|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dorobek Wisły w meczach wyjazdowych za trenera Macieja S.:
0 zwycięstw 0 remisów 4 porażki (Beitar, Barca, Tottenham, Levadia) ostatnim meczem jaki Wisła wygrała w Europucharach na wyjeździe to mecz z Iraklisem Saloniki za Okuki potem w grupie 2 porażki: Nancy i Feyeenoord z taką grą na wyjazdach nie mamy co robić nie tylko w Europie... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
daeclan - a wiesz jaką część kwoty za zakupioną koszulkę inkasuje klub? Wiesz ile do klubu wpłynie pieniędzy za zakupienie nawet 10 tys koszulek? Nie myślę, żeby to coś pomogło. Tylko sukces sportowy może zrodzić istotny popyt na koszulki, porażka nie bardzo.
Debatę nad przyczynami porażki można ciągnąć długo, bo nikt nie jest w stanie zmierzyć ile w tym wszystkim niedocenienia przeciwnika, złego rozpracowania Levadii, szykowania formy na 4 rundę a nie na drugą, braku w Sosnowcu Głowackiego, zbyt wolnego załatwiania spraw transferowych - zwłaszcza bramkarze, ile w tym wszystkim w końcu zwyczajnego pecha (te słupki obijane). Najistotniejsze co dalej. Rewolucja? Coś da bez kasy? Pozostawienie jak jest? Chyba nikt nie byłby zadowolony. Szkoda, że to niewykonalne ale najchętniej zamroziłbym im 1/3 poborów i oddał w roku przyszłym pod warunkiem awansu do grupy LE przynajmniej. Można by się przekonać jak są związani z klubem i jak szanują, klub, kibiców i siebie |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To nie jest wypadek przy pracy. To są cykliczne baty (rokrocznie) wymierzane przez futbolowe karły Europy. Barcelona jest tylko wyjątkiem który potwierdza regułę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
emjot - wyjazdy to z pewnością po części kwestia taktyki, ale też w dużej mierze kwestia charakteru drużyny.
Ileż to razy słyszeliśmy że rozpoczęli mecz nieskoncentrowani, choćby stracona bramka w Gdańsku po pół minucie. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
rewolucja pewnie bedzie wyglądała tak.Za Marcelo bedzie grał Jop, za Diaza Cantoro lub Jirsak a za Brożka pewnie do ataku pójdzie Małecki albo Leszczak.Gorzej bedzie Sobola zastapic bo to serce tego zespołu.Pawełek-Alvarez,Jop,Głowacki,Piotr Brożek-Łobodziński,Cantoro,Garguła,Kirm-Małecki,Boguski(Leszczak)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.07.2009 o godz. 08:51.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
tak was tu wszystkich czytam i pozwole sobie wtracic slowko:
-wydaje mi sie ze to nasze ostatnie mistrzostwo nie bylo planowane (ze wzgledu na stadion) skonczylo sie wszystko misrzostwem no i musielismy zagrac w kwalifikacjach ligi mistrzow posaowalo by w tym miejscu dokonac pare wzmocnien ale jaki to ma sens w sytuacji gdy nie mamy gdzie grac do sosnowca moze przyjechac srednio na lige ok 4-5 tyc osobbilety po 15zl co daje okolo70 000 zl gdzie w krakowie na trybunie D mozemy zarobic okolo 150 000 liczac okolo 5tyś kibicow. w mediach mowiono o stracie okolo 1-2 milionow euro czyli sa to kwoty ktore moglismy zarobic za dojscie do 4 rundy kwalifikacji ligi mistrzow wiec zarzad nie stawial na to ze awansujem chocby do ligi europejskiej. szkoda kolejnej straconej szansy. transwerow wzmacniajacych nasz klub nie bylo w planie gdyz POKI NIE MA STADIONU NIE MA (NIE OPLACA SIE NIKOGO NOWEGO SPROWADZAC wiekszosc ludzi mowi ze Cupial jest biznesmenem i nie wydaje mi sie ze nie mial takiej motywacji jao takika opisalem. moral z tego taki odpowiedzialnosc za porazke z lewadia wzial trener wiec jego glowa musi poleciec! wedlog mnie zbyt defensywnie nastawiony zespol jak i ustawienie przez caly poprzedni sezon. Dobrze ze lechowi zamieszano w glowach to gra im siadla. a my mamy mistrza. trener skorża odchodzi przychodzi dobry znajomy smuda tym skladem walczy o dobry wynik na wiosne. powoli budujemy druzyne. pan skorza jest i dlugi czas byl kandydatem na trenera kadry wiec mysle ze niedlugo bedzie mial szanse ja objac!! za smuda przemawia to ze wszystkim podobala sie wisla ofensywna z czasow kasperczaka ale malo kto pamieta ze kasperczak gral zawodnikami sprowadzonymi przez smude. Prezes Cupial lubi efektowny styl gry wiec nic chyba nie stoi na przeszkodzie w moim scenarjuszu. i pamietajcie NIE MA STADIONU NIE MA TRANSFEROW!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dodajmy braku charakteru
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Jakbyśmy mieli 30 sytuacji to też by było, że nie wyciągneliśmy wniosków po pierwszym meczu ? Wnioski - tak - trzeba było wyciągać, ale nie taraz lecz miesiąc wcześniej kupując jakiegoś normalnego napastnika, który nie potrzebuje 10 sytuacji, żeby strzelić jedną bramkę. Trzeba było je wyciągnąć kupując normalnego bramkarza, któremu od czasu do czasu zdarzy się wyciągnąć "setke", nie puszcza szmat i nie strzela sobie samobójów.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 24.07.2009 o godz. 09:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Który trener ostatnich lat potrafił zmotywować piłkarzy gdy oni tego sami nie zrobili ? No co niektórym udało się ich zmotywować do zwolnienia trenera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Tylko napisać tego nie można, bo Cie pojada, że jesteś kibicem sukcesu. Że drużyna potrzebuje wsparcia w tych trudnych chwilach, czy jak to było? Wyruchali nas za Petrescu. Wyruchali nas znów. A sorry nie ma przecież dowodów, więc ... czy wygrywasz czy nie, w wała dam(y) robić się. |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
My wczoraj przy piwie wymyslilismy jeszcze inna interpretacje, ale w sumie jedna drugiej nie wyklucza Ogladalismy sytuacje na youtube i po przeczytaniu w ktorejs relacji ze chlopaki nie podawali do Kirma, to sobie sam wywalczyl pilke, doszlismy do wniosku, ze w sumie to po co sie meczyc i grac kolejne mecze bez pewnosci ze sie awansuje... lepiej postawic na przeciwnika spora sumke u booka (im nizej notowany przeciwnik tym lepiej bo kursy lepsze), przegrac, mniej meczy do grania, a kasa sie sama zwroci nawet bez premii za mecze.... |
|
|
|
Guest
|
|
|
Ciekawe czy wczorajsze spotkanie z prezesem wyglądało podobnie ?
http://www.youtube.com/watch?v=ebbuznFCpzA |
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie te teorie spiskowe - wybaczcie ale bardziej nadają się do ,,Nie z tej ziemi” niż na to forum
Przecież każdy z nich za udział w pucharach dostaje premię Chcą się pokazać w europie, bo maja szansę na bycie dostrzeżonym i grę w lepszym klubie Myślę, że też dla nich jest duża rzeczą gra w LM i potykanie się z Barceloną Realem czy innym Milnem niż gra nie urażając nikogo z Odrą Wodzisław. Tak, że dajcie lepiej już spokój z tymi dywagacjami.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 24.07.2009 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Śmiechu warte!! Jakie teorie spiskowe!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() A swoją drogą dlaczego nikt kto był w Talinie i widział mecz nie wypowiadał się na forum jak ten mecz wyglądał, czy nam zależało, jakie akcje itd. itp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
ciacho, skrót którzy udostępnili Estońcy odp na te Twoje pytania... zależało, akcje były... natomiast zapomnieli chyba jak się strzela do bramki...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciacho, ja się wypowiadałem, przewertuj parę stron do tyłu, na pewno znajdziesz.
EDIT: Moja wypowiedź jest tu na stronie 60-tej. Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 24.07.2009 o godz. 11:04.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nie wiem ile klub ma ze sprzedania 1 koszulki, wiem jedno, że kluby na zachodzie nieźle sobie zarabiają na tym. Oczywiście Wiślacki Świat to nie FCBotiga,ale mam wrażenie że ten aspekt jest tu zaniedbany. Zresztą to pewnie malutka kropla w morzu,nad ktorą być możenie warto dywagować. Rozmawiamy tu o skutkach tej katastrofy,jaką jest Tallin.
Chciałbym jednocześnie zaapelować o umiar w szkalowaniu aktualnych piłkarzy Wisły. Emocje,emocjami, ale w końcu noszą koszulkę z wizerunkiem Wisły. My w pracy też czasami coś schrzanimy, chodzi o to jak wyjść z tej zapaści. Statystyki pucharowe ostatnich lat,są niestety nieubłagane. Pisałem w innym poście,że drużynie brak charakteru,agresji,tego niestety Skorża im nie zaszczepił. Mamy zawodników obrażalskich,panienki( vide Łobo), a brakuje twardzieli,ktorzy nie tylko postraszą przeciwnika,ale który krzyknie na swoich. Bayern miał różne kłopoty z Effenbergiem,ale go trzymał bo wiedzieli jaki ma wpływ na drużynę. Scholl na pytanie czego boi się najbardziej - odpowiada wojny i ...Kahna. Pytanie czy ktoś w drużynie boi się Pawełka,pozostawiam bez odpowiedzi. Naturalnie nie chodzi o to, aby się jeden bał drugiego, ale raczej o pewny rodzaj przywództwa w drużynie. Tego obecnie moim zdaniem brak. Mam nadzieję że pomimo tej bolesnej porażki,z tego wszystkiego narodzi się sportowa złość,przekuta w mistrzostwo 2010. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z ciekawości, pytanie do ludzi, którzy oglądali ten mecz na żywo. Jaka była wasza reakcja po ostatnim gwizdku, gdy piłkarze podeszli pod trybunę wam podziękować za doping? Gwizdy/wyzwiska/oklaski/śpiewy/ "Czy wygrywasz czy nie..." ?/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie zeby sprzedac tysiace koszulek trzeba miec kilka milionow fanow nie tylko w kraju ale i zagranica, a przy obecnym marketingu Wisly to moze 1000 za sezon przy dobrych wiatrach I po trzecie najwazniejsze w Polsce nikt Ci nie zaplaci 80 euro za koszule w WS jak to jest na zachodzie, u nas sa po 45 euro i jest placz ze drogo bo na allego kupi marna replike za 15 euro wszak polak liczyc umie. U nas jest problem zeby wszyscy przyszli na czerwono nawet w koszulce za 5 zl ![]() ,
|
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
daeclan kluby na zachodzie zarabiaja... Tylko, ze kluby na zachodzie jezdza na turne po Chinach, Japonii i innych krajach azjatyckich, a jaki to jest rynek zbytu, to chyba nie trzeba mowic. Klubom na zachodzie kibicuja ludzie na calym swiecie, w Polsce tez mozesz kupic orginalna koszulke Barcy z ktorej klub dostanie kapuste, a czy w Barcelonie kupisz orginalna koszulke Wisly? Nie wydaje mi sie. Wiec tutaj nie tylko cena ale i ilosc sprzedawanych koszulek.
Owszem kazdy w pracy cos zawali... i Wisla takie zawalenie miala w Sosnowcu i obowiazkiem bylo wyciagnac wnioski z tamtego meczu. Malo tego historia napisana przez Tibilisi czy Valerenge niczego ich nie nauczyla. A moze wlasnie nauczyla, ze w sumie nic sie nie stalo. Panowie otworzcie oczy, pozbyto sie zawodnikow dla ktorych Wisla cos znaczyla a nasprowadzano zagraniczniakow, ktorzy na dwa dni przed transferem nie wiedzieli ze istnieje taki kraj jak Polska i otwarcie przyznaja, ze Wisla to krotki przystanek w drodze na zachod. Obecni zawodnicy po przegranym meczu i tak pewnie swietnie sie bawili, pozniej napisali oswiadczenie i sprawa zalatwiona. Przepedzic polowe tych grajkow gdzie pieprz rosnie. My sie podniecamy, wkur...iamy ogladajac mecz, przezywamy porazki, rzucamy telefonami czy pilotami o sciane, a oni ida tylko sprawdzic stan konta i myk na zakupy w doskonalych humorach. Oni maja Wisle w dupie, z nas sie cala Polska smieje, a kibice beda spiewac "nic sie nie stalo". A wlasnie ze sie stalo. A jak nie zredukuja ligi do 10 druzyn to takie "wypadki" beda mialy doskonale alibi. Gdybysmy mieli lige 10 druzynowa to nie byloby tlumaczenia, ze tylko my nie widzimy jaka nasza liga jest slaba, ze grajac z Odra nie mozna sie przygotowac do pucharow itp itd. Ale dopoki na stolkach w pzpnie beda siedzialy stare dziady to nic sie nie zmieni. Zrobic lige z 10 druzynami dowalic jeszcze jakis puchar, niech graja co 3 dni... Ze co, ze nie przyzwyczajeni? Ze beda przemeczeni? Na zachodzie potrafia grac co kilka dni a nasi nie? Dobra, to pokolenie pilkarzy ktore jest obecnie sobei nie poradzi bo organizmy nie przyzwyczajone, ale kij im w oko, oni mieli juz swoje 5 min i na wiecej nie maja sil. Powoli bedzie wchodzic nastepne pokolenie, oni beda przyzwyczajeni do takich obciazen. A bedzie mniej druzyn to beda mialy wiecej pieniedzy wiec srodki na profesjonalne odnowy biologiczne tez sie znajda, na sparingi z wymagajacymi przeciwnikami, na transfery. Ja chetnie bym poswiecil kilka sezonow jak chodzi o pilke miedzynarodowa (w tym reprezentacje) i zrobil wymiane pokoleniowa. Starych wypalonych patrzacych z utesknieniem na zachod/wschod pilkarzy zastapil mlodymi, ktorzy beda mieli sile biegac przez 90 min, ktorym sie bedzie chcialo walczyc, ktorzy w lidze kazdy mecz beda traktowac powaznie gdyz kazdy mecz bedzie o stawke. Ja chce silnej ligi aby doczekac sie dobrych pilkarzy i mocnej reprezentacji. Po co w lidze 16, 18, 20 zespolow i pilkarzy tyle, ze nie ma szans ich spamietac, skoro trzon reprezentacji tworza pilkarze z 3 - 4 klubow. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd mi za to co sie stalo w tym sezonie w pucharach. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Brożek cwaniak też od jakiegoś czasu mówi że nie chce nigdzie jechać, a tu taki numer... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wiesz co w sumie twoja teoria spiskowa mogla byc byc prawdą. Ale to bylby szok dla nas wszystkich. Cios ponizej pasa,faul dwoma wyprostowanymi nogami ood tyłu. Dla mnie to byla by oznaka tych wszystkich 4 delikwnetow wy***** lic na zbity pysk ,najlepiej wytransferowac do Tereka Grozny ,byle juz wiecej nigdy ich na oczy nie widziec.Hańba . Ale oby to byla tylko nie majaca nic wspolnego z realna rzeczywistoscia sytuacja . OBY. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ludzie do k**** nędzy... Co wy z tymi jakimiś teorami spiskowymi?
Chyba kapkę za gorąco się zrobiło i co niektórym głowy parują... Swoją drogą myślicie że tak łatwo jest 2 razy trafić w poprzeczkę i dwa razy w słupek (CELOWO!) byle tylko nie wygrać... Ręce opadają jak się czyta niektóre wypowiedzi... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
czesc
myślę, ze teoria spisku to prawdopodobna opcja przecież i tak nie mieli gdzie grać w razie awansu ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koledzy wy chyba nie myslicie ze oni przychodza na trening po treningu kazdy w swoja droge, potem meczyk i znowu trening.
Oni tak samo jak my spotykaj sie po pracy na browarku jeden z drugim lubi sie bardziej z innym mniej. I jak by tak Twojemu kumplowi z roboty np kierownik za skore zachodzi to nie pomozesz? jak cos spiepszy a Ty widziales doniesiesz? Wiec jezeli Brozek ma parcie na wyjazd Skorza mowi nie bo puchary, wiec puchary stoja na drodze do zagranicznej kariery co kumple robia? a zeby sobie powetowac straty wystarczy is do buka i wilk syty i owca cala. Zbyt wiele w zyciu przekretow widzialem, widzialem jak brat brata roluje na spora kase. I po doswiadczeniach korupcyjnych w footbolu a zwlaszcza naszym niczego w 100% pewnym byc nie mozna, wiec mowienie ze jakies teorie spiskowe sa bezzasadne jest bledne. Ja nie twierdze ze tak byla ale jest jakies prawdopodobienstwo ze tak moglo byc ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nadal jestem w szoku. Wciąż nie dociera do mnie to, co sie stało.
Ale nie można pozwolić, aby ten cios zniszczył Wisłę. Trzeba sie podnieść, uwierzyć w przyszłość, mimo wszystko. Przyszłość nadal jest sprawą otwartą. Za rok będziemy mieć piękny stadion. To szansa na nowe, lepsze otwarcie. Oczywiście, o ile zmieni się podejście i polityka klubowych decydentów, a Cupiał nie załamie. Aby tak sie stało, trzeba w końcu wyciągnąć wnioski z wielu lat pucharowych niepowodzeń. Wisła potrzebuje nowej jakości w polityce kadrowej, o którą niestety teraz będzie jeszcze trudniej. Za rok trzeba być w zupełnie innym miejscu niż dziś, bez tych wszystkich problemów i błędów, które tyle nas teraz kosztowały. Nie można znów startować do pucharów bez porządnego bramkarza, z jednym napastnikiem, bez ławki rezerwowych, z ciągle coraz słabszą drużyną, bo efekty będą podobne, kolejny raz skończy się jak zwykle. Tak postępując ciągle będziemy sie cofać. Dlatego wyprzedaż zawodników, którzy zawiedli (nie mówię, że w niektórych przypadkach nie uzasadniona) dla ratowania budżetu i poczucia sprawiedliwości, bez jednoczesnego planu zastąpienia ich wartościowymi zastępcami nie ma większego sensu. Cupiał chcąc uniknąć kolejnych blamaży po prostu nie ma wyjścia, musi zmienić polityke sportowo-finansową klubu, bo z obecną może być tylko coraz gorzej. Zdaję sobie jednak sprawę, że może nie mieć na to ani środków, ani ochoty. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeśli tak było to prędzej czy poźniej sprawa się sypnie bo drużyna to nie cztery kajtki z piaskownicy żeby kryć się kto robnął lizaka Bogusi.
Ta teoria jest przerażająca, nie wierzę w nią. Dla mniej jest to raczej takie szukanie winnych ale konkretnych osób, na siłę. Nie wierzę że nasi piłkarzę mogą być aż tak dwulicowi. Pozostaje (jak co k**** roku) powiedzieć - może za roooook............;/ ![]()
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|