The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2010, 11:44
medyk napisał(a):Wyświetl post
wogole ten aspen to ma jakis dozywotni monopol na 'catering' na naszym stadionie? przydal by sie jakis nowy przetarg moze jakas firma z troche innym lepszym podejsciem do tego by to wygrała

Jakim jeszcze poważnym problemem mnie to forum zaskoczy? Byłeś kiedyś chłopie na wyjeździe? Jadłeś równie dobrze i równie niedrogo jak na Wiśle? Co jest złego w tej firmie? Karkówka, kiełba, szaszłyki, pieczywo. Chcesz zupę i schabowego z ziemniakami i surówką, to idź do knajpy, a nie na mecz.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2010, 11:57
taaa może od razuz napisz ze w ogóle po co catering, a kiełbaski są dla januszy. Ja mam dość czekania w kolejce 15 minut po zimną kiełbaskę i cole w której jest więcej piany niż napoju, bo nikt nie umie sobie poradzić z dystrybutorem.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.02.2010, 12:00
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Na trybunie E nie byłem, jeśli są tam tego typu pomieszczenia lecz po prostu nie wykorzystane, a gastronomia jest w namiocie przed trybuną, to wolę tego nie komentować. Zdrowy rozsądek mi po prostu podpowiada, że w sytuacji gdy na trybunie są punkty gastronomiczne to są one wykorzystywane, gdy nie ma wtedy mała gastronomia ląduje w namiotach.

(jeden z punktów gastronomicznych trybuny zachodniej, na wschodniej są takie same)

W internecie brak jakichkolwiek informacji na temat tej trybuny, tym bardziej rzutów pokazujących rozmieszczenie pomieszczeń.
Doprecyzuje, instalacje które tam zauważyłem są wyprowadzone z posadzki, mniej więcej po środku holu, przypominające umiejscowiniem planowanie stworzenia tam punktów gastronomicznych w formie "wysp" lub czegoś w formie liter "U"

Możliwe że się mylę jeśli ktoś byłby w stanie to proszę o odniesienie się do moich spostrzerzeń.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 16.02.2010, 12:06
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Doprecyzuje, instalacje które tam zauważyłem są wyprowadzone z posadzki, mniej więcej po środku holu, przypominające umiejscowiniem planowanie stworzenia tam punktów gastronomicznych w formie "wysp" lub czegoś w formie liter "U"

Możliwe że się mylę jeśli ktoś byłby w stanie to proszę o odniesienie się do moich spostrzerzeń.
Czyli najnormalniej na świecie punktów gastronomicznych nie wybudowano. Są podciągnięte instalacje pod miejsce w którym powinny się znajdować (trudno aby później miano rozkopywać posadzkę i podciągać instalację), jednak punkty gastronomiczne wewnątrz trybuny nie istnieją.
Na nowych trybunach wschodniej/zachodniej punkty gastronomiczne zostaną zbudowane i wyposażone, ich operator (czyli np. Aspen) po prostu będzie sprowadzał produkty, przygotowywał je w punktach i sprzedawał.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 16.02.2010, 12:09
Wicked napisał(a):Wyświetl post
taaa może od razuz napisz ze w ogóle po co catering, a kiełbaski są dla januszy. Ja mam dość czekania w kolejce 15 minut po zimną kiełbaskę i cole w której jest więcej piany niż napoju, bo nikt nie umie sobie poradzić z dystrybutorem.

Zadaj sobie pytanie, czy długie kolejki to wina firmy cateringowej, czy zarządcy stadionu, albo samego stadionu, na którym nie da się odpowiednio umieścić stanowisk z żarciem?

A z żarcia na Wiśle zawsze jestem zadowolony, chociaż rzadko jadam.

Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 16.02.2010, 12:10
Zostaną zbudowane i wyposażone przez operatora który będzie nim zarządzał. Nic nie stoi na przeszkodzie aby ten sam operator, albo nawet lepiej żeby inny, takie punktu zabudował na istniejących trybunach
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.02.2010, 12:22
Kto w ogóle z ramienia klubu jest odpowiedzialny za sprawy związane ze stadionem Niestety na stronie głównej prózno tego szukać. Tam jeszcze Wilczek jest prezesem ;]
Tak w ogóle dzisiaj ładne pogoda, a na budowie oprócz narożnika nic. Za tydzień mina 2 miesiące od czasu kiedy nic się nie dzieje.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.02.2010, 12:22
Czyli najnormalniej na świecie punktów gastronomicznych nie wybudowano. Są podciągnięte instalacje pod miejsce w którym powinny się znajdować (trudno aby później miano rozkopywać posadzkę i podciągać instalację), jednak punkty gastronomiczne wewnątrz trybuny nie istnieją.
Na nowych trybunach wschodniej/zachodniej punkty gastronomiczne zostaną zbudowane i wyposażone, ich operator (czyli np. Aspen) po prostu będzie sprowadzał produkty, przygotowywał je w punktach i sprzedawał.
Jesteś zorientowany w innych inwestycjach na innych stadionach, jak tam jest rozwiązana ta kwestia? Też punkty gastronomiczne będą wyposażone? Dla mnie jest to trochę irracjonalne, że firma otrzyma tak zagospodarowane miejsce, z urządzeniami które mogą jej być całkowicei nie potrzebne...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 16.02.2010, 12:30
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jesteś zorientowany w innych inwestycjach na innych stadionach, jak tam jest rozwiązana ta kwestia? Też punkty gastronomiczne będą wyposażone? Dla mnie jest to trochę irracjonalne, że firma otrzyma tak zagospodarowane miejsce, z urządzeniami które mogą jej być całkowicei nie potrzebne...
Punkty gastronomiczne są wyposażane już podczas budowy przez inwestora - operator tych punktów przygotowuje posiłki na tym co jest w punkcie gastronomicznym dostępne (są normy wyposażenia, to nie jakieś specjalistyczne restauracje a teoretycznie zwykłe stanowiska z kiełbasą i innymi prostymi posiłkami - mała gastronomia).
Punkty gastronomiczne na trybunach E/W na Reymonta też będą wyposażone, a operator po prostu będzie ich używał.
To jest coś co musi być gotowe razem ze stadionem, aby zaraz po odbiorach można było rozegrać mecz a kibice mieli dostępny catering.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 16.02.2010, 12:37
Zostaną zbudowane i wyposażone przez operatora który będzie nim zarządzał. Nic nie stoi na przeszkodzie aby ten sam operator, albo nawet lepiej żeby inny, takie punktu zabudował na istniejących trybunach
Ale do tej pory ich nie było, tak? I o to są Twoje płacze z tego, co rozumiem. Co miał Aspen zrobić? Wykupić kawałek placu pod C i B, gdzie zza siatki sprzedawali kiełbę? Czy wykupić kawałek działki i postawić na niej budkę z hamburgerami i taśmociągiem, żeby każdy był zadowolony.

A jeśli taki operator sam zbuduje punkty gastronomiczne i będą kiepskiej jakości, to też będziecie płakać, że kiłbaska za zimna i chcecie jego zmiany?

No i na koniec- Ultrasie Nowa Huta- osoba z takim podpisem najgłośniej się skarży na to, że kiełbaska na stadionie jest za zimna. Hehe. Ironia losu, nie?

Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 16.02.2010, 12:37
To jest coś co musi być gotowe razem ze stadionem, aby zaraz po odbiorach można było rozegrać mecz a kibice mieli dostępny catering.
To dlaczego mimo ogromnych kosztów jakie pochłonęła trybuna południowa takiego czegoś nie wykonano. Bez konsultacji ze specjalistami Pan O. pewnie nie wiedział że takie coś jest potrzebne Dobrze że chociaż toalety uwzględnił
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 16.02.2010, 12:43
chyba nie bardzo orientujesz się w tych sprawach. Powierzchnia komercyjna w większości wypadków wykonywana jest w tak zwanym standardzie developerskim. Nikt nie będzie wykańczał pod klucz powierzchni, gdzie nie wiadomo co tam będzie. Zajmuje się tym przyszły najemca, i koniec.

Do Dudi.

A co człowiek nie może być głodny Niektórzy na mecze muszą wyrywać się z pracy/uczelni. Nie maja czasu aby zjeść obiad czy przyjechać na stadion na 2 godziny przed meczem. Zreszta co ja Ci się będę tłumaczył.
Ostatnio edytowane przez Wicked : 16.02.2010 o godz. 12:45.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 16.02.2010, 12:52
Pero napisał(a):Wyświetl post
To dlaczego mimo ogromnych kosztów jakie pochłonęła trybuna południowa takiego czegoś nie wykonano. Bez konsultacji ze specjalistami Pan O. pewnie nie wiedział że takie coś jest potrzebne Dobrze że chociaż toalety uwzględnił
Tego to już należy pytać się inwestora albo projektanta.
Jeśli są instalacje podciągnięte pod punkty gastronomiczne a ich nie wybudowana to oznacza tylko tyle, że zostały one zaprojektowane a inwestor nie zdecydował się na realizację.
Z tego co mi świta, to na trybunie południowej najpierw oddano do użytku klatki schodowe i toalety, resztę przestrzeni miano zagospodarować później. O ile piętro zagospodarowano (jest tam chyba siłownia) o tyle punktów gastronomicznych już nie wybudowano. Żadnych zdjęć w internecie z wnętrza tej trybuny też niestety nie ma.

Aspen jako operator nie wsadzi do środka namiotu i nie zacznie przyrządzać dań. Aby wewnątrz przygotowywać posiłki muszą zostać wybudowane punkty gastronomiczne z zapleczem, przejść odbiory i zostać dopuszczone do użytku. Aspen dostał zlecenie na przygotowywanie posiłków na zewnątrz i tak też je przygotowuje. Stawiają tymczasowy namiot z atestem i tam przygotowują i sprzedają posiłki, po czym go sprzątają i mogą jechać z nim na drugi kraniec Polski.
Punkt gastronomiczny ma stałe wyposażenie, którego się nie usuwa. Jeśli jeden operator się nie podoba zostaje wynajęty kolejny i on przygotowuje posiłki.
chyba nie bardzo orientujesz się w tych sprawach. Powierzchnia komercyjna w większości wypadków wykonywana jest w tak zwanym standardzie developerskim. Nikt nie będzie wykańczał pod klucz powierzchni, gdzie nie wiadomo co tam będzie. Zajmuje się tym przyszły najemca, i koniec.
Punkty gastronomiczne to nie jest powierzchnia komercyjna, to są pomieszczenia niezbędne do funkcjonowania stadionu podczas meczów.
W stanie deweloperskim oddawane są biura, miejsca na kluby fitness, miejsce na muzeum, sklep czy jakąkolwiek inną działalność która jest tylko dodatkiem na stadionie.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 16.02.2010 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.02.2010, 13:11
panie Dudi jest XXI wiek i jesli już akurat mam ochote zjesc ta kiełbache i wypic cole to wybacz ale chciałbym to zrobic w warunkach normalnych nie wymagam schabowego jak napisałes wymagam by cena za ktora owa kiełbacha jest a tanie nie jest mogła wyladowac w moim brzuchu w przyzwoitych warunkach bez stania w kolejce z przepychaniem sie do jednego stanowiska przez 15 minut gdy jak ją dostane to nawet nie ma gdzie jej połozyc i normalnie zjesc komicznie to wyglada jak ludzie jedza na murkach trzymaja to w rekach cali sa uwaleni z tego połowa osob idzie z ta kielbacha na trybune przeciska sie wszyscy w kolo sa w tluszczu i musztardzie a nastepnie wsystkie talezyki i kubki laduja miedzy rzedami czy wymagam za duzo? nie sadze wystarczyłoby wiecej stanowisk parenascie stolikow nawet stojacych a nie kiełbacha podawana przez dziure w siatce
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 16.02.2010, 13:20
A czy projekt wnętrza trybuny północnej (która nie ma zaplecza) jest wykonany
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 16.02.2010, 13:21
medyk napisał(a):Wyświetl post
panie Dudi jest XXI wiek i jesli już akurat mam ochote zjesc ta kiełbache i wypic cole to wybacz ale chciałbym to zrobic w warunkach normalnych nie wymagam schabowego jak napisałes wymagam by cena za ktora owa kiełbacha jest a tanie nie jest mogła wyladowac w moim brzuchu w przyzwoitych warunkach bez stania w kolejce z przepychaniem sie do jednego stanowiska przez 15 minut gdy jak ją dostane to nawet nie ma gdzie jej połozyc i normalnie zjesc komicznie to wyglada jak ludzie jedza na murkach trzymaja to w rekach cali sa uwaleni z tego połowa osob idzie z ta kielbacha na trybune przeciska sie wszyscy w kolo sa w tluszczu i musztardzie a nastepnie wsystkie talezyki i kubki laduja miedzy rzedami czy wymagam za duzo? nie sadze wystarczyłoby wiecej stanowisk parenascie stolikow nawet stojacych a nie kiełbacha podawana przez dziure w siatce
No dobrze, ja rozumiem Twoje potrzeby, ale wydaje mi się, że pukanie z takimi pretensjami do drzwi Aspen, to po prostu pomylenie adresu. Zobacz co pisze wyżej gość znacznie lepiej zorientowany w temacie niż ja- to stadion ma zapewniać zaplecze gastronomii. A pod pojęciem zaplecze rozumiem nie tylko kuchnie itd, ale też miejsca konsumpcji, albo miejsca na te miejsca konsumpcji.

Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 16.02.2010, 13:30
Punkty gastronomiczne to nie jest powierzchnia komercyjna, to są pomieszczenia niezbędne do funkcjonowania stadionu podczas meczów.
W stanie deweloperskim oddawane są biura, miejsca na kluby fitness, miejsce na muzeum, sklep czy jakąkolwiek inną działalność która jest tylko dodatkiem na stadionie.
Tak się tylko zapytam czy znasz szczegóły umowy między inwestorem a wykonawcom, oraz miastem a Wisłą że takie rzeczy piszesz? Bo później na forum rodzą się dziwne legendy i mity odnośnie stadionu. Nie twierdze że w tym wypadku jest inaczej niż piszesz, ale też nie masz żadnego potwierdzenia swoich tez. A praktyka nie potwierdza tego co mówisz.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 16.02.2010, 13:46
Tak się tylko zapytam czy znasz szczegóły umowy między inwestorem a wykonawcom, oraz miastem a Wisłą że takie rzeczy piszesz? Bo później na forum rodzą się dziwne legendy i mity odnośnie stadionu. Nie twierdze że w tym wypadku jest inaczej niż piszesz, ale też nie masz żadnego potwierdzenia swoich tez. A praktyka nie potwierdza tego co mówisz.
Wykończenie i wyposażenie punktów gastronomicznych jest w umowie na budowę trybun E/W, tak samo jest na wszystkich innych budowanych stadionach w Polsce. To nie jest coś zależnego od umowy, mała gastronomia to część nieodłączna każdego nowoczesnego stadionu.
I zresztą jaka praktyka? Obserwuję/obserwowałem budowy wielu obiektów nie tylko w Polsce, nigdy nie obiło mi się o uszy aby zewnętrzny inwestor dokładał do budowy punktów gastronomicznych/toalet.
Ja wiem, że na starych stadionach w Polsce gastronomię przywoziła ze sobą firma - to po prostu tymczasowe przenośne namioty.
Wszelkie nowoczesne stadiony posiadają własne stałe punkty gastronomiczne, wraz z systemem płatności bezgotówkowych, to jest już standard aby sprzedaż odbywała się sprawnie. Punktów gastronomicznych nie ma wiele na żadnym stadionie, aby sprzedaż odbywała się płynnie wprowadzone zostają systemy płatności bezgotówkowych. Pieniądze idą najpierw do operatora stadionu (tudzież dzierżawcy) a ten rozlicza się z firmą odpowiedzialną za catering.
Pomijam kwestię restauracji na stadionach, to zupełnie inna sytuacja.
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
No dobrze, ja rozumiem Twoje potrzeby, ale wydaje mi się, że pukanie z takimi pretensjami do drzwi Aspen, to po prostu pomylenie adresu. Zobacz co pisze wyżej gość znacznie lepiej zorientowany w temacie niż ja- to stadion ma zapewniać zaplecze gastronomii. A pod pojęciem zaplecze rozumiem nie tylko kuchnie itd, ale też miejsca konsumpcji, albo miejsca na te miejsca konsumpcji.
Usiąść i zjeść przy stole podczas meczu mają zazwyczaj okazję VIPowie oraz część kibiców na trybunie klubu kibica - tam zazwyczaj jest fan pub, reszta musi się zadowolić posiłkiem na trybunach.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 16.02.2010, 13:58
Usiąść i zjeść przy stole podczas meczu mają zazwyczaj okazję VIPowie oraz część kibiców na trybunie klubu kibica - tam zazwyczaj jest fan pub, reszta musi się zadowolić posiłkiem na trybunach.

Nie miałem na myśli aż takiego "miejsca". Chodziło mi bardziej o coś w rodzaju lady wzdłuż ściany, na której można by położyć tackę z żarciem i postawić kubek z colą. Na Barcelonie takie coś było bodajże.

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.02.2010, 14:54
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Nie miałem na myśli aż takiego "miejsca". Chodziło mi bardziej o coś w rodzaju lady wzdłuż ściany, na której można by położyć tackę z żarciem i postawić kubek z colą. Na Barcelonie takie coś było bodajże.
Taka lada jest ok. Ile razy to razy ujebałem spodnie jedząc kiełbasę na kolanach, na krzesełku na stadionie albo straciłem ją przeciskając się do swojego miejsca :/
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.02.2010, 16:40
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Taka lada jest ok. Ile razy to razy ujebałem spodnie jedząc kiełbasę na kolanach, na krzesełku na stadionie albo straciłem ją przeciskając się do swojego miejsca :/
Jak się kupuje kiełbaske na Wiśle to trzeba się z tym liczyć. Problem jest wtedy gdy czeka się 20 min na Pepsi a tuż przed tobą sprzedają ostatnią bo beczka opsutoszała a w dodtaku nie widzisz strzelonego tuż po przerwie gola. Takich problemów nie powinno być
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 16.02.2010 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 16.02.2010, 20:01
właśnie o tym samym mowilem pare postów wyżej
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 16.02.2010, 20:12
Po gorącym odgazowanym Pepsi wypitym w Sosnowcu w przerwie meczu z Levadią, plus kiełbasą zjedzoną przed meczem, wszystko serwowane na Reymonta wydaje mi się królewskim daniem podawanym na złotej tacy.

Wszystko co piszecie o jedzeniu jest na chwilę obecną mało ważne, ważny jest stadion oddany w terminie i w miarę skończony. Reszta sie dotrze.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.02.2010, 22:53
Widzę, że ktoś poruszył temat firmy cateringowej na naszym stadionie. Chciałem się podpiąć pod pozytywną opinię o Aspenie. Zrobić więcej okienek i problem się rozwiąże, a jakość jedzenia w porównaniu do stadionów na których byłem jest na prawdę wysoka. Kiełbacha pierwsza liga.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.02.2010, 23:47
cola colą ale do kiełbasy powinna być piana
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 17.02.2010, 00:28
M89 napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że ktoś poruszył temat firmy cateringowej na naszym stadionie. Chciałem się podpiąć pod pozytywną opinię o Aspenie. Zrobić więcej okienek i problem się rozwiąże, a jakość jedzenia w porównaniu do stadionów na których byłem jest na prawdę wysoka. Kiełbacha pierwsza liga.
w tych opiniach podanych wyzej to bardziej chodzi o warunki w jakich sie ją je brak stolikow chociazby ja gdzies polozyc, smiesznie mala liczba 'okienek' itp.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 17.02.2010, 01:23
gigant napisał(a):Wyświetl post
Wszystko co piszecie o jedzeniu jest na chwilę obecną mało ważne, ważny jest stadion oddany w terminie i w miarę skończony. Reszta sie dotrze.
Zaprzeczasz sam sobie. Oddanie stadionu to między innymi przygotowanie pomieszczeń dla kibiców, a tymi są toalety i punkty gastronomiczne.
A to, że zaplecze lepiej zbudować od razu i nie liczyć na gruszki na wierzbie pokazał przykład trybuny północnej. Zresztą i tak tutaj nie ma co filozofować, w chwili gdy stadion zostanie oddany do użytku przynajmniej na trybunach E/W kibice dostaną wygodne warunki. Trzeba zabiegać o budowę wnętrza trybuny północnej, a jak się teraz okazało jeszcze o budowę punktów gastronomicznych wewnątrz południowej. To trzeba zrobić do czasu oddania stadionu, inaczej nie będzie ciekawie - północna zostanie wyłączona z użytku, a na południowej prędko się punktów gastronomicznych nie doczekamy - wątpię aby trybuna dostała zgodę na użytkowanie wnętrza gdy tam będą toczyć się dosyć szerokie prace budowlane.
Żeby sprzedaż odbywała się sprawnie potrzeba 2 rzeczy - odpowiedniej liczby punktów gastronomicznych z odpowiednim zapleczem (żeby nie zdarzały się sytuację, iż zabraknie dla kogoś oraz dania były szybko przyrządzane) oraz bezgotówkowego systemu płatności. O ile to pierwsze będzie na nowych trybunach, o tyle to drugie jest niepewne - nie wiadomo czy zostanie ujęte wraz z ogłoszeniem przetargu na monitoring i kołowroty, chociaż rozsądek podpowiada, iż powinno. Odpowiedź na najnowszą interpelację powinna rozwiązać tę kwestię.
Później trzeba zabiegać o budowę punktów gastronomicznych trybuny południowej oraz całego wnętrza trybuny północnej. To trzeba wymusić do czasu oddania stadionu, który prawdopodobnie znacznie się przedłuży.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 17.02.2010, 11:14
Troszkę odbiję od głównego tematu.

W dzisiejszym przeglądzie sportowym, napisane jest że od piątku mają przeprowadzać instalacje systemu podgrzewania i samą murawę. A co mnie zdziwiło i jednocześnie ucieszyło, że planowane jest wpuszczanie 325 kibiców gości - bo przynajmniej tak przestawiają sytuacje w pierwszym meczu jaki rozegra tam Cracovia z Legią.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.02.2010, 12:17
a czemu Cie ucieszyło?ustawkę już jakąś planujesz?
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 17.02.2010, 12:21
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
a czemu Cie ucieszyło?ustawkę już jakąś planujesz?
tak, banda na bandę
Powód: głupie pytanie, głupia odpowiedź :]
Ostatnio edytowane przez Kamil : 17.02.2010 o godz. 12:24.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów