|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jeszcze wszystkim którzy z nas sie nabijaja zamkniemy ryła , jak dojdzie do nas Janczyk i zostanie Brożek....
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Z tym Janczykiem to coś nie za bardzo mi się podoba...
To jego gest w stronę kibiców po strzelonej bramce na MŚ w Kanadzie ![]() Jesteśmy Dumą Tego Miasta! A w Naszych Sercach Biała Gwiazda!
WISŁA KRAKÓW AZORY |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No faktycznie zrobił się brzydki
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Odniosłem się do fragmentu wypowiedzi Twojej w jednym zdaniu, reszta już tego nie dotyczyła. Nie masz pojęcia o czym piszesz w kwestii potrojenia zarobków i czy by się zgodził na to. Jeśli zaproponowaliby Brożkowi 540 tysięcy euro, to by odmówił. Ale kwota na pewno była wyższa. P.S Jaś Fasola jest w porządku ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
w swietle skasowania transferu Kalu do Fulham, wydaje sie to mało prawdopodobne. Zrozumcie, mamy dziure w budżecie jak skurczysyn i czuje ze w przerwie zimowej jak to wszystko pierdyknie to dopiero bedziemy płakać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Najgorsze co przydarzyło się Pawłowi Brożkowi to jego menadżer, który moim zdaniem fatalnie prowadzi interesy swoich klientów. Miesza im w głowach zamiast znaleźć konkretnego pracodawce.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak, mamy dziurę spowodowaną stratą kasy za puchary. Której wcale nie mieliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mamy stratę, ponieważ klub zamknął budżet wliczając pieniądze otrzymane za awans do minimum 3 rundy eliminacji...a że nie przeszliśmy, to teraz jest dziura..
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To gratuluje prezesowi Wilczkowi wyobraźni skoro do budżetu wlicza wirtualne pieniadze , to tak jak ja bym prowadził firme i liczył wirtualne zyski ze sprzedazy której nie było . Szkoda gadac .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
To tak jakby Lufthansa powiedziala dzis, ze za rok zarobi 10% tego co w ubieglym, bo sprzedali 10% biletow. Mimo iz reszty biletow nie ma jeszcze na dzis w sprzedazy! Nie przesadzajmy z ta krytyka zarzadu, jakies zalozenia trzeba zrobic. I nie winic Wilczka, ze patalachy przegraly z Estonczykami. ![]()
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Proponuję, aby na ten temat wypowiadały się wyłącznie osoby, które przepracowały w swoim życiu choćby kilka miesięcy i mają choćby minimalne pojęcie o ekonomii. Każda firma (w tym też klub piłkarski) planuje wydatki w oparciu o przewidywane przychody - w przypadku Wisły - wpływy z Canal Plus, biletów, sponsorów, transferów. To nazywa się budżetem - zawsze są to PRZEWIDYWANE przychody. Budżet raz się sprawdza, raz nie. W naszym pzypadku niestety się nie sprawdził.
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie rozumiem tego calego sprzedawania Diaza - on może miec czasem gorsze (wg ocen estetów) występy, co nie dowodzi, że się nie rozwija.
To jeden z nielicznych piłkarzy na ktorych zawsze można liczyć - jest uniwersalny, świetnie współpracuje z Sobolem, potrafi rozpocząc i przeprowadzić akcję ofensywną, nie odstawia nogi, swietnie realizuje założenia taktyczne. Co do uwag, że niby blokuje miejsce Jirsakowi - nie rozsmieszajcie mnie... Bo niby dlaczego Diaz zwrócił na siebie uwage zachodnich agentów, a wasz wielki Jirsak nie? Dla mnie jednym z zawodników Wisły w drugiej linii, którego odejścia bym nie żałował jest Jirsak, za ktorego zapłaciliśmy o całe 700 tys euro za dużo. Podejrzewam, że gdyby ktoś chciał dzis go odkupić za połowę tej ceny, w klubie odetchnięto by z ulgą. Ale nie na forum: tu lepiej sprzedać za 1,5 mln wartościowego piłkarza niż przyznać, że Jirsak niczego sobą nie prezentuje. Sprzedaż Diaza i pozostawienie Jirsaka to samobój i obniżenie poziomu sportowego. Tomas tylko na tym forum zasługuje na swoje 700tys euro za ktore przyszedł. Poza tym nigdzie w Europie i na świecie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Trzeba liczyć na to co jest pewne czyli kasa z canal , kasa Bet-at - home , pozostali sponsorzy . To co mozna zarobic z ewent gry w europejskich pucharach ujmuje sie w przychodach przyszłych okresów i jak sie te pieniadze zarobi to sie je ujmuje ale w budzecie na 2010 r . a nie planuje sie budzet na 2009 i w 2008 ujmuje sie gre w pucharach gdzie nie jest wiadomo jakie miejsce zajmie sie w lidze 5,8 czy 1 Wiec niech mi teraZ nie opowiada Prezes ze ma dziure , dziure to moze miec w budzecie na 2010 bo odpadł z Pucharów a nie w 2009 .
Ostatnio edytowane przez Gin : 26.08.2009 o godz. 14:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
rrr
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ja akurat mam inne zdanie nt Diaza i tez trochę inne nt Jirsaka ale nie w tym problem. Piszesz - sprzedać Jirsaka - ok, tyle że komu?.Równie dobrze można chcieć(i słusznie) by pozbyć się jakoś Mauro. co do innych postów - ok niektóre założenia budżetowe muszą być hipotetyczne ale mi się wierzyć nie chce by RN pozwoliła na zapisanie po stronie wpływów jakiś milionów za awans do 3 rundy - który przecież sam w sobie niewiele daje. Ale jeśli muszą być te pieniądze(i tu wracam do Framata - to trzeba je jakoś 'zarobić' i wd mnie sprzedaż Diaza będzie najmniej stratna z punktu widzenia sportowego.Słabiej widzę pozbycie się Brożka i wzięcie jakiegoś 'last minute' ,bądź co gorsza Marcelo a w zasadzie innych możliwości nie ma.Zauważ że ostatni napastnik który się sprawdził to był Kuźba(kiedy to było) - potem mieliśmy Kryszała, Radovanovicia, Svitlice, Niedzielana, Matusiaka, Dudu, Beto = same niewypały. Reasumując wole by oddali Diaza do którego osobiście nie mam przekonania ,niż Brożka czy Marcelo. Brożek już chyba powoli łapie że nic z transferu w tym okienku nie będzie i jego jedynym wyjściem jest zapomnieć o zachodzi i wziąść się ostro do roboty, co pozwoli mu na transfer w przyszłym roku. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A komu chcesz sprzedać Diaza?
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
mimo wszystkich dywagacji jak to prezes Wilczek liczył budżet, gdzie miał dać minus a gdzie wyciągnąć przed nawias, dochodzimy i tak do meritum sprawy, brakuje nam pieniędzy i to jest fakt niezaprzeczalny.. zatem cala ta dyskusja jest kompletnie jałowa... w wyniku czego pozostaje liczyć na transfer Uche, który chyba jest średnio aktualny...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dobre
...no ponoć była jakaś oferta ale to rzeczywiście może być tak jak z Pereiro po mistrzostwach i 8 mln ojro za Lewandowskiego![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Zainteresowanie wykazują menedżerowie klubów francuskich"... Bla bla... Piłkarzy o wiele lepszych od Diaza wożą tam sobie kontenerami (już to zdanie kiedyś mówiłem, ale ono akurat dobrze obrazuje sytuacje)... Nikt nie będzie za niego płacił 1,5 mln euro. Przynajmniej na razie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co do tej dziury budżetowej - sprawa wydaje mi się dziwna.
Oczywiście, rozumiem, że w budżecie mozna bylo zakładac jakieś dodatkowe 2 mln euro wpływów, ktorych teraz nie ma. Ale z drugiej strony te 2 mln euro musiały miec po drugiej stronie jakieś konkretne przeznaczenie, bo inaczej mowienie o dziurze jest bez sensu. Tym przeznaczeniem mogly być jakieś dwa, trzy dodatkowe zakupy wraz z ich kontraktami: bramkarz, napastnik, kreatywny pomocnik... Jednak po Levadii musimy zapomniec o zakladanych wpływach, ale i (o czym nikt nie mowi) o zakladanych wydatkach. Wychodzic więc powinno na zero. O co więc chodzi? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Nie wiem czy było...Krótki wywiad z Brożkiem - a tak na marginesie, ile tak średnio wynosi prowizja dla menadżera? ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
10 procent
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gdyby ich nie wliczył, to nie byłoby ani Kirma, ani Alvareza, Jop zapewne też byłby za drogi. Dopiero wtedy byś się nad nim pastwił...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.08.2009 o godz. 16:11.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|