The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2010, 18:24
Czy dzisiejszy mecz jest transmitowany na jakimś kanale na Cyfrze+ ? (oczywiście obcojęzycznym, bo że na pl nie ma to wiem, się domyślam )
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.01.2010, 18:27
Jadę właśnie do Austrii na tydzień na narty, nie orientuję się ktoś jaka tamtejsza stacja transmituje ME ? Bardzo chciałbym obejrzeć wszystkie mecze Polaków, a jak dojdziemy do finału to na pewno w drodze powrotnej zahacze o Wiedeń na mecz.

A dzisiaj jedziemy !
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wienek
Ángel Caído

Od: 03.2004

Stary 24.01.2010, 18:30
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
tak to prawda, a teraz koles komentuje przez telefon z przesunieciem wobec obrazu - żenua
dziś zdążyli...

na cyfrze z tego co wiem, to nie ma...

w necie jest tu http://www.tv4play.se/nyheter/nyhets...eoId=1.1052162
WISŁA KRAKÓW

[J] BRACI SIĘ NIE TRACI !!!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.01.2010, 18:52
I gramy póki co tak jak mówiłem: KONSEKWENTNIE. Rezultat? 4 gole róznicy. Oby tylko nie rzucali jak rosinski kiedy w ytuacji 1:1 wali w trybuny z 7 metrów, a będzie dobrze. Hiszpanie nie graja nic z drugiej linii. A skrzydałami także niewiele zatem prowadzenie całkiem zasłuzone.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.01.2010, 19:11
Hiszpanie sa do ogrania tylko grajmy spokojnie swoje bez podpalania sie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.01.2010, 19:14
Za dużo tych karnych dla Hiszpanów jakby jeszcze to wyeliminować to będzie super.I przydało by się poprawić skuteczność na kontrach ale ogólnie nie jest źle.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 24.01.2010, 19:16
Naprawde nieźle to wygląda w obronie. Jedyny mankament to głupie ciągnięcie za koszulkę w sytuacji, gdy zawodnik Hiszpanii już minął obrońcę. Naprawde bez tego można się obyć. Mam nadziieje , że wenta zwróci uwage także na to , że bramkarz Hiszpanii to typowy "pajac"-skacze i można mu wrzucać wszystko na wysokości parkietu. Oby tak dalej i mamy półfinały.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 24.01.2010, 20:04
No i jest, podziwiam Wente ze wytrzymal jak nas doszli z 8 do 4 goli przewagi, nie wzial czasu i za chwile znowu było 8. Martwi troche brak formy Bieleckiego, ale Jurasik rekompensuje tą strate, no i fenomenalna gra obu Jureckich
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 24.01.2010, 20:06
Zagraliśmy zajebiście w obronie i dlatego taki dobry wynik.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.01.2010, 20:07
Dziś było lepiej ale bez jakiś wielkich fajerwerków. Hiszpania w sumie też nic nie pokazała.W sumie to może nasi oszczędzali siły i kontrolowali tylko mecz szykując się na półfinały.Martwi słaba postawa w rzutach karnych. Ten Hiszpan był prze model ze 100% skutecznością
I
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 24.01.2010, 20:08
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Tak ale Hiszpanie chyba mieli dzisiaj swoj najgorszy dzien (tak jak my ze Slowenia) bo niektore ich
straty byly niewytlumaczalne i jacys tacy senni byli ale to nie nasz problem zupelnie. Swietny mecz.

Z Czechami przewiduje horror bo jestesmy teoretycznie silniejsi, a i Czesi maja swietnego bramkarza.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 24.01.2010, 20:09
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
tak to prawda, a teraz koles komentuje przez telefon z przesunieciem wobec obrazu - żenua
to ja nie wiem jaki wy macie Polsat, przeciez spokojnie zdazyli na hymn i zadnego przesuniecia obrazu nie było. na 100% transmisja zaczela sie przed hymnem
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 24.01.2010, 20:10
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
otóż to!

byliśmy bardzo aktywni, w obronie jak i w ataku.

Do tego doszedł dobry, skuteczny atak i mamy świetny wynik.

Gratulacje Panowie!

Teraz jedziemy Pepików
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.01.2010, 20:16
Jest wygrana, po lepszej grze, ale dla mnie i tak jedynym rzetelnym sprawdzianem będzie mecz z Francuzami, o ile oczywiście trójkolorowi pokażą to na co ich stać.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Stary 24.01.2010, 20:27
http://atdhe.net/9312/watch-slovenia-vs-czech-republic

Link do meczu Słowenia - Czechy.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.01.2010, 20:57
uJak narazie Czesi prowadzą 21-12... Rozumiem, że zwycięstwo Czechów jest nam bardzo na rękę? ;]
Ostatnio edytowane przez Eternit : 24.01.2010 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Stary 24.01.2010, 21:42
Jest nam na rękę bo Słoweńcy stracą szanse na połfinał
Odpowiedz cytując
matern
Member

Od: 07.2008

Stary 24.01.2010, 22:53
mam pytanie przy tej samej ilosci punktow dwoch druzyn o miejscu decyduje bezposredni mecz czy stosunek bramek? Bo jesli to pierwsze to wygrana z Czechami daje nam polfinal
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.01.2010, 23:38
matern napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie przy tej samej ilosci punktow dwoch druzyn o miejscu decyduje bezposredni mecz czy stosunek bramek? Bo jesli to pierwsze to wygrana z Czechami daje nam polfinal
Bezpośredni mecz oczywiście, dlatego wygrana z Cechami daje nam półfinał. Jeśli natomiast ta sami liczba punktów wystąpi u więcej niż 2 drużyn, to kolejność ustawiana jest w oparciu o tabelę utworzoną z meczów między zainteresowanymi drużynami, ale zawsze na pierwszym miejscu brane są pod uwagę mecze między tymi drużynami, dopiero później bramki.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.01.2010, 04:35
Pięknie to na razie wygląda. Oby tak nasi grali aż do samego finału w Wiedniu.

Serce rośnie jak się takie mecze biało-czerwonych ogląda. Walczących i wygrywających z najlepszymi. Wierzę w złoto. Ale nawet jeśli medal będzie innego koloru będę się cieszył. Bo chłopaki dają z siebie wszystko i widać to na każdym metrze boiska. Dokładnie coś takiego chciałbym widzieć na boisku piłkarskim w wykonaniu naszych piłkarzy wiślackich. Walka na całego od pierwszej do ostatniej minuty. A nie teksty: "znowu na początku koncentracja nas zawiodła", "nie wiem dlaczego na początku na nas tak siedli, spodziewaliśmy się że nas zaatakują od pierwszych minut"..
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 25.01.2010, 13:07
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Pięknie to na razie wygląda. Oby tak nasi grali aż do samego finału w Wiedniu.

Serce rośnie jak się takie mecze biało-czerwonych ogląda. Walczących i wygrywających z najlepszymi. Wierzę w złoto. Ale nawet jeśli medal będzie innego koloru będę się cieszył. Bo chłopaki dają z siebie wszystko i widać to na każdym metrze boiska. Dokładnie coś takiego chciałbym widzieć na boisku piłkarskim w wykonaniu naszych piłkarzy wiślackich. Walka na całego od pierwszej do ostatniej minuty. A nie teksty: "znowu na początku koncentracja nas zawiodła", "nie wiem dlaczego na początku na nas tak siedli, spodziewaliśmy się że nas zaatakują od pierwszych minut"..
Nie tylko Ty

http://www.sport.pl/sport/1,65025,74...do_zlota_.html

Ja mam nadzieje , że pokażemy Francuzom gdzie ich miejsce. Bo ta drużyna mnie wyjątkowo drażni :->
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.01.2010, 23:33
Co do jutrzejszego meczu..gra Czechów opiera się głównie na jednym zawodniku Filipie Jicha z THW Kiel (czołowym graczu i strzelcu Bundesligi)-czasami wspiera go jeszcze Nocar z francuskiego Chambery Savoie , ale nie jestem pewien czy dobrym pomysłem byłoby granie np z jednym 'kryjącym' go zawodnikiem, bo wtedy więcej miejsca mają inni rozgrywający i skrzydłowi do schodzenia na środek..ale zobaczymy co wymyśli trener Wenta ostatecznie. W każdym razie jak zagramy tak jak dotychczas w obronie to jestem pewien dobrego wyniku jutro..i mam nadzieje że Jicha nie okaże się kolejnym 'Lazarovem' dla naszej reprezentacji.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.01.2010, 23:51
Jak widze pilkarzy recznych to widze walecznych dumnych i chcacych rozniesc rywala MEZCZYZN (nie mylic z ich odpowiednikami w dyscyplie gdzie pilki zamiast reki kopie sie nogą)

Widze walke,i chęc do osiagniecia czegos.Widze ambicje i determinacje.

Widze trenera ktory oddaje sie cala energie i oddal by wiele zeby pomoc swoim podpopiecznym.

Widze DRUZYNE gdzie kazdy walczy za kazdego ,"jeden za wszytskich wszyscy za jednego"

a dlaczego nie wiedze zadnego z tych w/w rzeczy u pilkarzy tyle ze nożnych?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 26.01.2010, 10:50
Mam mozliwosc zalatwienia biletow na 2 mecze polfinalowe po 73 euro sztuka. Niestety nie mam transportu. Moze ktos by sie decydowal na taki spontaniczny wyjazd ? Z Krakow to rzut beretem do Wiednia.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.01.2010, 10:57
Cetnik napisał(a):Wyświetl post
..i mam nadzieje że Jicha nie okaże się kolejnym 'Lazarovem' dla naszej reprezentacji.
Noo...Z Pepikami będzie pewnie mały horror ale miejmy nadzieję że z happy endem.
Lazarova już przerabiali więc pewnie Wenta i zespół wyciągnęli z tego wnioski.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.01.2010, 12:10
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jak widze pilkarzy recznych to widze walecznych dumnych i chcacych rozniesc rywala MEZCZYZN (nie mylic z ich odpowiednikami w dyscyplie gdzie pilki zamiast reki kopie sie nogą)

Widze walke,i chęc do osiagniecia czegos.Widze ambicje i determinacje.

Widze trenera ktory oddaje sie cala energie i oddal by wiele zeby pomoc swoim podpopiecznym.

Widze DRUZYNE gdzie kazdy walczy za kazdego ,"jeden za wszytskich wszyscy za jednego"

a dlaczego nie wiedze zadnego z tych w/w rzeczy u pilkarzy tyle ze nożnych?
Mam identyczne odczucia - w ogóle jak się porówna ambicję, determinację, profesjonalizm czy skromność nie tylko piłkarzy ręcznych, ale również innych sportowców, jak np. polskich siatkarzy czy Justyny Kowalczyk z polskimi piłkarzami i piłkarzami w polskiej lidze i jednocześnie gdy się porówna wyniki jakie osiągając Ci pierwsi przy zarobkach jakie mają Ci drudzy, to normalnie szlag człowieka trafia. Piłka nożna w Polsce przy takim porównaniu wygląda jak stowarzyszenie celebrytów a nie poważny sport.

Oczywiście są wyjątki i nie można tak podsumować każdego piłkarza, ale ogólne wrażenie i odczucie przy porównaniu z profesjonalnymi sportowcami wypada dla piłkarzy fatalnie .....
Odpowiedz cytując
kieu
Member

Od: 07.2009

Stary 26.01.2010, 20:52
Sporo bramek jak na jedna połowę.
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.01.2010, 20:53
Jak dla mnie gramy za spokojnie,bez zęba. Mało zdecydowanie i za wolno. Powtórka meczu ze Słowenią na razie. Nie wiem czy to taktyka Wenty aby spowolnić grę ale póki co efektu to nie przynosi.

P.S. Tak jestem laikiem ...
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 26.01.2010, 20:55
Po meczu wybitnym przyszedl bardzo średni mecz w obronie. Plus słaby Szmal na bramce(wyczuli jego slabsza strone w grze dołem) i mamy efekt jaki mamy. Ale -1 to nie jest jakies wielki deficyt i myśle ze wygramy, Choć Czesi graja naprawde dobra piłkę, bez kombinacji ale skutecznie. Będzie dobrze!
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 26.01.2010, 21:03
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
odmłodniał?

sprawdź kto stał na bramce
stał Kasa, dopiero jak ten Filip pierdykał mu bramę za bramą to wszedł Wyszomirski. popis słabych bramkarzy w dniu dzisiejszym oczywiście.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów