The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2009, 10:51
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Są też tacy, którzy nie rozpoznają padającego deszczu i tego jak ktoś na nich pluje.
Napisze to po internetowemu:
Idź na rocznice PW na Powązki i powiedz ten "śmieszny" kawał któremuś z powstańców.
Co Ty w kółko z tym Powstaniem? Widzisz w tym filimiku jakieś odniesienia? Ja nie. To WSPÓŁCZEŚNIE zmontowane sceny mające nawiązywać do wkroczenia Niemiec do Polski. Aluzja taka historyczna. Jak napisałem wyżej- nie wszystkim musi się to podobać, ja też ze śmiechu nie pękam w trakcie oglądania ale robienie z tego afery uważam za przegięcie. W takich przypadkach przydają się dwie cechy- dystans i zdrowy rozsądek
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2009, 11:15
lizzy napisał(a):Wyświetl post
Co Ty w kółko z tym Powstaniem? Widzisz w tym filimiku jakieś odniesienia? Ja nie. To WSPÓŁCZEŚNIE zmontowane sceny mające nawiązywać do wkroczenia Niemiec do Polski. Aluzja taka historyczna. Jak napisałem wyżej- nie wszystkim musi się to podobać, ja też ze śmiechu nie pękam w trakcie oglądania ale robienie z tego afery uważam za przegięcie. W takich przypadkach przydają się dwie cechy- dystans i zdrowy rozsądek
Naszemu narodowi można zarzucić prawie wszystko: że są pijakami, awanturnikami, złodziejami itp, jednak jest jedna cecha, która jest charakterystyczna dla polaków- waleczność.Nie wiem czy wiesz, ale my jako naród mamy jedną z najbogatszych historii na świecie, z której trzeba być dumny.
Dlaczego mam sie ****a śmiać i miec dystans, skoro jako jedyni z nielicznych w Europie stawiliśmy Niemcom opór?Dlaczego zamiast Warszawy nie ma np Paryża, Pragi, Amsterdamu czy Wiednia?
Zdrowym rozsądkiem staram się kierować na codzień i z dystansem patrzeć na to, co dzieje się w tv ( a szczególnie na ul Wiejskiej) internecie i na ulicy- bez tego już dawno bym osiwiał, jednak mam prawo poczuć w****ienie jak jakiś grubas( celowo lub nie) kpi z naszego narodu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.08.2009 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.08.2009, 11:39
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego zamiast Warszawy nie ma np Paryża, Pragi, Amsterdamu czy Wiednia?
Ja to widzę tak- wszyscy cywilizowani ludzie (jestem dziwnie spokojny, że z z Clarksonem na czele) wiedzą jaki opór Polacy stawiali Niemcom. Można sobie więc z tego bezpiecznie porobić jaja bo i tak wiadomo jak było naprawdę. W przypadku Paryża czy Wiednia taki żart juz by się nie sprawdził ponieważ to już nie byłby żart tylko szczera prawda
Z resztą w związku z tym tacy Francuzi oberwali przez kilkadziesiąt lat od ostrza angielskiej satyry o wiele bardziej i dotkliwiej niż my
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2009, 11:52
Ja to widzę tak- wszyscy cywilizowani ludzie (jestem dziwnie spokojny, że z z Clarksonem na czele) wiedzą jaki opór Polacy stawiali Niemcom. Można sobie więc z tego bezpiecznie porobić jaja bo i tak wiadomo jak było naprawdę. W przypadku Paryża czy Wiednia taki żart juz by się nie sprawdził ponieważ to już nie byłby żart tylko szczera prawda
Z resztą w związku z tym tacy Francuzi oberwali przez kilkadziesiąt lat od ostrza angielskiej satyry o wiele bardziej i dotkliwiej niż my
Chciał bym wierzyć w to co piszesz, jednak oglądając tego typu filmiki( http://www.youtube.com/watch?v=E9dCwwzXC4I ) cięzko mi w to uwierzyć .

Z mojej strony koniec tematu.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.08.2009, 12:04
Ja to widzę tak- wszyscy cywilizowani ludzie (jestem dziwnie spokojny, że z z Clarksonem na czele) wiedzą jaki opór Polacy stawiali Niemcom.
Clarkson moze i wie. Ale raczej zdecydowanie nie wie tego publika do ktorej skierowany jest ow zarcik.

Polska zamiast gardlowac i rozdzierac szaty ze ktos sobie kpi, powinna wypuscic reklame w ktorej owe VW sa zrzucane z samolotow luftwaffe na plonacy Londyn.
I napis: WITH COMPLIMENTS.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 05.08.2009 o godz. 12:07.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów