|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wisła interesuje się Costly'm i Janczykiem
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1039655.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Lepsi zawodnicy z Wisły odchodzili od Brożka, a (jak to Pasiaści lubią powtarzać) karawana jedzie dalej. Nie ma się czym przejmować.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jesli Pawel odjedzie to ktos na jego miejsce to nie widzi mi sie,tylko obowiazek zeby wogole myslec o strzelaniu bramek, Zostanie nam Maly,i Cwielong....czyli sam Maly.. Boguski wroci niewiadomo kiedy...musmy kogos kupic jesli Brozka wytransferują...
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.08.2009 o godz. 00:15.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tydzień do zamknięcia okienka, oby wszystko poszło szybko, bo jak zdążymy sprzedać Brozia, a nie zdązymy nikogo kupić, to będzie nieciekawie, Ćwielong kiedyś zaczenie strzelać, tylko kiedy? Za sezon? Dwa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Normalnie zwaliłbym wszystko na domysły dziennikarzy, ale to bardzo w stylu Skorży. Cóż, zobaczymy... A tak przy okazji - ostatnim zakupionym przez Wisłę napastnikiem, który się sprawdził był Kuźba. A kiedy pisze o Kuźbie, to wszyscy chyba domyślają się o który transfer mi chodzi... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Brozio po meczu był pewien przenosin na wyspy ale jeszcze klub nie ugadał się z przedstawicelami londyńskiego klubu co do kwoty transferu i to jedynie trzyma go do wtorku w klubie , bardziej interesujaca zaczyna byc sprawa pozyskania nowego napastnika to ma byc spora niespodzianka jak zapowiadają kregi zblizone do władz Wisły tylko nie wiadomo czy danego gracza pozyskają bo u tu chodzi też o kase jak wszędzie zresztą .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Janczyk?
Ciekawy pomysł. Są tylko dwa problemy. Czy ktoś wie w jakiej on jest teraz formie i, czy on czasem nie deklarował miłości do L'ki? Umiejętności miał bardzo fajne - niezła technika i szybkość, a do tego potrafił zachować spokój pod bramką i umie grać obiema nogami. Drogi nie powinien być, bo na początku roku niemal trafił do Bełchatowa. Przez pół roku w belgijskim średniaku strzelił 5 goli, choć nie stawiano tam na niego jakoś szczególnie mocno. Warto mu się przyjrzeć.
Ostatnio edytowane przez jova : 24.08.2009 o godz. 01:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
2.500.000 euro... troche mało, pamiętam jak Wisła jeszcze pół roku temu chciała za Brożka 3.500.000 - 4.000.000 euro, chyba że 2,5 to chcą ale funtów ? Prawdy pewnie nigdy nie poznamy.
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ciekawe jest również, że wyspiarskie media słowem nie wspominają o Brożku od czasu tego pierwszego zainteresowania. Niby mieli teraz derby na głowie, ale to też zastanawiające. Costly? "Podobno" kierunek Wigan. Piłkarz dobry, ale mu na tym zadupiu bełchatowskim zbrzydło i mu się nie chce grać Janczyk? Abstrakcja ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wybiórcza nawet napisała że strony już sfinalizowały kontrakt... No ciekawe. Znalazłem na Onecie:http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A przypadkiem uefa nie zmieniła zasad? Że max. jeden nowy piłkarz może grać w danym klubie w europejskich pucharach, mimo że wcześniej w tym samym sezonie grał w innym. Zdaje się, że po akcji z Realem w tamtym sezonie była o tym mowa, czy to był tylko jednorazowy ukłon w kierunku wielkich?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe że na żadnym forum Fulham nie znalazłem ani jednego tematu ze słowem "Brozek".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
ED: Co myślicie o tym Janczyku? Przyszedłby do Wisły? I czy Wiśle jest tego typu napastnik potrzebny? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Edit. Piszesz o Janczyku z CKSAA,który teraz gdzieś tam jest wypożyczony? Szczerze mówiąc to facet jest za słaby na nasze potrzeby. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Ponadto znajmy swą wartość... Oni dopiero co grali z Chelsea, za pare dni grają w LE, w weekend znowu cięzki bój na Wyspach - trudno by zaprzątali sobie głowę jakimś snajperem z końca Europy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
to takie 2-3 letnie wypożyczenie za 2,5 mln euro nie ma co roztrzasac czy Brozek ma odejsc czy zostac Paweł jest świetnym napastnikiem i po prostu dla swojej przyszłości musi sprzedać swojej umiejętności jak najlepiej 2-3 sezony w Anglii mogą dobrze ustawić finansowo na wiele wiele lat po za tym jak można liczyć że Brożek zostanie jak np. taki Kosowski czy Żuraw którzy parę lat już na zachodzie grali i konto konkretnie zwiększyli nie chcą tu wrócić i grac za te 200-250 tys euro a mogliby |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Janczyk siedział za długo na ławie wtedy, kiedy miał najwyższą formę, czyli na MŚ U-21. Ale któż wierzył, że w CSKA będzie miał miejsce w 1-wszym sqadzie? Chociaż kto wie, może sprawdziłby się w 70 lidze świata ?
![]() Przykład Franka i Gancarczyka napawałby mnie optymizmem PS: Tylko co na to Legioniści? xD ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Myślę, że atak Małecki/Boguski - Costly to byłaby na prawdę ciekawie uzupełniająca się para napastników. Podobnie jak zrobiła drużyna Birmingham powinniśmy go wypożyczyć za jakieś 200k euro z opcją pierwokupu. Tylko piłkarz musiałby chcieć jeszcze zostać w Polsce i poważniej podchodzić do swoich obowiązków. Z Wisły na zachód wbrew pozorom nie jest tak daleko, więc byłaby to okazja dla tego napastnika, by odrobinę odbudować swoją karierę klubową .
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje ze jednak Costly do nas nie trafi, bo chociaz uwazam go za niezlego zawodnika to juz wiem jakby wygladala nasza taktyka w kazdym meczu - wrzutka na wysokiego Costlego i niech zgrywa - nuda i przewidywalnosc jednym slowem, zdecydowanie wole kombinacyjna szybka gre. Mam tylko nadzieje ze teraz kupujac jakiegos beda patrzyli na jego dotyczchasowe dokonania strzeleckie, a nie tylko ze umie sie fajnie zastawiac czy grac glowa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
26 latek, ze słabej ligi, ledwie 17 meczy w kadrze i trzy gole w niej Z innej beczki. To jest naprawdę głupi pomysł. Brożek ewentualnie mógłby spróbować coś ugrać w Belgii lub Francji. Premier League? Za wysokie progi. Niestety. ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Janczyk byłby dużym wzmocnieniem, po roku gry w Wisełce moim zdaniem przewyższył by umiejętnościami Pawła Brożka... Widziałem jego pare występów w lidze belgijskiej... ma znakomity zryw na bramkę i świetny strzał.... technicznie jest troszkę lepszy od Pawła... Gorzej gra głową.... Byłby to napewno ciekawy transfer....Z jednej strony bierzmy go a z drugiej pomyślmy bo Jańczyk nie ukrywa swojej sympatii do legii...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Szczerze to nie ma kogo sprowadzić za Brożka. W lidze jest ubogo pod wzgledem napastników i nikt nie jest w stanie choćby w połowie zastapić Pawła. Taki Costly to jest za wolny zawodnik jak na Wisłę i w dodatku ten kto przygląda sie jego grze zauważy że gość bez piłki kompletnie nie biega. Z zagranicy z Polskich zawodników też nie ciekawie. Janczyk wiadomo, chyba nikt nie chce by po golu strzelał elkami, a Smolarek pewnie za drogi. Ja bym spróbował ściągnąć Rasiaka który chyba dalej gnije w Southampton i pewnie by chciał sie wyrwać (cenie go wyżej od Sagana).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Miłość do tego pożal się Boże klubu czy własna przyszłość? Rzeczywiście, trudny wybór.
Myślę że jakby coś nie poszło to mamy jakiś plan B... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak zarzad spieprzy sprawe i nie sprowadzi nikogo na miejsce Brozka to bedzie skandal. Poczatek sezonu pokazal, ze sa bardzo duze szanse aby obronic mistrzostwo i powalczyc o LM na nowym stadionie. I przykre by bylo gdyby nie udalo sie tego celu zrealizowac z powodu pozaboiskowych przyczyn. Nie moze byc tak, ze pilkarze i trener dadza z siebie wszystko, a klub bedzie im jeszcze rzucal klody pod nogi.
Bo nie dosc, ze w trakcie sezonu zabiera sie druzynie jej najbardziej wartosciowego zawodnika to jeszcze sa w ogole jakies watpliwosci co do jego nastepcy. Dla mnie powinien przyjsc Costly i ten Węgier. To co zostanie + kasa z Uche powinna spokojnie wystarczyc na pokrycie budzetu. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|