|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Prober - masz racje, Cupial wykazal sie wyjatkowa lagodnoscia, bo jak dotad nikomu jeszcze wlos z glowy za Tallin nie spadl. Ale jak mowi przyslowie "co sie odwlecze, to nie uciecze". Nigdzie nie jest powiedziane, ze za rok na nowym stadionie Wisle poprowadzi ten sam szkoleniowiec, ktoremu akurat w tym czasie bedzie wygasal kontrakt. Tym bardziej jesli na dobry poczatek nie zrehabilituje sie poprzez obrone mistrza. Choc szczerze mowiac, zastanawiam sie czy to bedzie wystarczajacy powod do przedluzenia z nim umowy i czy Cupial odwazy sie powiezyc poprowadzenie zespolu w pucharach trenerowi, ktory tak brutalnie go zawiodl ?
Sadze ze mozna w to watpic. Prawdziwym bledem wg mnie bedzie ocena pracy Skorzy wylacznie przez pryzmat osiaganych w lidze wynikow, bowiem dzieki porzadnej obronie (a taka ma Wisla) mozna nie tracic goli i doczolgiwac sie w kazdym meczu do zwyciestwa roznica jednej bramki. Jednak jesli sie chce cos ugrac w pucharach, trzeba tez prezentowac odpowiednia jakosc w ofensywie. Liczenie na gole stoperow i slanie dlugich pilek na Brozka, nie wystarcza nawet na Tallin. Bo to, ze Wisla w dwumeczu nie byla w stanie samodzielnie strzelic Levadii gola, nie jest wylacznie skutkiem braku szczytu formy i tym podobnych ....... jak chcieliby to niektorzy widziec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Takim składem to i zwycięstwa z Arką pewnie nie udało by się zdobyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z Arka natomiast nie przeginajmy. Oni akurat przegrywaja z kim popadnie od przeszlo pol roku (chyba tylko 2 remisy w tym czasie), dlatego tym bardziej od Wisly nalezy wymagac zwyciestwa w starciu z takim zespolem. Lysy napisał(a):
Nikt tez od Skorzy nie wymagal nie wiadomo jakich cudow, lecz przynajmniej skutecznej walki z zespolem grajacym w polamatorskiej lidze, ktorego budzet szacuje sie na ok. 700 tys euro. |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
||
Bo odpowiedzialności za Levadię tak naprawdę nie wziął nikt. Trener coś bąknął na konferencji, piłkarze mają się dobrze, wszyscy regularnie dostają wynagrodzenie. Jasne, po co mącić sielankę.
Masz prawo mieć takie zdanie, niemniej jednak fakty nie uzasadniają tego stwierdzenia. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba rozmawiamy o czymś innym, panie Lysy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja tam się cieszę z tego co mamy Dwóch mistrzostw z rzędu nikt nam nie odbierze. Nawet dream team jaki mieliśmy w sezonie 2002-2004 nie zawsze wygrywał ligę - nie mówiąc już o późniejszych pseudo trenerach i ich wynikach .
Ostatnio edytowane przez Lysy : 27.08.2009 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
i dopiero po odpowiednim przygotowaniu zespołu który zagrałby na powiedzmy 80-100 procent możliwości z Węgrami czy Bułgarami po ewentualnym odpadnięciu można by mówić że Skorża dostał za słabą ekipe że winny jest Bednarz, Wilczek Cupiał itd. a po takiej wpadce to Skorza nie ma prawa w ogóle stawiać wymagań tylko robić wszystko aby poprawić błędy ,przygotować zespól i zdobyć zdecydowanie MP
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 15.09.2009 o godz. 18:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli idzie o porównanie z ligowymi rywalami, to pierwszą jedenastkę mamy co najmniej tak dobrą jak Legia i Lech, ale jeśli porówna się jeszcze rezerwy to niestety rywale są mocniejsi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
hahahahaha ahahaha..a to dobre =] rywale są mocniejsi jeśli chodzi o ławke rezerwowych..no ciekawe bo za chwile na tej naszej słabej ławce mogą siedzieć Cwielong,Jirsak,Diaz,Cantoro,Singlar,Jop...wystarc zy,że wróci Boguski i Garguła..wiec mi się wydaje,że własnie ta ''słaba ławka'' bedzie naszym atutem w lidze;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
może nie wiem co będą grać,masz racje,ale wspomniana przez Ciebie reszta graczy Wisły i tak wg mnie jest lepsza od tych rezerowywych Lecha czy Legii,takie jest moje zdanie,nie musisz się z nim oczywiście zgadzać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A figa, przy umiarkowanie dobrej formie Wisły i poważnym podejściu do sprawy nasza drużyna przechodzi dalej przynajmniej w 15 na 20 przypadków. Częściową loterią jest losowanie kolejnej rundy w Nyonie, a nie walka o awans z mistrzem Węgier. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
(akurat to uważam za przesadzone stwierdzenie). PS Wciąż uważasz, że Lech błyszczy w LE? Bo ja podtrzymuję swoje zdanie, że polskie zespołu dają dupy. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|