The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2009, 17:08
Kuba_El_ToRo napisał(a):Wyświetl post
Szczerze to zrobiliscie z tego taki problem ze glowa boli...a co do drużyn przyjaznych to Piłkarze nie muszą pałac do siebie miłością ...Surma też pedał a gra w Lechii...nie róbcie z igły kurewskie widły!
Na tym polegają ploteczki. Czyż nie? ;-)
Odpowiedz cytując
tomorow
Member

Od: 07.2008

Stary 08.12.2009, 17:10
A ja powiem tak, nie mam mu wcale za złe, że tak powiedział!
Fakt, szacunek każdemu się należy, ale czy on ma być (przepraszam tutaj za wyrażenie) "babą" na boisku? Już nie pamiętam kto kiedyś wspominał - chyba Cantona, lub inny z "wielkich", że potrafił cały mecz wyzywać zawodnika, który go krył, i robił to w tak chamski sposób, że tamtemu odchodziła ochota od gry. Uważam, więc tak jak szprotson - boisko to boisko i tam panują zupełnie inne zasady.

I nie po raz pierwszy już ten śmieszny portalik publikuje beznadziejnie denny tekst, byle tylko coś napisać. Nie polecam tam "wchodzić" wogóle.
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Od: 05.2007

Stary 08.12.2009, 17:14
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Na tym polegają ploteczki. Czyż nie? ;-)
Tak tylko tym sie zajmują starsze kobiety a nie kibice ...
ZERO szacunku dla tego gatunku

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.12.2009, 17:15
panowie
Kriżanac mowil Żurawiowi przed meczem ze mu ochraniacze połamie

Weszło trafia w idealne wady polskiej mentalności
Z racji iż nasz naród do zawistnych należy, i bardziej sie cieszymy z porazki przeciwnika niż swego zwyciestwa
weszło daje takie artykuły.
Pół Polski teraz nie trawi Małego, po tym jak go dali na piedestał ze swoimi artykułami, i ta połowa Polski wchodzi teraz na weszło, i pisze komentarze w stylu : brawo, w końcu
Sami nie jesteśmy lepsi, w bo w kazdym artykule, o ile to mozna nazwac artykułem, w którym mowa o Lechu, kibice Wisły sie wpisuja i dojebuja epitatami.
Bo MY w naszym kraju potrafimy tylko szydzić z innych. Taka krótka piłka.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.12.2009, 17:19
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Teraz czysto hipotetycznie - Wisła proponuje kontrakt Sadlokowi, podobny kontrakt proponuje mu Amica. Zgadnijcie kogo wybierze? Druga sprawa to to czy takie słowa w ogóle padły czy to kolejny wymysł dziennikarzy tego portalu, który raczej nie przejmuje się swoją reputacją, ważne żeby wejścia były
Kiedyś pamiętam jak Kalu Uche napluł Zieńczukowi w trakcie meczu w twarz,a w następnym sezonie Zieniu już kopał u nas razem z Kalu... może to dobry omen... i kupią Sadloka. A poważnie dla mnie nie ma problemu,na boisku nie ma zmiłuj,no chyba że sędzia usłyszy...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 08.12.2009, 17:26
GLOWAKA napisał(a):Wyświetl post
Witam ! Tak samo ja w Gdańsku w zeszłym sezonie powiedział do naszego bramkarza Kapsy, "do budy ****a" to tez wporzadku

pozdrawiam LG
A co ma byc nie wporzadku ?
Ja chetnie takiemu jednemu kutasowi od was, co ma brata w telewizji, duzo brzydziej powiem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.12.2009, 17:28
a ten brat to nie II trener Łęcznej?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
sequel
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.12.2009, 17:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a ten brat to nie II trener Łęcznej?

Chyba sąsiadki...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.12.2009, 17:43
Kuba_El_ToRo napisał(a):Wyświetl post
Tak tylko tym sie zajmują starsze kobiety a nie kibice ...
To jesteś starszą babcią? Bo jeżeli nie to nie widzę powodu do wchodzenia do tematu pt.Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże;-)
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.12.2009, 18:35
Każdy z nas wie jaki jest Patryk nie wiem czemu doszukujecie się jakieś sensacji.

