|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
12 min i pozdrowienia dla Wisły od wieśniaków z Kielc
Nikola zasuwa na lewej stronie od jednego pola karnego do drugiego,praktycznie przez te pierwsze 15 min wszystkie akcje Korony lewa stroną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Śląsk gra to co mu najlepiej wychodzi ostatnio. Czyli wielka kicha. Korona ich ciśnie strasznie.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
ładnie Śląsk teraz JJJBG i każdy to powie ...
![]() odpowiedz wiadoma,ogólnie fajnie się Śląsk prezentuje
Ostatnio edytowane przez South : 19.09.2009 o godz. 16:51.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ładna wazelina dla Amici od Komentatorów C+ ...
![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Byłem w szoku, jak zobaczyłem bramkę Sotirovicia. Zupełnie nie z tej ligi, jak z Hiszpanii. No ale to był 100% fuks
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Znow mi sie dzis udalo zasnac ogladajac mecz Śląska...
Po raz kolejny Śląsk gra baaaardzo przecietnie, zadnego blysku prawie, archaicznie, bez schematow ale niestety nie maja kreatywnych graczy ktorzy mogli by ich brak zrekompensowac. Z taka gra to Taras za 2-3 mecze moze byc na wylocie. WKS punktow malo zdobywa i rozczarowuje. W zeszlym sezonie grali z jakims takim wiekszym animuszem a teraz jakby osiedli na laurach. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Andrzej Niedzielan spłaca pieniądze które zarabiał bedąc kontuzjowanym w Wiśle a tak na serio to chyba jak widać za szybko z niego zrezygnowaliśmy facet z meczu na mecz gra coraz lepiej widać ze wraca do formy jaką miał gdy do nas przychodził Powodzenia Andrzej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Takie samo mnie naszło przemyślenie. Można było Wtorka wypożyczyć na pół roku do takiego Ruchu i po tym okresie mielibyśmy dobrego napadziora. Kolejny dobry mecz w jego wykonaniu. A jesli chodzi o cale spotkanie to jako w polskiej lidze bez rewelacji.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
On sam mówi,że gra ruchu mu bardzo odpowiada bo grają z kontry.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie za szybko, był po prostu za słaby na grę w Wiśle,siedziałby na ławce a tak w Ruchu się rozwija, tym lepiej dla niego.
Co do meczu to był bez rewelacji, ale tylko przez postawę pasiastych, bo Ruch grał wyjątkowo dobrą piłkę jak na naszą ligę. Jeżeli utrzymają formę to będą w pierwszej 5 na koniec ligi. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
2 sezony pod rzad Brozek byl krolem strzelców wiec trudno bylo wtedy zeby Niedzielan mial duzo szans na gre . Teraz plakanie za nim to bezsens ,bo za chwile znajda sie kolejni ,co beda plakac za Kosowskim itd.
A Ruch bardzo ladnie gra ,wyroznia sie na tle ligowej szarzyzny . Gdyby Jadze nei zabrali 10 punktow "przy zielonym stoliku" to Naród Wybrany byłby 3-ci od konca . Ciekawe ile Filipiak ma kasy ,zeby mu wystarczylo znow na koniec sezonu ![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Czy płaczący za Wtorkiem pamiętają, jak ten piłkarz grał u nas?
Skorża naprawdę dał Niedzielanowi mnóstwo szans. Andrzej wszystkie zmarnował. Snuł się po boisku, był całkowicie bezproduktywny. Podczas meczy był z niego taki pożytek, jak z Dawidowskiego. Wypada się cieszyć, że odżył w Ruchu ale u nas się nie sprawdził. A raczej - po kontuzji nigdy już nie wrócił do dawnej dyspozycji. Może teraz coś z niego będzie, tyle że to już nie poziom na Wisłę. ![]()
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Mógłbyś mi przypomniec kiedy? Bo ostatnio mam chyba spore problemy z pamięcią jak widzę ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie ma co płakac nad Niedzielanem, jeszcze niedawno większośc się cieszyła, że nas opuszczał... u nas był cieniem samego siebie, taka jest prawda, a że to nasz były zawodnik to życzę mu szczęścia i ciesze się, że się powoli odbudowuje, widocznie do Wisły nie pasował, tak też się zdaża... więc powiem jeszcze raz Andrzej powodzenia!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi sie,że Niedzielanowi łatwiej będzie w takim Ruchu bo tam będzie grał z mniejszą presją i starał sie robić swoje, a u nas takiego luzu nie było.Po za tym w razie jakiegoś nieudanego meczu wielkiej tragedii nie będzie,a w Wiśle nie można sobie pozwolić na słabsze mecze skoro gramy o najwyższe cele......przynajmniej w naszej bajecznej Ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 19.09.2009 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
miał cztery 100% sytuacje...wykorzystał jedną...nie dramatyzujmy.
w Ruchu ma więcej miejsca, częsciej grają z kontry, jest tam kluczowym zawodnikem, dlatego jest pewniejszy siebie. ja Mu życzę wszystkiego najlepszego, bo jakoś Go zawsze lubiłem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No fakt Slaskowi gra cos nie siedzi ,ale trzeba liczyc ze Mila wroci do formy to i reszta zacznie grac lepiej. Co do Ruchu to dzis rozklepał Cracovie na łopatki ,oni maja pecha ze stracili Slusarskiego..ale to ich problem . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Owszem, był często próbowany na nietypowych pozycjach. Ale takiemu Lewandowskiemu czy Henry'emu nie przeszkadza, że muszą często grać na boku pomocy. A Niciński to nawet się sprawdził jako boczny obrońca za Smudy Ja po prostu po Andrzeju nie widziałem determinacji, woli walki o miejsce w składzie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ciekawy jestem ile Niedzielan dostaje w Ruchu? Czy podobną kasę co u nas? (250 tysięcy EUR) Bo przy wszystkich plusach na rzecz Andrzeja jako rezerwowy za tą kasę był za drogi. To już chyba lepiej mieć za te pieniądze 3 Ćwielongów
A nuż któryś zaskoczy?![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czym się tak podniecacie tym pseudo napastnikiem Niedzielanem,normalnym jest że nawet przeciętny grajek przechodzący do fatalnie grającego zespołu jakim jest niewątpliwie Ruch potrafi się wybić i przez pewien okres błyszczeć.Tam zwyczajnie nie ma kto strzelać tych bramek,więc odpowiedzialność spada na wtorka,ktoś raz na rok musi coś ukłuć
![]() U nich Cantoro,Dudu,Dawidowski czy Beto graliby pierwsze skrzypce więc nie ma się czym jarać,jeszcze 3-4 kolejki,Niedzielan kontuzja i po hucznych zapowiedziach o królu strzelców |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Co do Niedzielana, (chodź chciałem żeby został) niech pokazuje swoje walor z takimi drużynami jak w pierwszej kolejce bądź typu Amica, Legia itp a nie Cracovia która jest jedną z drużyn gorszych w lidze....
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wracając do Niedzielana to nie zgodze się że nie pasował do Wisły, wystarczy przypomnieć sobie jak grał w Wisle przed kontuzją. swoją szybkość wykorzystywał do naciskania rywali presingiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja juz kiedys przy okazji dyskusji na temat Niedzielana wyliczylem, ze od momentu powrotu po kontuzji, dostal od Skorzy dobrze ponad 1000 minut gry sumujac wystepy we wszystkich rozgrywkach.
Fakt ze 2 czy 3 razy wystapil na innej pozycji. Fakt ze najczesciej wchodzil na koncowki. Fakt ze kilka razy w PP badz PE gral w mocno rezerwowym skladzie. Niemniej i tak powinien cokolwiek pokazac. Niestety tak jak pisze Flamengista - on te wszystkie szanse zmarnowal i z reguly prezentowal sie naprawde marnie. Potrafil np. zmarnowac 3 stuprocentowe okazje w meczu PP z rezerwami Lechii, badz przestrzelic z 5 metrow nad bramka w meczu PE ze Slaskiem. W wielu innych wystepach byl zupelnie niewidoczny. Nie bylo po nim widac takiej checi jak obecnie. To juz przecietny Dudu pokazal znacznie wiecej grajac znacznie krocej. Jesli ktos mimo wszystko uwaza, ze Andrzej powinien dostac wiecej szans, powstaje pytanie czyim kosztem. Kosztem coraz lepiej grajacego Boguskiego, ktory ostatecznie trafil do reprezentacji, czy kosztem Brozka walczacego w tamtym czasie o korone krola strzelcow Tak czy siak zycze Niedzielanowi jak najlepiej, bo mimo perypetii zwiazanych z zeslaniem go do rezerw, udalo sie ostatecznie wynegocjowac porozumienie w sprawie rozwiazania jego kontraktu, co oznacza ze w pewnym momencie musial wykazac choc odrobine dobrej woli, a przeciez nie kazdego pilkarza na cos takiego stac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Niedzielana - klub być może rzeczywiście nieco za szybko z niego zrezygnował. Niewykluczone, że istotnie lepszym rozwiązaniem byłoby np: jeszcze wiosną wypożyczenie go gdzieś na pół roku po kontuzji, by się spokojnie odbudował i wrócił do nas w lepszej formie. Trochę szkoda, że nikt w klubie na podobne rozwiązanie nie wpadł. Dziś możemy tylko gdybać.
Bo Niedzielan w pełni formy jak na polskie warunki na pewno jest dobrym napastnikiem. Niekoniecznie tylko na grę z kontry (zresztą w pucharach Wisła będzie często na kontry skazana). ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bez przesady z tym Niedzielanem, w żadnym meczu nie pokazał tego czego wszyscy oczekiwali, jedyną jego bramke to pamiętam chyba z Beitarem na 5-0 bodajże, poprostu jest za słaby żeby konkurować z Brożkiem czy zdrowym Boguskim, mam nadzieje że nie zaczniecie płakać teraz za Matusiakiem bo nie ma za czym
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
U nas jest tak, że jak wchodzisz na boisko to musisz coś dawać drużynie, jak się nie sprawdzasz lecisz na ławkę- u nas jest po prostu duża presja wyniku. W Ruchu tego nie ma, oni mają wyniki ponad stan i jeśli teraz przegrają 3 spotkania rzędu nikt nie będzie robił tragedii. Dlatego Niedzielan może się tam rozegrać. Natomiast biorąc pod uwagę, że za rok kończył się mu kontrakt, że miał niewielkie szanse na grę i ile zarabiał i w jakim jest wieku- nie było sensu zatrzymywać Niedzielana ani wysyłać go na wypożyczenie. Natomiast błąd został popełniony rok temu, czy nawet półtora. Niedzielana trzeba było wypożyczyć kiedy wracał do zdrowia po kontuzji, bo my mieliśmy Brożka, Matusiaka, Paulistę, Boguskiego i Dudu. Niedzielan nie miał szans na wejście w rytm meczowy w tamtym okresie grając w Wiśle, a w wielu drużynach ekstraklasy miałby miejsce w składzie za samo nazwisko.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|