|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
mysle ze zawini łtylko przy 2 bramach, a obroncy stwarzali mu wiecej problemow niz napastnicy przeciwnej druzyny xd
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Stanley Chinedu Ihugba - zawodnik Lyn Oslo, ostatniego zespolu norweskiej ekstraklasy. technicznie dobry, silny fizycznie, wyceniany przez niemiecki portal na 300 tys euro. Ogladam wlasnie emcz Lyn - Liverpool, przentuje sie solidnie.i nie jest to zawodnik nierealny. nie moiwe zeby go odrazu kupowac, ale...zainteresowac sie ktos z Wisly moglby...oczywiscie teraz po odpadnieciu z extonia nie ma na co liczyc:(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
nie mowie teraz ze był to jego dobry mecz, no ale ja stwierdzam jak sie prezentował w sparingach na youtube, wiecej nie moge
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Lyn to mloda druzyna i za niewielkie pieniadze sciagaja utalentowanych mlodziezowych reprezentantow swoich krajow.Tylko co z tego jak nie osiagaja sukcesow w swoim kraju.Ale to wlasnie z Lyn Oslo przeszedl do Chelsea Obi Mikel, a osatnio z Molde do MU jakis mlody senegalski napastnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
W każdym spotkaniu masz masę kiksów. Oglądam kazdy mecz Wisły w lidze i powiem CI, że przypomina mi się Piekutowski. Pawełek co dostanie piłkę to zamiast kopnąć do góry to kopie płasko na tzw. pałę i zawsze przejmuję piłkę obroncy druzyny przeciwnej. Niech zostanie z fachowcem Kazimierskim i potrenuje wykopy, gdyż jest to podstawa.Wisła Kraków 4;1 Cracovia - Ewidentny błąd. Totenham - Wisła Kraków, 2 bramka dla Anglików WIsla Kraków 21 Cracovia bramka Kuliga Sezpm 2007/2008 Wisla Krakow 1;4 Lech Poznan ( 1 bramka - zawinił, 3 bramka - również Gornik Zabrze 1;1 Wisłą Krakow (Bramka Pitrego) Slask Wroclaw 2;1 Wisla Krakow (Bramka MIly) |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
dodam do tego mecz z Legia przegrany 1:2, z Levadia na wyjezdzie, choc u siebie tez mozna sie doczepic, to tak na szybko. zapewne 5 kikosow zobaczymy w tej rundzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Przegraliśmy 1:2, ale gdyby napastnicy potrafili wtedy strzelić to 5 powinna być do przerwy, a 2 połowa to powinna być tylko formalność. Tu nie bramkarza, a trenera trzeba zmienia w pierwszej kolejności, bo co z tego, że przyjdzie jakiś dobry bramkarz jak Kazimierski i tak go załatwi i może grać jeszcze gorszą padlinę niż Pawełek. Zatrudnienie zmiennika dla Pawełka to cel numer 2.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Taa... ale gdyby ale gdyby. Ale gdyby w bramce stał Szczęsny a nie był powieszony ręcznik, ale gdyby w ataku grał Franek z Żurawiem albo chociaż Olo, a nie chybił-trafił - to tak samo. Nie ma co gdybać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
no widzisz nawet nie zdążyłem Ci odpisać...
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|||
z tymi kiksami się zgadzam. w derbach każdy bramkarz wychodzi na ta odległość w czasie gry, aby skrócić pole gry. A że Sasinowi wyszedł przypadkowy lob, to nie Jego wina. Bo na pewno nie mierzył. z TT dla mnie to był błąd obrony, a nie Pawełka. z Górnikem rówinież mocno przypadkowy strzał. Mało który bramkarz wybiłby tą piłkę. Dostał za kołnierz, ale nie był źle ustawiony, po prostu fart Pitrego.
mi nie chodzi o to, by bronić Mariusza, ale pomimo jego wielu złych momentów, kiksów, nie możemy powiedzieć że zawala nam mecze. Dla mnie jego złe interwencje miały skutki w wynikach ze Śląskiem, Lechem, Levadią i może z Cracovią w sezonie 07/08. Po porstu wkurza mnie ciągłe krytykowanie Pawełka za wszystkie niedole i problemy Wisły. A blędy zdarzają się najlepszym bramkarzom Świata, nie wspominając o takich pokroju Boruca czy Kuszczaka, jakby nie było reprezentacyjni bramkarze. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale on prezesem? prędzej właśnie dyrektorem sportowym ale prezesem? Oświeccie mnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
A tak poważnie to myślę że było by to korzystne dla Wisły. Gość wie jak zarządza się w profesjonalnym klubie, ma do tego doświadczenie. Szacunek dla M. Wilczka ale jego czas już się chyba skończył. ![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
I super.
Mielcar zna tamten rynek,i bynajmniej nie chodzi przeciez o przeswietanie Porto ale klubow ze srodka/z dołu ligi.Moze tez i drugiej ,napewno biegaja tam gracze "na naszą lige " ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To taki gość co wypatrzył Pauliste, Clebera, Baretto. Facet oglądał i pisał raportu Mielcarskiemu. Zwolniła go jakaś kobicina,od tego czasu Mielcarski strasznie się wkurzył,bo bez jego wiedzy zwolniono kogoś kogo sam zatrudnił. I w ten o to sposób zalążek powstającej na ziemi portugalskiej sieci scautingu poszedł w rozsypkę.
Edit. co do wpisu Wojtasa. W Portugalii naprawdę nie zarabia się dużych sum. Nie grasz w Porto,Benfice,Sportingu,to zgadasz się na minimalne stawki,bo przecież konkurencja duża. Tak więc wyciągnąc kogoś dobrego nie jest trudno. Rynek w naszym zasiegu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.08.2009 o godz. 23:46.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
poczytajcie o Mielcarskim
Wisła odleciała na Cypr, Mielcarski zostaje w klubie Mielcarski odchodzi z Wisły Mandziara żąda od Wisły 640 tys. euro Grzegorz Mielcarski na wylocie? Walka o władzę w mistrzu Polski czy on był taki zły? i co najważniejsze miał i pewnie nadal ma zaufanie u Cupiała
Ostatnio edytowane przez brasilia79 : 05.08.2009 o godz. 23:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dziwne że Mielcarski ma zostać prezesem. O managerce to może i ma jakieś pojęcie ale o prezesowaniu to chyba żadnego. Zresztą wydaje mi się że w temacie transfery to JB radził sobie jednak lepiej niż GM (z udanych transferów przychodzi mi do głowy tylko Cleber i do pewnego stopnia Błaszczu, do pewnego stopnia bo to był chyba bardziej wynalazek Liczki. Nieudane to: Barreto, Chiacu, Radovanowicz, Thwait, Burns, Varga w mniejszym stopniu Paulista). Ale pamiętajmy kto sprowadził do Wisły Petrescu. A nuż widelec ...
.A jeśli chodzi o Appiaha to wygląda to faktycznie jak casus Ettiena. Była gwiazda poszukująca od jakiegoś czasu klubu. Czyżby GM zaczynał brać się do roboty . Ale po co nam środkowy pomocnik? Czyżby zmiennik dla Gargamela . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Appiah w meczu ligi mistrzów w listopadzie 2007 roku w barwach Fenerbahce przeciwko PSV złapał ciężką kontuzje kolana.Praktycznie od tego czasu nigdzie nie mógł zagrac.
Już kilka razy w ostatnich latach zainwestowano w Wiśle w rekonwalescentów i marnie na tym wyszliśmy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Co do Mielcarskiego to czy prezesura to nie za wysokie progi dla niego? Z drugiej strony facet wydaje się świeży, ambitny, nowoczesny. Tak czy siak, jak już gdzieś pisałem, gdyby prezes Wilczek miał zostać zastąpiony, zaproponowałbym mu stanowisko dyrektora d/s finansów. Facet zna się na tym, chwilę już w klubie siedzi więc wie czym to się je, szkoda byłoby stracić tak doświadczonego pracownika. Podobnie jak Bednarza. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ayala - a jak się zapatrujesz na wiślacki wariant: 0,5 + możliwość przedłużenia? W przypadku Beto takie rozwiązanie pozwoliło nam na sprawdzenie zawodnika, a gdy " nie wypalił", na grzeczne pożegnanie go po pół roku bez dodatkowych strat finansowych. Czy Wisłę byłoby stać na takie rozwiązanie czy to względem Appiaha, czy innego starszego, ale ogranego zawodnika? Przecież of. pomocnika i drugiego napastnika potrzebujemy koniecznie. Wiem, że to są wydatki, ale już klub "oszczędził" w tym roku na napastniku (brak) i prawym pomocniku (za późno) i wiadomo, jak na tym wyszliśmy.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Appiah to zapewne bzdury, ale nawet gdyby było inaczej to co z bramkarzem i napastnikiem?
Co do Mielcara to moje zdanie jest takie jak mozdzierza - obawiam się, że to mogą być za wysokie progi. Najważniejszą sprawą jest jednak żeby był dobry kontakt między całym towarzystwem (Mielcar, Wilczek, Bednarz, Skorża, Klejdinst i kto tam jeszcze) i żeby wszyscy pchali wózek w jedną stronę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja ciągle mam nadzieję, że nie będzie ponownego wchodzenia do tej samej rzeki co się zwie Mielcarski. Co jak co, ale Wilczek dobrym prezesem jest i to prawdziwy Wiślak z krwi i kości, a nie prymitywny karierowicz jak Mielcarski.
Sporo natomiast sobie obiecuję po duecie Klejndinst i Josef Csaplar Prawdę powiedziawszy, kilka lat temu oglądając młodzieżówkę pomyślałem sobie, że fajnie by było mieć takiego człowieka w klubie - jak widać marzenia się spełniają Oby to byłą prawda. Taki ruch powinien (aczkolwiek nie musi) zapewnić nam dopływ młodych zdolnych piłkarzy pokroju Błaszcza, Brożka za nieduże pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mnie ciekawią dwie kwestie. Jakie kwalifikacje ma Mielcarski by był to dobry 'transfer na fotel prezesa' ? I co zarzuca się konkretnie Wilczkowi, skoro mimo wskazania jako winnych sztabu szkoleniowego, to sztab ów dostaje rozszerzone kompetencje, a Wilczek wraz z Bednarzem płacą cenę za Levadię.Ciekawa konsekwencja w działaniu. EOT bo to temat transferowy
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|