|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wolni bez pracy są przecież... np.
Paweł Janas, Jerzy Engel doświadczenie mają, bo prowadzili Reprezentację swego czasu z sukcesami (awanse do MŚ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Janas prowadzi Widzew. A co do Hiddinka, to ja na jego miejscu nie chwaliłbym się zbytnio sukcesem z Koreą
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Z Engelem to chyba żart, a Janas pracuje w Widzewie, choć nawet gdyby był do wzięcia to też chyba żart choć trochę bardziej ponury niż ten z p. Engelem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Gdybym miał dziś obstawiać, czy trener Skorża pozostanie na swoim stanowisku na przyszłą rundę - postawiłbym niewielkie pieniądze, że tak się stanie - każda kolejna wpadka do końca tego roku wymusi na Cupiale zwolnienie trenera. Nie można być też ślepym i głuchym na fakt braku jakikolwiek sukcesów w spotkaniach prestiżowych tzw. o podwyższonym ciężarze gatunkowym. Na 3 letni okres pracy zwycięstwo z Barceloną w meczu o pietruszkę nie może przysłonić tej jednak słabości trenerskiej Skorży - tak czy siak trzeba się zdecydować albo wierzymy, że w klubie mamy naprawdę dobrych zawodników a trenera przeciętnego albo odwrotnie i wtedy musi dojść do gruntowanych zmian personalnych w przerwie zimowej.
Trzeba także zaapelować do Skorzy będącego równocześnie menadżerem w klubie, aby sprowadzał zawodników zdolnych do gry a nie leczących się vide Garguła (ciekawe czy podobnie długo będzie dochodził do formy co Wtorek, tym samym możemy mieć 2 kolejne lata w plecy w sprawie ofensywnego pomocnika bo takiego nie sprowadzimy nawet gdyby Gargule urwało nogę znając nasze realia)... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W takim razie trzeba chyba zatrudnić jasnowidza z Człuchowa bo nie przypominam sobie by Garguła w chwili podpisywania kontraktu był niezdolny do gry.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Formalnie Garguła naszym zawodnikiem stał się 1 lipca 2009 w myśl przepisów UEFA - także na ten dzień był kontuzjowany - chcieliśmy za darmo zawodnika to mamy - zwłaszcza ze Garguła niczym w ostatnim czasie się nie wyróżnił, a teraz będziemy czekać aż się wyleczy tyle, że nie wiadomo jak długo to potrwa - i jeszcze jedno nie wiem jak można rehabilitować kolano tyle czasu i mieć problemy przeciążeniowe na Boga po rozegraniu łącznie 45 minut. Nie chce być złym prorokiem, ale Gargułę moim zdaniem czeka kolejny zabieg...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale kontakt został podpisany jeszcze w styczniu, a wtedy nie było jeszcze pewne, czy kontuzja, której zawodnik dozna 1,5 m-ca później okaże się aż tak poważna
(to była ironia, jakby ktoś nie zauważył) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Zresztą w Wiśle już był i się naobiecywał zdobycia Pucharu UEFA nie wspominając już o tym że do Korei jechał po medal mistrzostw świata. |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Pysio zlituj sie .... ci panowie JUZ BYLI i finito. Skonczyła sie pewna epoka teraz widząc jak szybko piłka sie zmienia my musimy gonić ale dotego potrzeba zmian... tylko ze tu jest kruczek ,bo potrzeba najpierw wychowac mlodych ktorzy bedą rywalizowali na normalnych warunkach a nie przy układach a to potrwa i to dluugo ........sami zgotowalismy sobie taki los. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Piechniczek też ponoć wolny. A w CV ma przecież 3-cie miejsce na MŚ więc złym trenerem być nie może
Dajmy już spokój trenerowi Skorży i pozwólmy mu popracować przynajmniej do końca sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hmm zrobić drużynę z niczego i awansować z grupy? No nie wiem, potem powtórzył to z Rosją, stworzył szkółkę z prawdziwego zdarzenia koło Moskwy i po meczu z Holandią, to nie miałem złudzeń... W przypadku Polski, to byłby nawet mega sukces awans z grupy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
O ile wyjście z grupy Korea sobie wywalczyła dość uczciwie (chociaż z Portugalią też były niezłe fazy arbitrów), to w 1/8 z Włochami i 1/4 z Hiszpanami(z tymi to już było jawne skur*****stwo,, sędziowie powinni mieć zakaz prowadzenia meczów do końca kariery) sędziowie robili cyrki na korzyść Koreii. http://www.youtube.com/watch?v=NTnPb1PkS7M Korea powinna uczciwie odpaść w 1/8 turnieju. Dlatego Hiddink tak naprawdę nie powinien szczycić się tak tym sukcesem. To był sukces drukowany i to dosłownie. EOT ![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Podobno Kirm nie gra tak dobrze bo Wisła gra inaczej niż Słovenia.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale wydaję mi się że Skorżą z lekką ironią wypowiadał się o reprezentacji Słoveni, która gra efektowną szybką techniczną piłkę. Może najwyższy czas zacząć grać tak jak Słovenia ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.11.2009 o godz. 23:10.
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Podobno były pogłoski, że do Wisły może dojść zimą jakiś napastnik słoweński... wtedy może i Kirm mialby z kim pograć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
gra taka jak reprezentacji Słowenii przekracza umiejętności naszych kopaczy. A i samego Skorży takoż. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A że inaczej jest ustawiany w klubie a inaczej w reprezentacji to już inna sprawa. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co do Kirma,to Skorża i tak ma go z głowy w lipcu.Po mistrzostwach będzie wypoczywał.Mam nadzieję jednak że w lipcu,to Wisła będzie miała z głowy Skorżę...a najlepiej to już w grudniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Co do Petrescu, to miało być bez SF, a co do polskich trenerów, to chyba żartujesz. Nie jestem sympatykiem Skorży, ale gdyby takiemu Ulatowskiemu kazano zapanować nad tą bandą rozwydrzonych gwiazdeczek, to by pewnie siadł w kącie i zaczął chlipać. Ształow też raczej za niski poziom. Może Fornalik, ale sam nie wiem.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chyba wam się sufit na łeb..itd
A taki Urban Janek, już 3 lata pracuje, mistrza nie zdobył, w pucharach klapa, a jakoś nie srają w gacie i go nie zwolnili. Tylko w Wiśle każdy co chwila szukałby nowego trenera, nie widząc, że na boisku biegają łamagi. Taki już poziom ligi i tego nie przeskoczymy. Gdyby chociaż jakieś duże pieniądze były pompowane w klub, a trener to zaprzepaścił, to rozumiem. Ale w naszej sytuacji jaki jest sens zmiany trenera, skoro rewolucję trzeba zaczynać od podstaw czyli zmienić zarządzanie klubem, stworzyć bazę treningową, ściągnąć profesjonalnych zawodników itp. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o zagranicznych trenerów, to tak czysto hipotetycznie :
Frank Neubarth - ostatnio chyba bezrobotny, świetny pilkarz przed laty. Pierre Littbarski - 2 liga Szwajcarska I może Johan Neeskens? Prowadzi kadrę Holandii "B", może byłby do wyrwania za rozsądne pieniądze, w końcu żadna to prestiżowa posada |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
ANi Neeskens ani Littbarski mimo tego, że byli świetnymi piłkarzami, ale jako trenerzy przez klik lat kariery nie zrobili. Dla mnie podobny pozimo co Lothar Mattheus - też świetny piłkarz, ale kariery trenerskiej Beckenbauera nie zrobił. Sprowadzać faceta z zagranicy tylko, że ma świetne nazwisko (i jest z zagranicy) to głupota i rzucanie kasy w błoto. Od razu odpowiem, że Petrescu przed Wisłą miał doświadczenie z pracy w dobrych klubach rumuńskich, a Neesekns od zakończenia kariery jako trener wielkiej kariery nie zrobił. Sorry za OT. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Małecki, Brożki, Łobo. Ci najbardziej zawodzili w meczach na szczycie.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No i w sumie Jirsak. Zawodzi regularnie odkąd wydano na niego pieniądze.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Pusta gadka majaca na cele zmobilizowac zawodnikow. W zimie nic sie nie stanie, zobaczycie sami. Ilez to juz bylo gadania a efektow zero.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To prawda. Nie wierzę w żadne wstrząsy.
Ja tego chłopaka będę bronił. Kilka takich piłek dograł, że wystarczyło wykończyć. Albo z Legią po jego strzale Mały wysłał piłkę w kosmos z kilku metrów. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jakby Jirsak przyszedł za darmo to jeszcze pół biedy ale nie za 700 tyś Euro.Po części ten tranafer obciąża konto Skorży i Bednarza
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|