|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cracovii 180 we Wrocławiu
jak widać zaczynają z wysokiego CE |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
nie nabijaj się z nich, bo to co wczoraj pokazaliśmy w Sosnowcu chwały na pewno nam także nie przynosi...
Ostatnio edytowane przez Oress : 02.08.2009 o godz. 11:13.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgoda, ale oni mieli pierwszy wyjazd i to bardzo atrakcyjny....
180 wg Śląska, 217 wg KSC |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mecz z Ruchem też jest bardzo atrakcyjny, też pierwszy ligowy wyjazd, i na domiar tego mieliśmy dwa razy bliżej.
Patrzmy najpierw na siebie, potem sąsiadkę krytykujmy... ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może min. z tego powodu należy im się pamięć i te parę programów w TV.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Może jakiś Legionista mi napisze, co tam się na Łazienkowskiej na trybunach dzisiaj działo? Słyszałem jakieś przyśpiewki okraszone gwizdami (wydawało mi się, że śpiewała jedna część trybuny, a druga na nich gwizdała), potem cośtam "Gdzie byliście..." (reszty nie dosłyszałem) i "Mistrzem Polski jest Legia" na samym końcu, a potem cisza. Ktoś by mi to rozwinął? Znowu jakieś podziały w Legii? Znowu kibice Legii vs kibice ITI?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Za relacją kumpla z (L) - "Gdzie żeście byli, jak waszych braci wciąż bili", chodzi o Kopenhagę oczywiście. Na co część krytej odpowiedziała gwizdami i buczeniem. Ciąg dalszy protestu się szykuje.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gwizdali na "Kopenhaga-Prowokacja" a jak potem zaśpiewano zacytowaną, to ni z tego i z owego były brawa, nie wiem o co tym ludziom chodzi. Z resztą nie ma co rozpamiętywać, tacy ludzi znajdują się od początku konfliktu i jeszcze wcześniej, dach krytej spotęgował te parę gwizdów, które swoją drogą pojawiły się dopiero przy stanie 4-0, jakby przy pozytywnym wyniku nie można było już wyrażać poglądów
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Są juz wyniki glosowania na najlepsze choreo wiosny
Wygrywa 1.Lech (Livin' La Vida Loca) 2.Legia (Pryłapani na dopingu)3.Widzew(Miasto grzechu) Nasze przezentacje nie zdobyły wiekszego uznania niestety, 11 miejsce Plaudite Cives a 21 Lepiej kraść niz robic oprawy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Równasz do KSC pod wzgledem wyjazdow Rownajmy do Lecha czy Widzewa a nie do ekipy typu Cracovia. (choc prywatnie moje zdanie jest takie ze dorównalbysmy wyjazdowo im dawno ale nie ma "parcia") U siebie do nikogo rownac nie musimy ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Perełki z relacji meczu Legii z LegiaLive
Cytat:
Ładne jaja.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 06.08.2009 o godz. 21:52.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A widelec można...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To co robi ITI to jest niepojęte...
Zabranie bebna,megafonu,no takich jaj to dawno nie bylo. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zna ktos slowa tej przyspiewki co ja spiewali kilka razy na naprawde fajna nute: "Zagłebie,Zaglebie..."?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
o co chodziło z tym haslem na wczorajszym meczu: Kajakarzu - czas spływać ?
do kogo to było skierowane? ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z ciekawosci, ponco ci to? Bedziesz sobie nucil pod prysznicem? ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
http://w619.wrzuta.pl/audio/5jq2gr50Ni1/zaglebie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
wczoraj na meczu Zagłębia z Wisłą około 50min (53 chyba) rozległy się gwizdy i okrzyki ''wyp...... '' ( Zagłębie krzyczało), o co chodziło?
![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Chodzi mi ta przyspiewka po glowie i dlatego chce ja posluchac ,chyba sam przyznasz ze wsrod wszystkich przyspiewek na polskich stadionach sa lepsze i gorsze i kazda z druzyn ma swoja charakterystyczna i czesto tez kibice wymyslaja nowe sposoby spiewania kibicowania zeby urozmaicic mecz
Wisła ma HSV Pejsy miały lokomotywe (ale juz na mecze nie chodza Lech cos tam o KKS itd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za co Bełchatów mial zamkniętą tą swoją głowną trybune, oraz czemu pusty sektor gości
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No trzeba przyznać że te przyśpiewka Zagłębia bardzo ciekawa. Zajebiście im wychodziła i co najważniejsze wpada w ucho. Również chciałbym zobaczyć jakiś filmik.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
2.Widziałem kilkanascie osób w klatce w barwach. Może niedojazd? Bo chyba organizowali normalnie wyjazd. ![]()
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/ Projektowanie gadżetów kibicowskich: http://puti-projects.pl.tl/ ...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry... ...Liczy się tylko nasza miłość...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jaga jechala ale nie dojechała,jakies problemy z psiarnią tez mi sie podobala przyspiewka Lubina na dwie strony ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|||||
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z tego co kojarze, to przez pewien czas istnial uklad jednoczesnie z Widzewem i Ruchem. Kilka meczow repry zostalo zaliczonych tym wlasnie skladem. Potem "cos" sie popsulo i uklady z Ruchem przestaly byc neutralne. Cytat:
) jest nieetyczna z kibicowskiego punktu widzenia. Wieszanie skradzionych flag tak samo. Jednak w tym przypadku zlamanie zasad kibicowskich mozna tlumaczyc jednym - skoro sam je lamiesz, nie mozesz wymagac od innych, by ich przestrzegali. Co wcale nie oznacza, ze wiekszosc osob od nas popiera takie podejscie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
bbbnba napisał:
Cytat:
Póknij się w czółko ! I to tak mocno. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Temat fuzji może pominę - irytuje mnie to że do jednych podchodzi się tak, do innych inaczej ale ok, zrzucę to na karb tego że poprzez ignorancję nie znam szczegółów i różnic między tymi wydarzeniami.
Kolejny podpunkt o mieszaniu w kotle zgód i robieniu z tego bliżej niezidentyfikownej zupy. Są zmiany, owszem, w kibicowskiej mapie Polski, ale jak dla mnie z poważnych ekip jesteście ewenementem, niestety w złym tego słow znaczeniu. Dlaczego? Dlatego że mało jest przypadków by ktoś tak diametralnie zmianiał cel lokowania swych "uczuć". Bałtyk - Arka, Widzew-ŁKS. Wiem że ten drugi przypadek to nie zgody, kumam miałkość powagi tych układów i to że w każdej chwili można się od nich odciąć słowami "ach, przecież to nie było nic poważnego" itp ale z mojego punktu widzenia jest to bardzo dziwne przy ekipei tego kalibru jak Lech. Jest to moje zdanie, bo je tutaj prezentuje, nie jak napisałeś "jestesmy niepowazani przez Wisle ..." To już musiałbyś rozmawiać z wszystkimi. Nie siedzimy i nie dyskutujemy o tym na Wiśle, choć każdy ma różne grona znajomych z różnych klubów i akurat wśród moich znajomych podczas rozmów na takie tematyokazuje się że moja ocena nie jest odosobniona. Przywołujesz przykład Widzewa więc Ci powiem o nich że tak samo w swoim czasie większość Polski wydaje mi się była zawiedziona ich postępowaniem. Zerwanie wszystkich mniejszych, ale długich, zgód w jednej chwili, bez powodu, ot tak by podnieść swoją rangę było ruchem śmiesznym. Pewnie że z perspektywy czasu wyszło to dla nich chuligańsko na plus bo skumali się z Ruchem i robią to czego z Karpatami, Stalą Rzeszów, Chrobrym itp by nie zrobili. Tylko czy siła chuligańska jest jedynym wyznacznikiem życia kibica? Czy poszanowanie dla przyjaciół, bycie wiernym swoim tradycjom ma się iśc jebać w 21 wieku? Moim zdaniem nie. I teraz czasem mi się pojawia uśmiech na twarzy jak czytam jakąś relację Widzewa i napotykam się o delegacjach Stali Rzeszów u nich czy ich w Rzeszowie itp. I'm sorry nie kupuję tego - pierw spławiamy przyjaciół bo są niby leszczami a potem się odwiedzamy w ramach "netralnych" delegacji? Dla mnie to śmieszne - takie mam zapatrywanie na trybuny. Piszesz o układzie Waszym z Widzewem i Ruchem na reprę. Otóż kolego nieco wcześniej ten sam Widzew jeździł na reprę z nami, działał w ramach Koalicji a na własne oczy widziałem jak szukali sprzymierzeńców na życie pozareprezentacyjne że tak to nazwę. Na własne oczy bo min do nas podbijali. Ale mniejsza z tym już patrząc tylko na reprę można było się uśmiechnąć z tego szuakania silniejszego partnera i przejścia do zantagonizowanego obozu. Dla mnie to niepojęte. W jakiś diametralny sposób nie rzutuje to na ocenę Was czy Widzewa w moich oczach ale daje do myślenia i wrzuca do worka ekip, które po to by być na topie mogą zrobić różne dziwne rzeczy. Ostatni epizod - skardzione flagi. Tą sprawę można obracać w koło na wszlekie sposoby. Ty podałeś jeden, ja mogę podac odwrotny = ekipa Lecha, kreująca się na najbardziej honorową w Polsce toleruje niehonorowych przyjaciół, mało tego nie ogranicza się tylko do tolerancji ale również wspira ją w takich działaniach. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Ty masz swoją rację, ja mam swoją. Tak naprawdę obie mogą być prawdziwe ...ale zastanów się np (głupie porównanie mi wpadło do głowy ale dokończę) czy pozytywnie oceniałbyś Polaków, którzy po drugiej wojnie światowej uruchomili by krematoria i palili w nich Niemców tłumacząc "a bo Niemcy sami zaczęli" ? Chyba jednak lepiej uważając się za kogoś z zasadami i honorem nie zniżać się do pogardzanego przez siebie stylu i skoro krucjatuje się przeciw frajerstwu to także przeciw frajerstwu swoich kolegów a nie tylko przeciew frajesrstwu wrogów. Nie mam racji? ![]() ...i śmiejesz się bo wiesz, że wierność ma - do końca będzie trwać...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|