|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Bednarz czy raczej Bednaż miażdży ![]() co do tego newsa z pewnego źródła ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem jednej rzeczy... Szukaliśmy rok temu napastnika z prawdziwego zdarzenia, który miał odciążyć Brożka, miał być Nei, nie przyszedł.
W zimie dalej szukaliśmy napastnika, przyszedł amator Beto, jak szybko przyszedł tak szybko poszedł. Czy coś się od tej pory zmieniło, że napastnik już nie potrzebny? Kadra pod tym względem (nie tylko pod tym) wygląda żałośnie, i gadanie o LM z jednym dobrym (tyle że chimerycznym) napastnikiem zakrawa o kpinę. Jestem przekonany, że gdyby obok Brożka w środę występował napastnik z prawdziwego zdarzenia to byśmy tego meczu nie przegrali. ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Nie, ale ten wynik to dla nas jak przegrana, bo przy remisie w Tallinie to Estończycy przechodzą dalej.
EDIT: Oczywiście tak jak kolega mówi miałem na myśli 0:0, bo przy naszej skuteczności niestety jest to możliwe.
Ostatnio edytowane przez Nehiar : 19.07.2009 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wyrównujący gol w 93 minucie z mistrzem półamatorksiej ligi w europejskich pucharach na "własnym" stadionie jest porażką...
A chciałem napisać "to byśmy wygrali". ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nehiar na pewno miał na myśli remis 0:0 .... Ja osobiście właśnie takiego wyniku obawiam sie najbardziej
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Boże jaki remis. Mielismy troche czasu na zgranie zespolu. Poczekajcie a zobaczycie ze nie bedzie tak zle!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Nienaciąganą prawdą jest, że potrzebujemy napastnika z prawdziwego zdarzenia. Tyle, że taki chłopak rzadko kiedy kosztuje nawet 500tys Euro. A i za taką kasę niełatwo takiego znaleźć. Myślę że jedyna szansa to wynegocjowanie wypożyczenia z opcją wykupu za określoną kasę od jakiegoś słabszego klubu z Bośni, Słowenii, może z Czech.
Np. swego czasu Slavia wypożyczyła młodego napastnika z repry młodzieżowej Czech, którym się podobno zresztą interesowaliśmy. Bodajże za 100tys Euro a gdyby go chciała kupić musiała chyba 800tys Euro dopłacić. Nie sprawdził się i cześć. Ale jakby się sprawdził to zadowolone wszystkie strony. Sądzę że wypożyczenie napastnika na 1 rok ze słabszego klubu wcale nie jest takim problemem.' W naszym wypadku wypożyczenie z opcją wykupu to jedyna szansa na naprawdę dobrego napastnika. NP. Costlego do Bełchatowa tak przecież najpierw sprowadzili, czy Chinamę... Sprawdził się, jest sukces sportowy, jest kasa, jest wykupienie. Oczywiście problemem jest że jak się sprawdzi to potem sam podniesie wymagania finansowe. No ale jak nie ma szans na kupienie to może trzeba chociaż na 1 rok spróbować dziurę załatać.
Ostatnio edytowane przez Selene : 19.07.2009 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ogółem koncepcja dobra, ale trzeba by mieć piłkarzy na oku, my raczej takich nie mamy. Druga sprawa, do niej się odnoszę - to jest właśnie nasza polityka transferowa. Za 500 tys. euro i 150 kontraktu chcemy sprowadzić zawodnika, który byłby tak samo dobry jak Brożek, który wg nas kosztuje 4 miliony euro i będzie chciał zarabiać w okolicach 500-600 tys. rocznie. Dobrzy napastnicy, tacy ze słabszych lig, zaczynają się od sumy 1 miliona euro. Tego się nie da przeskoczyć - kiedy nam się tylko zachce. Możemy czekać na jakieś darmowe wynalazki vide Vinicius, może kiedyś jakiś zaskoczy - lub zrobić tak jak kiedyś zrobiono z Żurawskim, wyłożyć grubą kasę, a później sprzedać za więcej.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Trzeba czekać na rewanż i ewentualne wzmocnienia. Oczywiście takowym będzie powrót Boguskiego, ale oczywiście trzeba mu będzie dać czas na dojście do formy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
smutne ale niestety prawdziwe...
http://sport.interia.pl/felietony/ko...dzerow,1340930, to jest Polska właśnie... |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Lepszego bramkarza od Nurkovicia juz nie zakontraktujemy
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja jestem tego zdania ze mogą testować nawet 50 bramkarzy byle tylko ktoś przyszedł pół Europy wie ze w Wiśle szukają bramkarza to pole do popisu dla managerów wiec to nie ma się co dziwić ze próbują nam wepchnąć co raz to nowe wynalazki, kto wie może trafi się ktoś ciekawy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Ja mam już dość tej karuzeli bramkarskiej, mam nadzieje że Vaszek okaże się dobrym bramkarzem i na nasze możliwości finansowe.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Można tłumaczyc sie brakiem pieniędzy na dobrych zawodnikow, ich wysokimi wymaganiami, ale brakiem jakiegokolwiek pomysłu na pion odpowiedzialny za skauting i transfery juz sie wytlumaczyć nie można. A z Beto faktycznie śmieszna sprawa była.... ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
||
Spośród wszystkich transferów, w mojej ocenie, naprawdę chujowy okazał się Beto. Tak dużego problemu to chyba nie ma.
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 20.07.2009 o godz. 13:41.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dwa niewypały transferowe, dobre sobie. Może Ci przypomne ile ich było: Dawidowski, Niedzielan, Beto, Baretto, Svitlica, Kaczorowski, Varga, Radovanovic, Matusiak a wcześniej Trabalik, Quajda, Edno, Ekwueme. Ci zawodnicy praktycznie nic nie wniesli do gry, a to pewnie i tak niewszyscy bo kogoś mogłem pominąć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Niedzielan czy Matusiak papiery na granie mieli? mieli! więc ich nie licz, większośc przed sezonem ich chciała
niewypałem to może być zwłaszcza Baretto(poza tym ściągnięty przez Mielcarskiego nie przez B.), bo Beto niewiele kosztował, Svitlica to pomyłka, reszta to jakieś popierdółki, a Varga podłapał kontuzję no ale z drugiej strony faktycznie trochę kosztował poza tym Trabalik nie był taki zły
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 20.07.2009 o godz. 13:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
No tak ale jeden z najlepszych pomocników ligi za darmo to dobry transfer. Po roku gry zawodnika to wszyscy będą bardzo mądrzy "Trzeba było go nie brać" tak tak a ta sama osoba sama była za jego transferem, więc na dzień dzisiejszy to dobry ruch Wisły.
Ostatnio edytowane przez Wiślak178 : 20.07.2009 o godz. 08:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Garguła jeszcze nie grał.....
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chyba można w ciemno uznać, że to jest sukces transferowy, skoro reprezentant kraju przychodzi do nas za darmo i to po wygranej rywalizacji o niego z Legią? Kontuzję pomijam, bo w chwili podpisywania z nim kontraktu był w znakomitej formie, a tak się składa, że Wisła straci tylko dwa miesiące, bo we wrześniu piłkarz powinien już biegać normalnie po murawie. Oby mu zdrowie dopisało.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
tym tokiem myślenia Niedzielan i Matusiak też są "udani"
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
się napisało ![]() ![]() jeśli tak bratku to liczyć nie umiesz zupełnie ![]() Kirm jakieś 350-400 tys. Diaz 100-150 tys. dolców Garguła i Marcelo niby za darmo ale zapomniał kolega o prowizji dla menago i samych kopaczy za sam podpis i zapewniam Cię że to nie jest mała prowizja ![]() więc zapomnij że za tych 4 daliśmy 500 tys. euro dużo więcej dużo więcej ![]() ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Piszac o Niedzielanie, mam nadzieje ze nie myslicie o nim z czasu przed kontuzja. To nie jest wina Bednarza ze WTorek tak fatalnie zakonczyl (?) kariere we Wisle. Mysle ze gdyby nie kontuzja, dzis niewiedzielibysmy kogo wystawiac - czy Niedzielana czy Brozka.
Matusiak - 99% forum dostawalo orgazmu (w tym ja) na jego przyjscie. Ale uwazam ze proporcje koszt/wartosci wniesiona do druzyny nie byly az tak niekorzystne. Warto bylo sprobowac bo jak wypali to super, jak nie to tylko koszt polrocznego wypozyczenia |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A z tym, że Guła to strzał w dychę to ja bym się wstrzymał do jego powrotu na boisko...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|