The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kieu
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2010, 16:05
Szmal jak w transie
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.01.2010, 16:07
Już tylko 3!!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.01.2010, 16:14
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Już tylko 3!!
Napisałeś i sie zjebało.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.01.2010, 16:15
ja nie rozumiem jakim cudem oni mogą nam dawac tyle kar, a karnych dla nas nie gwizdza w ogole, chociaz bylo kilka oczywistcyh....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.01.2010, 16:19
To jest mecz dwóch bramkarzy.

Tłuczyński

Tłuczyński x 2.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.01.2010 o godz. 16:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.01.2010, 16:31
nasi zrobili wiele, ale Islandczycy zasłużenie wygrali. Byli lepsi.

edytka:
sam nie wiem, komu bardziej w finale kibicować: żabojadów nie lubię, ale i za Chorwatami przez spółę z norweskimi sędziami od wczoraj też nie przepadam
Ostatnio edytowane przez harthausen : 31.01.2010 o godz. 16:35.

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.01.2010, 16:32
brawo za walke w 2 polowie ale nie da sie wygrac majac 15 strat wlasnych
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.01.2010, 16:33
Cóż, szkoda chłopaków, ale i tak wywalczyli czwarte miejsce. Warto o tym pamiętać, zanim zaczniemy ich krytykować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.01.2010, 16:35
Straty i slaba skutecznosc w ataku...bylo tyle okazji do wyrownania(2 czy 3 kontry niewykorzystane)...

Trzeba bylo wygrac z Francja, w polfinale zagrac z Islandia, a w najgorszym razie w meczu o 3 miejsce z Hiszpania(ktora ogralismy)...nie mozna sobie odpuszczac spotkan na tym poziomie.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.01.2010, 16:35
Za DUŻO kar.Ale przegraliśmy na własne życzenie... kilka szans na dojście na jeden pkt albo nawet na remis niewykorzystane.

Dla mnie bohaterem jest SZMAL, to co on wyczyniał w II połowie to jest coś niesamowitego.

Trudno.Następnym razem będzie lepiej

*specjalnie pominąłem I połowę bo to wyglądało jak sparing/rozgrzewka...
I
Odpowiedz cytując
Rafał_TS
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.01.2010, 16:36
Dzisiaj do sędziów nie można mieć zastrzeżeń.Miimo wszystko szacunek dla polaków!!!
[SIGPIC][/SIGPIC]
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.01.2010, 16:37
3 porażka z rzędu. Tu juz nie ma przypadku. Wyjście z grupy to max na co było stać ten zespół. Mankamenty widziane w meczach grupowych teraz wyszły ze zdwojoną siłą. Niektórzy uwierzyli propagandzie mediów jaki to mamy wspaniały zespół "idący na masjtra jak Amika". A rzeczywistośc jest taka jak w tych 3 meczach.
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.01.2010, 16:39
Jakbym miała okazję powiedzieć cokolwiek naszym szczypiornistom to przede wszystkim: DZIĘKI!

Za to jacy są, za emocje i za walkę. I za zaciśnięte pięści Wenty podczas hymnu. Szacunek!
Mogą grać lepiej, gorzej - tak to jest, ale jakoś głupio by mi było mieć do nich pretensje. Po jakimkolwiek meczu, nawet gdyby dziś przegrali 10 bramkami.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 31.01.2010, 16:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Cóż, szkoda chłopaków, ale i tak wywalczyli czwarte miejsce. Warto o tym pamiętać, zanim zaczniemy ich krytykować.
Też tak myślę. Dzisiaj widać było, że w I połowie jeszcze rozpamiętywali wczorajszy półfinał. Cóż w sporcie jak w życiu- ciężko zapomnieć, kiedy ktoś cię bezczelnie robi w ch... . Szacunek za walkę w II połowie! Podnieśli się i mogli wygrać, lub chociaż doprowadzić do dogrywki. Za dużo jednak błędów, najgorsze te straty i zmarnowane sytuacje z kontry...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

apropos wpisu, iż rzekomo Polacy odpuścili mecz Francją. My nie odpuściliśy tego meczu-my przegraliśmy , bo Francuzi graja piłke ręczna z innej planety. Wpis Gwiaździstego w 100% oddaje rzeczywistość.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Ci goscie poprostu grają do ostatniej minuty. Piłkarze nozni przegrywając do przerwy 3:0 czy tam 4:0 na 2 połowe wyszli by tylko po to zeby wyjsc. Nasi wyszli na pełnej mocy, wg mnie sędziowie troche jednak przeginali , ilosc kar i nieuznanych bramek naszych była ogromna. Ale to kolejny mecz z emocjami do ostatnich sekund.
Brakuje tu Tkaczyka, ktory grał całkowicie inaczej niz nasi zawodnicy obecnie, on własnie wyłamywał sie roznymi sztuczkami i kiwkami, nie był taki łatwy do zaszufladkowania. No ale nic sie nie poradzi.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 31.01.2010 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 31.01.2010, 16:54
Gołym okiem widać było , że chłopakom siedzi dalej w głowie mecz z Chorwacją. Naszym brakuje takiego typowego rzucającego, który rzuci w meczu co najmniej 8-9 bramek. Mnie najbardziej denerwowały banalne straty piłek i niewykorzystywanie sytuacji sam na sam.

W meczu z francuzami na 16 (!) rzutów z sytuacji sam na sam NIC nie siadło w bramkę!
Odpowiedz cytując
pawel#17
Junior Member

Stary 31.01.2010, 16:56
Tylko ze na nastepne mistrzostwa będzie dla niego za późno. Ja myśle ze bardzo łądnie rozwijają sie nam Jaszka(w porównaniu z tym co wyczyniał na ostatnich MS) i Rosiński. Brakuje im troche doświadczenia i przedewszyskim ogrania z najlespzymi. Za dwa lata myśle ze to będzie nasza moc. Nie będziemy musieli ciagnąć jescze starszgo Wleklaka. Na te by się jeszcze nadał, na następny, mam nadzieję, że będą lepsi
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 31.01.2010, 16:58
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze nozni przegrywając do przerwy 3:0 czy tam 4:0 na 2 połowe wyszli by tylko po to zeby wyjsc.
Te porównania ubliżają szczypiornistom . Kocham piłkę nożną i żal mi patrzeć jak tabun panienek ten sport niszczy :(.
Do piłki ręcznej nigdy mnie nie ciągnęło, bo pan Zbyszek (mój w-fista) ciągle kazał nam w nią grać, a uważam, że to tak samo sport nie dla kobiet jak futbol. Ale jak zdobywali brąz siłą rzeczy nie przełączałam kanału, i ponieważ widuję pana Zbyszka, powiedziałam mu, że za to zniechęcenie mam do niego wielki żal.

Mam nadzieję, że Szmal dostanie indywidualną nagrodę .
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.01.2010, 16:58
Pierwsza połowa zawalona zupełnie, widać było, że nie zapomnieli o Chorwatach. W drugiej pokazali klasę i ambicję, ale niestety już na nic się to zdało. Szkoda, że nie mamy medalu bo bardzo na niego liczyłem.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.01.2010, 17:04
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Jakbym miała okazję powiedzieć cokolwiek naszym szczypiornistom to przede wszystkim: DZIĘKI!

Za to jacy są, za emocje i za walkę. I za zaciśnięte pięści Wenty podczas hymnu. Szacunek!
Mogą grać lepiej, gorzej - tak to jest, ale jakoś głupio by mi było mieć do nich pretensje. Po jakimkolwiek meczu, nawet gdyby dziś przegrali 10 bramkami.
Tiramisu, z wszystkim się zgadzam...tylko mam mieszane uczucia co do tych pięści. Z tego co mi wiadomo Wenta najpierw reprezentował barwy Polski, by potem grać w kadrze Niemiec.
Mi tu zalatuje Kozakiewiczem trochę, z którego to zrobili bohatera narodowego bo pokazał Ruskim słynny gest, a potem startował jako Niemiec...dlatego mam lekki dystans do Niego. Jest świetnym trenerem i był świetnym zawodnikiem.I tak na Niego patrzę.

A co do meczu, tak jak wszyscy piszą, nie mam do nich pretensji. Trudno. Przynajmniej grali z sercem i zacięciem.

Dziękuję Chłopakom, Trenerowi i całemu sztabowi kadry za te emocje.
Ostatnio edytowane przez Proud : 31.01.2010 o godz. 17:06.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
miki2006
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 31.01.2010, 17:09
co nie było widać ? że oni odpuscili jeden mecz a potem półtorej meczu musieli sobie przypominać jak się w to gra ? wtedy kiedy było za późno ...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

http://sport.onet.pl/0,1274768,21212...wiadomosc.html

Należy mu się jak psu kość! Gratulacje Sławek ;-)
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Proud napisał(a):Wyświetl post
Tiramisu, z wszystkim się zgadzam...tylko mam mieszane uczucia co do tych pięści. Z tego co mi wiadomo Wenta najpierw reprezentował barwy Polski, by potem grać w kadrze Niemiec.
Mi tu zalatuje Kozakiewiczem trochę, z którego to zrobili bohatera narodowego bo pokazał Ruskim słynny gest, a potem startował jako Niemiec...dlatego mam lekki dystans do Niego. Jest świetnym trenerem i był świetnym zawodnikiem.I tak na Niego patrzę.
A to tego nie wiedziałam, pozameczowo tylko Jaszką się interesuje .
Ustasze niech z Francuzami przegrają wysoko, bardzo wysoko.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 31.01.2010 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 31.01.2010, 17:23
Dokładnie trzeba podziękować naszym "Szczypiornistom" za walkę ,ambicję i sukces jakim jest 4 miejsce w Europie.
Już widzę jak by ludzie sikali ze szczęścia gdyby nasi "kopacze" byli w "czwórce" Europy (co nie zmienia faktu że im również kibicuję bo JESTEM POLAKIEM)
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 31.01.2010, 17:37
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1274768,21212...wiadomosc.html

Należy mu się jak psu kość! Gratulacje Sławek ;-)
Jaki jest sens podawania AllStars przed finałem? Wystarczy ze w finale mecz zycia zagra kołowy Francji i nikt mnie nie przekona , że Chorwat jest lepszym kołowym.

Ps.Przypomniał mi sie jeszcze jeden mankament reprezentacji Polski: brak rzutów z biodra oraz z zatrzymania. Zupełnie odpuściliśmy ten element gry.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 31.01.2010 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.01.2010, 18:22
Wielkie dzięki dla naszej reprezentacji za to 4 miejsce, za emocje, walkę...... Jesteśmy w czołówce światowej a na pewno z błędów i niedociągnięć wyciągną wnioski i podczas kolejnej imprezy znów zawalczymy o najwyższe miejsca.

Ale też wielka szkoda bo medal był na wyciągnięcie ręki. Jednak był to już kolejny mecz, w którym wysoko grająca obrona przeciwników zneutralizowała nam atak, do tego brak umiejętności wykorzystania gry w przewadze i sytuacji sam na sam. Gratulacje jednak za to co Polacy zrobili w drugiej połowie ;-).
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 31.01.2010, 18:36
Finał jest genialny.Graja naprawde najlepsi z najlepszych. Fantastyczny mecz obu bramkarzy. Wenta powinien nagrac ten finał i puszczć naszym jako materiał szkoleniowy w jaki sposób sie broni i na ile sposobów można skończyć akcję.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.01.2010, 19:09
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Trzeba bylo wygrac z Francja, w polfinale zagrac z Islandia, a w najgorszym razie w meczu o 3 miejsce z Hiszpania(ktora ogralismy)...nie mozna sobie odpuszczac spotkan na tym poziomie.
aktualny mistrz olimpijski: Francja (2008)
aktualny mistrz swiata: Francja (2009)
aktualny mistrz Europy: Francja (2010)

tak, trzeba bylo wygrac - na pewno im odpuscilismy
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.01.2010, 19:34
Brakuje u nas kogoś tak niekonwencjonalnego jak Balic czy Karabatic, kogoś takiego kto rzuci z biodra, dogra niesamowitą piłkę, wepchnie się w obronę, wymusi faul i kto przede wszystkim dyryguje atakiem. Choćby kogoś takiego jak Tkaczyk. Jaszka zrobił ogromny postęp od ostatniego turnieju, ale na razie to on powyższym buty może czyścić.
Gratulacje dla Polaków za ambicję, ale nie wystarczyło niestety umiejętności, albo raczej zabrakło nam zimnej krwi w ataku. Nie ma co zwalać na sędziów. Przyznać jednak trzeba, że jest to sport, w którym dowolność interpretacji sytuacji boiskowych jest porażająca i każdą decyzję można wytłumaczyć.
I gratulację dla Francji, bo grają nieosiągalną piłkę dla innych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów