|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
czasem to mi szczeka opada z jakich rzeczy można żartować. nie wiem może jakaś zbyt konserwatywna jestem ale żarty i satyry z wydarzenia które pochłonęło tyle istnień i zmarnowało życie każdemu człowiekowi który przeżył mnie nie bawi. Co innego, jak śmieją się z nas że jesteśmy pijacy itp to rozumiem ale nie z życia i śmierci
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
najbardziej chodzi mi o pamięć o tych tragicznych wydarzeniach i o szacunek, by były one przestrogą dla przyszłych pokoleń. jaja sobie moze gosc którego ta historia nie dotkneła albo po prostu jej nie zna.
jeżeli chodzi o Polaków to większośc z nas to patrioci, głęboko kochający Ojczyznę, wychowani przez społeczeństwo, naszą historię Polski. więc nie wydaje mi się bysmy mieli tak przejść obok tego znieważenia obojętnie. należy piętnować i podkreślać, bronić naszych własnych przekonań, tradycji i HISTORII !! inaczej przepadniemy w całym tym europejskim gównie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
heh, gostek myslal ze bedzie zabawny i mu sie nie udalo. Ja mam inna propozycje, na reklame ktora bedzie 100 razy bardziej zabawna.
Niech ten volkswagen na tym jednym tankowaniu pojedzie pod Stalingrad a do Niemiec niech wroci na lawecie. Panie Clarkson, uwierz mi pan ze ubaw po pachy beda mieli i w Polsce i w Rosji i paru ladnych krajach Europy. Radze to przemysleć. ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że z takich rzeczy jak II Wojna Światowa nie należy żartować w taki sposób. Są ludzie którzy pamiętają jeszcze te wydarzenia i jest to dla nich bolesne. Osobiście też mnie to uraziło tym bardziej, że angole na siłę chcieli zrobić coś o Polsce. To nie pierwszy raz jak ten gościu śmieje się z Polaków, tyle że wcześniej były to sprawy błahe, nie mające większego znaczenia. My musimy pamiętać o swojej historii bo niestety inne kraje w europie za przeproszeniem gów..o wiedzą o nas i piszą brednie o "polskich obozach zagłady". Musimy na to reagować, żeby za jakieś 50 lat okazało się, że to Polska jest wszystkiemu winna. Poza tym ta reklama ma wiele błędów http://deser.pl/deser/1,83453,6896104,Top_Gear__miala_byc_parodia_z_Pols ki__wyszla_parodia.html.A angole w to uwierzą bo nie znają historii.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
20 % Polakow się obraziło http://bi.gazeta.pl/im/3/6896/m6896523.mp3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mb_1906 - wybacz, ale .......isz smuty. Jaka "heroiczna walka mas idzie na marne" ? Mówisz o powstaniu wielkopolskim? O powstaniach śląskich? O odzyskaniu niepodległości w 1919? O "cudzie nad Wisłą"? O tym, ze ja jedyni nie położyliśmy się przed Niemcami?
A polityków to my mamy jakich mamy od '45 a nie od 200 lat. Zresztą trudno żeby było inaczej. Polska inteligencja została wymordowana podczas wojny i po niej. Niestety, ale na odbudowanie naszych zasobów intelektualnych pracujemy tak naprawdę dopiero od '89 i chwilę nam to jeszcze zajmie. ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Panowie dajcie sobie spokój bo ten spór do niczego nie prowadzi
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Protest Polaków po niesmacznym żarcie Clarksona
Polska ambasada w Londynie przesłała BBC protest przeciwko żartowaniu w kontekście wybuchu II wojny światowej i inwazji na Polskę - poinformował radca prasowy ambasady Robert Szaniawski. Chodzi o nawiązanie do inwazji Niemiec na Polskę w pseudoreklamie Volkswagena Scirocco, którą pokazał w niedzielę prezenter programu motoryzacyjnego telewizji BBC 2 "Top Gear" Jeremy Clarkson. "Rozumiemy konwencję tego programu, że często dochodzi tam do żartów skierowanych przeciwko poszczególnym nacjom europejskim, a Jeremy Clarkson lubi sobie żartować z Niemców czy Francuzów; ale w tym przypadku uważamy, że kontekst - inwazja nazistowskich Niemiec na Polskę - nie jest właściwym sposobem rozśmieszania widzów" - podkreślił Szaniawski. "Uważamy, że tragedia tamtej sytuacji, czyli rozpoczęcie II wojny światowej, nie powinna być przedmiotem żartów" - dodał, mimo że w programie "stereotypy narodowe często są sztandarowym sposobem recenzowania poszczególnych marek samochodów". "Trzeba reagować, żeby na przyszłość zapobiegać pojawianiu się tego typu ponurych żartów" - wyjaśnił rozmówca PAP. Reklama w formie wiadomości dziennika telewizyjnego wykorzystuje markę handlową Volkswagena Scirocco TDI, pokazując współcześnie zmontowane sceny panicznej ucieczki Polaków przed domniemaną inwazją niemiecką. Na krótkim filmie Polacy rzucają się w wielkim pośpiechu do autobusów i pociągów, porzucają niedojedzone posiłki w stołówkach i zmierzają w stronę granicy. Reklamę aluzyjnie nawiązującą do exodusu Polaków z września 1939 roku wieńczy napis: "Volkswagen Scirocco TDI. Berlin to Warsaw in one tank" (Volkswagen Scirocco. Trasa Berlin-Warszawa na jednym baku). Angielskie słowo "tank" jest wieloznaczne, w języku militarnym oznacza czołg i może sugerować, iż inwazja hitlerowców na Polskę niewiele ich kosztowała. http://wiadomosci.onet.pl/5358259,relacjetveu.html |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dobrze, ze ambasada reaguje, zle, ze musi reagowac na takie .......y.
Bardziej mnie interesuje czemu jest brak sprzeciwu na swiadome klamanie, w powaznej publicystyce, nt polskich obozow koncentracyjnych czy wymordowaniu 200mln zydow w jedwabnej stodole. A Clarkson, Gervais, Williams czy Allen zawsze byli i beda. I dobrze ze Robin Williams w swoich "stand-upach" nie nabijal sie z Polakow bo by chyba filmow z nim zakazano w Polsce. Bo sobie wyobrazcie, ze mowi ten gag z charakterystycznym polskim akcentem: http://www.youtube.com/watch?v=8qPrR49qsDc Szkoci nie podarli na sobie szat. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Stalin miał rację im głupsze społeczeństwo tym lepiej da się pociągać za sznurki.(nie mylić wiedzy z mądrością) ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|