The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2009, 15:07
palikot napisał(a):Wyświetl post
bezsensowne "bo tak" czy moze raczyłbys uargumentować?
Jak chcemy byc miastem z prawdziwego zdarzenia miec przewage nad innymi, to nie mozemy pozbywac sie na rzecz innych miast kazdej wielkiej imprezy...
A wyobrażasz sobie ruch komunikacyjny w mieście w czasie kwalifikacji/treningu/wyścigu? Bo ja nie specjalnie. Według mnie taka inwestycja nie jest potrzebna. Oczywiście, tor to fajna sprawa. Ale poza granicami miasta.

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2009, 15:59
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
A wyobrażasz sobie ruch komunikacyjny w mieście w czasie kwalifikacji/treningu/wyścigu? Bo ja nie specjalnie. Według mnie taka inwestycja nie jest potrzebna. Oczywiście, tor to fajna sprawa. Ale poza granicami miasta.
Oprócz Kalwaryjskiej naprawdę nie ma problemu z paraliżem komunikacyjnym. Naprawde byly w tym miescie duze imprezy (jak szczyt NATO, nie mówiąc o Papieżu, czy Bush-u) i zamykano wiekszy obaszar i jakos się zyło... tym bardziej, ze nie byłyby zamykane główne arterie drogowe, jak Nowohucka, Wielicka które są niedaleko. Inną sprawą jest ze nieopodal planuje się budowe tzw 3 obwodnicy która by zabierała ruch z tamtego obszaru wiec tym bardziej tor w tamtym miejscu by nie przeszkadzał... Pozatym zawody tego typu są głównie w wekendy, a ruch zawsze w tych okolicach byłby mniejszy...
Miasto musi się rozwijać, muszą się odbywac rózne imprezy wysokiej rangi a wytłumaczenie, ze komunikacja bedzie wtedy niefunkcjonować to jest zadne wytłumaczenie, bo to nie jest problem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów