The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2009, 22:59
Pierwsza połowa bardzo bardzo udana! Druga... hmm, cieszy wynik
Cebanu - pewne interwencje, zagrał na dobrym poziomie.
Jop - o dziwo, najlepszy mecz w tej rundzie. Szkoda, że w poprzednich meczach zachowywał się jak junior..
Burliga - pierwsza połowa naprawdę niezła, w drugiej miał spore kłopoty z Kolendowiczem. Jak na debiut, uważam, że całkiem udanie .
Bardzo cieszy dzisiejsza postawa Boguskiego. Śmiem zaryzykować stwierdzenie, że przez całą rundę nie doczekalismy się takiej elegancji w grze, w dograniach u żadnego z naszych piłkarzy, jak dzisiaj u Bogusia. Brawo!

Sędziowanie... jak tu poprawiać poziom ligi, jeśli sędziowie są tak... żenujący? Zbyt dużo absurdalnych decyzji.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 11.12.2009, 23:18
Ostatni mecz jesieni spiął klamrą całą rundę. Do końca meczu marzyłem o dowiezieniu zwycięstwa i marzenia się spełniły. Uff jak gorąco no i tak pusto w tym Sosnowcu, co trochę tłumaczy, acz nie za dużo, ten stres permanentny w tej rundzie. No i ta bardzo groźna grupa pościgowa, która na szczęście błądzi i nie może Wisły dogonić

Co zrobi Cupiał ? Co zrobi Skorża ? Zwłaszcza z naszą ofensywą. Oto jest pytanie, bo wiosną jest cieplej i z temperatury wrażeń czy dowiozą czy nie, jednobramkowe zwycięstwo, mogę przepalić system nerwowy a Marcelo królem strzelców, jakoś wyobrazić sobie nie potrafię, choć nie zdziwiłbym się za bardzo

No i ta czyhająca za rogiem Levadia

Ps. Boże, nie umiem sobie wyobrazić Wisły bez Ćwielonga i Łobodzińskiego i chyba Jirsaka także. Tak jak i nie umiem sobie wyobrazić Wisły składającej się wyłącznie z piłkarzy klasy Marcelo, Sobolewski, Głowacki czy Boguski. To jest dopiero marzenie ściętej głowy !!!

Bo bez Garguły niestety ale już sobie wyobrażam Wisłę i bynajmniej ja już na niego nie liczę ani w bliższej ani w dalszej perspektywie. Warto zadbać o renegocjacje kontraktu za prawdopodobnie ok. 400 tys € i nie wprowadzać jak zrobiono to ostatnio, piłkarza z wadliwie wykonaną operacją ( i to za jego pieniądze i przez jego lekarza ) na siłę, na kilka minut gry, tylko w celu odebrania sobie szansy na taką renegocjacje lub nawet rozwiązanie z nim kontraktu, w ramach istniejących przepisów ( 6 miesięcy niezdolnosci do gry od czasu przejścia do Wisły ). No ale Cupiał przecież jest bogaty, Wisła też a Garguła to mistrz świata z Bełchatowa, jedynie wyjątkowo pechowy oraz cholernie dla Wisły zasłużony no i oczywiście, bardzo, bardzo biedny ( nikt mi nie powie, że diagnoza o źle wykonanej operacji, nie mogła być wydana przed wpuszczeniem go na boisko ). No ale jak słyszę, nasz trener dobroduszny i naiwny, będzie czekał na Łukasza do Lipca i pewnie znowu przedłuży mu życiorys Wiślacki . Szymkowiaka wyautowano z Wisły w tym samym wieku, co podpisano kontrakt z Gargułą i to PIĘCIO LETNI !!! Gdzie tu logika ? Gdzie tu sens i spójność postępowania klubu ? Owszem, Garguła coś tam rokował, ale jak doznał kontuzji, myślenie trzeba było zmienić o 180 stopni, zwłaszcza, gdy się pamiętało, warunki piłkarza i jego menagera, czyli najwyższy i najdłuższy z możliwych, kontrakt w lidze. To sprawnie funkcjonującym mózgom Wiślackich decydentów, powinno coś uzmysłowić lub chociaż wspomnieć historię kilku innych piłkarzy Wisły, dla tej Wisły nic nie wnoszących. My mamy rozgrywającego. Nazywa się Rafał Boguski. To on był kiedyś motorem napędowym Bełchatowa na równi chyba z Łukaszem Gargułą, kiedy to Bełchatów walczył po raz pierwszy w historii o mistrzostwo. Za pieniądze zmarnowane na sprowadzonych 2 rozgrywających tj. Jirsaka i Gargułę, mielibyśmy godnego konkurenta dla Rafała, jeśli tylko byśmy mądrze myśleli i działali. A za pieniądze wyrzucone na Łobodzińskiego, nawet tańszy od niego Kosowski byłby zbawieniem. To największe, bo najdroższe błędy transferowe Wisły Cupiała. Osławiona już pensja Cantoro, to przy nich pikuś, zwłaszcza, że taki Mauro przez te 9 lat coś tej Wiśle jednak dał w zamian. Garguła, Łobodziński, Jirsak oraz Cwielong ( wszyscy 5-cio letnie kontrakty ) to kompletna porażka Wiślackich decydentów, za którą kiedyś głowy potraciliby wszyscy za nią odpowiedzialni. Od szefa RN i prezesa klubu, po dyrektora sportowego i każdego trenera. Jakoś teraz Skorża się broni mistrzostwami, ale na Boga wystarczy już tego marnotrawstwa i niekompetencji, a już na pewno wystarczy popełniania błędu Garguły na tle przykładu Dawidowskiego. No jakieś granice powtarzalności tych samych błędów, muszą wreszcie w tym klubie zafunkcjonować, bez względu na to, kto teraz w nim rządzi w roli menagera. OK. nikt nie spodziewał się katastrofy z Gargułą, ale gdy ona nastąpiła, trzeba wyciągać z niej wnioski, zwłaszcza, że w historii już to przerabialiśmy.

Mam nadzieję, że to już ostatni "pechowy" piłkarz, zasilił listę płac najlepiej opłacalnych piłkarzy ligii, niegrających w piłkę i liczę tutaj na rozum i twardą rękę Cupiała o ile ma on w sobie jeszcze instynkt samoobronny przed "dobrodusznym klanem" piłkarsko-trenerskim. Kiedyś optowałem za Nowakiem a teraz modlę się aby już ani jeden "gwiazdor" naszej ekskluzywnej ligii polskiej, nie zasilał w najbliższych kilku latach, listy płac Wisły. Polscy piłkarze, a zwłaszcza Ci starsi lub kontuzjogenni, nie wytrzymują konieczności zwiększenia wysiłku fizycznego, w związku ze wzrastającymi wymaganiami, nawet naszej piłki minimalistycznej i ich kontuzje trzeba kalkulować w stosunku 50/50 % lub więcej, tym bardziej jeśli nie ma im kto w zespole dać szansy na regeneracyjny odpoczynek w raptem 15 meczach w rundzie . Oni najzwyczajniej w świecie nie byli do takiego wysiłku przystosowywani przez całą swoją karierę, więc dla nich zwiększone obciążenia fizyczne i potyczki z jeszcze bardziej niesprawnymi przecinakami ligowymi, są po prostu zabójcze. Oni już wyżej ....... nie podskoczą i tyle w temacie wzmocnień w najbliższych latach. Jeśli marzymy nadal o pucharach, to trzeba szukać profesjonalistów ze świata, dbających o swoją kondycję i umiejętności, tak jak Marcelo czyli i w klubie i poza nim.
Ostatnio edytowane przez kot : 12.12.2009 o godz. 01:15.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.12.2009, 23:47
Najważniejsze ze był Cupiał na meczu i nie było " jeża"
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.12.2009, 23:51
Dobrze że mecz wygrany i dobrze że ta runda już się skończyła. Co do gry to pozamiatane powinno być po pierwszej połowie, nieuznana bramka i zmarnowane sytuacje Małego i Kirma a i Brożek mógł jedną bramkę dołożyć.
Burliga w pierwszej połowie poprawnie, natomiast w drugiej nie radził sobie z Kolendowiczem. Zupełnie nie widoczni środkowi pomocnicy, o istnieniu Jirsaka to w ogóle można było zapomnieć aczkolwiek ładnie powalił gościa z Zagłębia, chyba na wieczorne KSW się szykował. Natomiast kilka fajnych zagrań Boguskiego.
Tak patrząc na skład to strach, brak typowego napastnika, środek pola też słaby, skrzydłowy Łobodziński, w obronie Burliga i Jop, dobrze że ta runda się kończy.
A teraz spokojnie można patrzeć co zrobią Legia, Lech i Bełchatów. Później święta, sylwester no i oczywiście nasze ukochane okno transferowe.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.12.2009, 00:07
skeba napisał(a):Wyświetl post
To powiedz mi, jak ty możesz sięczuć pewniej, gdy bramkarz jest niepewny he.
Trochę chyba pokręciło Ci się.
Ja nie widzę żadnej sprzeczności - czułem się pewniej niż gdy między słupkami stoi Pawełek (bo robi masę głupot), a że Cebanu brak pewności - może precyzyjniej - ogrania. Ja po prostu mam większy komfort psychiczny, kiedy on tam stoi.

Nie ma potrzeby rozmywać. Miłego łikendu!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 12.12.2009, 00:19
kot gwoli ścisłości to Szymka sprzedano bo miał spine z Cupiałem i to sprzedano za grosze, a nie że był za stary..

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.12.2009, 00:23
Cieszę się, że moje obawy co do meczu się nie sprawdziły. Zdziesiątkowana kadrowo Wisła (bez 8 ważnych graczy) pokonała Zagłębie Lubin i Roberta Małka. Inna sprawa, że za tę nieuznaną niesłusznie bramkę to Małek powinien dostać potężnego kopniaka w d... od Boguskiego. Tyle, że Rafał jest zbyt grzeczny. A Marcelo po raz kolejny okazał się cennym skarbem.

Tak czy inaczej, Wisła jest w tej chwili w dobrej sytuacji, przewaga punktowa nad grupą pościgową jest dość spora. Zimowe okno transferowe będzie miało duże znaczenie, czy ta przewaga się zwiększy, czy też nie. 40 pkt (na 51 możliwych) po 17 meczach to niezły dorobek, ale dobrze wiemy, że nasza liga jest dziwnie nieprzewidywalna (casus Cracovii), a sędziowie potrafią ukraść masę bramek (nam: z Polonią B., dziś z Zagłębiem + brak karnego z Lechem). Na razie trzeba cieszyć się z tego, co mamy i liczyć że zimowe okno będzie czasem wzmocnień a nie wyprzedaży.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 12.12.2009, 00:34
Wiślaków w tym meczu można pochwalić tylko za wolę walki, a więc za to, za co ostatnimi czasy tak bardzo byli krytykowani. Niestety, piłkarsko jesteśmy dalej w głębokim dole. Oczywiście nie liczyłem na to, że w ostatnim meczu drużyna przejdzie jaką niesłychaną metamorfozę pod tym względem, dlatego nie robię z tego faktu jakiegoś wielkiego halo. Zresztą od jakiegoś czasu nie ukrywam, że Skorża nic więcej z tej drużyny nie wyciągnie. Tak się zastanawiam, co jeszcze musi się stać, żeby przyszedł lepszy trener.

Pozytywnie zaskoczył mnie Jop. Rozegrał niezłe spotkanie, dobrze czytał grę, wyprzedzał podania i wygrywał pojedynki główkowe. Jego największym mankamentem niestety jest brak szybkości i zwrotności. Może da się to w zimie poprawić?
Dwa błędy Marcelo, ale bramka to rekompensuje.

Dziś słabiej Małecki, dużo niecelnych podań. Boguski będzie dużym wzmocnieniem jak całkiem wyzdrowieje, widać inteligencje w jego grze i dobry przegląd pola. Niecelne podania wynikały, jak sądzę, z braku dostatecznego czucia piłki po kontuzji.

Nie wiem, czemu się czepiacie Cebanu, nie zauważyłem ani jednego błędu w jego występie.

Potwornie razi natomiast brak organizacji gry, chaos, brak zgrania i zrozumienia. No, ale to już szkoła (a raczej jej brak) pana Skorży.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.12.2009, 00:38
I połowo całkiem dobra, o drugiej należy jak najszybciej zapomnieć. Mecz wygrany +3 pkt w tabeli, to się liczy. Mankamentów było baardzo dużo, ale można to zrzucić na karb potwornie przetrzebionego składu.

Niestety, nie zgadzam się z wami, w tym że Burliga zagrał dziś dobry mecz. Był słabiutki, cienki jak polsilver. Niejaki Robert Kolendowicz jechał z nim jak chciał w 2giej połowie, a jakimiś wielkim piłkarzem nie jest. Nie ma co się oszukiwać Burliga nie jest piłkarzem, którego umiejętności predysponują do gry w zespole Mistrza Polski. Niestety, najnormalniej na świecie jest za słaby, co widać gołym okiem.

Jeszcze raz powiem - w obecnej sytuacji 3pkt baardzo cieszą.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.12.2009, 00:52
kot napisał(a):Wyświetl post

. Warto zadbać o renegocjacje kontraktu za prawdopodobnie ok. 400 tys € i nie wprowadzać jak zrobiono to ostatnio, piłkarza z wadliwie wykonaną operacją ( i to za jego pieniądze i przez jego lekarza ) na siłę, na kilka minut gry, tylko w celu odebrania sobie szansy na taką renegocjacje lub nawet rozwiązanie z nim kontraktu, w ramach istniejących przepisów ( 6 miesięcy niezdolnosci do gry od czasu przejścia do Wisły ). (...), co podpisano kontrakt z Gargułą i to PIĘCIO LETNI !!! Gdzie tu logika ? Gdzie tu sens i spójność postępowania klubu ? O .
Do tego wystarczy dodać Łobodzińskiego za 400 tysięcy i dziwić się czemu w Wiśle nie ma pieniędzy. Przy takim zarządzaniu siłą rzeczy być nie może. To nie jest tak,że kasy nie ma,bo jest,i to sporo tylko źle jest wydawana. Wg mnie Cupiał powinien przebudować struktury zarządcze. Przecież to jest kpina podpisywać zawodnika 29 letniego na pięć lat. To samo z słabiutkim Łobodzińskim. Jak tak czytam te liczby,lata i sumy to zastanawiam się czy Cupiał w ogóle czyta to co podpisywane jest w imieniu Wisły. Bo aż mi się wierzyć nie chce aby właściciel tak zarządzał własną spółką.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.12.2009, 00:53
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Cieszę się, że moje obawy co do meczu się nie sprawdziły. Zdziesiątkowana kadrowo Wisła (bez 8 ważnych graczy) pokonała Zagłębie Lubin i Roberta Małka. Inna sprawa, że za tę nieuznaną niesłusznie bramkę to Małek powinien dostać potężnego kopniaka w d... od Boguskiego. Tyle, że Rafał jest zbyt grzeczny. A Marcelo po raz kolejny okazał się cennym skarbem.

Tak czy inaczej, Wisła jest w tej chwili w dobrej sytuacji, przewaga punktowa nad grupą pościgową jest dość spora. Zimowe okno transferowe będzie miało duże znaczenie, czy ta przewaga się zwiększy, czy też nie. 40 pkt (na 51 możliwych) po 17 meczach to niezły dorobek, ale dobrze wiemy, że nasza liga jest dziwnie nieprzewidywalna (casus Cracovii), a sędziowie potrafią ukraść masę bramek (nam: z Polonią B., dziś z Zagłębiem + brak karnego z Lechem). Na razie trzeba cieszyć się z tego, co mamy i liczyć że zimowe okno będzie czasem wzmocnień a nie wyprzedaży.

Akurat Malek w tym meczu o dziwo sedziowal nawet dobrze.

No coz znowu ta meczarnia do konca o wynik..ale do tego juz czliowiek przywyknał

Z samej gry,podan mozna byc zadowolonym ,pare akcji naprawde pierwsza klasa.
Rafal Boguski juz dzis jeden z najepszych na boisku ,czekam jak wroci do 100% dyspozycjii,

Fajnie ze bez 2/3 skladu mamy zaliczke na wiosne.Teraz MĄDRZE przepracowac okres ,jakies transfery () i na wiosne bedziemy duuuzo slniejsi,
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.12.2009, 01:08
Wiecie jak wyglądała praca liniowego - gdy piłka wychodziła na aut to podnosił chorągiewkę i patrzył co Małek pokaże i do tej ręki ją przekładał – żenada i tragedia.

Boguski rozegrał naprawdę dobry mecz, piłka kleiła mu się do nogi.

Mecz przy pustych trybunach ogląd się strasznie, ale też wszystko słychać co piłkarze i trenerzy mówią.
Ciekawe czy wszło będzie teraz Franka Smudę cytować (a byłoby co )
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 12.12.2009, 01:09
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Z samej gry,podan mozna byc zadowolonym
No przepraszam Cię bardzo, ale chyba dwa różne mecze oglądaliśmy... przecież II połowa to rębanka ma maksa z niezliczoną ilością strat i niecelnych podań + 3 składne akcje...
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 12.12.2009, 01:14
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Wiecie jak wyglądała praca liniowego - gdy piłka wychodziła na aut to podnosił chorągiewkę i patrzył co Małek pokaże i do tej ręki ją przekładał – żenada i tragedia.

Boguski rozegrał naprawdę dobry mecz, piłka kleiła mu się do nogi.

Mecz przy pustych trybunach ogląd się strasznie, ale też wszystko słychać co piłkarze i trenerzy mówią.
Ciekawe czy wszło będzie teraz Franka Smudę cytować (a byłoby co )
Mogliby też to cytować

Ptak do liniowego: jak sędziujesz, ****a, ja .......e ! Fotoreporter z narożnika: Tu są dzieci! Ptak (potulnie): Przepraszam!

Dialog rundy

Ewentualnie Małecki po kartce "poślizgnąłem się, no"

Tak jak piszesz - mecze bez publiki to kiszka, ale ma swoje plusy
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.12.2009, 01:31
Nie wiem kiedy Skorża nauczy się że wystawianie Łobo od 1 minuty to jest sabotaż i nie zmienia tego 1 fartowne dośrodkowanie w meczu poprzednim.

Na duży plus Boguski i Cebanu a liniowy to powinien dostać dożywotni zakaz sprawowania zawodu - ja wszystko rozumiem - bez powtórek to zawsze będzie większa lub mniejsza żenada ale to nei zmienia faktu że kompletnie ślepy człowiek meczów nie powinien sędziować.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 12.12.2009, 02:33
fialo grałeś kiedykolwiek w piłkę? bo jak tak to sam wiesz jak to jest zagrać w ważnym meczu i jak emocje dają znać o sobie. Ja dalej się upieram że jak na nasze warunki nie zagrał źle i po 2 parę razy to Kolendowicz powoził Łobo więc nie zrzucajcie na niego wszystko.
Nie jesteśmy Realem ani Barcą że jak wprowadzamy młodego chłopaka do drużyny to od razu gra super...

ps widzę że masa ludzi tutaj chciałaby by Burliga w swoim debiucie woził wszystkich... masakra..
myślę że nawet Alvarez mógłby mieć problemy z Kolendowiczem, kolo nie jest wirtuozem ale jest po prostu szybki..
Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 12.12.2009 o godz. 03:13.

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 12.12.2009, 02:40
Burliga, Jop, Cantoro, Jirsak na minus

Na plus Boguś, Łobo (sic!), Marcel, Piotrek Brożek, może Kirm, może Cebanu.

Ogólnie mecz fajny w 1 połowie, w 2 to było rozpaczliwe utrzymywanie wyniku. Udalo się.

Ale patrzę optymistycznie na rundę wiosenną. Tylu nieobecnych co mamy teraz ... i udaje się jakoś wygrywać... Jak wszyscy wyzdrowieją to będzie fajna ekipa.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.12.2009, 08:16
Ten liniowy z twarzą wiejskiego parobka dawał takie same zmiany w poprzedniej kolejce na meczu Zagłębie - Legia. Gość kompletnie nie nadaje się do tej pracy i powinien zostać wy......y z sędziowania. Nie wiem jak można tolerować takiego sabotażystę ? Chyba, ze sędziuje po znajomości jak wielu w tej lidze.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.12.2009, 10:38
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kiedy Skorża nauczy się że wystawianie Łobo od 1 minuty to jest sabotaż i nie zmienia tego 1 fartowne dośrodkowanie w meczu poprzednim.
No tak, przecież w tej chwili mamy tak szeroką ławkę, że Skorża mógł wstawić kogoś innego. Miał wybór Łobo czy... Ćwielong.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.12.2009, 10:42
Ma ktoś zestawienie ile razy przy piłce był Jirsak i Ćwielong a ile razy Burliga, Cantoro, Marcelo i Piotr Brożek? ;] bo wydaje mi się, że chyba ze 100 razy więcej. Jirsak unikał gry.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.12.2009, 10:49
1 polowa dobra ,2 niestety o wiele gorsza (juz nie pierwszy raz tak jest ) . Cieszy gra Boguskiego, Burlidze duzo brakuje do Alvareza czy Singlara, srodek pola nie istniał ,Cebanu 2 dobre interwencje,co bysmy zrobili bez Marcelo ?
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.12.2009, 10:51
Powiem krótko: widać, że Boguski w formie robi wielką różnice w ofensywie Wisły. Ma wielkie wyczucie piłki i gra bardzo inteligentnie (rzadkie to w naszej lidze). Pierwsza połowa w jego wykonaniu świetna, od 60 minuty puchł, ale to przez brak treningów spowodowanych kontuzją. Na wiosnę to będzie nasze największe wzmocnienie
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.12.2009, 11:01
2 połowa siadła totalnie. :o
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.12.2009, 11:54
Podobno Cupiał mecz oglądał w towarzystwie swoich dwóch najwyżej cenionych doradców Zdzisia Kapki i Krystiana Rogali - tak donosi PS... :(
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.12.2009, 12:10
Jop akurat zagrał poprawnie, jak na niego...
Odpowiedz cytując
SuzukiAutomobile
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 12.12.2009, 13:15
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Na plus Boguś, Łobo (sic!), Marcel, Piotrek Brożek, może Kirm, może Cebanu.

Kpisz? Łobodziński na plus? Tego oczekujesz od skrzydłowego mistrzów polski? JA mam jednak trochu wyższe wymagania od zawodnika mającego status (sic!) "gwiazdy" ! Oddałbym za darmo nawet konkurentom do mistrzostwa, niech im obciąża budżet "Łodyga"
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 12.12.2009, 14:00
Galeria z meczu z Zagłębiem http://www.waszapilka.pl/galleries,183
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.12.2009, 14:47
wygrana cieszy ponieważ:

----------Cebanu-----------------

Burliga Jop Marcelo Brożek

Łobodziński Jirsak Cantoro Kirm

Boguski Małecki

-----------Pawełek---------------

Alvarez Głowacki Czekaj Singlar

Gołoś Sobolewski Garguła Diaz

Brożek Cwielong

jak myślice która jedynastka wygrałaby mecz, jakby do takiego doszło?

prawda jest taka, że mamy straszne problemy z kontuzjami. Nie wiem czym to jest spowodowane. Gdyby do kontuzjowanych zawodników dodać młodych i Diaza pauzującego za kartki mielibyśmy 11tke na walke o mistrzostwo.

Co do meczu to podobała mi się gra Burligi. Niby miał kilka błędów, ale widać ze dysponuje niezłą motoryką i jest dobry technicznie. Czasami się gubił jak miał piłkę, ale ogólnie dobrze czytał gre. Wydaje mi się że jak nabierze doświadczenia i pewności to może całkiem nieźle hasać po tym skrzydle.

Poza tym na wielki plus jak zwykle Marcelo. Dobrze zagrali też Jop z Łobodzińskim . Łobo przynajmniej wczoraj wiatr robił, a nie snuł się po boisku jak to czasami bywało.

Cieszy powrót do gry Boguskiego, bo jak to ktoś wcześniej napisał "robi On różnicę"
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 12.12.2009, 14:49
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Mogliby też to cytować

Ptak do liniowego: jak sędziujesz, ****a, ja .......e ! Fotoreporter z narożnika: Tu są dzieci! Ptak (potulnie): Przepraszam!

Dialog rundy

Ewentualnie Małecki po kartce "poślizgnąłem się, no"

Tak jak piszesz - mecze bez publiki to kiszka, ale ma swoje plusy
Albo to:

Franek z ławki do jednego z zawodników:
- No kur......, jak można piłkę pół godziny przyjmowac

Albo po meczu pod szatniami:
Smuda udziela wywiadu, mowi mowi, minute, dwie, trzy, cztery, kilku dziennikarzy z dyktafonami slucha go, a jeden z mikrofonem i kamera stoi obok. Smuda skonczyl, a ten do niego:
- Trenerze, mozna dwa slowa?
- No i co kur... mac, mam to samo jeszcze raz powtarzac?
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 12.12.2009 o godz. 14:52.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.12.2009, 15:16
Ja tam się cieszę z wyniku. Pół składu lekko licząc rezerwowe, mecz na wygwizdowie bez publiczności, ostatni mecz rundy - trochę optymizmu panie i panowie , na wiosnę będzie lepiej !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów