|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
nie znalazłem tematu o siatkówce...
ogląda ktoś ME w Turcji? A Polska Niemcy Francja Turcja B Holandia Rosja Estonia Finlandia C Grecja Słowacja Hiszpania Słowenia D Bułgaria Serbia Włochy Czechy Polska jest w łatwej połowie drabinki...mamy ogromne szanse na najlepszą 4. Jak dotąd pokonaliśmy Francję i Niemców w stosunku 3:1 w obu meczach. w tej chwili wygrywamy z gospodarzami 1:0 w setach. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Mamy dość łatwa droga do półfinału.Zaskoczyła mnie wczorajsza porażka Hiszpanii z Grecja.A co do naszej drużyny myślałem ze będziemy sobie gorzej radzić bez Winiarskiego,Wlazłego oraz Świderskiego.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no jasne że ogląda
pomyśleć że z najsłabszym składem możemy (w zasadzie to nie wypada nie awansować do półfinału) osiągnąć najlepszy wynik na ME w ostatnich latach |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Turki ten swoj Ramadan mają do 19 wrzesnia i niby nie moga na mecze chodzic
tak cos komentatorzy mowili.....niby fanatycy a tu nagle 2/3 hali puste,a jesli maja to chyba nie dowiedzieli sie tego od wczoraj ,po co akurat wtedy robia mistrzostwa ,ale to ich problem juz ... A co do gry to narazie jest dobrze ,widac ze Polacy wiedza co grac i po tych 3 meczach szanse na medale sa(przed mistrzostawami bylem sceptyczny co do tego..) Dzis latwo pokazalismy Turasom miejsce w szregu ,miejsmy nadzieje ze od wtroku bedzie juz tylko lepiej ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mistrzostwa bez sensu pod wzgledem kibicowskim. Nie rozumiem tego po co w takim kraju robic ME jak tam praktycznie zerowe zainteresowanie siatkowka, juz nie mowie o meczach gospodarzy ale o takich jak Polska- Niemcy i piknikowa atmosfera na trybunach ;/ ehhh fatalnie sie oglada takie mecze gdzie atmosfera jest jak na sparingu bo nie ma dopingu :(
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Mamy mnostwo szczescia ze trafilismy na slabe zespoly, tak naprawde sprawdzian naszej kadry bedzie wtedy gdy trafimy na kogos z trojki Rosja, Serbia lub Bulgaria.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
w 2 Rundzie, gramy z 3 najlepszymi druzynami z grupy C- kogos z dwojki Słowacja/Słowenia ogramy bez problemów. Hiszpanow pokonalismy niedawno podczas memowiału H.Wagnera. mysle, ze z Grekami tez bedziemy wystepowac w Roli Faworyta.
mysle ze w polfinale znajdziemy sie dosyc swobodnie. W Polfinale zobaczymy czy jestesmy mocni, czy bardzo mocni i stac naas na rywalizacje z teoretycznie najlepszymi druzynami jak Rosja czy Bułgaria. ![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bulgarow przed ME tez pokonalismy 3:2.Rosjanie graja slabo.Stracili seta ze slabiutka Estonia, wymeczyli zwyciestwo z Holendrami.A do tego od pamietnych MŚ nie moga sobie z nami poradzic, czy to kadra czy kluby.Z Grekami ostatni raz gralismy na IO i przegralismy 3:1, ale pewnie teraz taki wynik bedzie w druga strone
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Reprezentacja wróciła na swój poziom wreszcie. Ogrywamy spokojnie średnie zespoły. Przed mistrzostwami miałem obawy jak sobie poradzimy na tym turnieju. Jak utrzymają koncentrację to o 4 jestem spokojny. Moim zdaniem najgroźniejszym przeciwnikiem w półfinale może być Serbia, z Rosją i Bułgarią grać potrafimy.
Ale jeszcze 3 mecze do półfinału... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zawsze w półfinale możemy trafić na kogoś z naszej tabeli: Francja, Hiszpania, Grecja. Dużo szczęścia w losowaniu. Mogło być tak jak 2 lata temu ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z tych 3 najciezsi wydaja mi sie Serbowie ... Do tej pory zespoly nie dyktowaly nam ciezkich warunkow -no moze Francuzi i Germancy po jednym secie ,Turki praktycznie w zadnym elemencie nic nam nie zrobili. Pamietajmy ze to Turniej i trzeba utrzymac forme przez 2 tyg ,ale godze sie ze prawdziwa sile i na ile stac tą Reprezentacje pokaze mecz z przeciwnikeim ktory cos gra...(do tej pory umówmy sie rywale cienko grali) ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Trafimy na zespół z drugiej połówki drabinki. Myślę ze wyjdzie Serbia i Bułgaria...ewentualnie Rosja. a u nas Polska i chyba Grecja... takie są moje typy... po cichu liczę na finał ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
no właśnie cały myk polega na tym że do zwycięzców grup będzie dolosowywany przeciwnik
trzymajmy kciuki żeby spokojnie wyjść z grupy i dobrze wylosować |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a to nie jest tak że:
1 pierwszej grupy X 2 z drugiej 2 z pierwszej X 1 z drugiej ? ![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mecze w drugiej grupie będą bardzo ciekawe
Serbia-Rosja (ten pojedynek będzie kluczowy) Bułgaria-Rosja Do tego Włochy, Finlandia, Holandia, które punkty komuś mogą urwać, a wiemy, że jedna porażka pokrzyżować może wszystko ![]() W naszej grupie rozegra się wszystko między Grecją, a Francją. Zamieszać mogą trochę Niemcy i Hiszpanie (ale wierzę, że nam Hiszpania krzywdy nie zrobi). Słowacja outsider grupy moim zdanie... Nie wiem czemu ma służyć to dolosowywanie przeciwników w półfinale ![]() Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Ikki : 06.09.2009 o godz. 18:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Faza półfinalowa
drużyna E1 z drużyną E2 lub F2 drużyna F1 z drużyną F2 lub E2 a więc losowanie półfinałów http://sport.onet.pl/0,1273609,35733....html?tab=9668 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądam mecz Czerwonych z Serbami, i musze stwierdzic że jesli Ruscy beda grac do konca Turnieju tak jak w 1 secie. To bedzie ich bardzo ciezko ograc. Graja zupelnie inna siatkowke od tej ktorą pamietam w ich wykonaniu, opierali sie wylacznie na sile, nie ogladalem ich wczesniejszych meczy wiec nie wiem czy tylko z Serbami graja tak wybitnie, ale widac reke wloskiego szkoleniowca, ladna i mila dla oka techniczna siatkowka.
ps. wie ktos czemu Poltavsky nie gra od poczatku ?
Ostatnio edytowane przez lodecki : 08.09.2009 o godz. 14:14.
![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ogląda ktoś mecz z Hiszpanią
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
3:2!!!
ale mecz ![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Heh, po ciężkim pięcio setowym mecz Polska pokonała Hiszpanie 3 : 2. Tie break to był horror
kto oglądał ten wie Ostatnie akcje środkiem to kwit esencja siatkówki Oby tak dalej do samego finału ![]() Powód: Literówka ;)
Ostatnio edytowane przez eryk_cartman : 08.09.2009 o godz. 17:37.
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ale Hiszpanie o i tak farciarze, jakie piłki fuksem bronili to miazga. Czwarty set, ze stanu 14:9 dla nas na 21:16 dla Hiszpani. Panowie, to nie na moje nerwy. Tie-break tez zmiazdzył, przy 13:14, pilka w górze dla Hiszpani, mysle "juz koniec" a tu czapa, no pieknie. Dla mnie to mecz jak finał
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję, że takich meczów będzie jak najwięcej
oczywiście życzyłbym sobie, żeby każdy mecz kończył się tak jak ten dziesiejszy ![]() tak jak powiedział Mielewski w studiu, teraz poczułem dopiero mistrzostwa ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz z gatunku dodajacych pewnsci siebie i chlopaki maja teraz powera.
Nie ma na nich mocnych ,zwlaszcza ze widac ze inni faworyci nie zachwycają Nie chce zapeszac,ale cel : pierwsza trójka jak najbardziej realny. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wojtasie, czwórka jest w tej sytuacji koniecznoscia.
Ogramy dzis Słowacje, nie ma innego wyjscia i jestesmy w czwórce. Jesli jest sie w półfinale to nie ma innego wyjscia jak sciskac kciuki o medal. Szczerze to na złoto nie licze, ale kazdy inny medal przyjmę z wielka radoscia bo bedzie to znakomity wynik. ![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a niby kto ma zdobyć złoto jak nie nasi? gramy aktualnie najlepszą siatkę w Europie i pewnie zmierzamy po mistrzostwo Europy.. zresztą koszykarze to samo
![]() dwa złote medale - i niby Polska jest zaściankiem Europy? przypomnę, że w ręcznej jesteśmy brązowymi medalistami nasze sporty drużynowe są zajebiście mocne! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
zgadzam sie![]()
.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
prezentujemy bardzo solidny poziom z siaty, ręcznej i teraz kosza (sic!) Taki że możemy walczyć z każdym. Przy naszym zapleczu to doskonały poziom.
szkoda że noga nie równa do pozostałych sportów. ![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
gramy ze Słowacją jak przedszkolacy, albo jak dziewczyny - jeden set wysoko wygrany, drugi wysoko przegrany.
Chyba co poniektórym przypomną się słynne pampersy po słynnym meczu z Serbią. Ale to jest Słowacja!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Uff...
kolejny horror z happy endem ![]() Teraz kosz i piłka... ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|