisz(przykłady Szachtara i Dynama)

W takiej Anglii czy Hiszpanii mogą se szejki przyjść, nawrzucać setek milionów a i tak o jakiś duży sukces ciężko.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.02.2010, 20:27
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie argumenty warszawiaka, to zdarzenia, które u nas też były przerabiane i jakoś nikt nie płacze o sabotażu Cupiała itp.
Tu sie zgodze w małym stopniu [jednak zakazów u nas poleciało nieco wiecej, a i sytuacja na trybunach jest nieco inna -poza tym nie widziałem zeby Wilczek z Cupiałem zamawiali grafiti Cracovii na stadionie Wisły], a mianowicie u nas jest wojna o herb, a u Was mimo podobnych działań cisza. Tylko, ze mnie to nie smieszy.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.02.2010 o godz. 20:29.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 17.02.2010, 20:47
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
W takim razie u nas Cupiał też sabotuje nasz klub. Wszystkie argumenty warszawiaka, to zdarzenia, które u nas też były przerabiane i jakoś nikt nie płacze o sabotażu Cupiała itp.
Ja tam nie wiem, ale w Wiśle przynajmniej zwolennicy właściciela mają argument w postaci 7 mistrzostw w ciągu ostatnich 10 lat w tym dwóch ostatnich z rzędu : P
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.02.2010, 21:12
Nie podajcie za wzór pracy z młodzieżą przypadku Borysiuka, tego gnojka kopiącego z tyłu bez piłki, mającego na sumieniu niejedną groźną kontuzję u przeciwnika, chyba że chodzi wam o sporty walki gdzie kopnięcia są wskazanym elementem walki.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.02.2010, 15:41
http://www.weszlo.com/news/4498

Polecam. Zwłaszcza przed kolejną publikacja rankingu o miejscu naszej (S)kopanej ekstraklasy,jakie jest kwestio nowane przez niektórych na tym forum....
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.02.2010, 15:58
Każdy, kto chociażby otarł się o klub klasy MAN U będzie w Polsce królem futbolu.
..
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.02.2010, 16:03
tofik napisał(a):Wyświetl post
Każdy, kto chociażby otarł się o klub klasy MAN U będzie w Polsce królem futbolu.
Ale mi bardziej chodzilo o graczy III ligi rosyjskiej. Nie tylko dysponowali świetną techniką, ale również wiedzieli co robia na boisku, wymienność pozycji, szybkie wymiany piłek w pełnym biegu, gra skrzydłami i pressingiem w obronie. I te gole takie jakies przemyslane, a niew stylu : temu sie odbilo od nogi, tamten sie potknal i uderzyl na bramke plecami..
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2010, 16:04
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/4498

Polecam. Zwłaszcza przed kolejną publikacja rankingu o miejscu naszej (S)kopanej ekstraklasy,jakie jest kwestio nowane przez niektórych na tym forum....
O poziomie naszej buraczanej pisałem już nie raz, więc wynik specjalnie mnie nie dziwi... Już dawno jesteśmy piłkarskim trzecim światem przy Rosji.

Co do skrótu - Chińczyk pokazał klasę. I cieszą takie transfery, bo pokazują, że za stosunkowe "grosze" mozna podnieść poziom drużyny, nie skazując się na Nowaków czy innych Mięcieli. W polskiej lidze są jako takie pieniądze (skoro gwiazda BATE bez mrugnięcia okiem do nas przychodzi, ponadto już kilka klubów stać na kontrakty rzędu 250-300 tys euro), jest potencjał (lada moment Euro, wkrótce ładne stadiony), brakuje tylko MYŚLENIA.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 18.02.2010, 16:05
Ja się zastanawiam dlaczego nasz nadtrener nie próbuje podjebać tego Chinola Legii. Przecież aż się prosi, skoro Urban nie jest przekonany, żółty jest bez klubu i przecież żadnej umowy przedwstępnej z Legią nie podpisał. :/ A choćby po tym sparingu z kacapami widać, że bramki chłop strzelać potrafi (świadczy też o tym jego cv). Dramat.

Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.02.2010, 16:15
Ten Chinol o którym mowa na pewno jest dobry..w Man U jeszcze długo nigdy nie bedzie Polaka który gra ofensywnie,juz nie mówie ze to będzie napastnik,na 100% jest dobrze wyszkolony technicznie,wolniejszy od naszych napadziorów pewnie też nie jest az nie moge uwiezyć w to ,że Urban go nie chce
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 18.02.2010, 16:19
W ilu meczach go widziałeś że tak wiele o nim wiesz ? Bo ja o nim nic nie wiem, po za tym że zaliczył 2 spotkania w ManU.

A to że nie bedzie Polaka w ManU w żadnym stopniu nie potwierdza przydatności Chińczyka(bo wydaje mi się że miał on zełniać role maskotki tak by 1200 mln chińczyków kupiło koszulkę ManU)
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 18.02.2010, 16:31
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
W ilu meczach go widziałeś że tak wiele o nim wiesz ? Bo ja o nim nic nie wiem, po za tym że zaliczył 2 spotkania w ManU.

A to że nie bedzie Polaka w ManU w żadnym stopniu nie potwierdza przydatności Chińczyka(bo wydaje mi się że miał on zełniać role maskotki tak by 1200 mln chińczyków kupiło koszulkę ManU)

Obejrzyj sobie ostatni sparing Legii, zobacz jego bramki, a potem popatrz jak wypadł Rogeiro na testach w Wiśle, albo jakie bramki podczas sparingów zdobywali nasi piłkarze.

Po drugie:

61 meczy w drugiej lidze belgijskiej i 33 bramki.

Po trzecie- zobacz sobie cytaty Fergusona mówiące o nim. Pewnie, że marketingowo byłby to dobry ruch dla ManU, ale nie kupiliby go tylko dlatego, żeby posadzić na ławce i liczyć na sprzedaż koszulek. Z resztą, do jego występów w MU nigdy nie doszło. Gość na naszą buraczaną ligę byłby objawieniem- wystarczy to, co pokazał w ich sparingu z kacapami.

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.02.2010, 16:49
Cytat:
A Kuszczak to kto? Z tego co pamiętam to kolumbijczycy za wpuszczoną bramkę nie dali u honorowego obywatelstwa
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Dżołkmen
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 18.02.2010, 16:53
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._arka_6_marca/

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=22741

No to jak w końcu, w piątek czy w sobote z Arką gramy?
WISŁA ZŁOTY WIEK
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 18.02.2010, 16:58
Chwila chwila chwila, po sparingu chcesz oceniać piłkarza(Sakaliev to powinna byćgwiazda, w 5 sparingach Arki przed sezonem strzelił 11 bramek) ?

Co do drugiej belgijskiej to jak na lige o statusie półamatorskim nie jest to wielki wyczyn. Dodatkowo bramki tam strzelał przed 3 laty tak więc...
W ManU zaś właśnie po to został kupiony by zagrać w dwóch pokazowych meczach w trakcie tournée po Chinach, oprócz tego zagrał jeszcze w meczu z Romą o nic(dodam że w tym meczu nie zachwycił) i jednym ligowym. Więc śmiało można powiedzieć że kupili go tylko po to by posadzić na ławce i wyjmować gdy mają do sprzedania X koszulek

Ja zanim podjąłbym się oceny jakiegokolwiek zawodnika to lubię obejrzeć go w 3-5 meczach o stawkę. Czy on jest dobry czy nie: nie wiem bo go nie widziałem, a argument że był(bo przecież nie grał) w ManU jest dla mnie żadnym argumentem. Jeśli zaś Urban go zostawi to znaczy że chłopak nic nie umie, Urban odstrzeliwuje tylko dobrych graczy.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 18.02.2010, 17:10
Chwila chwila chwila, po sparingu chcesz oceniać piłkarza(Sakaliev to powinna byćgwiazda, w 5 sparingach Arki przed sezonem strzelił 11 bramek) ?