Mam pytanie czy grał ktos z was kiedys w piłke na podorku czy gdzie kol wiek ? Wiem ze byc możne zly przykład bo w przypadku Patryka mówimy o piłce seniorskiej ale na podwórku takie sytuacje były normalne, jak dla mnie .

Włosi co chwile prowokują wyzywają się, jak oglądałem ostanie mecze to nawet sie biją, także zluzujcie.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.12.2009, 18:40
Malecki w kazdym meczu kogos jebie jak bura suke. Wystarczy zobaczyc jak po starciach pokazuja jego twarz. niektore wyrazy dosc latwo sie czyta z ruchu ust.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.12.2009, 18:44
No dobra panowie, to co teraz z tym zrobimy?

Ja proponuję np... młodą ekstraklasę żeby tam się spokojnie nauczył nie przeklinać
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.12.2009, 18:45
Ale problem w nie jednym spotkaniu w Polscy a i za granicą zawodnicy się przezywają i jakoś nikt nie robi z tego problemu. Ale na Patryka ostatnio moda więc jego najlepiej krytykować. Ja się cieszę że nagle wszyscy na tym form tacy wychowani. Tylko jak nie raz swoich zawodników obrażano to jakoś nikt problemów nie robił.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.12.2009, 18:45
Małecki już taki jest.. Na ostatnim spotkaniu z kibicami w Brzeźnicy piłkarze ledwo usiedli a Małecki już wyżłopał całego Tymbarka (z gwinta! :O) , żarł paluszki garściami , podrzucał do góry pustą butelkę , żuł gumę jak odpowiadał na pytania i pojechał trochę łaciną w prywatnej rozmowi( kur*a to dla niego przecinek)..
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2009, 18:48
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Każdy z nas wie jaki jest Patryk nie wiem czemu doszukujecie się jakieś sensacji.

Mam pytanie czy grał ktos z was kiedys w piłke na podorku czy gdzie kol wiek ? Wiem ze byc możne zly przykład bo w przypadku Patryka mówimy o piłce seniorskiej ale na podwórku takie sytuacje były normalne, jak dla mnie .

Włosi co chwile prowokują wyzywają się, jak oglądałem ostanie mecze to nawet sie biją, także zluzujcie.
Dokładnie tak samo uwazam

A Patryk przynajmniej charakterny jest.. a nie taka pipka..
A z drugiej strony te całe zasrane weszło.pl to lubi szukac sensacji. Takich Maleckich to w polskiej lidze jest conajmniej kilku. Ostatnio media troche zrobily nagonke na Małeckiego-a nie sluzy mu to zbyt dobrze.

Jak dla mnie to nie ma tematu.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.12.2009, 19:02
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak samo uwazam

A Patryk przynajmniej charakterny jest.. a nie taka pipka..
Fajnie, że jest twardy ale teksty typu "kim ty ku*wa jesteś" to jest buractwo.

Jeśli w ogóle takie wypowiedział...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.12.2009, 19:09
Niektórym sie pojęcia mylą. Twardy to jest Sobol, Głowa.
A oni do nikogo tak nie mówią...

Mały się dobrze w niedzielę po meczu bawił we franticu, czy tym razem Cieniu?
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2009, 19:14
Ludzie troche ogaru

W boksie na dzień dobry zawodnicy wyminiają się groźnymi minami, wyzwiskami, groźbami itd

W piłce nożnej to samo jeden jedzie po kimś żeby tamten nie czuł się komfortowo, nie był skupiony.
Po prostu gra na psychice.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.12.2009, 19:18
Ciekawe swoją drogą w której minucie Patryczek wypowiadał te słowa?
Bo jeśli przy 0:1 w plecy to już wiemy o kim myślał Skorża mówiąc że Wisła ma piłkarzy którzy dobrze grają gdy wszystko się układa. A kiedy nie idzie... bezradnie w kierunku rywala " Ty ***"
Papież na ręce to jeszcze nie wszystko
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.12.2009, 19:22
bearex napisał(a):Wyświetl post

W piłce nożnej to samo jeden jedzie po kimś żeby tamten nie czuł się komfortowo, nie był skupiony.
Po prostu gra na psychice.

Wiesz , akurat Małecki jest ostatnim z naszej drużyny którego bym posądzał o takie inteligentne zagrywki
Mały niech się lepiej zajmnie swoją osobą , bo jest nad czym pracować. W obecnych czasach piłkarz poza talentem powinien być także osobą INTELIGENTNĄ.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Stary 08.12.2009, 19:26
Może nie zrobił tego celowo ale wygraliśmy

BTW szukacie dziury w całym

mamy spokojnego Boguskiego to dla kontrastu jest też Patryk
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.12.2009, 19:39
Szkoda ,że tej "charakterności" w meczu z Pasami nie pokazał.Trochę to śmieszne ,że mówi w ten sposób do gościa który w Reprezentacji Polski zagrał więcej od niego.Wiadomo ,że weszlo szuka sensacji ,ale takimi głupawymi tekstami Małecki powoduje "najeżdżanie" na Wisłę z różnych stron.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.12.2009, 19:42
Ludzie troche ogaru

W boksie na dzień dobry zawodnicy wyminiają się groźnymi minami, wyzwiskami, groźbami itd
.
Jakoś nie widziałem by NA RINGU w trakcie walki ktoś kogoś wyzywał, w takim MMA to bodajże jest nawet kara za jakiekolwiek wyzwiska, a u nas Patryk co ledwie 18tke niedawno wyprawił , jeździ po przeciwnikach per ****o, śmieciu , pedale itp.

Mi się to nie podoba ale póki nie ma to przełożenia na mecz(np kartki) to nie jest to jakimś problemem.Beka jest tylko jak dorzucimy do tego jego manifestacje wiary ale to temat na inną historie

ps + jest niewątpliwie taki że od zbluzgania kogoś na murawie , jeszcze nikt kontuzji nie dostał z dwojga złego lepsze to niż by grał brutalnie a tak jak wiemy (na razie) nie jest.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.12.2009 o godz. 19:45.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2009, 19:45
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Teraz czysto hipotetycznie - Wisła proponuje kontrakt Sadlokowi, podobny kontrakt proponuje mu Amica. Zgadnijcie kogo wybierze?
I BARDZO K*** DOBRZE. Dzięki Ci Mały, że wyeliminowałeś dwa drewna z hipotetycznej listy życzeń Skorży

Naprawdę, macie problemy. Na weszło napisali typową "wierszówę", nie wiadomo na czym opartą, a tu już jacyś frustraci się produkują. Skąd pewność, że zacytowane wypowiedzi są prawdziwe? Nagrał to ktoś?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2009 o godz. 19:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Stary 08.12.2009, 19:45
1q2 - to sobie zobacz na poczatku walki jak podchodza do siebie, wiadomo że podczas walki nie będą nic mówic bo się skupiają na waleniu w mordę przeciwnika.

Nie chcę go za wszelką cenę bronić, ale to się zdaża na porządku dziennym w każdej lidze.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.12.2009, 19:55
1q2 - to sobie zobacz na poczatku walki jak podchodza do siebie,
ostatnio na YT widziałem, jak podczas wymiany spojrzeń jeden drugiemu buziaka dał...

a co do tematu to typy z weszło.com muszą mieć radochę jak czytają ten temat, że udało im się wywołać znów burzliwą dyskusję nt. Małego... gorsze wyzwiska każdy sam słyszał jak i używał..różnie bywa.
To powiedzcie, co gorsze?.. że Patryk komuś pocisnął.. czy jak tam któryś z Ruchu w meczu z Lechem mógł nogę urwać S. Garncarczykowi? Wyzwiska nie bolą...
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Stary 08.12.2009, 20:01
A dokładnie to Sadlok miał sprawę o faul na Gancarczyku, skończyła sie na upomnieniu.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.12.2009, 20:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I BARDZO K*** DOBRZE. Dzięki Ci Mały, że wyeliminowałeś dwa drewna z hipotetycznej listy życzeń Skorży

Naprawdę, macie problemy. Na weszło napisali typową "wierszówę", nie wiadomo na czym opartą, a tu już jacyś frustraci się produkują. Skąd pewność, że zacytowane wypowiedzi są prawdziwe? Nagrał to ktoś?
Myślę, że na relacjach Niedzielana.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2009, 20:07
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że na relacjach Niedzielana.
Możliwe. Tak czy siak - artykuł o niczym.

Sam pamiętam, jak kiedyś Legia grała jakiś tam puchar przy pustych trybunach i słychać było, jak Urban co chwilę kurtyzanami rzuca.

Albo Agrest ze słynnym ".......nij ****a na Dawidka"

Są nerwy, adrenalina, różne teksty latają. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to znaczy, że w piłkę nie grał nawet na podwórku.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2009 o godz. 20:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.12.2009, 20:14
W całej tej sprawie trzeba sobie powiedzieć kilka rzeczy fundamentalnych:

1) 90% piłkarzy to prostaki i to jest najłagodniejsze słowo jakim można krótko oddać ich stan umysłu i zachowanie. Wielu z czasem jakiejś ogłady nabiera ale w gruncie rzeczy zachowują swoje cechy gatunkowe na zawsze. Patryk Małecki nie pada daleko od Grzegorza Laty. Warto też przysłuchać się jak budują zdania piłkarze byli bądź czynni komentując mecze ,jak ich słownictwo jest ubogie , składnia tragiczna. Jak każdy Polak szanujący swój język ojczysty musi się czuć słuchając konferencji Franza Smudy ? Ja najczęściej zupełnie wyciszam dźwięk bo jestem tak zażenowany. Słynne "szacuneczek" i "praktycznie" Szymkowiaka , "też,również" Juskowiaka, "fajnie naprawdę fajnie" Węgrzyna to powód żartów i śmiechu ale jest to również żywa rozpacz językowa obok której tak obojętnie ludzie ,którzy zatrudniają tych panów przechodzą. Co mnie najbardziej zastanawia ? Przecież piłkarze mają bardzo dużo czasu, świetnie zarabiają, mogą się rozwijać umysłowo ,intelektualnie w tylu dziedzinach. Można im pozazdrościć. Oczywiście są wyjątki od reguły ale przecież to one takową potwierdzają.

2) Druga sprawa ,że tego typu wyzwiska często tłumaczone emocjami to objaw braku kultury i słabości charakteru. Piszecie ,że jak ktoś potrafi przeklinać to niby jest charakterny ,twardy. Czy przypadkiem nie jest czasem inaczej ,ludzie ,którzy słów /****, ****a , .......ić/ używają za każdym wdechem to karły osobowościowe , w głębi ,których płacze mały przestraszony gumiś. Czyste pozerstwo i nic więcej. Pewnie ,że wulgaryzmy zdarzają się każdemu ale stopień natężenia jest w wielu przypadkach niepotrzebny. Co gorsza wielu młodych ludzi jak się im nie poleci standardem na ha , ka i pe to nic nie rozumieją. Daleko szukać wojsko. Podoficer mówi do szeregowego w przypływie humanitaryzmu i pedagogicznej troski "Szeregowy połóżcie płytę oporową na ziemi". A co szeregowy robi ?! Patrzy się na podoficera jak ciele na malowane wrota i nie wie co zrobić. Wtedy podoficer mówi mu "Szeregowy je.bnijcie to chu.jostwo o glebę". Od razu rozkaz czytelny,jasny bez niedomówień.

3) Jeśli chodzi o sytuacje czysto boiskowe to wszelkie tego typu przejawy powinien karać sędzia. Ludzi można zmieniać przez kary i przez obyczaje. Jakby jeden czy drugi "elokwentny" wyleciał z kartką czerwoną to by się potem zaczęli zastanawiać , co mówią ,gdzie są . To samo się tyczy kibiców ,choć tutaj powinny zmienić się obyczaje. Małe dzieci siedzą na trybunach , a dorosły chłop obok drze japę jakby przed chwilą z rynsztoka wyszedł. Co się okazuje ? Doktorant z AGH. Świat oszalał.

4) Rzecz ostatnia jak ktoś postępuje źle a jest piłkarzem Wisły to czy przez jego postawę ,gorszą /lepszą , na boisku mamy go na siłę usprawiedliwiać. Trochę to pachnie romanopolanizacją . To ,że Małecki gra całkiem przyzwoicie ,strzelił parę bramek , zaliczył parę asyst nie zwalnia nas od oceniania jego osoby za całokształt.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 08.12.2009 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów