|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Co Ty w kółko z tym Powstaniem? Widzisz w tym filimiku jakieś odniesienia? Ja nie. To WSPÓŁCZEŚNIE zmontowane sceny mające nawiązywać do wkroczenia Niemiec do Polski. Aluzja taka historyczna. Jak napisałem wyżej- nie wszystkim musi się to podobać, ja też ze śmiechu nie pękam w trakcie oglądania ale robienie z tego afery uważam za przegięcie. W takich przypadkach przydają się dwie cechy- dystans i zdrowy rozsądek
![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Dlaczego mam sie ****a śmiać i miec dystans, skoro jako jedyni z nielicznych w Europie stawiliśmy Niemcom opór?Dlaczego zamiast Warszawy nie ma np Paryża, Pragi, Amsterdamu czy Wiednia? Zdrowym rozsądkiem staram się kierować na codzień i z dystansem patrzeć na to, co dzieje się w tv ( a szczególnie na ul Wiejskiej) internecie i na ulicy- bez tego już dawno bym osiwiał, jednak mam prawo poczuć w****ienie jak jakiś grubas( celowo lub nie) kpi z naszego narodu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.08.2009 o godz. 11:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ja to widzę tak- wszyscy cywilizowani ludzie (jestem dziwnie spokojny, że z z Clarksonem na czele) wiedzą jaki opór Polacy stawiali Niemcom. Można sobie więc z tego bezpiecznie porobić jaja bo i tak wiadomo jak było naprawdę. W przypadku Paryża czy Wiednia taki żart juz by się nie sprawdził ponieważ to już nie byłby żart tylko szczera prawda
Z resztą w związku z tym tacy Francuzi oberwali przez kilkadziesiąt lat od ostrza angielskiej satyry o wiele bardziej i dotkliwiej niż my ![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
.Z mojej strony koniec tematu. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Polska zamiast gardlowac i rozdzierac szaty ze ktos sobie kpi, powinna wypuscic reklame w ktorej owe VW sa zrzucane z samolotow luftwaffe na plonacy Londyn. I napis: WITH COMPLIMENTS.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 05.08.2009 o godz. 12:07.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|