|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tu piszemy o meczu o kibicowski sparawach piszemy tu: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=3695&page=20
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Generalnie cieszy wynik, cieszy bramka Brożka, asysta Kirma, wejście Jopa, nawet pewna gra Cantoro, asysta Łobo, znów świetna gra Marcelo ;p tak to możemy grać, byle ciągle wygrywać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
rozbawił mnie Ujek swoim wywiadem. Mówi, że po strzale z metra piłka "nabija" ręce obrońcy i dlatego uważa, że karnego być nie powinno.... śmiech na sali...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Miał nosa Marcin Skorża mówiąc o Marcello gdy przyszedł do nas, że widzisz go w ataku
![]() Miał też nosa co do Małeckiego przed meczem, że boi się, że mu woda sodowa może uderzyć do głowy. Jak walną w reklamy aż go nie poznałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
żal że w takiej formie jak z GKS-em nie przyjdzie Wisełce zagrac z Lewskim o lige mistrzów za kilka dni.Uważam że w obcnej dyspozycji spokojnie możnaby ograc Bułgarów.
Jestem pod wrażeniem instynktu strzeleckiego Marcelo, gdyby Jop był pewniejszy w tyłach to ja bym na stałe Marcelo przesunął do przodu ( może na atak ?)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.08.2009 o godz. 12:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
||
To jest liga, punkty dostaje się za wygraną, nie za "wrażenia artystyczne" czy liczbę najwyższych zwycięstw w sezonie, to raz. Pewnie, że fajnie byłoby, gdyby nasi grali na maksa przez 90 minut, ale fajnie byłoby też mieć do tego 20 gotowych do gry i w miarę równorzędnych zawodników. A po drugie Bełchatów to nie "ogórki" i zapewniam Cię, że z wysokości trybuny było to dzisiaj widać i nasi naprawdę musieli się napracować, by ich powieźć wyraźnie i nie dać im "dojść do głosu". A to co uprawiasz nazywa się "chorobliwe malkontenctwo", bo Twoje oceny niejednego zawodnika są z d..y wzięte, nie dość, że widzisz same negatywy, to jeszcze mijasz się z tym co się naprawdę działo na boisku. Z kimś kto opisuje mecz jakby oglądał obraz z telewizora odbity w krzywym zwierciadle to nawet nie chce się dyskutować. |
|||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ogladalem mecz w TV i 10 minut przed golem Marcelo ,była podobna sytuacja ,Marcelo sie wahał czy ruszyć ze stopera do przodu i Skorża wtedy do niego krzyknał :"Śmiało Marcelo!" i widac posluchal 10 minut pozniej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mecz dobry w naszym wykonaniu, zwycięstwo 3:0 z drużyną która podobno ma walczyć o europejskie puchary. Mecz ustawiła ręka i karny (co by nie mówić głupie zachowanie Wróbla). Momentami sporo niedokładności w naszej grze i kilka zmarnowanych sytuacji które powinny zakończyć się bramkami.
Jeszcze co do dawania szansy młodym to Mączyński ma 22 lata a Burliga 21, ten pierwszy jest z tego rocznika co Marcelo a różnica jest taka że na Mączyńskiego mówimy talent a o Marcelo możemy powiedzieć że to jest jedna z kluczowych postaci zespołu. Burliga z kolei nie pograł sobie w przeciętnej Flocie a w Wiśle ma grać. Niestety mam wrażenie że ci zawodnicy są w kadrze tylko dlatego że zawodników nam brakuje. Ktoś powie że szansy nie otrzymują ale jak by byli dobrzy to by ją dostali przykład Patryka Małeckiego. |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Po meczu mam następującą refleksję - schodzący do środka Kirm (+ czasem Łobodziński) dają zupełnie nowe możliwości w ataku i jednocześnie robią miejsce wchodzącym bocznym obrońcom. Do tej pory takie akcje były bardzo okazjonalne, natomiast w tym spotkaniu akcja za akcją tego typu robiła nie małe zamieszanie w obronie GKSu, który mimo zmasowanej obrony nie byl w stanie przejąć piłki.
Wg mnie bardzo dobry taktycznie mecz w naszym wykonaniu, na minus jedynie brak skuteczności w wykończeniu akcji. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cieszy kolejne zwycięstwo Wisły, gratulacje dla zawodników i trenerów. Gra była tym razem nieco słabsza niż z Zagłębiem, ale nie miało to dla tego meczu większego znaczenia.
Mecz pokazał jak ważny dla drużyny jest Paweł Brożek - szkoda tylko, że potrzebni byli na trybunach przedstawiciele Monaco, aby wykazał się odpowiednim zaangażowaniem i walecznością. Na nim opiera się cała nasza gra ofensywna - akcje kombinacyjne, podania z głębi pola, wykańczanie akcji oskrzydlających i atak pozycyjny. Ani Małecki, ani Ćwielong z pewnością nie są obecnie gotowi by przejąć od niego tą rolę. Łobodzińskiego i Krima stać na więcej, niż pokazali - szczególnie "Łobo" powinien być częściej "pod grą". Trochę martwi, że Krim na razie w Wiśle nie pokazał ani jednego dobrego dośrrodkowania górą - skrajny pomocnik powinien to umieć wykonywać. Sobolewski i Cantoro poprawnie, do momentu, kiedy Mauro opadł z sił. Cieszy, że Sobol coraz częściej udanie rzuca prostopadłe podania za linię obrony. Jestem też coraz bardziej zbudowany postawą Marcelo - to "obrońca skała". Chyba najsilniejszy fizycznie zawodnik w lidze i oibecnie zdecydowanie najlepszy defensor całej ekstraklasy. Robi czasem niepotrzebne błędy, ale dawno w lidze nie było zawodnika, który ma tak świetny odbiór, walkę 1 na 1, grę w powietrzu, a przy tym technikę, zwrotność i wytrzymałość. Może grać diużo lepiej niż Głowacki, który przecież nie od dziś wbrew opinii sztabu reprezentacji należy do gwiazd ligi. Bardzo dobry mecz rozegrał Piotr Brożek - był aktywny, produktywny w ofensywie, skuteczny w tyłach. Wreszcie dobrze podawał - mocno, celnie, na nogę. Po drugiej stronie Alvarez też potwierdził, że już jest czołowym prawym obrońcą ligi (inna sprawa, że konkurencje w Polsce ma tu słabiutką). Nie przegrywał pojedynków, ładnie asekurował, pomagrał w ofensywie. Cebanu - nie puścił gola, ale interwencjami w pierwszej połowie potwierdził, że jeszcze bardzo wiele mu brakuje do miana solidnego bramkarza, o pewnym chwycie i interwencjach. Podobnie jak Kazimierskiemu do miana dobrego trenera. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jest gdzieś cały mecz do ściągnięcia?
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No i zostaliśmy jedyną drużyną w tym sezonie z kompletem zwycięstw
![]() gratulacje dla zespołu i sztabu! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mecz był dobry, ale to dopiero początek ligi. Pamiętam jak się wszyscy niezdrowo podniecali ze Lech ma ekstraklasę w kieszeni a tymczasem wyszło inaczej. Bez hura entuzjazmu byle pewnie do przodu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
link do strony gdzie można zassać:
http://sport-video.pl/Wisla-Krakow-G...ow-t18647.html a co do samego meczu- to może nie pokazaliśmy jakiegoś super widowiska jednak zwycięstwo i fotel lidera sa najważniejsze i chwała piłkarzom za osiągnięcie celu- tyle na boisku. Co do trybun to byłem mile zaskoczony całkiem niezłą frekwencja i fajnym dopingiem. Gdyby jeszcze na trybunach nie pojawiali sie pasjonaci skakania i lamania krzesełek dla zabawy to by było super- wiem drobnostka, ale wkurzająca ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ma ktoś urywek jak Ujek obejmuje Marcelo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cieszy zwyciestwo ,styl tez ok.
Ale cholera do dzis nie moge sie glowic jakim sposobem mecenas znalazl nam Marcelo,toz to diament na ktory powinnismy chuchac i dmuchac. Jak patrze na jego gra to od razu mi sie nasuwa Bundesliga czy Serie A,bo nie oszukujmy sie tam chlopak zaraz trafi. Talent niesamowity a przy tym ten "luz" brak spinki ,czesto sie usmiecha na boisku(Pawel Brozek niech podpatruje),..,napewno najlepszy obcokrajowiec w lidze,obronca raczej tez.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.08.2009 o godz. 00:00.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wynik super, Wisła kontrolowała gre, tylko gdyby nie idiotyczne zachowanie bramkarza Gks to mecz mógłby się inaczej potoczyć, dał nam 1 bramke i osłabienie swojej drużyny.Mimo wszystko można patrzeć z optymizmem na przyszłość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Żebyśmy sobie nie zrobili przewagi z 20 punktów a potem zrobili to co 'leszek' . Ogólnie dla mnie ten mecz nie za specialny ale liczą sie 3 punkty i że jest lider i oczywiście bramka Brozia. Teraz z Arką też z 4:1 by się sprzydało i wszyscy na Jage!
![]() |
|
|
|
Czarownica
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Temat "Nasze Wyjazdy" zamknięty więc tu podzielę sie z Wami moim spostrzeżeniem, że wg mnie komary w Sosnowcu są znacznie bardziej agresywne niż w Krakowie - czyżby trzymały z Zagłębiem
Mam nadzieję, ze do meczu z Jagą złagodnieją ![]() ![]() "Jesteśmy dumą tego miasta..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dziwie się że jeszcze go tak bardzo nikt nie chwali, prawda jest taka że w Polsce jest nie do przejścia jako obrońca. Nie przypominam sobie Jego błędu. Jestem pewny że za jakiś czas zagra w czolowym klubie Ligi zachodniej. Oby jak najdłużej pograł w Wiśle. Mam nadzieję że nie ma żadnej klauzuli odstępnego, bo w takiej formie jak dotychczas możemy śmiało żądać za Niego 4-5mln Euro. Nie dość że świetnie gra, jest obrońcą (zawodnicy ofensywni z polskiej ligi jakoś sobie nie radzą za granicą ) ma świetne warunki fizyczne, świetną technikę a do tego jest młody i co ważne...nie jest Polakiem...czyli ma inna mentalność. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21618
Dziennikarze z calej Polski zadowoleni są z poziomu gry, $ympatycy Wisły z forum oczywiście nie.Dlaczego mnie to nie dziwi? ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
napisze tylo ze gratuluje wygranej i bardzo sie ciesze ze zwyciestwa
jedno chcialem jeszcze napomniec - Marcelo - nasz ogomny skarb, bedziemy mieli z nigo wiele pociechy, albo sprzedamy go za wielkie pieniądze. mlody, z talentem i warunkami, umie grac i znakomicie sie ustawic przy kazdej akcji, doskonale wywiazuje sie ze swoich obowiazkow na boisku THANKS MARCELO !! |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
![]() A tak na marginesie, od kiedy to dziennikarze to takie autorytety ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ktoś mi poda godzine i dzień meczu Wisła-Jaga
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Problem z ocena tego spotkania moze wynikac z tego, przez jaki pryzmat dana osoba je ocenia.
Jezeli ktos je ocenil wylacznie przez pryzmat polskiej buraczanej ligi, to jest naprawde swietnie. Juz trzeci raz z rzedu udalo nam sie pokonac ogorkow, tym razem co prawda grajacych przez wiekszosc meczu w oslabieniu, ale to w koncu nie nasza wina. Komplet punktow za pasem i oby po nastepnej kolejce nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Jesli ktos jednak wyczekuje systematycznej poprawy gry w trosce o przyszloroczny udzial w pucharach, to z pewnoscia musi sobie zdawac sprawe z tego, ze takie seryjne psucie akcji podbramkowych lub zupelnie niewymuszone straty pilek w wykonaniu Mauro w srodku pola, niemal na pewno zakoncza sie tragicznie. Levadia Tallin juz na nas czeka.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 17.08.2009 o godz. 15:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Może ktos mi powiedziec jaki bramkarz był na ławce w meczu z GKS? Bo niby Kurto dzis wrocil z reprezentacji.
OK już sie dokopałem, ale akurat po napisaniu posta a wczesniej przez pol godziny znalezc nie moglem, Jarosinski
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 18.08.2009 o godz. 08:06.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|

|