The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2009, 15:18
Po tym meczu mogę z całą pewnością stwierdzić, że Skorża nie ma jaj. Jak to jest możliwe, że piłkarze, którzy nic nie wnosili do gry grali cały mecz? Mowa tu oczywiście o Kirmie[swoją drogą ciekawe co się z nim stało, bo z meczu na mecz gra coraz gorzej], Jopie, Cantoro, Łobodziński no i standardowo Diazie. Czy do cholery tak ciężko było dać szanse młodym na występ dłuższy niż 3 minuty? Janik i Rado powinni zagrać. Dzięki temu meczowi przejrzałem na oczy, że ze Skorżą daleko nie zajdziemy. Poza mistrzostwem Polski, które mam nadzieje zdobędziemy nic w Europie nie zagramy. Nasz trener gra za bardzo asekurancko. No i te zmiany po prostu majstersztyk.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.10.2009, 15:19
Ja tam bym się nie pastwił nad naszymi po meczuTaka mi analogia przyszła do łba - Różnica między Wisłą a Bytovią jest mniej więcej taka jak między nami a Realem w pamiętnym meczu.Czy ktoś krytykował Real że tylko 0-2 było?

Jednego nie rozumiem i nie zrozumiem...3 zmiana w 90 minucie - to jest jakiś absurd.Przy tak asekuracyjnym podejściu ze strony trenera(bo inaczej nie jestem sobie tego w stanie uzasadnić) to my daleko nie zajedziemy.

ps zaznaczam że jak to pisałem to postu wyżej nie było
94 - Allah Akbar!!
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.10.2009, 15:19
Koniec meczu.
Cebanu- jeśli w Wiśle nie zmieni się trener bramkarzy to pociechy z niego mieć nie będziemy. Wierzę, że umiejętności ma duże, ale do tego pasowałoby mieć z kim pracować. Dziś- błędy przy wyjściach do dośrodkowań i słabe długie wybicia z "piątki". Reszta okey, widać, że umie wyjśc obronną ręka z silnych, trudnych strzałów.
Alvarez- jak zwykle można by rzec. Nie widziałam ani jakiś błędów, ani niesamowitych plusów.
Jop- . . . Generalnie jakoś koszmarnie nie było, ale zrozumieć tego transferu nie moge. Duży błąd przy ostatniej [bodajże] akcji Bytovii, gdzie wystarczyło po prostu zagrać do Cebanu, a ten gdzies na bok pod nogi gracza z Bytowa.
Marcelo- jego bym oceniła tak: im wyższy szczebel, tym lepszy Marcelo. Ale może mi się wydaje? Dziś mu mecz jakoś nie wyszedł, poniżej swojego poziomu- co nie dziwi w sumie.
Burliga- podobnie jak Alvarez. Ani fantastycznie, ani tragicznie.
Łobo- PP jest dla niego! W takich meczach to się nawet o kiwkę pokusi
Diaz- ten pan to powinien sobie odpocząć na ławce, bo od jakiegoś czasu tylko irytuje.
Cantoro- długo u nas nie pogra, więc daruję sobie komentarz. :]
Kirm- generalnie to w Polsce mu nie idzie jak na Słowenii. Myślę, że to raczej pech niż brak umiejętności (szcz. przy ew. bramkach). Czekamy na niego i czekamy... Myślę, że ławeczka i jemu nie zaszkodzi.
Mały- ogólnie źle nie było. Ale ta ostatnia sytuacja jaką miał. . .
Pepe- Jemu też służy PP. Choć i w Eklasie często coś szarpie z przodu. Bardzo fajna bramka.
Guła- wszedł i... zrobił różnicę. W tak krótkim czasie pokazał, że będzie duuuuuużym wzmocnieniem. Jeszcze dojść do formy i będzie git.
Jirsak- praktycznie to go.. nie widziałam. Tomas to Tomas. Póki co to wolę i tak jego niż Juniora :|. Zawsze coś podciągnie w ofensywie.
Janik- za krótko.

To taka moja mała ocena. Generalnie to myślałam, że będzie trochę lepszy mecz, ale nie ma co narzekać. My graliśmy głównie doświadczeniem, nie napalaliśmy się i spokojnie prowadziliśmy grę. Wiadomo, że siły trzeba zostawić na Eklasę. Od przeciwników trzeba przejąć SERCE DO GRY!

I takie ps: 1/16: 3-0
1/8: 2-0
czyli dalej będzie...: 1-0, 0-0, i... 0-1? o.O
Oby nie! mi to zawsze cos takiego się w głowie ułoży -,-
Krakowska Wiślaczka!
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.10.2009, 15:20
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
No tak: Skorża - motywator: "Młodzi - zap...ć na treningach to Was wpuszczę na 30 sekund!"
Można to odwrócić w drugą stronę. Skorża: " Macie zap...ć na treningu bo inaczej wpuszczę was tylko na 30 sekund!".
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.10.2009, 15:22
:baala - jeszcze inaczej - nie zap...sz nie jesteś w kadrze meczowej. Co Ty na to?
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 27.10.2009, 15:22
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Po tym meczu mogę z całą pewnością stwierdzić, że Skorża nie ma jaj. Jak to jest możliwe, że piłkarze, którzy nic nie wnosili do gry grali cały mecz? Mowa tu oczywiście o Kirmie[swoją drogą ciekawe co się z nim stało, bo z meczu na mecz gra coraz gorzej], Jopie, Cantoro, Łobodziński no i standardowo Diazie. Czy do cholery tak ciężko było dać szanse młodym na występ dłuższy niż 3 minuty? Janik i Rado powinni zagrać. Dzięki temu meczowi przejrzałem na oczy, że ze Skorżą daleko nie zajdziemy. Poza mistrzostwem Polski, które mam nadzieje zdobędziemy nic w Europie nie zagramy. Nasz trener gra za bardzo asekurancko. No i te zmiany po prostu majstersztyk.
Dopiero teraz przejrzałeś? To widać od dawna...
Kordel
Senior Member

Stary 27.10.2009, 15:23
Ma ktoś linki z bramkami na YT?
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2009, 15:31
Oglądałem drugą połowę i naprawdę trzeba przyznać ,że gramy jakiś prowincjonalny futbol;typu "piła do przodu i jakoś to będzie"
.Cantoro ,Jop -najlepiej żeby zostali w Bytowie.
Kirm niby sie stara,ale nie bardzo mu wychodzi -Małecki się na niego pogniewał.
Nie wiem ,czy pan trener nie ma jakiegoś innego pomysłu na grę ?
Na razie wygląda to średnio.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.10.2009, 15:31
morgenes napisał(a):Wyświetl post
A z Twojego podejścia do meczów to się potem taka Levadia Tallin rodzi, "po co wygrać 5:0, liczy się awans"... :/

Grrrr......
A no po to że takie mecze powinniśmy wygrac najmniejszym wysiłkiem, 2:0 ale na spokoju. Siły powinniśmy oszczędzać na Koronę bo to już w piątek. Wolę 2:0 z Bytovią i 1:0 z Koroną niż przegrać w Kielcach z rezerwowymi w drużynie.
Раз два трзы, Туск ухади!
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.10.2009, 15:35
I to jest właśnie najgorsze podejście z możliwych, jakie prezentujesz. Właśnie przez taki minimalizm gramy w niektórych meczach jak gramy. Po co wygrywać po 5:0? A choćby po to, żeby uczyć się walczyć do ostatniego gwizdka, po to, żeby pokazać innym, że Wisła ma mentalność killera, żeby nie uczyć młodych zawodników minimalizmu, właśnie po to. Takie mecze są najlepsze do tego, aby zmusić piłkarzy do maksymalnego wysiłku z teoretycznie słabszym przeciwnikiem, żeby uniknąć wpadek w lidze i pucharach.

A z Twojego podejścia do meczów to się potem taka Levadia Tallin rodzi, "po co wygrać 5:0, liczy się awans"... :/

Grrrr......
Taaa, bo porażka z Levadią jest skutkiem tego że w tamtym sezonie nie wygraliśmy z Lechia II w pucharze polski 6:0 tylko 3:0. Bez jaj problem leży w mentalności, a tej nie zbudujesz wysokim zwycięstwem na kartoflisku w Bytowie... Rozumiem, że można się przyczepiać do braku agresji i walki w meczu ekstraklasy gdzie prowadzimy 1:0 i gramy asekuracyjnie, ale są pewne granice tego narzekactwa.... Lepiej na piłkarzy podziałałaby silna konkurencja w drużynie a nie 5:0 z Bytovia II Drutex Bytów...

Tyle w tym temacie...
PhantomRanger
Senior Member

Stary 27.10.2009, 15:36
Dopiero teraz przejrzałeś? To widać od dawna...
Wiesz lepiej późno niż wcale.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.10.2009, 15:40
Na polskich boiskach jest kilka setek golkiperów pokroju Cebanu, więc nie wiem jaki jest sens trzymania tego gościa u nas.
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.10.2009, 15:41
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jednego nie rozumiem i nie zrozumiem...3 zmiana w 90 minucie - to jest jakiś absurd.Przy tak asekuracyjnym podejściu ze strony trenera(bo inaczej nie jestem sobie tego w stanie uzasadnić) to my daleko nie zajedziemy.
Te zmiany w 90tej to chyba konsekwencja meczu z Bytomiem.
cassius31krakow
Senior Member

Stary 27.10.2009, 15:44
:zim zum
Problemem nie jest to, że Cebanu bronił dziś słabo, tylko że się nie rozwija. A to w największej mierze jest "zasługą" trenera bramkarzy. Nawet jak weźmiemy utalentowanego chłopaka z Polski to przy Panu Kazimierskim też nie będzie spełniał naszych oczekiwań.

Sorry za OT
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.10.2009, 15:44
Poziom gry Wisły wolno i systematycznie obniża się. Zaczynam mieć coraz większe wątpliwości co do zdolności trenerskich Macieja Skorży. Zawodnicy zaczynają sie cofać w poziomie piłkarskim a młodzi w rozwoju. Mysląc o pucharach powinniśmy zjadać takie Bytovie jak bocian żabę.Jeśli taki stan rzeczy utrzyma się to znowu nas jakaś Levadia załatwi. Skorża pytany niedawno w Sosnowcu ( nie publikowano tego! )przez korespondenta La Gazetta Dello Sport w Polsce Stefana Bielańskiego jak z taką grą będziemy wygladać w pucharach rozzłościł się i powiedział "że najpierw trzeba zdobyc mistrza a potem to się pomysli o Lidze Mistrzów"
Z takiego to właśnie stawiania sprawy i myslenia to nam kibicom przychodzi potem znosić gorycz porażek i wstyd panie trenerze! Wisła to marka panie Skorża która NIGDY nie powinna schodzic ponizej pewnego poziomu przyzwoitości! A przy panu schodzi niestety i to coraz bardziej !
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.10.2009, 15:49
Mnie najbardziej zawiodla gra skrzydlowych. Fajnie ze Wojtkowi udalo sie wykorzystac okazje strzelecka, bo to do niego niepodobne, ale zeby zaliczyc tyle niedokladnych podan i strat z przeciwnikiem tej klasy, to juz jest przegiecie. Zreszta to samo mozna napisac o Kirmie, do ktorego po malu trace cierpliwosc i chyba nie tylko ja. Reasumujac, na skrzydlach nie ma za grosz jakosci i to niestety nie od dzis.

Ps. wydaje mi sie, ze warto pochwalic Bytovie, bo zaprezentowali sie lepiej od Hetmana Zamosc, dzieki czemu byli blizsi zdobycia bramki
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 27.10.2009 o godz. 19:28.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.10.2009, 15:55
Hehe zaczyna sie jazda po pilkarzach, byleby kogos obwinic za taka gre a nie inna...
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.10.2009, 16:04
Czytam czytam i ktoś tutaj jaja sobie robi ...

Mecz ciężki a wszyscy się dziwią czemu nie grali młodzi i debiutanci od początku.
Jakbyśmy to przerżnęli to by chyba ze 20 stron powstało o tym jak trener mógł wpuścić młodych od początku...

wrzucie na luz
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.10.2009, 16:16
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Czytam czytam i ktoś tutaj jaja sobie robi ...

Mecz ciężki a wszyscy się dziwią czemu nie grali młodzi i debiutanci od początku.
Jakbyśmy to przerżnęli to by chyba ze 20 stron powstało o tym jak trener mógł wpuścić młodych od początku...

wrzucie na luz

Takie same odnosze wrazenie ze co poniektorym sie w dupach poprzewracalo.

Tak ze i tak nie dobrze, jestem ciekaw jak ogrywajacych mlodzikow bytovia by przewiezla z 3-0 to dopiero bylby placz i wyrywanie wlosow.
Dla Bytovi dla tych chlopakow to byl mecz taki ktory sie juz prawdopodobnie nigdy w zyciu nie powtorzy, wiec nic dziwnego ze biegali jak by byli nie z tej planety.

Wiem o czym mowie bo grajac w A klasowej bruzynie w PP powiezlismy Okocimski Brzesko i o malo nie wygralismy z Unia Tarnow dla nas to bylo niczym swieto narodowe poloaczone z najlepszym mozliwym orgazmem i dalismy z siebie wiecej niz wiedzielismy ze mozemy dac, gdzie w normalnym meczu nawet 20% z tego nie bylo do wyciagniecia.
A nasi podswiadomie olali mecz no nic dziwnego skoro sie jedzie na wioske do VI ligi.
,
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.10.2009, 16:34
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
...
A nasi podswiadomie olali mecz no nic dziwnego skoro sie jedzie na wioske do VI ligi.
W meczach PP zespół z Bytowa wystawia zawodników grających aktualnie w III lidze... takie małe sprostowanie
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.10.2009, 16:43
Zawiódł Cebanu udowodnił że sporo mu brakuje do Pawełka naszym zabrakło determinacji takiej jaką prezentował zespół z Bytowa.Katastrofą okazał się występ Kirma nic mu nie wychodziło...Na tle chłopaków z 3 ligowej drużyny prezentował się jak...amator.Ile mu dawać szans?!
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 27.10.2009, 16:45. Galeria z meczu w Bytowie
No, chłopaki z Bytowa niezłą oprawę zrobili. Sympatyczna galeria. Wrzucam, bo na stronie jeszcze nie ma.

http://www.polskatimes.pl/gazetakrak...akow,id,t.html
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.10.2009, 16:46
Mnie ciekawi po co wprowadza się poraz kolejny młodego zawodnika w 92 minucie na boisko. Czy niemożna mu chociaż dac zagrać z 10 minut przy tak pewnym wyniku. Nie rozumie po raz kolejny zachowania Skorży.
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.10.2009, 16:52
A tak w ogóle zawsze szukamy bramkarza więc może można się przyjrzeć temu z Bytowa?Bo dziś lepiej sie prezentował niz nasz Cebanu.
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.10.2009, 17:05
Wszyscy bramkarze grający przeciw nam prezentują się świetnie...

są gdzieś bramki do ściągnięcia?

edit; znalazłem. jakby ktoś chciał:
Ćwielong http://www.mediafire.com/?lm2i5jlqtjw
Łobo http://www.mediafire.com/?jinjz2djag2
źródło:
http://sport-video.pl/index.php?show...id=51154&st=0&
Ostatnio edytowane przez Kamson : 27.10.2009 o godz. 17:16.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.10.2009, 17:21
Najważniejszy jest awans w tym momencie..a gra wiadomo było że będzie taka i że Bytovia nie położy się przed nami tylko będzie walczyc 90 minut tak jak walczyła bo w końcu dla nich to był mecz życia a dla naszych grajków mecz jeden z wielu..by nie powiedziec że sparing z jakimiś tam amatorami, których można jak najmniejszym nakładem sił i potu spokojnie wypykac i wrócic sobie do Krakowa. Zresztą w każdym meczu tego sezonu przy stanie 2-0 już Naszym się wyraźnie niechce nic i pykają miedzy sobą piłeczke lub zaczynają murowac się..byle tylko doczekac do tego upragnionego gwizdka sędziego.
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.10.2009, 17:28
nie wiem jak wam, ale mnie bardzo spodobała się gra Burligi w dzisiejszym meczu, na prawde chłopak może byc konkurencją dla Pablo na prawej obronie! Skorża postawił na niego, a ten odpłacił mu się dobrą, pewną miejscami twardą, ale przepisową grą. Na prawdę duży plus dla Burligi!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
PhantomRanger
Senior Member

Stary 27.10.2009, 17:34
Ja mam nadzieje, że Skorża powie w końcu dość i usadzi Diaza i Kirma na ławę, bo są bezproduktywni, a w ich miejsce młodzi. Z chęcią bym zobaczył Janika w meczu z Koroną.
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.10.2009, 17:43
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ja mam nadzieje, że Skorża powie w końcu dość i usadzi Diaza i Kirma na ławę, bo są bezproduktywni, a w ich miejsce młodzi. Z chęcią bym zobaczył Janika w meczu z Koroną.
A potem niekorzystny wynik (tfu tfu!) i najazdy na Skorże co on robi, że jakichś beznadziejnych młodzików wprowadza.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.10.2009, 17:43
A propos Burligi - widząc kolejny mecz pod znakiem nieporadności skrzydeł(choć oczywiście szczególnie Łobo trochę tam miszał - widać że w 3 lidze był by gwiazdą) i widząc na jakim luzie gra Alvarez - refleks, przegląd pola, sztuczki techniczne - to ja na prawdę widział bym go na skrzydle.

Kamson napisał(a):Wyświetl post
A potem niekorzystny wynik (tfu tfu!) i najazdy na Skorże co on robi, że jakichś beznadziejnych młodzików wprowadza.
Sory ale jak trener przy 2-0 z 3 ligowcem, boi się zrobić zmiany to nie wróży to niczego dobrego na przyszłość - ja nie mam nic do tego że mecz został potraktowany poważnie, ale bez przesady.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 27.10.2009 o godz. 17:47.
94 - Allah Akbar!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów