|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Zgrupowania kadr to szansa na grę w lidze dla zmienników zwłaszcza dla Jirsaka bo Diaz może być zmęczony. Mam nadzieje że Skorża nie wystawi Cantoro bo to co wyprawiał w meczu z Zagłębiem przyprawiało mnie o zawroty głowy.
Co do spekulacji na temat występu Cabanu za Pawełka mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony należy pokazać Mariuszowi że nie jest niezastąpiony, ale z drugiej zmiana bramkarza to zawsze jakieś ryzyko związane z grą obronną ogółem. Co do samego meczu to nie ma co dywagować trzeba wygrać wysoko i przede wszystkim zaliczyć kolejny dobry występ podobnie jak z Zagłębiem. Bełchatów na pewno tanio skóry nie sprzeda zwłaszcza do straty pierwszej bramki przez nich mecz może być w miarę wyrównany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Pozwolę sobie nie zgodzić się ze zdaniem przedmówcy i pozostać przy swoim stanowisku. Mauronek zagrał bardzo przyzwoite zawody moim prywatnym zdaniem. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie podoba mi się w jego grze to że nawet jak popracuje trochę w obronie, odbierze piłkę to potem stoi dosłownie stoi w kole na środku boiska i nie uczestniczy w akcji ofensywnej. Sobol wychodzi do obrońców po piłkę, stara się być pod grą a Mauro nic. W meczu z Bełchatowem nie jest nam potrzebny taki zawodnik, jeden Sobol jako defensywny pomocnik wystarczy. Sam Skorża powiedział że Jirsak mocna pracuje na treningach i "dobija" się do pierwszej 11 dlatego ten mecz będzie idealny, aby po raz kolejny dać mu szansę bo Diaz będzie zmęczony po meczu i podróży a GKS nie jest zespołem, którego musimy się obawiać, zwłaszcza jeśli chodzi o środek pola bo ani Cetnarski ani Gol nie powinni nam zagrozić.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Skorza jesli wie ze chlopaki moga wycisnac podobny rezultat jak ostatnio (oczywiscie nie musimy wygrac 4-1 ,wystarczy 1-0 ) ,to moglby dac szanse Cebanu ,a reszty nie zmieniac
Ostatnio edytowane przez AS82 : 11.08.2009 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Problem bramkarza jest złożony , bo być może ci którzy są faktycznie są gorsi niż Pawełek ale pytanie o ile o 10-15% to można nadrobić u Pawełka tego już nie wyeliminujemy on jak słaby 2 lata temu był tak jest dalej !!!!. Dodatkowo mamy słabiutkiego trenera golkiperów gdzie młodym umiejętności nie przybywa !!! Najlepszym punktem w erze Cupiała był Dolha , szkoda że był pazerny na kasę bo marnie skończył ... niestety przy okazji tego meczu z nami wyszło że jednak też miękki psychicznie był więc nie wiem jak by wypadł w tych meczach o grubą stawkę . Jednak z taką Levadią to by mecze nam wybronił i w lidze też . Nie wiem na ile Cebanu czy Kurto są gorsi ale kiedyś trzeba zaryzykować. Jeśli nie w lidze to gdzie .... pucharze ekstraklasy gdzie gra jest o pietruszkę >?
W ogóle Cebeanu jest tu 3 rok ... po co go trzymamy skoro w ogóle szansy nie dostał niech odejdzie jak jest gorszy od Pawełka ... ale niech dostanie choć jedną szansę w lidze . W ogóle sytuacja u nas to jakiś paradoks tak samo jak po drugiej stronie Błoń ... taki sam kiks-Bramkarz Cabaj !!!!. W każdym meczu kiksuje i broni dalej !!!! .... tylko że on gra w klubie którego celem będzie utrzymanie w lidze . My gramy o Mistrza Polski z bramkarzem na poziomie 15 drużyny w lidzę lub 2 ligi to jest normalne ![]()
Borinho
|
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|

|
||||||