|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Po tym meczu mogę z całą pewnością stwierdzić, że Skorża nie ma jaj. Jak to jest możliwe, że piłkarze, którzy nic nie wnosili do gry grali cały mecz? Mowa tu oczywiście o Kirmie[swoją drogą ciekawe co się z nim stało, bo z meczu na mecz gra coraz gorzej], Jopie, Cantoro, Łobodziński no i standardowo Diazie. Czy do cholery tak ciężko było dać szanse młodym na występ dłuższy niż 3 minuty? Janik i Rado powinni zagrać. Dzięki temu meczowi przejrzałem na oczy, że ze Skorżą daleko nie zajdziemy. Poza mistrzostwem Polski, które mam nadzieje zdobędziemy nic w Europie nie zagramy. Nasz trener gra za bardzo asekurancko. No i te zmiany po prostu majstersztyk.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja tam bym się nie pastwił nad naszymi po meczu
Taka mi analogia przyszła do łba - Różnica między Wisłą a Bytovią jest mniej więcej taka jak między nami a Realem w pamiętnym meczu.Czy ktoś krytykował Real że tylko 0-2 było?Jednego nie rozumiem i nie zrozumiem...3 zmiana w 90 minucie - to jest jakiś absurd.Przy tak asekuracyjnym podejściu ze strony trenera(bo inaczej nie jestem sobie tego w stanie uzasadnić) to my daleko nie zajedziemy. ps zaznaczam że jak to pisałem to postu wyżej nie było ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Koniec meczu.
Cebanu- jeśli w Wiśle nie zmieni się trener bramkarzy to pociechy z niego mieć nie będziemy. Wierzę, że umiejętności ma duże, ale do tego pasowałoby mieć z kim pracować. Dziś- błędy przy wyjściach do dośrodkowań i słabe długie wybicia z "piątki". Reszta okey, widać, że umie wyjśc obronną ręka z silnych, trudnych strzałów. Alvarez- jak zwykle można by rzec. Nie widziałam ani jakiś błędów, ani niesamowitych plusów. Jop- . . . Generalnie jakoś koszmarnie nie było, ale zrozumieć tego transferu nie moge. Duży błąd przy ostatniej [bodajże] akcji Bytovii, gdzie wystarczyło po prostu zagrać do Cebanu, a ten gdzies na bok pod nogi gracza z Bytowa. Marcelo- jego bym oceniła tak: im wyższy szczebel, tym lepszy Marcelo. Ale może mi się wydaje? Dziś mu mecz jakoś nie wyszedł, poniżej swojego poziomu- co nie dziwi w sumie. Burliga- podobnie jak Alvarez. Ani fantastycznie, ani tragicznie. Łobo- PP jest dla niego! W takich meczach to się nawet o kiwkę pokusi ![]() Diaz- ten pan to powinien sobie odpocząć na ławce, bo od jakiegoś czasu tylko irytuje. Cantoro- długo u nas nie pogra, więc daruję sobie komentarz. :] Kirm- generalnie to w Polsce mu nie idzie jak na Słowenii. Myślę, że to raczej pech niż brak umiejętności (szcz. przy ew. bramkach). Czekamy na niego i czekamy... Myślę, że ławeczka i jemu nie zaszkodzi. Mały- ogólnie źle nie było. Ale ta ostatnia sytuacja jaką miał. . . Pepe- Jemu też służy PP. Choć i w Eklasie często coś szarpie z przodu. Bardzo fajna bramka. Guła- wszedł i... zrobił różnicę. W tak krótkim czasie pokazał, że będzie duuuuuużym wzmocnieniem. Jeszcze dojść do formy i będzie git. Jirsak- praktycznie to go.. nie widziałam. Tomas to Tomas. Póki co to wolę i tak jego niż Juniora :|. Zawsze coś podciągnie w ofensywie. Janik- za krótko. To taka moja mała ocena. Generalnie to myślałam, że będzie trochę lepszy mecz, ale nie ma co narzekać. My graliśmy głównie doświadczeniem, nie napalaliśmy się i spokojnie prowadziliśmy grę. Wiadomo, że siły trzeba zostawić na Eklasę. Od przeciwników trzeba przejąć SERCE DO GRY! I takie ps: 1/16: 3-0 1/8: 2-0 czyli dalej będzie...: 1-0, 0-0, i... 0-1? o.O Oby nie! ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
:baala - jeszcze inaczej - nie zap...sz nie jesteś w kadrze meczowej. Co Ty na to?
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma ktoś linki z bramkami na YT?
![]()
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oglądałem drugą połowę i naprawdę trzeba przyznać ,że gramy jakiś prowincjonalny futbol;typu "piła do przodu i jakoś to będzie"
.Cantoro ,Jop -najlepiej żeby zostali w Bytowie. Kirm niby sie stara,ale nie bardzo mu wychodzi -Małecki się na niego pogniewał. Nie wiem ,czy pan trener nie ma jakiegoś innego pomysłu na grę ? Na razie wygląda to średnio. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A no po to że takie mecze powinniśmy wygrac najmniejszym wysiłkiem, 2:0 ale na spokoju. Siły powinniśmy oszczędzać na Koronę bo to już w piątek. Wolę 2:0 z Bytovią i 1:0 z Koroną niż przegrać w Kielcach z rezerwowymi w drużynie.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Tyle w tym temacie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Na polskich boiskach jest kilka setek golkiperów pokroju Cebanu, więc nie wiem jaki jest sens trzymania tego gościa u nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
:zim zum
Problemem nie jest to, że Cebanu bronił dziś słabo, tylko że się nie rozwija. A to w największej mierze jest "zasługą" trenera bramkarzy. Nawet jak weźmiemy utalentowanego chłopaka z Polski to przy Panu Kazimierskim też nie będzie spełniał naszych oczekiwań. Sorry za OT |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Poziom gry Wisły wolno i systematycznie obniża się. Zaczynam mieć coraz większe wątpliwości co do zdolności trenerskich Macieja Skorży. Zawodnicy zaczynają sie cofać w poziomie piłkarskim a młodzi w rozwoju. Mysląc o pucharach powinniśmy zjadać takie Bytovie jak bocian żabę.Jeśli taki stan rzeczy utrzyma się to znowu nas jakaś Levadia załatwi. Skorża pytany niedawno w Sosnowcu ( nie publikowano tego! )przez korespondenta La Gazetta Dello Sport w Polsce Stefana Bielańskiego jak z taką grą będziemy wygladać w pucharach rozzłościł się i powiedział "że najpierw trzeba zdobyc mistrza a potem to się pomysli o Lidze Mistrzów"
Z takiego to właśnie stawiania sprawy i myslenia to nam kibicom przychodzi potem znosić gorycz porażek i wstyd panie trenerze! Wisła to marka panie Skorża która NIGDY nie powinna schodzic ponizej pewnego poziomu przyzwoitości! A przy panu schodzi niestety i to coraz bardziej ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mnie najbardziej zawiodla gra skrzydlowych. Fajnie ze Wojtkowi udalo sie wykorzystac okazje strzelecka, bo to do niego niepodobne, ale zeby zaliczyc tyle niedokladnych podan i strat z przeciwnikiem tej klasy, to juz jest przegiecie. Zreszta to samo mozna napisac o Kirmie, do ktorego po malu trace cierpliwosc i chyba nie tylko ja. Reasumujac, na skrzydlach nie ma za grosz jakosci i to niestety nie od dzis.
Ps. wydaje mi sie, ze warto pochwalic Bytovie, bo zaprezentowali sie lepiej od Hetmana Zamosc, dzieki czemu byli blizsi zdobycia bramki
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 27.10.2009 o godz. 19:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Hehe zaczyna sie jazda po pilkarzach, byleby kogos obwinic za taka gre a nie inna...
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czytam czytam i ktoś tutaj jaja sobie robi ...
Mecz ciężki a wszyscy się dziwią czemu nie grali młodzi i debiutanci od początku. Jakbyśmy to przerżnęli to by chyba ze 20 stron powstało o tym jak trener mógł wpuścić młodych od początku... wrzucie na luz ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Takie same odnosze wrazenie ze co poniektorym sie w dupach poprzewracalo. Tak ze i tak nie dobrze, jestem ciekaw jak ogrywajacych mlodzikow bytovia by przewiezla z 3-0 to dopiero bylby placz i wyrywanie wlosow. Dla Bytovi dla tych chlopakow to byl mecz taki ktory sie juz prawdopodobnie nigdy w zyciu nie powtorzy, wiec nic dziwnego ze biegali jak by byli nie z tej planety. Wiem o czym mowie bo grajac w A klasowej bruzynie w PP powiezlismy Okocimski Brzesko i o malo nie wygralismy z Unia Tarnow dla nas to bylo niczym swieto narodowe poloaczone z najlepszym mozliwym orgazmem i dalismy z siebie wiecej niz wiedzielismy ze mozemy dac, gdzie w normalnym meczu nawet 20% z tego nie bylo do wyciagniecia. A nasi podswiadomie olali mecz no nic dziwnego skoro sie jedzie na wioske do VI ligi. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zawiódł Cebanu udowodnił że sporo mu brakuje do Pawełka naszym zabrakło determinacji takiej jaką prezentował zespół z Bytowa.Katastrofą okazał się występ Kirma nic mu nie wychodziło...Na tle chłopaków z 3 ligowej drużyny prezentował się jak...amator.Ile mu dawać szans?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No, chłopaki z Bytowa niezłą oprawę zrobili. Sympatyczna galeria. Wrzucam, bo na stronie jeszcze nie ma.
http://www.polskatimes.pl/gazetakrak...akow,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mnie ciekawi po co wprowadza się poraz kolejny młodego zawodnika w 92 minucie na boisko. Czy niemożna mu chociaż dac zagrać z 10 minut przy tak pewnym wyniku. Nie rozumie po raz kolejny zachowania Skorży.
![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A tak w ogóle zawsze szukamy bramkarza więc może można się przyjrzeć temu z Bytowa?
Bo dziś lepiej sie prezentował niz nasz Cebanu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wszyscy bramkarze grający przeciw nam prezentują się świetnie...
![]() są gdzieś bramki do ściągnięcia? edit; znalazłem. jakby ktoś chciał: Ćwielong http://www.mediafire.com/?lm2i5jlqtjw Łobo http://www.mediafire.com/?jinjz2djag2 źródło: http://sport-video.pl/index.php?show...id=51154&st=0&
Ostatnio edytowane przez Kamson : 27.10.2009 o godz. 17:16.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najważniejszy jest awans w tym momencie..a gra wiadomo było że będzie taka i że Bytovia nie położy się przed nami tylko będzie walczyc 90 minut tak jak walczyła bo w końcu dla nich to był mecz życia a dla naszych grajków mecz jeden z wielu..by nie powiedziec że sparing z jakimiś tam amatorami, których można jak najmniejszym nakładem sił i potu spokojnie wypykac i wrócic sobie do Krakowa. Zresztą w każdym meczu tego sezonu przy stanie 2-0 już Naszym się wyraźnie niechce nic i pykają miedzy sobą piłeczke lub zaczynają murowac się..byle tylko doczekac do tego upragnionego gwizdka sędziego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie wiem jak wam, ale mnie bardzo spodobała się gra Burligi w dzisiejszym meczu, na prawde chłopak może byc konkurencją dla Pablo na prawej obronie! Skorża postawił na niego, a ten odpłacił mu się dobrą, pewną miejscami twardą, ale przepisową grą. Na prawdę duży plus dla Burligi!
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje, że Skorża powie w końcu dość i usadzi Diaza i Kirma na ławę, bo są bezproduktywni, a w ich miejsce młodzi. Z chęcią bym zobaczył Janika w meczu z Koroną.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A potem niekorzystny wynik (tfu tfu!) i najazdy na Skorże co on robi, że jakichś beznadziejnych młodzików wprowadza.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A propos Burligi - widząc kolejny mecz pod znakiem nieporadności skrzydeł(choć oczywiście szczególnie Łobo trochę tam miszał - widać że w 3 lidze był by gwiazdą
Sory ale jak trener przy 2-0 z 3 ligowcem, boi się zrobić zmiany to nie wróży to niczego dobrego na przyszłość - ja nie mam nic do tego że mecz został potraktowany poważnie, ale bez przesady.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 27.10.2009 o godz. 17:47.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|