The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2009, 22:29
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Chlew jak byl tak bedzie i polowa przyspiewek, to zawsze bedzie obrazanie Wisly i jej zawodnikow.
No dobra, ale co z tą drugą połową, bo nie bardzo kojarzę? Chodzi Ci o to, że czasami siedzą cicho?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.10.2009, 22:56
swój chłop napisał(a):
Oldpara, ksiądz za pokutę kazał Ci pisać takie bzdury? Co nas obchodzi ichniejszy nowy stadion, stabilny sponsor? Niech lecą sobie w nicość. A Ty jak masz obdarzyć kogoś jałmużną to zamiast litować się nad tym barachłem wejdź na stronę fundacji Anny Dymnej, wypełnij przekaz i idź na pocztę. Pokuta będzie ważna, a radość podopiecznych pani Ani jeszcze większa.
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Nawet tego nie bede kometowal. Jak dla mnie to moga wypier... nawet do A klasy. A derby? co to za derby z druzyna ktora dostaje reguralnie becki od kazdego w lidze a utrzymuje sie tylko dla tego ze smaruja wszystkim na okolo. Co innego gdyby byli w czolowce, bicie slabego to zadna przyjemnosc.
Byłem, moi drodzy na tylu derbach, że na prawdę stratę bym odczuł, gdyby nam Cracovia spadła. I zgadzam się, że im silniejsi i im wyżej w tabeli, tym smakowiciej się ich tłucze

A najbardziej w pamięci utkwiły mi derby 95/96 bodajże, kiedy ostatni raz Pasy pokonały nas w meczu o punkty (0:1 na Reymonta - II liga). Utkwiły mi, bo na nie niedotarłem - wylądowałem na pogotowiu ze złamaną ręką i rozbita głową po bliskim spotkaniu 3 stopnia z lotną brygadą kibiców koleżanki zza Błoń. Eeech..wspaniałe czasy młodości

Tak więc trzymam kciuki za utrzymanie Pasów.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.10.2009, 23:08
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

patrz jak nas k...wa żałują
http://www.cracovia.krakow.pl/read.p...1580980,page=4

kciukiem można zrobić 100 pożyteczniejszych rzeczy - trzyma kciuki za Craxę ?!?!?!?!

może niech ktoś skasuje trochę postów bo wstyd i żal to czytać
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 26.10.2009, 23:21
wolfy napisał(a):
No dobra, ale co z tą drugą połową, bo nie bardzo kojarzę? Chodzi Ci o to, że czasami siedzą cicho?
Juz nie przesadzajmy.Chlopaki jednak opracowali kilka przyspiewek skierowanych pod adresem wlasnego zespolu i czasem w przerwach miedzy obrazaniem Wisly probuje je intonowac
Fakt ze tak beznamietnie je piluja, az wychodzi z tego kocia muzyka, ale co poradzic skoro tylko Wisla wyzwala w nich odpowiednio duze poklady emocji
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.10.2009, 23:28
Kocur napisał(a):Wyświetl post
patrz jak nas k...wa żałują
http://www.cracovia.krakow.pl/read.p...1580980,page=4

kciukiem można zrobić 100 pożyteczniejszych rzeczy - trzyma kciuki za Craxę ?!?!?!?!

może niech ktoś skasuje trochę postów bo wstyd i żal to czytać
DLaczego kasować? jaki wstyd?
Sądząc po frekwencji na derbach i meczach z (choćby) Odrą podejrzewam, że nie tylko Old pare bardziej interesuja spotkania z tymi pierwszymi... Znalazłoby sie jeszcze takich ładnych pare (naście) tysięcy osób,- strzelam, że przeszło połowę tego co chodzi na mecze Wisły... Zabronić im wpisów na forum? Nie znalazłem w regulaminie zapisu, że wzorowy użytkownik musi "widzieć Cracovie w A-Klasie".

Także więcej dystansu do tego wszystkiego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.10.2009, 23:47
felipe napisał(a):Wyświetl post
regulaminie zapisu, że wzorowy użytkownik musi "widzieć Cracovie w A-Klasie"
Regulamin regulaminem, ale pozostaje kwestia dobrego smaku
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.10.2009, 23:49. Derby okiem kogoś spoza
Jako że nie jestem krakusem, trudno mi zrozumieć niektóre tutejsze wpisy. Ale niech tam, jestem w końcu tylko zwykłym piknikiem. O wiele bardziej żal mi jednak tego, co się stało ze zgodą z Jagiellonią, niż może się stać z klubem w pasy. Czy oni kiedykolwiek litowali się nad Wisłą? Naczelne hasło to nienawiść w stosunku do Białej Gwiazdy, ważniejsza niż doping dla swej drużyny, a wszystkie klęski na świecie, łącznie z wojna w Iraku, to oczywiście wina Wisełki

Kiedy patrzę na koniec tabeli, liczę tylko, ile jeszcze punktów potrzebuje nasza (ex)zgoda z Białegostoku. A derby z Cracovią? Czemu nie mogą ich rozegrać z naszymi rezerwami? Już raz im podarowano ekstraklasę kosztem ŁKS-u, czy pasy na swoim forum potrafiły przyznać, że to nieuczciwe, podobnie jak pisanie donosów na łódzki klub? Witanie rywala "przyozdobionym" odpowiednio świńskim ryjem to oczywiście przykład największej kultury. Primeradivision, Ligue 1 i Serie A się chowa. A potem przyjeżdża Szachtior Soligorsk i dziwią się, co to za wynalazek w pasy przeciw nim gra, gdy nawet swoim dopingować nie umieją.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.10.2009, 00:38
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Byłem, moi drodzy na tylu derbach, że na prawdę stratę bym odczuł, gdyby nam Cracovia spadła. I zgadzam się, że im silniejsi i im wyżej w tabeli, tym smakowiciej się ich tłucze

A najbardziej w pamięci utkwiły mi derby 95/96 bodajże, kiedy ostatni raz Pasy pokonały nas w meczu o punkty (0:1 na Reymonta - II liga). Utkwiły mi, bo na nie niedotarłem - wylądowałem na pogotowiu ze złamaną ręką i rozbita głową po bliskim spotkaniu 3 stopnia z lotną brygadą kibiców koleżanki zza Błoń. Eeech..wspaniałe czasy młodości

Szanuje Twój pogląd - sam tez byłem na tych pamiętnych(ze względu na wynik) derbach i dupę mi uratowało w****ienie po wyniku - nie śpieszyłem się a jak okazało się, w autobusie wcześniej był niezły roz****. - Natomiast niestety ale nic i nikt do końca mego życia nie odmieni mojego nastawienia do sąsiadki - Życzę im zawsze wszystkiego najgorszego i to nie dlatego że sam miałem jakąś traumę z nimi związaną, tylko dlatego że uogólniając, to są ****y bez jakiegokolwiek honoru.Wroga można szanować ale nie tego
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.10.2009, 00:49
W temacie: czy wolałbym aby Pasy się utrzymały , były derby i td. ...
Zawsze optowałem za sportowym współzawodnictwem ligowym , bo to nasz Kraków , Wisła PANY , najstarsze polskie derby , święta wojna , tradycja , otoczka , prestiż , rozgłos , i bla bla bla..
Na dziś szczerze przyznaję że notoryczne trzepanie futra defacto drugo- ligowym cieniarzom już mi z deka spowszedniało .
Zamiast rywalizacji już dawno zrobił się z tego festiwal nienawiści , a rozgrywanie "DERBÓW" tylko po to żeby było komu prosto w nos wykrzyczeć "Ty h....i stara Qr... na dłuższą metę ma to jakiś sens
Takimi derbami mamy się cieszyć i fascynować
I jeszcze jedno najważniejsze , więcej się dzieje poza stadionem niż na boisku , a nasi adwersarze 1000x bardziej żyją nienawiścią do Wisełki niż miłością do swojej Craxy. Przecież to CHORE...
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 27.10.2009 o godz. 00:53.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.10.2009, 08:31
Ja akurat Oldpara trochę rozumiem. Jeździcie po chłopie, jakby powiedział że lubi Cracovię, a przeciez jemu wyraźnie chodzi o to, że dla nich akurat regularne zbieranie bęcek od Wisły jest gorsze nawet niż gra w III lidze, więc czemu by im tego nie życzyć z całego serca?
Sam zawsze powtarzałem, że życzę Cracovii co roku 13 miejsca

Choć przyznam, że ostatnimi czasy dojrzewam powoli do tego by z uśmiechem na ustach ich pożegnać
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 27.10.2009, 08:57
Więc w ramach chrześcijańskiej miłości do bliźniego pod nosem zanucę sobie: "Trzecia liga, ósma grupa - Cracovia!"
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 27.10.2009, 08:57
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
W temacie: czy wolałbym aby Pasy się utrzymały , były derby i td. ...
Zawsze optowałem za sportowym współzawodnictwem ligowym , bo to nasz Kraków , Wisła PANY , najstarsze polskie derby , święta wojna , tradycja , otoczka , prestiż , rozgłos , i bla bla bla..
Na dziś szczerze przyznaję że notoryczne trzepanie futra defacto drugo- ligowym cieniarzom już mi z deka spowszedniało .
Zamiast rywalizacji już dawno zrobił się z tego festiwal nienawiści , a rozgrywanie "DERBÓW" tylko po to żeby było komu prosto w nos wykrzyczeć "Ty h....i stara Qr... na dłuższą metę ma to jakiś sens
Takimi derbami mamy się cieszyć i fascynować
I jeszcze jedno najważniejsze , więcej się dzieje poza stadionem niż na boisku , a nasi adwersarze 1000x bardziej żyją nienawiścią do Wisełki niż miłością do swojej Craxy. Przecież to CHORE...
Niech sobie posiedzą drugoligowcy jeszcze roczek dwa w ekstraklasie,wygramy na ich nowym stadionie i mogą spadać
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 27.10.2009, 09:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Regulamin regulaminem, ale pozostaje kwestia dobrego smaku
Heh, ale wiesz - od tzw "dobrego smaku" do cenzury już tylko jeden kroczek Tego chcemy ?
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.10.2009, 09:22
Wie ktoś gdzie jest w internecie klasyfikacja kanadyjska, taka jaka jest prezentowana w Lidze + Extra pod koniec?
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.10.2009, 11:14
Co do Cracovii (i Polonii np.): dobrze mieć taki klub poza pierwszą trójką, na który stadion będzie się zapełniał. Duże wpływy z biletów, dobry doping na meczu, a tak przyjedzie Odra (i jeszcze urwie punkty ;p)
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.10.2009, 09:50
http://goool.pl/main_v3.php?id=23723&id2=1

Nie zgadzam się co do tego, że Jirsakowi brakuje umiejętności, ale charakteru owszem. Tak samo jak uważam, że Alvarez jest lepszy od Baszczyńskiego.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.10.2009, 12:09
http://www.sport.pl/pilka/1,70997,71...r__Idiota.html

Kazdy wywiad z tym kmiotem to jest festiwal buractwa. Grembocki to chlystek, Kaczmarek sie nie znal na niczym, Wegier to idiota, Lato (Jaroslaw) winny slabej postawie Polonii....Ciekawe ilu trenerow czy pikarzy bedzie chcialo wchodzic w to szambo jakim jest Polonia Warszawa. Zycze im spadku. Za Wojciechowskiego i caloksztalt pt.Przenosiny Groclinu do Warszawy.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Ciekawe ile w tym prawdy z kolei.

http://www.poloniawarszawa.com/index.php?wiecej=4557
No to juz wszystko wiadomo kto przyjdzie do Polonii
Powód: update newsa :)
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 28.10.2009 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Od: 10.2006

Stary 28.10.2009, 12:52
http://www.kkslech.com/index2.php?id...ow_all&no=2003
To sie tyczy również NAS
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.10.2009, 13:10
krystiano napisał(a):Wyświetl post
http://www.kkslech.com/index2.php?id...ow_all&no=2003
To sie tyczy również NAS
Daj spokój, facet mówi jedno a robi drugie. Zresztą kiedy w czym on dotrzymał słowa? Uspokój się.
Poza tym Bukmacherzy nie takich lolków obchodzili.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 28.10.2009, 13:18
Co do dotrzymywania słowa - ok,ale co do tej ustawy to jestem pewien w 100% że przejdzie,było by po rządzie i Tusku gdyby nie przeszła...także szukajmy nowego sponsora...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 28.10.2009, 13:28
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Co do dotrzymywania słowa - ok,ale co do tej ustawy to jestem pewien w 100% że przejdzie,było by po rządzie i Tusku gdyby nie przeszła...także szukajmy nowego sponsora...
Ustawa przejdzie głośno i we fleszach. A cichaczem przegłosuje się poprawki. Nie wiesz jak to wszytko działa
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.10.2009, 13:30
No to piękna przyszłość widzę czeka naszą piłkę. Wycofanie buków z finansowania drużyn piłkarskich ( i nie tylko, bo np. bodaj siatkarzy Legii finansuje unibet), to będzie cios nie tylko dla nas czy Lecha, ale i Legia jest sponsorowana przez Bwina nie wspominając o Unibet I lidze. Ciekawe, czy jak będziemy grali z jakąś zachodnią drużyną mającą za sponsora jakiegoś buka to też zabronią im prezentować logo swojego sponsora. Skrajny debilizm działaczy PO.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 28.10.2009, 13:57
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
No to piękna przyszłość widzę czeka naszą piłkę. Wycofanie buków z finansowania drużyn piłkarskich ( i nie tylko, bo np. bodaj siatkarzy Legii finansuje unibet), to będzie cios nie tylko dla nas czy Lecha, ale i Legia jest sponsorowana przez Bwina nie wspominając o Unibet I lidze. Ciekawe, czy jak będziemy grali z jakąś zachodnią drużyną mającą za sponsora jakiegoś buka to też zabronią im prezentować logo swojego sponsora. Skrajny debilizm działaczy PO.
Gwoli przypomnienia. Swego czasu, bodajże po ME w koszykówce 1997 roku, nasza liga koszykówki nabrała na gigantycznym znaczeniu. Straszny bum koszykarski zaczął się odbijać na naszej lidze. Kluby miały coraz więcej pieniędzy od sponsorów, TVP pokazywała mecze w sobotę po południu w pierwszym kanale. W umowie między ligą a TVP znalazł się zapis,że za niepokazanie meczu ligowego w sobotę TVP miała płacić gigantyczne pieniądze.
Liga robiła się coraz bardziej atrakcyjna. W Pucharze Koraca swego czasu mieliśmy po 4 zespoły. Coraz lepsi zawodnicy przyjeżdżali. W między czasie wielką umowę z ligą podpisał Lech, od tej chwili liga nazywała się Lech Basket Liga, nie trzeba dodawać,że wiązało się z dodatkowymi pieniędzmi dla klubów. Bobry Bytom szalejące w Pucharach Europejskich miały możnego sponsora,browary Tyskie..... liga rosła w siłę. Aż pewnego dnia, jakiś imbecy, bo inaczej tego nazwać nie można wpadł na pomysł,że trzeba społeczeństwo wychowywać w trzeźwości. I nie może być tak, żeby sport reklamowali producenci piwa, w ogóle napojów alkoholowych. Skutkiem tego, przegłosowano jakąś debilną ustawę o wychowaniu w trzeźwości. Nie przedłużając. Jaki tego efekt? Ani trzeźwości,ani sportu. A sukcesem było sklecenie reprezentacji na ostatnie ME. Tak więc to nie pierwszy przypadek,że sport może ucierpieć przez matolstwo tzw polityków. Większej bandy bezmyślnych nierobów niż na Wiejskiej nie uświadczy się nigdzie.

A i jeszcze jedno. Nie grozi nam spotkanie z drużyną z zachodu. Wszak takie w kwalifikacjach do kwalifikacji, które jak patrzeć niedługo będziemy grali, nie występują.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.10.2009, 14:02
Wolałem jednak, jak obecny rząd nic nie robił. Krytykowałem ich za nieróbstwo, a powinienem był się cieszyć z tej chwili względnego spokoju.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.10.2009 o godz. 14:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.10.2009, 14:05
W sprawie zakładów w internecie - wiadomo, że była to szara strefa. Nie było to uregulowane dokładnie przepisami, więc firmy to wykorzystywały. Wiadomo - co nie jest zabronione, to wolno.

Pomijając tzw. "aferę hazardową" (moim zdaniem to burza w szklance wody), to obecna sytuacja nie mogła trwać w nieskończoność. Przecież ani te firmy bukmacherskie, ani gracze nie płacili w Polsce podatków. Jakie państwo lekką ręką odpuści rynek warty miliardy złotych? I to jeszcze w sytuacji kryzysu finansowego.

Mnie tylko martwi to, że próbuje się wylać dziecko z kąpielą. Mniejsza o Wisłę - my już trochę i tak skorzystaliśmy z umowy sponsorskiej, jakoś sobie poradzimy bez niej. Choć chętnych do sponsorowania piłki nożnej nie jest aż tak dużo i będzie to odczuwalne dla finansów klubowych.

Ja się po prostu dziwię, że zamiast pozwolić na taką działalność, ale ją opodatkować - po prostu się jej zabrania. Tak jakby nie istniały normalne kasyna czy punkty bukmacherskie.

PS. a co do porównania Alvareza i Baszczyńskiego - jeśli chodzi o ambicję i zostawianie zdrowia na boisku, Baszczu był bezkonkurencyjny. Niestety, w pozostałych elementach: umiejętności przyjęcia piłki, dośrodkowania w biegu i ze stojącej piłki, strzałów z dystansu czy dryblingu Alvarez jest od niego wyraźnie lepszy. Moim zdaniem to bardzo udany transfer, pytanie czy uda nam się go zatrzymać na dłużej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.10.2009, 14:13
Zanim ta ustawa wejdzie w życie, to pewnie BAH w Wiśle już nie będzie. Uważam, że nie ma się czym martwić.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.10.2009, 14:15
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
U Pasow sytuacja powoli dojrzewa do zmiany trenera. Lenczyk wlasnie obwiescil, ze Cracovia nabiera wody i tonie i ze jego obawy jakie mial przed przejeciem zespolu sie potwierdzaja. Inaczej mowiac, zaczyna zalowac ze wdepnal w ta kupe i dal sie namowic na objecie zdegradowanego trupa.
Na ta chwile sa wg mnie najgorzej grajaca druzyna w lidze i glownym kandydatem do spadku. Lenczyk na efekcie nowej miotly uciagnal ledwie dwa ligowe spotkania, a teraz z meczu na mecz jest coraz gorzej.
Jesli w nastepnych 2-3 kolejkach nie zaczna punktowac, to przed druga z rzedu degradacja uchronic juz ich bedzie mogla tylko komisja licencyjna.
Do zmiany trenera nie dojdzie z wielu powodów. Najważniejszy to taki, że Orest ma wysoki kontrakt a jego zerwanie grozi wysokim odszkodowaniem. Kolejny - jaki trener jest wolny, do wzięcia? I czy gwarantuje on radykalną poprawę gry Pasów?

Lenczyk ma spory kredyt zaufania, a Filipiak jest gotów rzucić jakieś pieniądze na wzmocnienia. Drużyna spokojnie przepracuje okres przygotowawczy w zimie, to na wiosnę będą grać lepiej. Pytanie tylko, z jakiej pozycji przystąpią do rundy rewanżowej. Jeśli będą pod kreską, ze sporą stratą (3-5 punktów) do bezpiecznej strefy, to może im być ciężko.

Przykład Pasów pokazuje, jak się kończy powierzanie drużyny całkowitym dyletantom, bez żadnego doświadczenia w prowadzeniu pierwszoligowej drużyny. Płatek powinien był wylecieć od razu po zakończeniu sezonu, bo nie dość że Pasów nie utrzymał to drużyna grała dramatycznie.

Dostał drugą szansę i dziś widać jak na dłoni, jak tragiczny to był błąd. Drużyna kondycyjnie jest przygotowana do grania, ale w lidze oldbojów. Skoro tak doświadczony trener jak Lenczyk nie umie sobie z tym poradzić, to widać jak jest źle.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.10.2009, 14:43
Powiedzmy sobie szczerze: decyzja co do hazardu to najgłupsza decyzja jaką można było podjąć! Zastanawiam się czy jakby podsłuchali rozmowe Stefana z Krzychem na temat Mira i Rycha, załatwiających koncesje na opony zimowe to czy rząd także zakazałby ich używania? To jest wylewanie dziecka z kąpielą.
Podobną głupote przerabiały Stany Zjednoczone. Lata 20.XX wieku--prohibicja. Zakaz produkcji i sprzedazy alko, w imię zachowani trzeźwośći. Jak się skończyło każdy wie.
Zakaz hazardu w USA z wyjatkiem kasyn na statkach? Skończył się już praktycznie , gdyż każde miasto marzy o tym by za 500 mln dolarów jakie otrzyma (za koncesje) zezwolić na budowę kasyna na lądzie, pozwolic ludziom zostawiać pieniadze w kasynie, ktore na koniec zapłaci od tego podatek dochodowy miastu.
Co robi u nas rząd? Twierdzi, że automaty powinny byc zakazane. A ja się pytam: a moze lepiej żeby były w końcu kontrolowane, co? Ma być zakazany hazard w internecie. A dlaczego nie pobierać podatków od wirtualnych kasyn za kazdego gracza z Polski. Jest to możlwie, ponieważ Urzedy Skarbowe mają dostęp do naszych kont w bankach. Wiadomo od razu za co płaciłeś kartą.
Ale po co.Najlepiej zakazać. Rządowi Tuska powinno się przeczytać książke na temat hazardu w historii. Ludzie muszą w cos grać , zakladać się itd.Ktokolwiek zakazywał okazywał sie koniec końców przegranym. Bo to jest walka z duchem. Zresztą to tak jak z prostytucją--najstarszym zawodem świata.
Jeżeli ukróca kasyna to I liga pożegna sie z Unibetem, my z betathome,com, a Lech z bwin. Oczywiscie kogo to w rządzie obchodzi.Zaglebie Lubin ma KGHM a Belchatow PGE.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 28.10.2009 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.10.2009, 14:45
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Gwoli przypomnienia. Swego czasu, bodajże po ME w koszykówce 1997 roku, nasza liga koszykówki nabrała na gigantycznym znaczeniu. Straszny bum koszykarski zaczął się odbijać na naszej lidze. Kluby miały coraz więcej pieniędzy od sponsorów, TVP pokazywała mecze w sobotę po południu w pierwszym kanale. W umowie między ligą a TVP znalazł się zapis,że za niepokazanie meczu ligowego w sobotę TVP miała płacić gigantyczne pieniądze.
Liga robiła się coraz bardziej atrakcyjna. W Pucharze Koraca swego czasu mieliśmy po 4 zespoły. Coraz lepsi zawodnicy przyjeżdżali. W między czasie wielką umowę z ligą podpisał Lech, od tej chwili liga nazywała się Lech Basket Liga, nie trzeba dodawać,że wiązało się z dodatkowymi pieniędzmi dla klubów. Bobry Bytom szalejące w Pucharach Europejskich miały możnego sponsora,browary Tyskie..... liga rosła w siłę. Aż pewnego dnia, jakiś imbecy, bo inaczej tego nazwać nie można wpadł na pomysł,że trzeba społeczeństwo wychowywać w trzeźwości. I nie może być tak, żeby sport reklamowali producenci piwa, w ogóle napojów alkoholowych. Skutkiem tego, przegłosowano jakąś debilną ustawę o wychowaniu w trzeźwości. Nie przedłużając. Jaki tego efekt? Ani trzeźwości,ani sportu. A sukcesem było sklecenie reprezentacji na ostatnie ME. Tak więc to nie pierwszy przypadek,że sport może ucierpieć przez matolstwo tzw polityków. Większej bandy bezmyślnych nierobów niż na Wiejskiej nie uświadczy się nigdzie.
To ja jeszcze przypomnę Radjowe Mistrzostwa Polski gdzie swego czasu jeździło 8 samochodów WRC a np Rajd Polski był obsadzony chyba 12. Sielnaka trwała tak długo jak była możliwość sponsorowania przez firmy produkujące papierosy.

Jednak też tam chodziło o zakaz reklamowania tych produktów podczas imprez sportowych i w godzinach jakiś tam.

Teraz mowa jest o utrudnieniu życia firmą bukmaherskim, ale nie z zakazem ich reklamy. Według mnie nie zmieni się nic, jakoś to obejdą. Co pokazuje np Ferrari w F1 i znaczek Marlboro zastąpiony kodem kreskowym
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 28.10.2009, 15:18
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Do zmiany trenera nie dojdzie z wielu powodów. Najważniejszy to taki, że Orest ma wysoki kontrakt a jego zerwanie grozi wysokim odszkodowaniem. Kolejny - jaki trener jest wolny, do wzięcia? I czy gwarantuje on radykalną poprawę gry Pasów?

Lenczyk ma spory kredyt zaufania, a Filipiak jest gotów rzucić jakieś pieniądze na wzmocnienia. Drużyna spokojnie przepracuje okres przygotowawczy w zimie, to na wiosnę będą grać lepiej. Pytanie tylko, z jakiej pozycji przystąpią do rundy rewanżowej. Jeśli będą pod kreską, ze sporą stratą (3-5 punktów) do bezpiecznej strefy, to może im być ciężko.

Przykład Pasów pokazuje, jak się kończy powierzanie drużyny całkowitym dyletantom, bez żadnego doświadczenia w prowadzeniu pierwszoligowej drużyny. Płatek powinien był wylecieć od razu po zakończeniu sezonu, bo nie dość że Pasów nie utrzymał to drużyna grała dramatycznie.

Dostał drugą szansę i dziś widać jak na dłoni, jak tragiczny to był błąd. Drużyna kondycyjnie jest przygotowana do grania, ale w lidze oldbojów. Skoro tak doświadczony trener jak Lenczyk nie umie sobie z tym poradzić, to widać jak jest źle.
OK, aspektu wysokiego odszkodowania faktycznie nie bralem pod uwage, bo po prostu w zakresie pasiorkow nie jestem tak dobrze poinformowany jak Ty
Jesli taki zapis rzeczywiscie istnieje, to o podziekowanie Orestowi z pewnoscia bedzie trudniej.
Niewiadomo czy nowy trener zagwarantowalby poprawe gry, ale w sytuacji kiedy Lenczyk takowej nie gwarantuje, zaczyna korcic aby sie o tym przekonac

Bo liczenie na to, ze zima Janusz znowu rzuci kasa, moze okazac sie zgubne. Lenczyk juz raz dostal od niego monete, ktora utopil w najslabszych obecnie z calego zespolu Golinskiego i Matusiaka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów