|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szmal jak w transie
![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Już tylko 3!!
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
ja nie rozumiem jakim cudem oni mogą nam dawac tyle kar, a karnych dla nas nie gwizdza w ogole, chociaz bylo kilka oczywistcyh....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To jest mecz dwóch bramkarzy.
Tłuczyński Tłuczyński x 2.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.01.2010 o godz. 16:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
nasi zrobili wiele, ale Islandczycy zasłużenie wygrali. Byli lepsi.
edytka: sam nie wiem, komu bardziej w finale kibicować: żabojadów nie lubię, ale i za Chorwatami przez spółę z norweskimi sędziami od wczoraj też nie przepadam ![]()
Ostatnio edytowane przez harthausen : 31.01.2010 o godz. 16:35.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
brawo za walke w 2 polowie ale nie da sie wygrac majac 15 strat wlasnych
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cóż, szkoda chłopaków, ale i tak wywalczyli czwarte miejsce. Warto o tym pamiętać, zanim zaczniemy ich krytykować.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Straty i slaba skutecznosc w ataku...bylo tyle okazji do wyrownania(2 czy 3 kontry niewykorzystane)...
Trzeba bylo wygrac z Francja, w polfinale zagrac z Islandia, a w najgorszym razie w meczu o 3 miejsce z Hiszpania(ktora ogralismy)...nie mozna sobie odpuszczac spotkan na tym poziomie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Za DUŻO kar.Ale przegraliśmy na własne życzenie... kilka szans na dojście na jeden pkt albo nawet na remis niewykorzystane.
Dla mnie bohaterem jest SZMAL, to co on wyczyniał w II połowie to jest coś niesamowitego. Trudno.Następnym razem będzie lepiej *specjalnie pominąłem I połowę bo to wyglądało jak sparing/rozgrzewka... ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dzisiaj do sędziów nie można mieć zastrzeżeń.Miimo wszystko szacunek dla polaków!!!
![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
3 porażka z rzędu. Tu juz nie ma przypadku. Wyjście z grupy to max na co było stać ten zespół. Mankamenty widziane w meczach grupowych teraz wyszły ze zdwojoną siłą. Niektórzy uwierzyli propagandzie mediów jaki to mamy wspaniały zespół "idący na masjtra jak Amika". A rzeczywistośc jest taka jak w tych 3 meczach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jakbym miała okazję powiedzieć cokolwiek naszym szczypiornistom to przede wszystkim: DZIĘKI!
Za to jacy są, za emocje i za walkę. I za zaciśnięte pięści Wenty podczas hymnu. Szacunek! Mogą grać lepiej, gorzej - tak to jest, ale jakoś głupio by mi było mieć do nich pretensje. Po jakimkolwiek meczu, nawet gdyby dziś przegrali 10 bramkami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Też tak myślę. Dzisiaj widać było, że w I połowie jeszcze rozpamiętywali wczorajszy półfinał. Cóż w sporcie jak w życiu- ciężko zapomnieć, kiedy ktoś cię bezczelnie robi w ch... . Szacunek za walkę w II połowie! Podnieśli się i mogli wygrać, lub chociaż doprowadzić do dogrywki. Za dużo jednak błędów, najgorsze te straty i zmarnowane sytuacje z kontry...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
apropos wpisu, iż rzekomo Polacy odpuścili mecz Francją. My nie odpuściliśy tego meczu-my przegraliśmy , bo Francuzi graja piłke ręczna z innej planety. Wpis Gwiaździstego w 100% oddaje rzeczywistość.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ci goscie poprostu grają do ostatniej minuty. Piłkarze nozni przegrywając do przerwy 3:0 czy tam 4:0 na 2 połowe wyszli by tylko po to zeby wyjsc. Nasi wyszli na pełnej mocy, wg mnie sędziowie troche jednak przeginali , ilosc kar i nieuznanych bramek naszych była ogromna. Ale to kolejny mecz z emocjami do ostatnich sekund.
Brakuje tu Tkaczyka, ktory grał całkowicie inaczej niz nasi zawodnicy obecnie, on własnie wyłamywał sie roznymi sztuczkami i kiwkami, nie był taki łatwy do zaszufladkowania. No ale nic sie nie poradzi.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 31.01.2010 o godz. 16:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gołym okiem widać było , że chłopakom siedzi dalej w głowie mecz z Chorwacją. Naszym brakuje takiego typowego rzucającego, który rzuci w meczu co najmniej 8-9 bramek. Mnie najbardziej denerwowały banalne straty piłek i niewykorzystywanie sytuacji sam na sam.
W meczu z francuzami na 16 (!) rzutów z sytuacji sam na sam NIC nie siadło w bramkę! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Tylko ze na nastepne mistrzostwa będzie dla niego za późno. Ja myśle ze bardzo łądnie rozwijają sie nam Jaszka(w porównaniu z tym co wyczyniał na ostatnich MS) i Rosiński. Brakuje im troche doświadczenia i przedewszyskim ogrania z najlespzymi. Za dwa lata myśle ze to będzie nasza moc. Nie będziemy musieli ciagnąć jescze starszgo Wleklaka. Na te by się jeszcze nadał, na następny, mam nadzieję, że będą lepsi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Kocham piłkę nożną i żal mi patrzeć jak tabun panienek ten sport niszczy :(. Do piłki ręcznej nigdy mnie nie ciągnęło, bo pan Zbyszek (mój w-fista) ciągle kazał nam w nią grać, a uważam, że to tak samo sport nie dla kobiet jak futbol. Ale jak zdobywali brąz siłą rzeczy nie przełączałam kanału, i ponieważ widuję pana Zbyszka, powiedziałam mu, że za to zniechęcenie mam do niego wielki żal. Mam nadzieję, że Szmal dostanie indywidualną nagrodę . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pierwsza połowa zawalona zupełnie, widać było, że nie zapomnieli o Chorwatach. W drugiej pokazali klasę i ambicję, ale niestety już na nic się to zdało. Szkoda, że nie mamy medalu bo bardzo na niego liczyłem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Mi tu zalatuje Kozakiewiczem trochę, z którego to zrobili bohatera narodowego bo pokazał Ruskim słynny gest, a potem startował jako Niemiec...dlatego mam lekki dystans do Niego. Jest świetnym trenerem i był świetnym zawodnikiem.I tak na Niego patrzę. A co do meczu, tak jak wszyscy piszą, nie mam do nich pretensji. Trudno. Przynajmniej grali z sercem i zacięciem. Dziękuję Chłopakom, Trenerowi i całemu sztabowi kadry za te emocje.
Ostatnio edytowane przez Proud : 31.01.2010 o godz. 17:06.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
co nie było widać ? że oni odpuscili jeden mecz a potem półtorej meczu musieli sobie przypominać jak się w to gra ? wtedy kiedy było za późno ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1274768,21212...wiadomosc.html
Należy mu się jak psu kość! Gratulacje Sławek ;-) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Ustasze niech z Francuzami przegrają wysoko, bardzo wysoko.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 31.01.2010 o godz. 17:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Dokładnie trzeba podziękować naszym "Szczypiornistom" za walkę ,ambicję i sukces jakim jest 4 miejsce w Europie.
Już widzę jak by ludzie sikali ze szczęścia gdyby nasi "kopacze" byli w "czwórce" Europy (co nie zmienia faktu że im również kibicuję bo JESTEM POLAKIEM) ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ps.Przypomniał mi sie jeszcze jeden mankament reprezentacji Polski: brak rzutów z biodra oraz z zatrzymania. Zupełnie odpuściliśmy ten element gry.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 31.01.2010 o godz. 17:45.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wielkie dzięki dla naszej reprezentacji za to 4 miejsce, za emocje, walkę...... Jesteśmy w czołówce światowej a na pewno z błędów i niedociągnięć wyciągną wnioski i podczas kolejnej imprezy znów zawalczymy o najwyższe miejsca.
Ale też wielka szkoda bo medal był na wyciągnięcie ręki. Jednak był to już kolejny mecz, w którym wysoko grająca obrona przeciwników zneutralizowała nam atak, do tego brak umiejętności wykorzystania gry w przewadze i sytuacji sam na sam. Gratulacje jednak za to co Polacy zrobili w drugiej połowie ;-). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Finał jest genialny.Graja naprawde najlepsi z najlepszych. Fantastyczny mecz obu bramkarzy. Wenta powinien nagrac ten finał i puszczć naszym jako materiał szkoleniowy w jaki sposób sie broni i na ile sposobów można skończyć akcję.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
aktualny mistrz swiata: Francja (2009) aktualny mistrz Europy: Francja (2010) tak, trzeba bylo wygrac - na pewno im odpuscilismy ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Brakuje u nas kogoś tak niekonwencjonalnego jak Balic czy Karabatic, kogoś takiego kto rzuci z biodra, dogra niesamowitą piłkę, wepchnie się w obronę, wymusi faul i kto przede wszystkim dyryguje atakiem. Choćby kogoś takiego jak Tkaczyk. Jaszka zrobił ogromny postęp od ostatniego turnieju, ale na razie to on powyższym buty może czyścić.
Gratulacje dla Polaków za ambicję, ale nie wystarczyło niestety umiejętności, albo raczej zabrakło nam zimnej krwi w ataku. Nie ma co zwalać na sędziów. Przyznać jednak trzeba, że jest to sport, w którym dowolność interpretacji sytuacji boiskowych jest porażająca i każdą decyzję można wytłumaczyć. I gratulację dla Francji, bo grają nieosiągalną piłkę dla innych. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|