|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
jakie jest oficjalne stanowisko klubu co do transferów ?
tzn. na jakie pozycje szukamy jeszcze zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ten testowany bramkarz jest blisko Wisły, ale nadal obowiązuje go kontrakt z klubem - a Wisła niechętnie chce za niego zapłacić 200 tysięcy ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Kirm czy dzisiaj pozyskany Urugwajczyk byli obserwowani od pół roku, niestety tak to jest jak się nie ma i pieniedzy i całej tej infrastruktóry okołoklubowej, nie żebym usprawiedliwaił Bednarza ale taka jest rzeczywistość polskiej ligi poza tym jakby nie było 2 mistrzostwa są
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 21.07.2009 o godz. 20:54.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Mysle ze do tego czasu bedziemy juz wiedziec czy nam bedzie potrzebny. W styczniu mozemy z nim podpisac kontrakt a naszym zawodnikiem zostanie w lipcu oczywiscie jezeli sie dogadamy a z tym wiadomo bywa roznie. Narazie poczekajmy do Jego pierwszego meczu w barwach Wisly ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
A co do wcześniejszej dyskusji o Jirsaku i Łobodzińskim, to obaj mają ogromny potencjał. Jednak jak dotąd Łobodziński nie może się w Wiśle odnaleźć, co niestety odczuwamy na boisku, a Jirsak, jak dla mnie, gra na nieodpowiedniej pozycji. Obaj Panowie potezebują kilku dobrych meczów pod rząd, które ich podbudują i później będzie już z górki, niestety nie wiadomo, kiedy (lub lepiej czy) te mecze w końcu nastąpią. Konkurencja w Wiśle jest coraz większa i nie wiadomo, jak dużo szans obaj piłkarze będą dostawać w zbliżającym się sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
)![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
To nawet lepiej
W takim razie, zapewne zastrzegli to sobie w indywidualnej umowie z zawodnikiem. Trudno tu szukać przykładów podobnych rozwiązań, ale każdy klub podpisuje dwie umowy - z klubem, z którego piłkarz jest wypożyczany i z zawodnikiem. W każdym razie bez pańki. Jestem pewien, że Wisła jakoś zabezpieczyła się na taką ewentualność ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Skoro zawodnikowi za rok kończy się kontrakt to jaka jest różnica między kupieniem go, a wypożyczeniem? Reggina nie będzie dokładać się do jego kontraktu, więc o co innego może chodzić?
Może jest jakaś opcja, by oddać go makaronom przed czasem, jeśli się nie sprawdzi? Tylko zgaduję. vodzu91, Pytam w tym poście o subtelne różnice pomiędzy transferem i wypożyczeniem w przypadku zawodników, którym kończą się kontrakty. Sądzę, że to może mieć istotny wpływ na ocenę transferu Alvareza. Wymieniłem jedną z możliwych różnic i podkreśliłem, że zgaduję, bo nie chciałem by moje gdybanie bezmyślnie powielono. By ktoś potem napisał, że z Alvareza można wcześniej zrezygnować, bo "gdzieś tak przeczytał". Teraz wszystko jasne? Powód: vodzu mnie pojechał
Ostatnio edytowane przez jova : 22.07.2009 o godz. 00:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ja nie uważam ze Kasprzik jest lepszy od Pawełka.
Kasprzik musi teraz udowodnic ze jest dobrym, ligowym bramkarzem. Kasprzik też nie przeskoczy pelnego pulapu. Ja tam wole teraz doswiadczonego bramkarza. Mlodych mamy Cebanu i Kurto. Cebanu na wypozyczenie, a Kurto niech gra w ME. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A skąd Ty to niby wiesz?Oświeciło Cie nad ranem?Czy może popatrzyłeś w pełnie księżyca?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Poprostu dla mnie jest sredniakiem. Takim ligowy bramkarzem.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przestańmy się zadręczać tym co nas za przeproszeniem g**** obchodzi.
Szanujmy się trochę. Pomyślcie, że to forum czytają kibice innych klubów i mają niezły ubaw gdy np. jova jak to sam foremnie precyzuje: "Tylko zgaduje". Nie jesteśmy tutaj od miarkowania czy wyczuwania. Kolega jova niech lepiej napisze coś sensowanego, racjonalnego, dorzecznego... poprostu na swoje możliwości coś w miarę mądrego, a nie kojarzy sobie o cóż to tej Regginie może chodzić. adrianekkk- pewnie! Kaspirzik może i wygryzłby Pawełka ze składu, a następnie puścił babola i znowu zaczełaby się nagonka, że 300 tys. euro w błoto. Zasadniczo zawsze sam mogłeś dać tyle kasy i zasponsorować i dofinansować Nasz Klub. Nie twierdzę, że to co sie dzieję w Wiśle z bramkarzami nie jest kuriozalne, niespotykane czy egzotyczne bo de facto takie jest. Jednak proszę Was- trochę szacunku dla samych siebie bo wychodzimy na lamenciarzy, którzy tylko psioczą, utyskują, gderają i zrzędzą na co drugą decyzje klubu... Trochę zaufania. Bo może i nie wyglada to czasami dobrze ale ludzie odpowiedzialni za transfery wiedzą co robią i naprawdę irytują mnie płacze 12-15 letnich dzieciaków, którzy o prowadzeniu jakiejkolwiek działaloności większej niż zarządzanie swoim kieszonkowym nie mają pojecia, a mimo to zagłębiają się w machine spółki akcyjnej o której mają wiedzę poprostu godną pożałowania. Liczę na sporą krytykę ze strony... jakby Was nazwać? Lotnych? Rozgarniętych inaczej? Może po prostu otrzaskanych i dogłębnie obeznanych w sytuacji Wisły...? Pozdrawiam tych, którzy zrozumieli ironie tego tekstu i myślą normalnie bo to jest istotne, kluczowe i piorytetowe- najważniejsze... Nie wymagam tu od nikogo przecież znajomości niewiadomo jakich zagadnień, terminów i faktów, o których ja równierz sam nie mam pojęcia. Ale proszę o źdźbło szacunku do siebie, Klubu i innch kibiców utorzsamiających się w Wisłą... Nie róbmy z siebie pośmiewiska i nie zachowujmy się jak 10 latki, których niestety pewnie spora część jest na forum... ![]() "Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło" Gabriel García Márquez
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
32 posty o numerach na koszulkach i inne bajania !
Poczytać nawet nie idzie, następne jednozdaniowce składające się z czterech słów typu: Popieram ..... w 100% będą powodem do urlopu. ![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Forza Wisełka! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ciekawe że wszyscy koncentrują się na włoskim epizodzie Alvareza a nikt nie interesuje się jego karierą w Urugwaju. Podobno grał w Nacionalu a to jak wiadomo jeden z najlepszych klubów południowej Ameryki. Czy ktoś orientuje się ile meczy rozegrał tam w podstawowym składzie? Kiedy zaliczył występ w reprezentacji?
edycja: Trochę poszukalem i wychodzi mi że chłop grał w Nacionalu tylko w sezonie 2007 (przed transferem do Regginy) i w tym czasie rozegrał 38 spotkań ligowych (nie jestem pewien czy dobrze to zrozumiałem) i 10 (inne strony podają 9) meczów w Copa Libertadores. Jak na 22 latka to chyba nieźle? Co ciekawe wygląda że chłop nie gra ostro bo przez całą karierę we Włoszech zaliczył tylko 2 żółte kartki.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 22.07.2009 o godz. 01:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To dam Wam powód do ekscytacji. Szukałem info o Alvarezie( konkretnie z kim debiutował- okazało się że w towarzyskim meczu z RPA 12.09.2007, ale nie to jest ważne) i trafiłem na stronkę jego agencji menadżerskiej, a tam na taki oto link:
http://www.smartfoot.eu/flash_stream...blo/index.html( wchodząc przez stronę agencji wyświetli się w przyciętym okienku, jeżeli komuś przeszkadza tło) Po kliknięciu na miniaturki u dołu mamy do obejrzenia dwie całkiem spore kompilacje wyczynów Urugwajczyka. Muszę przyznać, że chłop zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie zarówno w ofensywie jak i defensywie( szczególnie występy w barwach Nacionalu mnie porwały), choć trzeba wziąć poprawkę na to, że materiał pochodzi ze strony jego menadżerów. Najbardziej podoba mi się, że chłop ma chęć biegania, jeśli nie zawiedzie piłkarsko to może stać się motorem napędowym na prawym skrzydle. Ach rozmarzyłem się, dwa w pełni funkcjonujące skrzydła, jakby było pięknie, nikt by nam w lidze nie podskoczył. Aha, żeby moja kreacja nie obróciła się przeciw ludzkości - na stronie agencji są też inni piłkarze, ale proszę, nie piszcie o nich w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 22.07.2009 o godz. 03:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak mu się będzie chciało i będzie zdrowy, to stanie się jednym z najlepszych bocznych obrońców ligi już na wejściu. Zaraz będzie prześmiewanie ale w razie czego, mogę to odszczekać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie chcę zapeszac ale to obrońca z ciągotami do gry ofensywnej jak cholera , i takiego na trzeba , tak wygląda z tych filmików i ta lekkośc w prowadzeniu piłki aż chce się na to patrzec .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak na moje to chłopak ma niezłe usposobienie ofensywne... będzie hasał na prawym skrzydle niezle.. zobaczycie ze bedzie gwiazda ekstralkasy
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie to faktycznie jak tu mówią ma ciągote do ofensywy. Poza tym z tego co widziałem dobrze czyta grę jest dynamiczny i ma dobry odbiór. Jedna denerwująca rzecz jest taka, że jego wrzutki są niedokładne i to może być kłopot ;]
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
ale te ofensywne zapędy to dlatego, że Latynosem jest?
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wszystko fajnie, to może być najbardziej udane okienko od dłuższego czasu. Na miejsce Zieńczuka Kirm, który na razie sprawia świetne wrażenie (ale: to był tylko jeden oficjalny mecz o punkty!). W miejsce Baszcza Alvarez, który na papierze ma niezłe CV. Do rywalizacji na pozycji środkowego obrońcy solidny Jop. Plus Garguła, na którego bardzo liczę że się odbuduje.
Mało tego, o transferze Brożka media nie piszą i jest szansa, że u nas zostanie. Gdyby to się spełniło, to nawet brak nowego bramkarz i napastnika byłby do przełknięcia. Więc wszystko byłoby zajebiście, gdyby nie dzisiejszy mecz co do którego mam spore obawy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248699,20129...wiadomosc.html
Braz we Flamengo, podobno poszło o prowizję dla Peralty... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|