|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Drugi sparing Młodej Ekstraklasy, drugi gol Niedzielana. Może jednak za wczesnie spisano Andrzeja na straty?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ogryzek za banasia Górnik tyle chce od Lecha..ogarnij troche
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ty się ogarnij - co to znaczy chce - przecież to ewidentnie cena zaporowa bo nie mają żadnej motywacji do sprzedaży - a takich piłkarzy jak Banaś to kupuje się nie wtedy jak zabłysną ale chwile przed... Tak jak Lewandowskiego zanim błyśnie w Lechu ze Znicza..
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Czy ja wiem czy Banaś jest tyle wart? Nic specjalnego nie pokazał. Tyle tylko, że jako jedyny(chyba) piłkarz Żaboli starał się.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I teraz masz porównanie - 27 letni polski obrońca Banaś za 100 tysiecy EUR albo 24 letni pomocnik słoweński za 400 tysięcy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co za gość..jak nie ma wpisanej kwoty odstępnego to własnie może sobie tyle chcieć..nie bede się z Tobą spierał na argumenty bo mi się nie chce kolega wyżej napisał ze w Polsce są mocno zawyżane ceny co do umiejętności zawodnika i podał to na przykładzie BANASIA I Kirma ale ok znawco,niech bedzie po Twojemu,tylko sie nie napinaj już.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Banaś jest lepszy od Clebera, Marcelo, Głowackiego? Ligowa gwiazdka jednego sezonu. Nikt by sobie nim głowy nie zawracał, gdyby nie strzelił kilku goli. Milion euro za gościa, który w wieku 27 lat nic nie osiągnął, o reprezentację nawet się nie otarł i spuścił swój klub klasę niżej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2009 o godz. 21:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle napewno nie jest wart tylko podalem po prostu kwote jaka oczekuje klub w zamian za zmiane barw.
A w poscie wyzej za ile mozna kupic przykladowo gracza , ktorego my mamy , czyli Kirma - liga slowenska ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2009 o godz. 21:25.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale o to chyba nam wszystkim chodzi ze wtedy mielismy 3 klasowych obroncow, a Banas pewnie by grzal lawe, gdyby do nas przyszedl za te 100 tys euro. A czy by sie rozwinal tak ja w Gorniku, gdyby nie gral w pierwszym skladzie tylko w ME
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogryzek napisałeś jeszcze,że takich piłkarzy jak Banaś kupuje się przez tym jak zabłysną,i podałeś przykład Lewandowskiego..tylko wydaje mi się,ze Lewandowski na przestrzeni całego sezonu został królem strzelców 1 ligi i biło się o niego kilka klubów..a więc Lech chyba go kupił jak ten już ''zabłysnoł'' no chyba,że co innego miałeś na myśli.?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gość nie jest wart tych stu tysięcy, skoro za darmo można zza granicy sprowadzić znacznie lepszych.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Skorża nt transferu Brożka i Viciniusa
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mówię że nie masz racji (nie jestem fanem Banasia) chodziło mi o to że przykład podany był wg mnie tendencyjny, i tyle - 100 tysięcy a 1 mln to różnica.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mamy dwoch zawodnikow ktorzy wyrozniaja sie w lidze: Za Banasia, ktory zagral dobry sezon Gornik chce 1 mln euro Za Kirma, ktory rozegral rowniez dobry , jak nie nie bardzo dobry sezon Domzale chce 400 tys euro. Polskie kluby dyktuja za pilkarzy ceny, ktore znacznie odbiegaja od ich rzeczywistych wartosci. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Słusznie. A swoją drogą Wisła Kraków niegdyś się nim zainteresowała, lata temu ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wislasoccer.com/news_item_10851.htm
A tymczasem bedziemy miec nowego bramkarza na obozie. Wazny cytat z wypowiedzi Zubanovicia, managera Nurkovicia: "Problem w tym, że menedżer Nurkovicia twierdzi, że jeśli Wisła już teraz nie podejmie ostatecznej decyzji w sprawie jego zawodnika, Adis opuści zgrupowanie Wisły"
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 04.07.2009 o godz. 21:42.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w dwoch zachował się poprawnie. Jedną zkaszanił ale to wina warunków, w których oficjalny mecz nie miałby szans się odbyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Na miejscu Nurkovica wyjechałbym z tych testów, zaprezentowal się bardzo dobrze w dwóch sparingach, a my bedziemy u jego boku testować kolejnego bramkarza? Panowie bądźmy poważni.
Jeśli wyjedzie w pełni go rozumiem i popieram, należy szanować samego siebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przykład Banasia pokazuje jak zawyzane sa ceny polskich zawodnikow. Co do Kirma to kupilismy go za około 400 tys E ale jemu sie koncyzł kontrakt za rok i musieli z ceny zejsc zbey w ogole cos na nim zarobic, gdzies czytałem ze rok temu (czy poł roku) kosztował około 800 tys E. Ale i tak 800 tys E za reprezentanta kraju, 24 letniego (wtedy) zawodnika, utalentowanego, a za takiego Banasia wołaja 1 mln E to az se zal robi.
Po dzisiejszym sparingu mysle ze bylibysmy glupcami jesli nie zatrudnilibsmy Nurkovicia. Chłop pokazal ze w normalych warunkach grac potrafi. No nie wiem, jak go nie wezmiemy to albo jak mowie jestesmy glupi albo naprawde "komus" zalezy na tym zeby nie sprowadzac konkurencji dla Mario. No bo co jest nie tak, obserwowano go poł roku, zdecydowano sie na testy bo stwierdzono ze po tym poł roku obserrwacji warto sie mu przyjrzec jeszcze blizej. W treningach mysle ze sie spisuje normalnie, chyba nie odstaje od Pawełka? W meczach pokazuje ze warto na niego postawic. Zagrał 2 dobre spary, jeden mu nie wyszedł ale gac w bagnie to nie kazdy potrafi. Naprawde jesli go nie zatrudnimy to sie zdziwie mocno - w ogole moim zdaniem to nie ma na co czekac tylko juz podpisywac... Znowu sie przekonalismy ze nie warto brac jakichs no name - Vinicius bo nic nie potrafia.Juz pewnie lepszy byłby Drozdowicz, młodszy, ograłby sie na tym obozie, zapoznałby druzyne lepiej i by napewno lepiej mu szło niz takiemu przecietnemu (hmm raczej słabemu) Brazylijczykowi ktory nie dosc ze gra cienko to ma problemy z porozumiewaniem sie z Polakami. Co do Kirma, juz chyba jestem spokojny o Jego gre w Wisle. Chyba ma takie pojecie o piłce i tak sie chce mu sie grac ze szybko zgra sie z druzyna i bedzie wieeelkim wzmocnieniem. Wiem ze na razie nie ma sie co podniecac za bardzo ale z relacji tekstowej widac było ze był aktywny, kreatywny i tak był chwalony ze naprawde na zywo jego gra musiała wygladac efektownie ) Balem sie ze moze nie uda mu sie predko "wejsc" w druzyne ale chyba bedzie ok.Jopa brac ak najbardziej, na rezerwe super zawodnik. Doswiadczony. W sam raz na kilka meczow w sezonie. Oby tylko Brozio zostal bo jednak to jedyny lasowy napastnik w Naszym zespole, jakby Jego sprzedali to watpie zebysmy sie wysilili i kupili godnego zastepce ;/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tez popieram to co napisaliscie. Ja juz nie wiem, jakiego my potrzebujemy bramkarza, ktory prawdopodbnie bedzie nr 2 w nastepnym sezonie. Wydaje mi sie, z tej rozmowy ze Skorza, ze po prostu im jest glupio odmowic, jesli chodzi o drugiego testowanego bramkarza, z ktorym byli juz umowieni ze sie pojawi w Austrii.
Ciekawe tylko o jakiego bramkarza chodzi, i czy moze to on nie jest najwyzej na liscie zyczen M. Skorzy. Bo w wywiadach mowil, ze z bodajze 6 wybierze jednego i go przetestuja. A tu szykuje sie juz drugi bramkarz na obozie. Mnie dziwi jedna wypowiedz M. Skorży: Trener na sugestię, że chyba takiej postawy oczekiwano od testowanego Bośniaka, chwilę się zastanowił i odpowiedział: - Można tak powiedzieć. ciekawe o co chodzi
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 04.07.2009 o godz. 22:03.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No nie róbmy sobie jaj z tego bramkarza!! Chłop się wykazał w 2 sparingach a tu przyjedzie przypadkowy koles na trening i ewentualnie jakis jeden sparing i podziekujemy Nurkovicowi bo trzy razy sie gorzej rzuci na treningu w kałuże?!? Rozumiem, że bramka jest specyficzna pozycja i trzeba tam pewnego człowieka ale jesli po tylu treningach i sparingach wciaż naprawde nie umie sie okreslic czy dana osoba jest ta ktora sie szuka to problem nie lezy w samym zawodniku... To sie robi juz żenujące
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|