|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Realnie patrząc - 3 miliony euro to max co można mu tam zapisać.
Nikt nie zapłaci więcej za gracza z polskiej ligi. Kompromis powinien więc oscylować ok 2,5 mln. Z doniesień prasowych wynika, że w negocjowanym kontrakcie zarówno Małeckiemu jak i Wiśle nie pasuje kilka punktów, więc jestem optymistą, obydwu stronom zależy a to najważniejsze. Z Sobolem też dość długo negocjowano i wszystko skończyło się dobrze. Mały - przedłuż kontrakt i nie rób jaj!! Gdzie Ci będzie lepiej niż w Wiśle? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Sodóweczka i menager robią swoje ot co.
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Jeszcze powinno być tak, że wpisanie w kontrakt sumy odstepnego, powoduje brak możliwosci odejścia z jebanym prawem Webstera. Zresztą może to akurat robota dla prawników, sprawdzić czy jedno nie wyklucza drugiego.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak podpisze teraz to webstera może zagrać dopiero za 4 lata.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Ja wiem, ale chodzi mi o to czy w momencie wpisania w nową umowę sumy odstępnego,takiego zawodnika prawo Webstera nie powinno obejmować. Niedługo pojawi się jakiś nastepny ktoś od jakiegos prawa i znowu sąd UE uzna że, nie mozna mieć rezerwowych, bo to odbiera prawo wykonywania pracy i jak w F1 nie bedzie tankowania, tak w piłce nie bedzie zmienników.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Odstępne? Nie ma sprawy, niech wpisują. I realnie nie żadne 3 miliony euro... Tyle Fulham nie chciało dać za Pawła Brożka. W zupełności wystarczy 1,5 mln.
Jednak kwestia odstępnego pokazuje, że Małeckiemu już się marzą zagraniczne wojaże, czyli robienie sobie odcisków na d.pie od siedzenia na ławce. Mnie to nie dziwi, śmieszą mnie tylko reakcje oburzonych kibiców. Że Małecki mówił o pozostaniu w Wiśle do końca ![]() Powiem szczerze, temu chłopakowi zaczyna odbijać sodówa. I w sumie nie zapłakałbym, gdyby po sezonie go za te 1,5 mln € sprzedać. Tylko kto go kupi? PS. Do końca w klubie to może sobie zostać Maldini i Messi, bo ich miłość ma konkretny wymiar finansowy. Sami przyznacie, że za takie pieniądze to żal się przenosić. Ale już taki Kaka się skusił - dla jeszcze większych. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Ale zgadzam się, niemniej zawsze gdy mówiłem o Małeckim, że taki z niego "prawdziwy wiślak" jak i z każdego innego - to od razu gromy leciały. A co u innego prawdziwego Wiślaka, Konrada Gołosia? Pamięta go ktoś jeszcze? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Małecki kreuje się na gwiazde Wisły...a tak naprawdę to nic jeszcze w ligowej piłce nie osiągnął. niech wpisują tą sumę odstępnego...nawet w kwocie 800 tys, bo i tak nikt nie da więcej za Patryka. a jak tak bardzo chce spróbować gry za granicą, za zagraniczne pieniądze, to niech puszą go od razu...ja jakoś płakać nie będę. Nie bez takich grajków Wisła sobie radziła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A może on chce odejść się rozwijać, a nie siedzieć na ławie ?
Tak jak Kokoszka. Ten chyba gra.![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co sie dziwicie Małeckiemu ? Skoro taki Łobodziński zarabia ileśkroć więcej od niego ,a na boisku na ogół to Mały jest lepszy od Łobodzińskiego ,to nie dziwie mu się że może być troche oburzony. To czy Małecki jest Wiślakiem zadecyduje to czy Wisłe bedzie miał w sercu ,jak trzeba bedzie np. zmienić klub . Zreszta,zycze mu powodzenia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Kto jeszcze 2 lata temu myślał że Jodłowiec może kosztować 1,7 mln EUR albo Matusiak? Nie wspominając o Murawskim? PS Jeszcze negocjacje się nie skończyły z Małym a już kilku "wszechwiedzących" (Tylko_na_kilka_dni, Incognito2192) orzekło że Małecki nie jest "prawdziwym" Wiślakiem! (Uczestniczycie w tych rozmowach że tak mędrkujecie?) Pamiętacie ile Sobolewski, Głowacki negocjowali swoje kontrakty? Poczekajcie jeszcze chwilę do fiaska negocjacji i wtedy będziecie wylewać swoje frustracje i gnój na Małego!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.09.2009 o godz. 09:40.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Ogryzku,
pozostaje liczyć na to, że ja się mylę a ty masz rację. A co do "prawdziwych Wiślaków". Prawdziwym Wiślakiem to był Reyman, ale to były czasy piłki amatorskiej. Teraz piłką rządzą pieniądze i zawodników prawdziwie związanych z jakimkolwiek klubem już nie ma. Ostatnim z "wiernych", którego pamiętam był Paweł Zegarek - ale to było z drugiej strony Błoń. Jeśli dobrze sobie przypominam, pozbyto się go bez żalu, gdy w klubie pojawiły się pieniądze Filipiaka (sic!). Tak więc wierność nie została należycie wynagrodzona. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nawet za cene prowizji dla Bolka powinno sie zatrzymac w klubie Małeckiego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja nie piszę, że Małecki nie powinien dostać nowego kontraktu, bo zostać powinien.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rozwalił mnie wybór Małeckiego do jedenastki kolejki w magazynie "Szybka piłka". No ale jaka telewizja tacy eksperci.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ego_i_marcelo/
nareszcie coś się ruszylo ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W czasie meczu tak przez ułamek sekundy widziałem plecy Pawełka i coś mi nie pasowało, dopiero na fotkach widze co, czemu ma numer 18 ;]
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Dla tych którzy nie przepadają za Łobo:
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Cos czuje, ze Wojtek juz z Wroclawia nie wroci. Szkoda, bo pod wzgledem sportowym prezentowal sie ostatnio lepiej, niz kilka gwiazdek naszej druzyny, ale jesli cos przeskrobal to karac i to porzadnie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Heh zastanawiałem się do jakiego tematu to wrzucić. Może bardziej pasuje do "To i owo.." ale mniejsza z tym. Pisze pracena temat stosunków polsko-litewskich w 1920 roku i wypatrzyłem takie o to zdjęcie jednego z litewskich oficerów
[/IMG]heh kogo wam przypomina? Jak ktoś jest mało spostrzegawczy to podpowiem że ten zawodnik pochodzi z Suwalszczyzny - terenów z pod samej granicy litewkiej |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No nie wydaje mi się żebyśmy wszyscy czekali. Jakbyś nie zauważył 90% tego forum skupia się na błędach piłkarzy, na słabej formie, na problemach, na wysokich kontraktach, na przesłuchaniach. Wystarczy przejrzeć posty i znajdzie się niewiele optymistycznych wiadomości.
Ja skupiam się na pozytywach. Nawet jeśli dla mnie Łobo, Ćwielong czy Pawełek to piłkarze bez talentu to zawsze czekam na ich dobre posunięcia. Więc proszę się nie dziwić Panowie, jacy kibice taka gra klubu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
O przepraszam. Gdyby piłkarze się dostosowali do poziomu kibicowania w PL, to bylibyśmy potęgą piłkarską.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|