Co do drugiej belgijskiej to jak na lige o statusie półamatorskim nie jest to wielki wyczyn. Dodatkowo bramki tam strzelał przed 3 laty tak więc...
W ManU zaś właśnie po to został kupiony by zagrać w dwóch pokazowych meczach w trakcie tournée po Chinach, oprócz tego zagrał jeszcze w meczu z Romą o nic(dodam że w tym meczu nie zachwycił) i jednym ligowym. Więc śmiało można powiedzieć że kupili go tylko po to by posadzić na ławce i wyjmować gdy mają do sprzedania X koszulek

Ja zanim podjąłbym się oceny jakiegokolwiek zawodnika to lubię obejrzeć go w 3-5 meczach o stawkę. Czy on jest dobry czy nie: nie wiem bo go nie widziałem, a argument że był(bo przecież nie grał) w ManU jest dla mnie żadnym argumentem. Jeśli zaś Urban go zostawi to znaczy że chłopak nic nie umie, Urban odstrzeliwuje tylko dobrych graczy.
A jaki status ma nasza liga? Profesjonalna, to ona jest tylko na papierze. Poza tym w żadnym tournee po Chinach nie brał udziału, więc nie twórz nowej rzeczywistości.

A pierwsze zdanie... hmmm... po czymś chyba muszę. A skoro wg Ciebie się nie da, to po co na całym świecie testuje się piłkarzy, skoro nie da się ich ocenić po tym, co pokazują na sparingach?

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2010, 17:15
Buziek_LG co Ty wypisujesz, gdyby nie problemy z pozwoleniem o pracę to może i Dong dłużej w MU posiedziałby, a po 2 on ma podstawowe umiejętności których 80% naszych piłkarzy nie ma..
a żeby to ocenić wystarczy spojrzeć na treningi i nawet takie sparingi..
bo nie wmówisz mi że odp ułożenie nogi i strzelanie tam gdzie się chce uderzyć to można oceniać tylko w meczach o stawkę...

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 18.02.2010, 17:17
Tylko żę na całym świecie testy są poprzedzane kilkumiesięczną obserwacją. Dodatkowo testy nie są przeprowadzane w sposób "masz piłkę i pokarz coś" a sztab kilku osób sprawdza zawodnika na kilku róznych pozycjach sprawdzając jego ogólną wartość.(bo testy zazwyczaj dotyczą bardzo młodych zawodników)

Co zaś Chin to sprawdź dokładniej swoje informacje.

Co zaś do durnowatej możemy zakończyć na tym rozmowę, brak argumentów właśnie tak się przejawia
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 18.02.2010, 17:19
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Buziek_LG co Ty wypisujesz, gdyby nie problemy z pozwoleniem o pracę to może i Dong dłużej w MU posiedziałby, a po 2 on ma podstawowe umiejętności których 80% naszych piłkarzy nie ma..
ale ja pytam po raz kolejny grzecznie gdzie Ty to widziałeś? Z mojej strony koniec tematu bo przypominacie mi Radka Michalskiego który kupował gwiazdy opierając się na zapisie DVD i dwutygodniowych testach
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 18.02.2010, 17:23
Ale jest faktem, ze strzelil 3 gole w sparingach Legii - jedyne z gry zostawiajac calkowicie w tyle Grzelaka czy Mieciela. I obie bramki z Ruskimi robią wrażenie. No i Urban chciał go odstrzelić, ale Miklas z Walterem mu to odradzili.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 18.02.2010, 17:26
widziałem filmiki ze sparingów jak i z treningów, bo wyobraź sobie że Legia robi podobnie jak my sprawozdania z obozów

ps może to i głupia statystyka ale Legia w przygotowaniach strzeliła 5 bramek z czego 3 właśnie Dong...

Buziek_LG naprawdę wejdź sobie na str Legii popatrz sobie i napisz ślepy nie jestem i nie trudno zobaczyć nawet na filmiku co koleś AKTUALNIE potrafi a że minąć 2 dla niego to nie problem to cóż nie chcesz tego zobaczyć trudno..

pewne umiejętności się posiada i nie znikają one czy się gra czy się nie gra no ale jak widać to Ty tutaj jesteś guru

a jak niby ocenialiscie Ba
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 18.02.2010 o godz. 21:47.

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 18.02.2010, 17:35
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
widziałem filmiki ze sparingów jak i z treningów, bo wyobraź sobie że Legia robi podobnie jak my sprawozdania z obozów
Ty nie przypominasz Radka Michalskiego, Ty jesteś Radek Michalski bis. Filmik, DVD, nawet zapis meczu to żaden materiał do oceny gracza. Tak długo jak w Polsce będzie się uważało inaczej tak długo polska piłka będzie w dupie. Koniec tematu z mojej strony

ps. Zaznaczam że ja nie wiem czy to jest dobry zawodnik czy nie, ale pisanie "Legia debile bo koleśbył w ManU" bez wcześniejszego go obejrzenia jest dla mnie idiotyzmem i tyle. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 18.02.2010 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 18.02.2010, 17:46
T
ps. Zaznaczam że ja nie wiem czy to jest dobry zawodnik czy nie, ale pisanie "Legia debile bo koleśbył w ManU" bez wcześniejszego go obejrzenia jest dla mnie idiotyzmem i tyle. Pozdrawiam
Ale chyba nikt tak nie pisze.. To jest tylko jedna z paru przesłanek za tym, ze gosc jak na nasza lige moze byc bardzo dobry. Nie mowie, ze bedzie - zreszta majac w pamieci przypadki Radovicia czy Rogera/Edsona, czyli sytuacje polegajace na tym, ze pierwsza runda swietna, a potem przygotowania z naszymi trenerami i koniec kariery - zapewne zagra pare dobrych meczów (Legia zakonczy na miejscu 2-3 sezon) i albo bedzie chcial wiecej kasy niz jakies grosze, ktore dostanie i pojdzie za granice albo podpisze konktrakt i jak Radovic sie skoczy.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 18.02.2010, 18:01
Fajne brameczki sypie ten Dong, szkoda ze my nie testujemy takich tylko jakies kaleki i szrot.
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 18.02.2010, 18:21
Komisja Ligi ukarała PB za Sebastiana Leszczaka
http://www.waszapilka.pl/article,491..._Polonie_Bytom
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 18.02.2010, 19:23
Buziek_LG
no widzisz mnie też o to chodziło bo ja nie wiem jak będą szły jego przygotowania czas pokaże wiem jedno że koleś ma podstawy do gry znacznie większe niż 90% kopaczy z naszej ligi

http://legia.com/www/index.php?akt=13101 zobacz sobie skrót i nie pisz ciągle że to jest w stylu Michalskiego bo to nie filmik z youtube z najlepszymi akcjami Donga ;p
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 18.02.2010 o godz. 21:46.

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 18.02.2010, 23:48
Wow ładne te bramy Donga, obie byłyby bramkami rundy w naszej extralidze ;p Ale po tych akcjach widać jak będzie wyglądała gra Legii w tej rundzie - graj do Donga i "brawodong brawodong brawodong" byle do przodu.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2010, 23:57
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Wow ładne te bramy Donga, obie byłyby bramkami rundy w naszej extralidze ;p Ale po tych akcjach widać jak będzie wyglądała gra Legii w tej rundzie - graj do Donga i "brawodong brawodong brawodong" byle do przodu.
Urban czerpie z "polskiego Beniteza", z tym, że u nas to się zowie "wyjeb na Brozia i jazda!" Widać taka moda u nas, no ale co zrobić gdy z całej "ekstra"klasy nie uzbiera się z 7-8 kopaczy potrafiących zagrać z klepki..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów