The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2009, 09:21
Domas napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak: dalej sram w pory jak nie wiem (pozdrowienia dla tych co mnie skrytykowali za ten komentarz poprzednim razem) bo myślę, że teraz wszyscy sramy - będzie nam bardzo, bardzo ciężko przejść Levadię.
Dzięki za pozdrowienia. Nadal uważam, że szanujący się kibic Wisły Levadii bać się nie powinien. Strach a szacunek to dwie zupełnie inne rzeczy. Innym tematem jest obawa przed naszymi zawodnikami, a to już zupełnie inna sprawa.

"bo myślę, że teraz wszyscy sramy" :O. Ktoś się przyznaje?

Jaki był mecz każdy widział,, Nie tak miało być, ale przyzwyczajeni jesteśmy, w sumie nic nowego. Malkontenci mogą sobie kolejny argument na przyszłe sezony dopisać. Trochę niektórzy w pracy posłuchają (nie jest fajnie dziś ), trochę humor podupadł, trochę się pocisnęło wczoraj na usta, ale takie mecze hartują ducha . Krytyka tak, negatywne myślenie nie. I ja się tego trzymam. Za tydzień MUSI być dobrze .
Niemiłe dobrego początki. Amen.
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 16.07.2009, 09:24
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Za tydzień MUSI być dobrze .
Niemiłe dobrego początki.
Oby.

Ktoś się orientuje czy do meczu rewanżowego możemy zmienić zgłoszonych zawodników?
W razie gdyby jakiś transferowy talent pojawił sie w naszej druzynie, albo ktoś nagle cudownie wyzdrowiał?
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 16.07.2009, 11:16
Jestem chyba jednym z nielicznych, których wczorajszy mecz nie zaskoczył. Mówicie, że piłkarze nie byli mentalnie przygotowani do walki? A kto był? Kibice i media opowiadali o estońskich ogórach zapominając, że polskie kluby regularnie, co sezon mają problemy właśnie z takimi słabiakami. Rządzący klubem zwlekali z łataniem dziur w składzie wysyłając piłkarzom jasny sygnał, że z taką Levadią to Wisła powinna wygrać nawet z Cebanu w ataku. Nie rozumiem jak można się dziwić, że piłkarze też zlekceważyli rywala skoro wokół nich nikt nie zachowywał się profesjonalnie. Nawet trenerzy przed meczem uspokajali zamiast ostrzegać.

Choć rozumiem frustrację co niektórych to jej nie pochwalam. Nie ma najmniejszego sensu obarczanie winą za ten remis poszczególnych zawodników, bo generalnie zawiódł cały zespół poza Kirmem (o nim później). Widać było, że nasi jeszcze nie czują piłki, że fizycznie dalecy są od optymalnej formy. Tylko zaangażowaniem mogli nadrobić te braki i zdominować rywala.
Tym bardziej, że Levadia żadnym mocarzem nie jest. Estończycy to zespół solidny, zdeterminowany i silny psychicznie, ale pod względem czysto piłkarskim bliżej im do ŁKSu niż do Wisły.

Choć wielu może się nie zgodzić nie sądzę by Jop był ojcem tej remisowej porażki. Poza wiadomą sytuacją, w pierwszej połowie prezentował się solidnie, spokojnie. Zawodnik na jego poziomie na prawej obronie byłby w tej chwili zbawieniem zespołu.

Drugi nowy gracz prezentował się na tle kolegów wręcz świetnie. Kirm był szybki, zadziorny i agresywny. Mimo że ma dobry drybling i szybkie odejście nie jest żadnym bezgłowym jeźdźcem i odnajduje się w grze kombinacyjnej. Jeśli takie występy są jego normą to sprowadzono naprawdę klasowego zawodnika.

Wierzę, że wczorajszy mecz sprowadzi piłkarzy na ziemię, że w rewanżu zagrają agresywnie i od pierwszej minuty będą próbować opanować sytuację. Pewna wygrana na wyjeździe jest jak najbardziej możliwa.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów